Chytej.cz

Smáček nebo twister necteno

30.1.2011 | recek | 13.231 zobrazení | 68 odpovědí

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli je nejaký rozdíl, když budu chytat na smáčky a budu dodržovat všechny ty zásady pro toto chytani anebo když smáček vyměním za stejně velký twister. Neni smáček jen kvůli tomu, aby rybáři u prodejců nechali víc peněz?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 12. února 2011 ve 22:54 ® devils9 reakce na …
devils9

Kalužmistr> já si loni pořídil tuhle sadu http://www.rsp-fishing.cz/…-4-3cm-180ks a naprostá spokojenost, ryby je samozřejmě potrhají jako všechny ostatní, ale byl jsem z nich mile překvapený a i cena za kus je přijatelná, a chytali všechny barvy

reagovat
Sobota 12. února 2011 ve 22:48 ® Kalužmistr reakce na …
Kalužmistr

devils9> Smáčkovaná je krásná rybařina. Včera jsem sháněl smáčky v různých e-shop ale nic moc a ještě docela drahé, 5ks za 150kč. Snad se něco ještě naskytne, do 16.16. je daleko.

reagovat
foto/forum/2011/th-img16472.jpg
Sobota 12. února 2011 ve 22:25 ® devils9 reakce na …
devils9

Pěkný fishky, určo smáčky jsou zajimavá nastraha a člověk se s nima vyblbne, jen to chce mít ten správný proutek, já na ně používám Shimano Catana Ul do 10 g a parada.

reagovat
Sobota 12. února 2011 ve 22:05 ® Kalužmistr
Kalužmistr

Zdravím. Koukám že zde je diskuse o smáčcích tak taky malinko přidám. Na smáčky jsem začal chytat v loňském roce a mohu říct že jsem nachytal docela slušné ryby, okouni, boleni a candáti ale většinou na řece. Nějaký ten problém jsem ještě moc nevyřešil ale myslím že to letos zvládnu. Hlavně mě moc nejde ten smáček dobře rspohybovat a proto jsem objednal nový proutek s lepenou špičkou a o dost menší gramž než jsem používal. Mohu říct že smáčkování mě chytlo a proto se ho nevzdám a bude se snažit dál. Nějaké to foto ryb na smáčka.

reagovat
foto/forum/2011/th-img16468.jpgfoto/forum/2011/th-img16469.jpgfoto/forum/2011/th-img16470.jpg
Sobota 12. února 2011 v 17:02 ® devils9
devils9

určitě je v tom velký rozdíl, twister má vlastní akci, při tom smáčka musíš oživit prutem, já osobně si smáčky velmi oblibil je to skvělá nastraha na okouny, ale nachytal jsem na ně i dost štiček a dokonce i 72 cm bolena

reagovat
Pondělí 7. února 2011 v 18:08 ® břitva
břitva

smáček je dobrá nástraha

reagovat
Pátek 4. února 2011 v 8:00 ® kerob reakce na …
kerob

osprey> to mas sice recht, ale banjo je preci jen trosku jine, ma siluetu rybky narozdil od twistera, jak moc je to ale podstatny rozdil netusim :-)

reagovat
Čtvrtek 3. února 2011 ve 12:18 ® osprey reakce na …
osprey

kerob> Banjo je převlečený twister – prostě vrtichvostný efekt tam je, takže ve svém výběru nástrah nejsi zbaven jeho výhod.:-))

U klasického twisteru je ještě větší, občas je to fajn.

reagovat
Čtvrtek 3. února 2011 ve 3:18 ® kerob
kerob

ja na twistery vubec nechytam. Volim mezi kopytem, banjem a smackem. Ucinnost jednotlivych typu je promenna, v ruznych castech roku nebo pri ruznych typech reviru muze byt ucinnost fakt uplne rozdilna, nekdy boduje smacek nekdy banjo, nekdy kopyto a nekdy je to uplne jedno…bud vezmou vse nebo vubec nic.

reagovat
Čtvrtek 3. února 2011 ve 3:00 ® hecht reakce na …
hecht

Char> budu ti mušet dát nějaký školení, jak se na lopatu sedá :-)) To výš, smáček to chce cit, to nejni jako oblbovat vlnícím se ocáskem :-)) To to zase schytám :-))

reagovat
Středa 2. února 2011 ve 20:09 ® LuboO reakce na …
LuboO

Char> tak u mna to je naopak

reagovat
Středa 2. února 2011 v 19:27 ® Char reakce na …
Char

talE> rozdíl pozná i malej okoun, je to dva roky co jsem na jednom místě tahal okouny na twistra, vyměním ho za smáčka – snažím se a nic, nasadím twistr a na hod okoun, dám opět smáčka a nic, dám twistr – bum okoun a takhle jsem tam blbnul asi hodinu, na smáčka ani potah a na twistra spousta záběrů, prostě tu dobu žrali jen ocáskovatý gumy

reagovat
Středa 2. února 2011 v 18:23 ® Robur reakce na …
Robur

talE> tak to si piš, že pozná, se smáčkem jsem kolegu přechytal o 50=, nasadil smáka a bylo to fifty fifty. Samozřejmě záleží na situaci, ale je třeba být připraven.

reagovat
Středa 2. února 2011 v 18:05 ® talE

tak 15 cm okoun asi nepozná rozdíl mezi těmahle dvěma nástrahama. Ty větší, kterých je pomálu to bude horší. Nebudě ti stačit jen lehce cukat :-D jestliže máš lokalitu kde proběhne 50 rybářů a každý válí gumu na dně. Nedočkavost nás předbíhá před někdy i pěknýma rybama.

reagovat
Středa 2. února 2011 v 15:10 ® timbab reakce na …
timbab

skwor> Kopyta jsou fajn na candoše.

reagovat
Středa 2. února 2011 ve 14:58 ® skwor reakce na …
skwor

timbab> Kopyta mám radši, ale občas na ně dojde.

reagovat
Středa 2. února 2011 ve 14:52 ® timbab reakce na …
timbab

osprey> Občas je používám ale žerou mi jen pár barev :-))

reagovat
Středa 2. února 2011 ve 14:03 ® osprey reakce na …
osprey

timbab> Taky dobrý.

reagovat
Středa 2. února 2011 ve 13:20 ® timbab reakce na …
timbab

skwor> A co Banjo od Relaxu?

reagovat
Středa 2. února 2011 v 11:42 ® LuboO reakce na …
LuboO

skwor> ms pravdu, mam k tomu argumenty, dokonca dva, zacinaju na pleciach a koncia na rukovati prutu…:DD

reagovat
Středa 2. února 2011 v 10:59 ® skwor reakce na …
skwor

LuboO> No jo, ale Ty k tomu máš argumenty :-) Ten komentář patřil spíš některým příspěvkům níž. Jinak malý kopyta mám taky rád, z malých gum asi nejvíc.

reagovat
Středa 2. února 2011 v 10:27 ® LuboO reakce na …
LuboO

skwor> za seba mozem povedat, ze zo smacka nadnastrahu kludne urobim. Na tie okouny mam neporovnatelne vacsie uspechy na smacka ako na twistra. Aj minikopytko ma vacsi uspech ako twister. A ja som prisiel aj na dovod, preco je to tak. Ja tie twistre jednoducho neviem vodit…:)

reagovat
Úterý 1. února 2011 ve 23:24 ® osprey reakce na …
osprey

Char> Přesně tak, jsou to jenom nástrahy. Když nebyly smáčky, používal jsem nástrahu podobných vlastností z peří. V podstatě tužší jigstreamer. Už před patnácti lety.

Jenom jsem to tenkrát neuměl správně vodit a neměl vhodný cajk. Prut do 10 g tenkrát snad ani na trhu nebyl. Ale bylo víc ryb a taky to braly.

reagovat
Úterý 1. února 2011 ve 21:35 ® Char
Char

Každá nástraha má svoje, někdy funguje twistr nebo kopejtko, jindy zase smáček, nejze říct co je lepší, záleží na mnoha okolnostech: typu vody, velikosti a druhu rybek které dravci loví, na ročním období, místě kde se kořist zdržuje, chuti dravců, je dobré zvládat všechny nástrahy a být tak připraven na každou situaci

reagovat
Úterý 1. února 2011 ve 21:00 ® skwor
skwor

Z těch smáčků děláte nadnástrahu.....

reagovat
Úterý 1. února 2011 v 19:34 ® fishman123
fishman123

Myslím že twister je víc pro vláčkaře začátečníky. I já s ním začínal vláčet a dost úspěšně. Smáček je také dobrý ale používám ho hlavně na pstruhy nebo na jelce. Na okouna radči s twisterem.

reagovat
Úterý 1. února 2011 v 16:59 ® spike
spike

Na okouny je u mě jasná 1čka smáček, jinak se vodí a jinak pracuje než twister.

reagovat
Úterý 1. února 2011 v 11:43 ® Robur
Robur

smáček je smačkaný twistr, že?

reagovat
Úterý 1. února 2011 v 11:41 ® kapr1 reakce na …

džigit> no od tebe to sedí.

reagovat
Úterý 1. února 2011 v 11:26 ® džigit

petrikveprik> taky si myslím,že by to chtělo změnu :-))

reagovat