Chytej.cz

Co si myslíte o lidech kteří si koupí povolenku a nedělají zkouš necteno

30.1.2011 | MenFish | 9.283 zobrazení | 67 odpovědí

Ahoj Rybaři co si myslíte o rybářích co si koupí povolenku a nic proto ne udělají žádné zkoušky myslíte si že je to správné MenFish

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1   
Neděle 30. ledna 2011 ve 14:35 ® ART
ART

když přineseš o 200kč navíc tak máš u MO Milín lístek i bez zkoušek

reagovat
Neděle 30. ledna 2011 ve 12:28 ® Cudla
Cudla

Je to rozdíl.Když na táboře jsou děcka ,která absolvovala kroužek,a ta která maj papíry koupené.Znalosti chování u vody atd…Je to smutný ale je to holej fakt.

reagovat
Neděle 30. ledna 2011 v 11:37 ® cercer reakce na …
cercer

sgt.mooody> no,jestli to byl divokej říční typ,tak si klidně mohl splést:-D

reagovat
Neděle 30. ledna 2011 v 11:34 ® sgt.mooody reakce na …

Sander> Taky pěkný. Já jsem zas vytáhl cejnka a kolega vedle se mě ptá. To je tolstolobik?

reagovat
Neděle 30. ledna 2011 v 10:46 ® Sander
Sander

Asi vím co máš namysli – zamávat na MO papírkama a odnést si povolenku. Ano, slyšel jsem od kamaráda že to tak v jedné středočeské MO praktikoval.

Co si o tom myslím?
Je to další systémová chyba svazu. Ale na druhou stranu svaz potřebuje i ty, kteří o rybách nevědí nic, stačí že platí.

A co si myslím o lidech, kteří této systémové chyby využívají?
Asi nic. Tuhle možnost mají, proč by si to komplikovali.

Shrnuto podtrženo, správný to není.
Sám jsem zažil situaci, kdy se mi nový člen ČRS běžel pochlubit s krásnou štikou, na čemž by nebylo nic špatnýho, kdyby to nebyl candát…

reagovat
Neděle 30. ledna 2011 v 9:53 ® hraji
hraji

Zákon pro vydání povolenky stanovuje pouze podmínku vlastnictví platného Rybářského lístku. Žádná další podmínka, jako složení zkoušky tam uvedena není. Není tedy povinnost skládat jakékoliv zkoušky při zakoupení povolenky. Zákon ale stanovuje povinnost složit zkoušku v případě zakoupení prvního Rybářského lístku. Tam je ta povinnost potvrzena navíc tím, že orgán státní správy, který vydává Rybářský lístek, požaduje po žadateli o první rybářský lístek Osvědčení o zkoušce, které musí potvrdit subjekt akreditovaný Ministerstvem zemědělství ČR.

reagovat
Neděle 30. ledna 2011 v 9:17 ® kety.vydra
kety.vydra

Pokud jde o nerybáře a koupí si povolenku na soukromáku,tak je mi to jedno.Ale jestli máš na mysli svazovku tak tam by to snad bez zkoušek ani nemělo jít…Pokud některé MO mají v nabídce povolenku pro nerybáře,tak asi bude o dost dražší-upřímně tohle nechápu,protože takové MO jde jen o peníze a ne o ryby.Jestli chce někdo chytat,měl by si udělat papíry a mělo by to být na stejném principu-chceš jezdit autem,udělej si řidičák,chceš lítat,udělej si letečák atp.

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1