Chytej.cz

Jste pro razantní zpřísnění rybářského řádu? necteno

30.1.2011 | lukyno123456 | 33.954 zobrazení | 216 odpovědí

rybářský řád dnes vyhovuje těm kteří svazové revíry vyrybnují.bohužel většina veme co chytí.jsem pro změny v řádu,háčky bez protihrotů,kapr ven z vody jen od 50 do 70 cm atd atd

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   8 7 6 ...
Pondělí 14. února 2011 ve 21:28 ® OndruchM reakce na …
OndruchM

hering> tak to na našem US je při prověrkách i zástupce kraje, s výjimkou těchto posledních, ale to byla výjimka

reagovat
Pondělí 14. února 2011 ve 20:57 ® chosebaits
chosebaits

kakr> Právě že jí tam nemám a potřebuji jí tam dostat,ale tady se někdo brání zuby nechty!!! On není problém tam dát peníze z MO,ale proč by je tam nemohl dát US,když má peníze z povolenek.Vaše MO má určitě spoustu členu,tudíš MO má slušnej příjem.Naše MO je malá,má malej příjem a tedy nemáme tolik peněz na rozdávání.Jsme ochotni dát na rybu ročně cca 20000kč,ale proč když toto je práce někoho jiného.US bude jen inkasovat za povolenky a nic nedělat??Blbost.

reagovat
Pondělí 14. února 2011 ve 20:52 ® kakr reakce na …

chosebaits> Máš parmu v zarybňováku? Pokud ano, tak na ni musíš dostat peníz. Pokud ne, tak ji tam hleď dostat. Nevidím nic špatného na tom, dát peníze na ryby do revíru z prostředků MO, dáváme tak „ze svého“ statisíce.

reagovat
Pondělí 14. února 2011 ve 20:46 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

hering> Z kraje tam nikdo není,to máš pravdu.Jsou tam tři funkcionáři z US.

reagovat
Pondělí 14. února 2011 ve 20:43 ® hering reakce na …
hering

kakr> V ČRS je to stejné,akorát při prověrkách v MO neasistuje ten zástupce kraje,ale až když je to sesumarizované tak až na uzemním svazu.Alespoň moje zkušenost :-)

reagovat
Pondělí 14. února 2011 ve 20:42 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

kakr> Jasně,já jsem to bral tak,že když je parma drahá,tak když vezmu míň kapra,tak mi zbydou finance na tu drahou parmu.Ono se to takto nedá dělat,ale kde teda vzít peníze na tu parmu.Proč se muže kapr sypat v tunách a jiné ryby ani v kusech.Parma je prý drahá,mi jí neděláme vubec ( US)a tak jí nebudem jako vysazovat.Já jí mám sehnanou za cenu 1 cm 1 kč.To jí mám koupit na náklady MO ,když je uživatel US??? Já jí potřebuji do zarybňováku,aby mi jí US zaplatil,nebo snad né???Říční ryby dostáváme v podobě ročka jesena a ostrý,ale to je trochu málo. V parmovém pásmu bych rád viděl i tu parmu,né jen blbého kapra či amura.

reagovat
Pondělí 14. února 2011 v 19:42 ® kakr reakce na …

chosebaits> Nevím jak v ČRS, ale prověrky hospodaření v MRS nejsou o tom, kolik a jakých nasadíme ryb. Násady jsou jasně dány zarybňovacím plánem ,který je součástí dekretu revíru. Prověrek se zúčastňuje zástupce příslušného úřadu (kraje), který je tam na kontrolu plnění zarybňování dle platného dekretu. Pokud je v dekretu reofilní ryba (parma, ostroretka, tloušť atd), tak se nediskutuje, zda se nahradí kaprem ,nebo ne. Kontroluje se, zda byla ryba skutečně vysazena a když ne, tak proč !!! Věř , že moc dobře vím o čem píši.....

reagovat
Pondělí 14. února 2011 v 15:19 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

timbab> ano,voleni jsou na členské schuzy rybáři a v tom má hraji pravdu.To jako až budou volby,tak uděláme kampaň jako mají politické osobnosti a budem se jich ptát??? Chodíval jsem na všechny schuze,ale tam si o těch lidech neuděláš obrázek,ten si uděláš až se mezi ně dostaneš a to je jaksi trochu obtížné-už to tady někde bylo psáno.Jinak,ti co chytaj jen ty násaďáky jsou vlastně spokojeni a tak není duvod nic měnit.Nic,nebudu už to rozvádět dál,nebo je to poněkud k ničemu.Dokud tady bude každej křičet jen od klávesnice,tak je veškerá debata uplně k ničemu.Ono v podstaťe si za tento stav mužeme všichni,nebo to co tam sedí od MO až nahoru je naše práce-naše volba.

reagovat
Pondělí 14. února 2011 ve 14:05 ® timbab reakce na …
timbab

chosebaits> Já bych to viděl viz hraji 9:42

reagovat
Pondělí 14. února 2011 ve 13:58 ® chosebaits
chosebaits

Prospěchář či rybář??? Sedí ve výboru,je rybář nebo má povolenku,ale na ryby nechodí.Je ve výboru,nebo svojí povinost stát se rybářem splnil. .Zaplatí známku 400 kč,povolenku má zdarma+slušné odměny.Tento člen výboru má stavební firmu.Je ve výboru a všechny zakázky na opravu rybářského domu a někdy rybochovného zařízení schrábne tento člen výboru. Zaplatit 400 korun ročně a mít všechny zakázky pod palcem je supr,no a né.Rybář nebo prospěchář???? STÁLE se někdo domnívá,že je v ČRS vše dobré a pruhledné?????? Jo,není to nic proti ničemu že tam sedí člověk co má firmu a nejsme vázani žádným výběrovím řízením.Je to jen na výboru komu se rozhodne dát onu zakázku.Proč jí nedat frantovy,vždyť je to známej a člen výboru. Už si přestaňme lhát a otevřete oči a jen nekřičte za klávesnicí jak je vše špatně a prospěcháři neříkejte jak je vše OK. Dobré je také se podívat na faktury za odvedenou práci a jít se podívat na tu odvedenou práci.Kde pak ty naše korunky se kutálej???

reagovat
Pondělí 14. února 2011 ve 12:30 ® chosebaits
chosebaits

hraji> Jinak ano,ve výboru jsou jen rybáři,nebo jinak to nejde.Otázkou je,jestli jsou rybáři protože chtějí chytat a mají opravdu zájem o rybařinu a nebo jestli jsou jen rybáři protože chtějí dělat funkci a prospěchařit.U vás v MRS je to asi vše OK,jen v ČRS je to normální zaběhlá záležitost.Toto není problém jen jedné MO,to sem si naprosto jist.

reagovat
Pondělí 14. února 2011 v 11:35 ® chosebaits
chosebaits

hraji> Dle tebe píšu blbosti a nesmysly,ale skutečnost je taková. Písnu něco co se zakládá na pravdě a pak si mysly co chceš.Hospodář a Předseda jedou na prověrky a tam konzultují násadu ryb do revíru a to z našich zdroju a to co musí dodat kraj.To s jakým požadavkem tam jedou se probere na MO.Kapr se navíší ze 4000 na 5000 kusu a nikdo nemá problém.Padne návrh na to,aby se vysadila parma,mník a bílá ryby a každý kouká jako jelen.Těm co nechytaj je to jedno,ti co chytaj svátešně chtějí kapra a o ten zbytek se nebojuje,nebo tyto ryby nikoho nezajímají. Na prověrkách je mník smeten,nebo je chráněn,parmu je drahá a tak se vysazovat nebude,kapra se navíší bez problému a bílou rybu také dostanem.Nikoho nenapadne říci,kapra necháme tedy na těch 4000 kusech a raději vezmem tu parmu,když je teda drahá.Proč by to říkali,když oni chytají kapra.Pak obdržíme bílou rybu v počtu 5000 kusu o velikosti 8–10 cm a vysadíme jí do řeky.Zástupce hospodáře na to řekne-takovou malou chamrať tam nasadíme,má to vubec cenu??? Vždyť je to jen krmení .To že to je krmení pro dravce je pravda,ale proto aby se tam dařilo dravcum tam hold musí bejt.Závěr-to co se nasadí krom kilového kapra do vody je k ničemu a pak se nediv našim vodám.teď si mysli co chceš,ale taková je realita.

reagovat
Pondělí 14. února 2011 v 11:07 ® hraji reakce na …
hraji

chosebaits> píšeš nesmysly, nevím, jak jinak to slušně napsat. O zarybnění revíru nerozhoduje výbor nebo potažmo členská základna. Zarybnění je dáno dekretem na revír a v něm stanoveným zarybňovacím plánem. Žádný výbor MO nemá pravomoc rozhodovat o tom, že místo reofilních ryb, které má uvedeny v ZP, vysadí kapra. A co se týče toho, že členové odevzdávají záznamy bez docházky, no a co? Je to jejich právo se rozhodnout, zda půjdou či nepůjdou na ryby. Ale pořád jsou členem MO a mají stejné hlasovací právo jako ti ostatní. A mimochodem, činnost výboru a MO jsou spojené nádoby, kde dobře funguje MO, funguje i výbor a naopak.

reagovat
Pondělí 14. února 2011 v 10:56 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

CeP> tak nějak to je

reagovat
Pondělí 14. února 2011 v 10:54 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

hraji> už je to psáno níže

reagovat
Pondělí 14. února 2011 v 10:53 ® CeP reakce na …
CeP

OndruchM> Ja vim. Ja jsem to pochopil taky jako vybor. nicmene vybor jako takovy nema zase tolik pravomoci aby se povedly prosadit smysluplne zmeny (kapr 50 – 70 tedy prilis smysluplny neni). Zmeny se neprosadi dokud nebude soustredeny tlak cele clenske zakladny prostrednictvim vyboru. Ten tlak nebude, dokud ve vetsine vyboru nebudou progresivne smyslejici lide. Jenomze to by museli chodit na schuze a museli by se nechat zvolit a museli by zacit pracovat. Ono je ale jednodussi honit si triko u klavesnice a hrat si na Mirky Dusiny.

I kdyby se ale zdarila plosna obroda vyboru jednotlivych MO, tak ani pak jeste neni jiste ze se vse prosadi. A neznamena to taky, ze bysme kvuli tomu meli skepticky slozit ruce do klina a sedet na prdeli. Je treba pracovat!

reagovat
Pondělí 14. února 2011 v 10:52 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

OndruchM> U nás jsou všichni rybáři,všichni mají povolenky,ale pulka odevzdá uplně prázdnej ulovkáč .Né že tam nemají rybu,ale oni nemají ani docházku. Ti ostatní jsou sváteční a jen dva jsou tam fakt zapálení rybáři.Pak když řešíme zarybňovací plán,tak to tak vypadá.Pulce je to uplně jedno,ti sváteční chtějí hlavně nasadit kapra ,nebo nic jinýho ani chytit neumí a ani nechtějí a ti co opravdu chtějí změnu a né kapra jsou v díře.Takto to není jen v jedné MO a necucám si toto z prstu.

reagovat
Pondělí 14. února 2011 v 10:45 ® hraji reakce na …
hraji

chosebaits> mimochodem, jednací řád ČRS i MRS vylučuje zvolit do výboru nečlena MO, potažmo nečlena svazu.

reagovat
Pondělí 14. února 2011 v 10:44 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

hraji> No,to je zase pru… jiný.

reagovat
Pondělí 14. února 2011 v 10:42 ® hraji reakce na …
hraji

chosebaits> a kdo volil ty prospěcháře do výboru MO? Oni se zvolili sami a opakovaně? Není chyba spíš na straně těch, kdo je zvolili a nekontrolovali?

reagovat
Pondělí 14. února 2011 v 10:28 ® OndruchM
OndruchM

CeP> chosebaits nejspíš myslel ve výboru MO ? :-) No teď jsem se to snažil spočítat a u nás ve výboru je jen jeden nerybář (jedna přesněji) a to účetní. zbytek jsou rybáři

reagovat
Pondělí 14. února 2011 v 10:24 ® CeP reakce na …
CeP

chosebaits> ze by vsude v MO sedeli sami nerybari je hovadina jako dum. a ty sedis v MO?

reagovat
Pondělí 14. února 2011 v 10:16 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

tomashr> Já to řeknu uplně jinak.Neříkám,že je rř dokonalej,ale to nejsme nikdo.Každý by chtěl rř dle svého pohledu na rybařinu a na styl lovu či své cílené ryby.Je uplně k ho… řešit a nacházet nové CO,KDYBY ATD, dokud nebude snaha dělat opravdu něco pořádně a hlavně pro naše vody.Tu snahu už hledám u MO a tam není a co teprv někde nahoře.Dokud budou v MO sedět jen prospěcháři,tak je vše k ničemu.Kolik u vás v MO sedí skutečných rybářu???? V MO sedí nerybáři a ti pak rozhodují o něčem a pak se nedivme onomu stavu.

reagovat
Pondělí 14. února 2011 v 10:04 ® tomashr reakce na …

chosebaits> Ona je tu ale jedna hodně zajímavá a zásadní otázka – kolik je vlastně těch slušných a kolik neslušných? Tady se hází tím, jak to je anebo naopak není mizerné, ale v podstatě asi nikdo doopravdy neví, jestli „prasárny“ dělá 1,5, 10 nebo taky 50 procent rybářů… A přitom je to zásadní, asi totiž není sporu o tom, že pro řešení situace při 1% prasat budou vhodné zcela jiné postupy než u 50ti procent :-((

reagovat
Pondělí 14. února 2011 v 9:03 ® chosebaits
chosebaits

džigit> TO JE TREFA DO ČERNÉHO. Ono je to tak,nikdo nic nedělá,nikdo rybářské řády neporušuje a všichni jsou slušní.To co vidíš u vody je buď jen tvuj sen,nebo je to jen zjevení.Všichni co prskaj jak je všechno špatně umějí jen kecat,ale přihodit ruku k dílu neeee.Těch pár odvážných co opravdu jdou do svazu něco dělat se tam moc dlouho neohřejí,nebo až pochopí dění v dané MO,tak raději zbalí své plány a bude se raději věnovat jen tomu koníčku.

reagovat
Pondělí 14. února 2011 v 0:12 ®  reakce na …

slanny> jo to jsme na tom stejně. Akorát s těma porybnýma nemají nic ani ti co vůbec neví co jsou to papíry..

reagovat
Neděle 13. února 2011 ve 21:10 ® jersey reakce na …
jersey

slanny: budiž ti to připočteno k dobru, ale téma je trochu o něčem,(někom) ji­ném.

reagovat
Neděle 13. února 2011 ve 20:57 ® slanny
slanny

to je věc názoru.Já RŘ dodržuju a nemám žádné problémy s porybnýma.

reagovat
Neděle 13. února 2011 v 18:22 ® jersey
jersey

Jak je vidět za posledních asi 20 let, dodržování RŘ evidentně NEFUNGUJE. Proto je potřeba výrazně zpřísnit postihy. Myslím si, že kdo tvrdí, že stačí dodržovat stávající řád, je vlastně se situací jaká dnes je, spokojen.

reagovat
Neděle 13. února 2011 v 18:05 ® slanny
slanny

Já jsem přesvědčen, že by stačilo dodržovat stávající řády.Vše je v lidech.pivo

reagovat
novější starší
Stránky:   8 7 6 ...