Vyhledávání
Jste pro razantní zpřísnění rybářského řádu?
30.1.2011 | lukyno123456 | 33.948 zobrazení | 216 odpovědí
rybářský řád dnes vyhovuje těm kteří svazové revíry vyrybnují.bohužel většina veme co chytí.jsem pro změny v řádu,háčky bez protihrotů,kapr ven z vody jen od 50 do 70 cm atd atd
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 30. ledna 2011 ve 12:59 ® jersey
-
Nevím, jestli zpřísnění, ale určitě bych zvedl míry u ponechaných ryb. U všech a celoplošně na všech revírech.U některých ryb dost razantně a s tím ruku v ruce velmi tvrdé postihy při ponechání si podměrečné ryby.
reagovat - Neděle 30. ledna 2011 ve 12:59 ® timbab
-
No třeba kapr se sype do vody ve velkém tam bych zas takový problém neviděl.
reagovat - Neděle 30. ledna 2011 ve 12:59 ® Zbyndas reakce na …
-
lukyno123456> Přesně tak, vše s rozumem. Souhlasím s Tebou
reagovat - Neděle 30. ledna 2011 ve 12:58 ® lukyno123456 reakce na …
-
tak na schuzích to probíráme.i to jak tomu nebo svazu pomoci,ale snad uznáš že jsou to lidé na svých místech a měli by to dělat ve prospěch všech.ne každý má pohodovou práci,já sem rád že poslední dva roky vyšetřím nějaký čas
reagovat - Neděle 30. ledna 2011 ve 12:56 ® lukyno123456 reakce na …
-
Cudla> přesně tak,zpřísnit kontroly
reagovat - Neděle 30. ledna 2011 ve 12:55 ® lukyno123456 reakce na …
-
tak já jsem neřek že by měl být systém chyt a pust,ten provozuji já a je to mé soukromé rozhodnutí.já třeba kapra k jídlu nemám rád,candáta ano.jen myslím že by si měl rybář odnést od vody rybu s rozumem
reagovat - Neděle 30. ledna 2011 ve 12:31 ® Zbyndas
-
Ahoj, v revírech Jihočeského územního svazu je míra kapra zvýšena na 40 cm… Co se zpřísňování rybářského řádu týče, nejsem toho zastáncem. Snad jen omezení množství odebraných ryb v období jednoho roku, které by zabránilo drancování našich vod. Znám „rybáře“ co si odnesl od vody za min. rok cca 80 dravců, což si myslím, že je přehnané a sobecké zároveň… Nemám rád ortodoxní vyznavače stylu chyť a pusť a ještě méně ortodoxní masaře..
reagovat - Neděle 30. ledna 2011 ve 12:22 ® Cudla
-
Řád ani né,ale přestupky postihovat tvrději,hlavně míry,kusy ,hájení .Jak píše někdo níže ,vemu dva násaďáky pak tři vycházky nic,tak se to vstřebá ,ale pytel všeho co se pověsí a denně to je hnus to postihovat.Řezat,řezat to by snad pomohlo.
reagovat - Neděle 30. ledna 2011 ve 12:20 ® cercer reakce na …
-
lukyno123456> no a jsme u toho-takhle to totiž funguje dneska všude-ne jen u vás.Nikdo nemá čas na nic,a když ano,užije ho jinak..ale nadávat na ty,,uvnitř" jak nic nedělají a když jo,tak blbě,je strašně snadné..každý by chtěl jen chytat na krásných a zarybněných revírech ale věnovat tomu snu trochu práce a úsilí..to už se nechce každému..
reagovat - Neděle 30. ledna 2011 ve 12:16 ® lukyno123456 reakce na …
-
to bych je tam ty dědky musel pozabíjet.a za druhé mám dost náročnou práci tak volný čas raději trávím u vody nebo s babama
reagovat - Neděle 30. ledna 2011 ve 12:14 ® cercer
-
lukyno123456> to máš těžký..a co takhle vstoupit do výboru a bojovat,aby ta vaše organizace nebyla tak hrozná..tam budeš mít více prostoru prosadit ty správné věci..
reagovat - Neděle 30. ledna 2011 ve 12:12 ® lukyno123456 reakce na …
-
jak si na to přišel?ale papají je
reagovat - Neděle 30. ledna 2011 ve 12:11 ® lukyno123456 reakce na …
-
tak já si chodím k vodě hlavně odpočinout.určitě se nenervuju kvůli tomu že zrovna ten den nic nebere
reagovat - Neděle 30. ledna 2011 ve 12:10 ® lukyno123456 reakce na …
-
ne nemáme žádné limity.naše organizace je hrozná.je to boj proti bafunářům.ale jak říkám je to v lidech,já si odnesu od vody maximálně ročně jednoho kapra a tři čtyři candáty,jinak jde vše zpět vodě
reagovat - Neděle 30. ledna 2011 ve 12:04 @ misi
-
Každá organizace by měla dle svých možností zvážit stav a možnost zarybnění svých revírů a následně stanovit pravidla, co se týče počtu ulovených ryb. V žádném případě nevystavovat další povolenku! To nasvědčuje a zároveň i přeurčuje povahu některých „dodavatelů“ rybích produktů, do konzumních zařízení. U vody se dá přece i v klidu posedět a nestresovat se tím, že jsem měl dnes zrovna nevydařený den a doma nebudu opěvován okolím.
reagovat - Neděle 30. ledna 2011 v 11:49 ® cercer reakce na …
-
lukyno123456> voni angláni kapry nežeró
reagovat - Neděle 30. ledna 2011 v 11:44 ® kety.vydra reakce na …
-
Sander> Vy nemáte roční nebo týdenní limity? My ano.Když nachytáš limit,tak si můžeš koupit další povolenku.Myslím,že potud by to bylo v pořádku.Ojebat,jak píšeš,se to dá tím,že nenapíšeš…Děje se to ve velké míře a všeobecně se to ví,ale pokud se dotyčný rybář nechytí za ruku rybářskou stráží při odchodu od vody,tak ot jinak neprokážeš…Ale tady už jsme u problematiky kontrol RS.
reagovat - Neděle 30. ledna 2011 v 11:44 ® sus1
-
Lepší je jít ráno a odpoledne znova.
reagovat - Neděle 30. ledna 2011 v 11:40 ® lukyno123456 reakce na …
-
a napsal si to přesně.čecháček to obejde.bohužel to asi není o řádech ale povaze
reagovat - Neděle 30. ledna 2011 v 11:39 ® lukyno123456 reakce na …
-
stím nic nenaděláš.orlík mají pod palcem pražáci.sídlí na štědroníně a rybářská stráž jezdí člunama.ta anglie?delal sem v schefieldu a jezdil sem tam do národní rezervace,tam byly jezera.zarybněná tak že by se nám protočily panenky.jenže angláni jsou vyhlášení sportovní rybáři,zduraznuji sportovní.seděl sem tam s chlápkem,chyt za dopoledne 5 kaprů od nějakých 65cm do 102cm,byl spokojenej,háčky bez protihrotů,podložku na ryby.vše změřil zvážil a pustil zpět.když sme se ho ptali,tak odpověd byla ta proč bych ho bral,je to sport,za týden mi ti samý můžou udělat radost a maso si přeci koupím.vůbec mu hlava nebrala jak to chodí u nás
reagovat - Neděle 30. ledna 2011 v 11:32 ® cercer reakce na …
-
lukyno123456> víš jak krásně by bylo u vody,kdyby si každý druhý rybář vzal jen toho nasazeného 30–40cm brojlera?
reagovat - Neděle 30. ledna 2011 v 11:32 ® Sander reakce na …
-
lukyno123456 > když víš, že si berou podměrečné kapry, proč s tím něco neděláš?
Ono vzít si dva kapry denně je zdánlivě hodně moc. Ale vžij se do situace, že se dostaneš za rok desetkrát k vodě a třeba ani ty dva za den nechytneš. Zdá se ti to moc?
Zavedení limitů se pokud vím neosvědčilo, čecháček ho snadno ojebal.
Co bys teda navrhoval za změnu?K té Anglii se klidně rozepiš, může to být poučný.
reagovat - Neděle 30. ledna 2011 v 11:28 ® lukyno123456 reakce na …
-
tak to není v písku ale asi 5 kilometrů po vodě,začátek orlíka na otavě.a koukal bys jak puk kdybys to viděl.ale to není nic nového,jezdí sem už takových pět let
reagovat - Neděle 30. ledna 2011 v 11:26 ® lukyno123456 reakce na …
-
reagovat
- Neděle 30. ledna 2011 v 11:25 ® lukyno123456 reakce na …
-
ale nejde o to kolik rybářů přijede nebo je u vody ale o to že když si vezme každý druhý kapra 30–40cm tak za chvíli nebude co chytit.je to jen o řádech a hlavně v hlavě rybářů o naší mentalitě.když sem dělal v anglii,tak sem koukal na jejich systém jak blázen
reagovat - Neděle 30. ledna 2011 v 11:25 ® cercer reakce na …
-
pražáci nestydatí!!!
Sander> protože od student agency dostanou množstevní slevu a vysaděj je přímo u vody,koleje vedou dál
reagovat - Neděle 30. ledna 2011 v 11:23 ® Sander
-
lukyno123456 > tak řekni rovnou že jezdí na Orlík
reagovatBudiž jim to přáno
Já když si představil jak 30 lidí leze z autobusu a ženou se na Otavu v Písku, pokoušel se o mě záchvat smíchu - Neděle 30. ledna 2011 v 11:21 ® lukyno123456 reakce na …
-
budeš se divit ale ano.nevím jestli to znáš kolem písku,ale je tam začátek přehrady,jmenuje se to tam Cajska.zní to neuvěřitalně ale fakt tam dělájí pražáci zájezdy.je to vždy autobus kolem třiceti lidí a to je mazec.dělaj to tak do července pak začnou stany a už nejezdí,pak až na podzim
reagovat - Neděle 30. ledna 2011 v 11:19 ® Sander
-
Mě by taky zajímalo proč jezdí pražáci zrovna do Písku, když maj doma jedny z nejlépe zarybněných revírů
reagovatA ještě každej tejden, a autobusem
- Neděle 30. ledna 2011 v 11:12 ® kety.vydra
-
Taky jsem zvědavý…To tam jako pražáci jezdí každý týden na nějaký revír na rybářský zájezd?
reagovat