Chytej.cz

Jste pro razantní zpřísnění rybářského řádu? necteno

30.1.2011 | lukyno123456 | 33.945 zobrazení | 216 odpovědí

rybářský řád dnes vyhovuje těm kteří svazové revíry vyrybnují.bohužel většina veme co chytí.jsem pro změny v řádu,háčky bez protihrotů,kapr ven z vody jen od 50 do 70 cm atd atd

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 4. února 2011 ve 14:39 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

petrikveprik> No,mě by spíš nepřekvapilo,kdyby si sem tam někdo ulil do kapsy stovečku napivo ,ale toto je síla,tady půjde o „pár mega“…

reagovat
Pátek 4. února 2011 ve 14:28 ®  reakce na …

kety.vydra> .. no to mě vůbec nepřekvapuje..

reagovat
Pátek 4. února 2011 ve 14:19 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

hraji> Souhlasím.Mi by taky nevadilo,kdyby se cena zvedla…Ovšem,od té doby co vyplouvá na povrch „jistá aféra“-zmiňoval to Kakadu na fóru „chytej Ostrava a okolí“ 27.ledna ve 20.41 (str.189),tak abych ti pravdu řekl-bude mě hodně zajímat kdo z koho dělá blbce,a jak vtipně (a trefně) poznamenal Kakadu na našem ostravském srazíku-„Nechápu,že za tu povolenku ještě platíme a k vodě nechodíme po červeném koberci,protože za ty vybrané peníze bysme museli po těch rybách šlapat…“ .No,uvidíme,co se z toho vyklube.

reagovat
Pátek 4. února 2011 ve 13:42 ® hraji reakce na …
hraji

kety.vydra> správně, v loňském roce mě jeden ponechaný pstruh duhový stál přibližně 15000. Kdyby se zdražilo povolenka na dvojnásobek, ani si toho nevšimnu

reagovat
Pátek 4. února 2011 ve 13:35 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

superweb> Myslím,že se pozapomnělo na jednu věc.Zmiňuje se tu cena povolenky a za to odnesené ryby.Ale nezapomeň na výdaje,než se k té rybě dostaneš.Je spousta těch,včetně mě,co vydají za rok tisíce na benzín,průběžně za rok dokupuješ i rybařinu-hlavně krmení,háčky a jinou bižu,dost velká položka je za dravce při doplňování třpytek,wobble­rů,twistů…Tak­že když to vemu třeba u sebe,za rok vydám se vším všudy (i s benzínem) mezi 10ti a 25ti tisíci (a beru dvoje papíry),a to mívám 100 i více docházek,takže se to promítne.Já si neumím představit (a ani se mi to nechce počítat),co všechno bych musel od vody odnést,aby si mi to vrátilo…Kdo bere ryby s rozumem a rybařinu jako koníček,tak tomu se to nikdy nemůže vrátit.Taky jsem si říkal,proč to vlastně dělám,nepraštím s tím a nekoupím si rybu v obchodě.Protože je to droga,nechci sedět doma na prdeli a čumět do zdi,protože potřebuju někam vypadnout (nejlépe k vodě,že),občas chci vypnout telefon,telku i toho „kompa“…

reagovat
Pátek 4. února 2011 ve 13:08 ® tony.bobo reakce na …
tony.bobo

superweb> Myšlenka dobrá ale trochu nereálná.Za to co napíšu mě asi někdo napadne že je to hloupost ale jak by si to chtěl v realitě uskutečnit.Vem si že při nasazování aspoň u nás ti nasadí do rybníka 4 metráky ryb o průměrné váze 2 kg je to 200 ryb.Rybářů je v MO 800 členů.Pokud si je vychytají tak 600 členů rybu nechytí jelikož tam už žádná není.Co z toho vyplívá? 200 členů si bude mnout ruce,600 členů bude naštvanejch že platí povolenku a rybu nevidí.Co bude dál.Pokud by se udělala povolenka jak na soukromáku s rybou a bez ryby kdo ti zaručí že si tu rybu doopravdy neodnese nebo že ji špatnou manipulací nezabije.A to samé je to pokud by si připlatil za ryby navíc.Kde máš jistotu že tu rybu zapíše když je praktikou už dnes chytit rybu nezapsat, okamžitě se zbalit a zmiznout a za 2 hodiny je tam zas a jelikož tu rybu nezapsal tak si může odnést další jelikož při prvním lovu ho nikdo nechytil.

reagovat
Pátek 4. února 2011 ve 12:26 ® superweb reakce na …
superweb

hraji> To je samozrejme pravda. Ma myslenka ale spocivala v tom, ze kdyby byly pravidla nastaveny tak, aby lidi nebrali povolenku jako „levne nakoupene ryby“, treba by to melo vliv na jejich uvazovani: „Vezmu si 10 ryb za soucasnou cenu, coz je na rok pro me tak akorat? Nebo si priplatim 3000 abych mohl jeste ryby rozdavat/prodavat Lojzovi, brachovi a sefovi v praci?“

reagovat
Čtvrtek 3. února 2011 ve 21:02 ® hraji
hraji

Cena povolenky k rybolovu není odrazem tržní ceny ryb, které si rybář může ponechat. Cena povolenky se odvíjí od ceny násad, který je svaz povinen zarybnit svěřené revíry. Proto se zdá, že je cena povolenky nízká v poměru k tržní ceně kilogramu masa. Ale jaká je cena kilogramu masa štiky, která byla vysazena ve velikosti 5 cm, za cenu 5,–Kč a dorostla do hmotnosti 2 kg díky konzumaci bílé ryby, které nikdo nevysadil, nekrmil a které žijí z přirozených zdrojů ve vodě? Je to oněch 350 korun, které nám účtují v hypermarketu a nebo je to těch 5 korun za pořízení plůdku? Kdo to umí rozhodnout a stanovit.

reagovat
Čtvrtek 3. února 2011 ve 20:26 ® superweb
superweb

Taky 100× omylany nazor ale myslim ze rozumny. Za soucasnou cenu povolenky v cene treba do 10 ryb, kazdou dalsi zaplatit. Povolenka se soucasnym systemem 2 uslechtile denne treba za 5000/rok..aspon bude na znovuzarybneni :-)

reagovat
Čtvrtek 3. února 2011 ve 14:33 ®  reakce na …

jersey> jj přesně – nezpřísňovat, ale nasadit tvrdé peněžité tresty a pro začátek by některým možná i stačilo třeba useknout prutu naviják :-D D

reagovat
Středa 2. února 2011 ve 23:41 ® jersey
jersey

No asi takhle: VŽDYCKY je to v lidech, ale to neznamená, že se RŘ nemůže,(nebo podle některých dokonce nemusí) zpřísnit. Věc názoru, ale na nás přísnost být musí. A je totiž úplně jedno, jestli tě RS zkontroluje 1× za týden, nebo 1× za rok.On je totiž ten údaj o kontrole značně zkreslený, protože někdo chodí na ryby 10× za rok, jiný zas 2× týdně.Ale i to je celkem fuk, dokud budou postihy za porušení RŘ tak nízké. Řeknu to jinak. Byl jsem na dovolené v Emirátech.Pořád tam platí: ukradneš, useknou ti ruku.A věřte, že to funguje perfektně.Na ulicích před obchody nastartovaná auta bez posádky, přesto je nikdo nekrade.V krámech můžeš nechat ležet peněženku v košíku a vzdálit se, nikdo ti ji neukradne.Bezpečí tam na tebe dýchá ze všech stran.Přesto jsem nepotkal jedinýho bezrukýho…A říkejte si o humanitě co chcete.Mě přesvědčilo to, co jsem zažil a viděl na vlastní oči. Tady bych sice ruce nesekal, ale pokud bys vzal podměrečnou rybu, nebo hájenou, nebo víc než smíš…konec. Na vždy.Už bys prostě povolenku NIKDY nedostal.A věřte, že by ubyli jak masaři, tak ti, co RŘ porušují.Protože byť potkají RS třeba jen 1× za rok, ta možnost, že si nezachytají do konce života tu pořád je. A to je naučí. Toť můj názor.Říkám jej proto, že prostě nesouhlasím s tím, že stačí dodržovat RŘ tak, jak je teď.Nejen že to nestačí, ale bez opravdu pořádných postihů toho ani nedosáhneš.

reagovat
Středa 2. února 2011 ve 21:22 ® Piranha
Piranha

Jsem celkem optimista a od jiste doby verim, ze se podminky v RŘ zmeni. Nema smysl se opet vracet a polemizovat o vecech, ktere zde uz byly omilany ,,ix krát,, Jsem optimista a verim v pokrok.

reagovat
Středa 2. února 2011 ve 20:44 ® 1Mara
1Mara

hraji> Tak to stebou souhlasím , je to v lidech :-)

reagovat
Středa 2. února 2011 ve 20:43 ® 1Mara reakce na …
1Mara

talE> Co ty víš o myslivosti ?

reagovat
Středa 2. února 2011 v 17:50 ® talE

Je sice pěkný co tu uvádíte co byste změnily/pozměnily, ale pokud nebude dostatek alespoň rybářské stráže, tak nemá nikdo šanci, ale ani dostatek porybných neudělá nic na tom, že se prostě řád pořád bude ojebávat, stačilo by držet to co je teď :-D a postupně zvyšovat, ale to by každej musel mít osobní stráž a možná, možná že by se to někdo odnaučil nebo přešel k řadě myslivců :-D , protože myslivec je pro mě z 90% stejný jak pytlák, akorát že ty nemusej utíkat.(myšleno na celkové chovaní u vod), pak by u vody posedávalo jen pár lidí co mají opravdu chuť něco zažít a být v přirodě.

reagovat
Úterý 1. února 2011 v 11:06 ® lukyno123456 reakce na …

jsem rád že se to tu hezky rozhejbalo.pot­vrdilo se mi to,že at jsou řády jakékoli.my češi zustanem čechy a je to hlavně o přístupu každého z nás

reagovat
Pondělí 31. ledna 2011 ve 23:19 ® tony.bobo reakce na …
tony.bobo

hraji> Pravda pravdoucí.První křičí pod kým to fičí.

reagovat
Pondělí 31. ledna 2011 ve 22:50 ® hraji reakce na …
hraji

tony.bobo> ano, není třeba nic zpřísňovat, stačilo by dodržovat to, co nyní platí. Ale ve státě, kde je hrdina ten co krade, pytlačí, jezdí ožralý a ostatní odrbává a slušný je za hlupáka to bude těžké.

reagovat
Pondělí 31. ledna 2011 ve 22:11 ® tony.bobo reakce na …
tony.bobo

hraji> Já toto všechno beru a souhlasím s tebou.Já si třeba práce RS vážím a snažím se jí i pomoci a nedělá mi problém když chce něco po mě ale vadí mi třeba takovéto diskuse jak by každý spřísňoval ale nedokáže najít vinu i u sebe.Já sem sice taky aby se spřísnilo ale kdo to bude kontrolovat když se nekontroluje dnes.A sme zas u toho.Kde je ta chyba.Chápu že to není sranda v dnešní době si vyjít na revír na kontrolu,měl sem možnost se takovích kontrol párkrát zůčastnit a není to žádný med ale někdo to dělat musí a pokud né tak nemá cenu mít RS.To už je potom možná lepší zřídit jen profi stráž a tu si najímat ale tím pádem to zas něco bude stát nebo ju zrušit a budem se na revírech místo lovu koukat na kačeny.Nejhorší je na tom to že máme tolik složek a k ničemu.

reagovat
Pondělí 31. ledna 2011 ve 22:03 ® LuboO reakce na …
LuboO

Robur> tiez mi sklbalo kutikmi ust a cesta sa mi tak nejak zahmlievala…

ale ja som myslel na veltrhu

reagovat
Pondělí 31. ledna 2011 ve 21:59 ® Robur
Robur

no, já se na tebe těším, ale vždycky zasklím spoustu lidí. Na posledním srazu jsem byl krajně nespolečenský. Ale jak jste jeli s otem po té hrázi, tak jsem i slzu zamáčkl a málem se za vámi rozběhl.

reagovat
Pondělí 31. ledna 2011 ve 21:57 ® LuboO reakce na …
LuboO

Robur> a zase ma odignorujes ako vlani?

reagovat
Pondělí 31. ledna 2011 ve 21:52 ® Robur
Robur

LuboO> ty nedojedeš na veletrh?

reagovat
Pondělí 31. ledna 2011 ve 21:27 ® hraji
hraji

tony.bobo> vážený kolego, nemusíš mi vykat. Dále, jsem RS již hodně dlouho, a současně jsem již nějaký ten rok i předseda výboru jedné brněnské organizace. Povolenku k rybolovu, ač mám nárok na bezplatnou, si již několik let zpátky kupuji, protože chytám závodně plavanou a jezdím po celé republice, kupuji si totiž celorepublikovou, kterou mi nikdo nedá. Co se týče výkonu funkce RS, jsem ochoten tomu obětovat hodně svého času, pohodlí a i těch peněz, ale vše má své hranice. Jen pro tvoji představu, povolenka, na kterou bych měl jako RS nárok, stojí 800 korun. To je přibližně cena 24 litrů nafty, to je asi na 341 kilometrů. To je hodně málo a nezůstane nám nic na náhradu za čas. Ono to jinak vypadá, když se o tom jen píše na netu a jinak to vypadá, když chodíš pět hodiń v mrazu ve sněhu a hledáš pytláky kolem revírů. A nakonec ještě riskuješ napadení a zranění, protože dneska se lidi nerozpakují a násilí jim nečiní problémy. A když takto strávíš část soboty a celou neděli, věř mi, že by ti bezplatná povolenky v ceně 800 korun připadala bezvýznamná. A rok má 52 týdnů.

reagovat
Pondělí 31. ledna 2011 ve 21:18 ® hraji
hraji

vondras> kolego i hloupý názor je názor a máš právo ho zde přednést, ale ten útok na LubaO, to je tedy hodně přes čáru.

reagovat
Pondělí 31. ledna 2011 ve 21:04 ® 1Mara
1Mara

vondras> To je trochu hustý né ? Nevidím důvod proč by tu někdo ze zahraničí nemohl říct svůj názor ? A kór někdo kdo nás tu navštěvuje pravidelně a je pro Chytej přínosem !

reagovat
Pondělí 31. ledna 2011 ve 20:59 ® Robur reakce na …
Robur

Alov> moje řeč, k Maďarovi by si to nedovolil:-D

reagovat
Pondělí 31. ledna 2011 ve 20:52 ® Alov
Alov

Jinak co se různých úprav nebo zpřísnění RŘ týká. RŘ jako takový už je dnes téměř nefunkční. Jistě, jeho kostra by měla zůstat zachována, ale některé body jsou tak zamotané, že kolikrát sama RS neví, o co vlastně jde a plácá nesmysly. O malých pravomocích MO už jsem tu dřívě psal. Pokud by měl zůstat zachován stávající model sítě MO, tak by se určitě měla na samotné MO převést část pravomocí, které dnes nemá. Resp. má, ale pouze za podmínky posvěcení ÚS. Což je nesmysl. ÚS jako takové jsou při existenci MO v podstatě zbytečným mezičlánkem. Ale to je na jiné forum.
Každopádně pokud má RŘ zůstat, takový jaký je, tak je třeba zavést vysoké, neřku-li exemplární tresty. Zmasím hájenou rybu, dostanu 5 let bez not a 10 tácků na násadu navrch. Pár takovým trestů mediálně zveřejněných a hned by u vody bylo líp. Ono si to to prase rozmyslí, jestli mu to riziko za to stojí. Druhá věc už je vymahatelnost pokut, ale o to už by se měly postarat příslušné obecní úřady, které pokud se nepletu, část pokut spolknou.
Prostě čech potřebuje dostat fest přes pařáty a pak začne poslouchat :-/

reagovat
Pondělí 31. ledna 2011 ve 20:49 ® hering
hering

vondras> Asi by bylo zatím nejlepší řešení aby jsi se aktivně zapojil do řešení těch Tebou jmenovaných problémů.Pak by jsi zjistil co tady plácáš za nesmysly!!!!

reagovat
Pondělí 31. ledna 2011 ve 20:43 ® Alov
Alov

vondras> Nezlob se na mě, ale to byla vůči Lubovi reakce hodná totálního ignoranta myslícího si, že český web patří jen čechům. A to je omyl. Ba naopak co já bych dal za to, kdyby tu občas přispěl nejenom někdo ze Slovenska, ale taky třeba němec či rakušák. Určitě by to bylo přínosné. Přínosnější, než Tvůj blaf…

reagovat