Vyhledávání
Smáček nebo twister
30.1.2011 | recek | 13.231 zobrazení | 68 odpovědí
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli je nejaký rozdíl, když budu chytat na smáčky a budu dodržovat všechny ty zásady pro toto chytani anebo když smáček vyměním za stejně velký twister. Neni smáček jen kvůli tomu, aby rybáři u prodejců nechali víc peněz?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 12. února 2011 ve 22:54 ® devils9 reakce na …
-
Kalužmistr> já si loni pořídil tuhle sadu http://www.rsp-fishing.cz/…-4-3cm-180ks a naprostá spokojenost, ryby je samozřejmě potrhají jako všechny ostatní, ale byl jsem z nich mile překvapený a i cena za kus je přijatelná, a chytali všechny barvy
reagovat - Sobota 12. února 2011 ve 22:48 ® Kalužmistr reakce na …
-
devils9> Smáčkovaná je krásná rybařina. Včera jsem sháněl smáčky v různých e-shop ale nic moc a ještě docela drahé, 5ks za 150kč. Snad se něco ještě naskytne, do 16.16. je daleko.
reagovat - Sobota 12. února 2011 ve 22:25 ® devils9 reakce na …
-
Pěkný fishky, určo smáčky jsou zajimavá nastraha a člověk se s nima vyblbne, jen to chce mít ten správný proutek, já na ně používám Shimano Catana Ul do 10 g a parada.
reagovat - Sobota 12. února 2011 ve 22:05 ® Kalužmistr
-
Zdravím. Koukám že zde je diskuse o smáčcích tak taky malinko přidám. Na smáčky jsem začal chytat v loňském roce a mohu říct že jsem nachytal docela slušné ryby, okouni, boleni a candáti ale většinou na řece. Nějaký ten problém jsem ještě moc nevyřešil ale myslím že to letos zvládnu. Hlavně mě moc nejde ten smáček dobře rspohybovat a proto jsem objednal nový proutek s lepenou špičkou a o dost menší gramž než jsem používal. Mohu říct že smáčkování mě chytlo a proto se ho nevzdám a bude se snažit dál. Nějaké to foto ryb na smáčka.
reagovat - Sobota 12. února 2011 v 17:02 ® devils9
-
určitě je v tom velký rozdíl, twister má vlastní akci, při tom smáčka musíš oživit prutem, já osobně si smáčky velmi oblibil je to skvělá nastraha na okouny, ale nachytal jsem na ně i dost štiček a dokonce i 72 cm bolena
reagovat - Pondělí 7. února 2011 v 18:08 ® břitva
-
smáček je dobrá nástraha
reagovat - Pátek 4. února 2011 v 8:00 ® kerob reakce na …
-
osprey> to mas sice recht, ale banjo je preci jen trosku jine, ma siluetu rybky narozdil od twistera, jak moc je to ale podstatny rozdil netusim
reagovat - Čtvrtek 3. února 2011 ve 12:18 ® osprey reakce na …
-
kerob> Banjo je převlečený twister – prostě vrtichvostný efekt tam je, takže ve svém výběru nástrah nejsi zbaven jeho výhod.
U klasického twisteru je ještě větší, občas je to fajn.
reagovat - Čtvrtek 3. února 2011 ve 3:18 ® kerob
-
ja na twistery vubec nechytam. Volim mezi kopytem, banjem a smackem. Ucinnost jednotlivych typu je promenna, v ruznych castech roku nebo pri ruznych typech reviru muze byt ucinnost fakt uplne rozdilna, nekdy boduje smacek nekdy banjo, nekdy kopyto a nekdy je to uplne jedno…bud vezmou vse nebo vubec nic.
reagovat - Čtvrtek 3. února 2011 ve 3:00 ® hecht reakce na …
-
Char> budu ti mušet dát nějaký školení, jak se na lopatu sedá
reagovatTo výš, smáček to chce cit, to nejni jako oblbovat vlnícím se ocáskem
To to zase schytám
- Středa 2. února 2011 ve 20:09 ® LuboO reakce na …
-
Char> tak u mna to je naopak
reagovat - Středa 2. února 2011 v 19:27 ® Char reakce na …
-
talE> rozdíl pozná i malej okoun, je to dva roky co jsem na jednom místě tahal okouny na twistra, vyměním ho za smáčka – snažím se a nic, nasadím twistr a na hod okoun, dám opět smáčka a nic, dám twistr – bum okoun a takhle jsem tam blbnul asi hodinu, na smáčka ani potah a na twistra spousta záběrů, prostě tu dobu žrali jen ocáskovatý gumy
reagovat - Středa 2. února 2011 v 18:23 ® Robur reakce na …
-
talE> tak to si piš, že pozná, se smáčkem jsem kolegu přechytal o 50=, nasadil smáka a bylo to fifty fifty. Samozřejmě záleží na situaci, ale je třeba být připraven.
reagovat - Středa 2. února 2011 v 18:05 ® talE
-
tak 15 cm okoun asi nepozná rozdíl mezi těmahle dvěma nástrahama. Ty větší, kterých je pomálu to bude horší. Nebudě ti stačit jen lehce cukat
reagovatjestliže máš lokalitu kde proběhne 50 rybářů a každý válí gumu na dně. Nedočkavost nás předbíhá před někdy i pěknýma rybama.
- Středa 2. února 2011 v 15:10 ® timbab reakce na …
-
skwor> Kopyta jsou fajn na candoše.
reagovat - Středa 2. února 2011 ve 14:58 ® skwor reakce na …
-
timbab> Kopyta mám radši, ale občas na ně dojde.
reagovat - Středa 2. února 2011 ve 14:52 ® timbab reakce na …
-
osprey> Občas je používám ale žerou mi jen pár barev
reagovat - Středa 2. února 2011 ve 14:03 ® osprey reakce na …
-
timbab> Taky dobrý.
reagovat - Středa 2. února 2011 ve 13:20 ® timbab reakce na …
-
skwor> A co Banjo od Relaxu?
reagovat - Středa 2. února 2011 v 11:42 ® LuboO reakce na …
-
skwor> ms pravdu, mam k tomu argumenty, dokonca dva, zacinaju na pleciach a koncia na rukovati prutu…:DD
reagovat - Středa 2. února 2011 v 10:59 ® skwor reakce na …
-
LuboO> No jo, ale Ty k tomu máš argumenty
reagovatTen komentář patřil spíš některým příspěvkům níž. Jinak malý kopyta mám taky rád, z malých gum asi nejvíc.
- Středa 2. února 2011 v 10:27 ® LuboO reakce na …
-
skwor> za seba mozem povedat, ze zo smacka nadnastrahu kludne urobim. Na tie okouny mam neporovnatelne vacsie uspechy na smacka ako na twistra. Aj minikopytko ma vacsi uspech ako twister. A ja som prisiel aj na dovod, preco je to tak. Ja tie twistre jednoducho neviem vodit…:)
reagovat - Úterý 1. února 2011 ve 23:24 ® osprey reakce na …
-
Char> Přesně tak, jsou to jenom nástrahy. Když nebyly smáčky, používal jsem nástrahu podobných vlastností z peří. V podstatě tužší jigstreamer. Už před patnácti lety.
Jenom jsem to tenkrát neuměl správně vodit a neměl vhodný cajk. Prut do 10 g tenkrát snad ani na trhu nebyl. Ale bylo víc ryb a taky to braly.
reagovat - Úterý 1. února 2011 ve 21:35 ® Char
-
Každá nástraha má svoje, někdy funguje twistr nebo kopejtko, jindy zase smáček, nejze říct co je lepší, záleží na mnoha okolnostech: typu vody, velikosti a druhu rybek které dravci loví, na ročním období, místě kde se kořist zdržuje, chuti dravců, je dobré zvládat všechny nástrahy a být tak připraven na každou situaci
reagovat - Úterý 1. února 2011 ve 21:00 ® skwor
-
Z těch smáčků děláte nadnástrahu.....
reagovat - Úterý 1. února 2011 v 19:34 ® fishman123
-
Myslím že twister je víc pro vláčkaře začátečníky. I já s ním začínal vláčet a dost úspěšně. Smáček je také dobrý ale používám ho hlavně na pstruhy nebo na jelce. Na okouna radči s twisterem.
reagovat - Úterý 1. února 2011 v 16:59 ® spike
-
Na okouny je u mě jasná 1čka smáček, jinak se vodí a jinak pracuje než twister.
reagovat - Úterý 1. února 2011 v 11:43 ® Robur
-
smáček je smačkaný twistr, že?
reagovat - Úterý 1. února 2011 v 11:41 ® kapr1 reakce na …
-
džigit> no od tebe to sedí.
reagovat - Úterý 1. února 2011 v 11:26 ® džigit
-
petrikveprik> taky si myslím,že by to chtělo změnu
reagovat