Vyhledávání
Co si myslíte o lidech kteří si koupí povolenku a nedělají zkouš
30.1.2011 | MenFish | 9.282 zobrazení | 67 odpovědí
Ahoj Rybaři co si myslíte o rybářích co si koupí povolenku a nic proto ne udělají žádné zkoušky myslíte si že je to správné MenFish
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 5. února 2011 v 18:30 ® redtag34
-
Tohle by se muselo posuzovat případ od případu, což už tu taky někde zaznělo. Jde o to jaký k tomu daná osoba má vztah… Jestli je k tomu už od mala vedená třeba tátou a vyloženě ho to baví… a časem získá zkušenosti (např. chozením po břehu za tátou, neustále se ho ptát a hlavně chtít!) Když se ujme nějaký taťka svého synka a bere ho na ryby, aby něco poznal, dostal se do přírody a naučil se něco pěkného a možná v tom našel zalíbení a chtěl v tom pokračovat, tak jsem klidně pro. Ale jsou taky tátové (případy), kteří prostě chtějí jen chytat na 4 pruty … a tak synkovi koupí povolenku, který nepozná kapra od úhoře … tohle je špatně… Sumasumárum, neměla by to tak být, aby si mohl povolenku každý jen tak „obstarat“… Každý, kdo by se chtěl stát rybářem by měl prokázat nějakou znalost (pochopitelně o rybařině)… Což je, ale chyba někde v systému … Ale kdo mává papírkama… no jo … :-/ ..
reagovat - Sobota 5. února 2011 ve 14:11 ® JOP
-
Odpovím na základní dotaz – myslím si, že můžeme být rádi, že si tu povolenku alespoň koupí na rozdíl od těch, co si tohle přestali platit po změně v trestním zákoníku (kdy se z pytláctví stal přečin) a spoléhají na benevolenci odpovědných orgánů (přesně jak je to popsáno v předchozích příspěvcích). Platícím rybářům 3× hurá
reagovat - Sobota 5. února 2011 v 11:57 ® Radek M.
-
Přiběhy co tu někteří píšou jsou až k smíchu. Nevylepšili ste si je trochu?
reagovat - Sobota 5. února 2011 v 11:46 ® FIŠ-BANDA
-
je to hnus
reagovat - Sobota 5. února 2011 v 11:45 ® FIŠ-BANDA
-
hm to jen kdyz vidim co lidi delaj za prasarny okolo vody a delali skousky taky
reagovat - Pátek 4. února 2011 ve 22:06 ® Cudla reakce na …
-
petrikveprik> otravovat stále policajti musí mít záznam.Tak zvaně pít jim krev.Ten maník vždy se někdo najde-
reagovat - Pátek 4. února 2011 v 19:59 ® superweb reakce na …
-
Sander> no debilove se najdou ve vsec vekovych skupinach..takze bych to nedaval do souvislosti s tim ze je mu zrovna 25. Snad mu nekdo promluvi do duse, jestli jsi to neudelal ty, nebo ho chyti a seberou na nejakej rok papiry..treba si to uvedomi.
reagovat - Čtvrtek 3. února 2011 ve 14:24 ® 1Mara reakce na …
-
petrikveprik> Ti to řeknu kde ty časy jsou , ale byl bych hodně sprostý
reagovat - Čtvrtek 3. února 2011 ve 14:17 ® reakce na …
-
1Mara> jj to je ono – řeknu Ti to tak – kdyby byla možnost si koupit papíry (za stejné prachy) i mimo ČRS, dávno nejsem členem.. Chování této zkostnatělé instituce mi akorát leze na nervy.
Jinak na doby kdy jsem chodil do rybářského kroužku také vzpomínám velmi rád. Velmi jsem si totiž přál chodit do kroužku a velmi dlouho trvalo než mi to bylo rodiči dovoleno. Chodil jsem tam za odměnu a vážil si toho! Do té doby jsem se RŘ naučil téměř zpaměti (i čísla §), 1000+1 radu jsem měl Xkrát přečtenou a podle knížky RYBY od Hanela jsem se všechny sladkovodní druhy naučil i latinsky. Díky tomu mi bylo dopřáno nechodit do kroužku kde hustí do děcek RŘ, ale mezi starší, kde nás p.Kudlák (otec muškařské repre) učil stavět pruty, vázat streamery..chovat se k rybám) Kde jsou ty časy..
reagovat - Čtvrtek 3. února 2011 ve 13:59 ® 1Mara
-
petrikveprik> Jinak kroužek jsem vedl před lety , ale potom co mě začala organizace štvát stím co dělala a na děti kašlala , jsem se jim na to vybodnul , odchoval jsem jen pár ročníků a ti kteří tenkrát ke mně chodili a dnes je náhodou potkám u vody , tak si snima aspoň krásně pokecám , jaký to bylo dřív a věř že jim to vůbec nevadí a byli rádi
reagovat - Čtvrtek 3. února 2011 ve 13:56 ® 1Mara reakce na …
-
petrikveprik> To jo , většina provinilců je nenapravitelná a vůbec jim to nevadí , máme tady taky takový co přijdou i třikrát do roka o papíry a vůbec je to nesere , ale to je v lidech . Zkrátka jsem proto aby se to zpřísnilo, aby to nedostal každej moula co si vzpomene že má chuť na rybu , aby při porušení dostal dotičnej tak za viučenou , že si to příště rozmyslí, a atd. Jer toho hodně , a vím dobře že já se toho nedožiju , jestli se to zmnění tak abychom mi slušní rybáři mohli si opět krásně v klidu zachytat a strávit u čisté vody klídek a kochat se přírodou
reagovat - Čtvrtek 3. února 2011 ve 13:37 ® reakce na …
-
1Mara> Nemám vůbec nic proti a svým způsobem s tebou souhlasím. To co děláš, že vedeš kroužek je bezpochyby chválihodná a velmi záslužná činnost. Jsem ale skeptický vůči tomu, že to u vody něco změní. Většina si odkroutí „nutné zlo“ a hurá chytat a killovat.
reagovat - Čtvrtek 3. února 2011 ve 13:29 ® reakce na …
-
Cudla> by ses divil – hlásil jsem opakovaně. Naposledy mi hospodář MO (pod který spadá revír na kterém jsem chytal) sdělil, „hmmm nemám teď čas – pošlu tam měšťáky..“ Myslíš, že se něco dělo?? Počkal jsem si na ně – Městská policie opravdu přijela – chvilku si tam povídali, borci to stáhli, měšťáci odjeli a ogárci si znovu nahodili.. (ani jim nezabavili nádobíčko!! Prostě se nedělo vůbec nic.)
Jo a jestli jim chceš srovnat fazónu – můžeš to zkusit (1 z nich znám – nedávno ho pustili z vězení, prý seděl za loupežné přepadení a těžké ublížení na zdraví..) Je mi jasné, že ani RS s tím nic neudělá. Sere mě ale že si pak hledají „snadnější oběť“ pro svou činnost.
reagovat - Čtvrtek 3. února 2011 ve 12:41 ® Cudla reakce na …
-
petrikveprik> píšeš ,že vidíš pytláky stále stejné .Měl bys to nahlásit,jednodušší je vzít pár kámošů a trochu jim srovnat fazonu,je to proti předpisum ,ale velice účinné.Znam příklady kde to stopro funguje.
reagovat - Čtvrtek 3. února 2011 v 11:08 ® 1Mara reakce na …
-
Tino> Dnes se platí za všechno né ?
reagovat - Čtvrtek 3. února 2011 v 10:45 ® Tino
-
1Mara> je pravda, že tyhle paka by trochu nějaký kurz nebo kroužek usměrnil či eliminoval.
Ale vzdělávání něco stojí (čas a peníze) a kdo to bude dělat? Zadarmo? Za peníze? A nebude na to třeba moc rejžovat protože kurzy budou povinností?
reagovat - Středa 2. února 2011 ve 20:40 ® 1Mara reakce na …
-
tomashr> No hlavně jsem to psal z toho důvodu , koho potkávám já u vody , a věř že u nás na stojákách by jsi se divil co to je za paka a většina znich si papíry jenom zaplatila a podle toho to u nás u vody taky tak vypadá
reagovatToť vše
- Středa 2. února 2011 ve 20:38 ® 1Mara reakce na …
-
Alov> neboj se , ještě nejsem těhotnej , ale už tak vypadám
reagovat - Středa 2. února 2011 ve 20:37 ® 1Mara reakce na …
-
petrikveprik> Každej má svůj názor , a odotoho to tu je
reagovat - Středa 2. února 2011 v 17:58 ® talE
-
Zbytečné téma, asi s tím uživatelé chytej nic neudělají, jen tu zase na*ereš pár lidumilů, kteří mezi ně patří
reagovat. Ale taky bych byl proto, dopadlo by to jako u řidičáků
40% by to dělalo do své smrti.
- Středa 2. února 2011 v 17:17 ® reakce na …
-
1Mara> Není konec, když si pabl koupí povolenku (aspoň si ji koupil a přispěl na zarybnění).
JE KONEC když si pablb NEKOUPÍ povolenku a potká pablba z RS, který na to sere. (mimochodem u pytláka nedokáže RS ani vykázat činnost, že by se někde podepsal do papírů.. tak proč by to vlastně dělal?? Není náhodou něco v systému špatně? Řeší to rybářský kroužek?)
reagovat - Středa 2. února 2011 v 17:11 ® reakce na …
-
1Mara> Maro, myslím, žes to nepochopis správně.. Zkus si to přečíst prosím ještě jednou
Co když si nějaký pablb nekoupí povolenku??
Řeknu ti příklad, který mluví za všechno. Stalo se mi že mě buzeroval RS, protože jsem si zapomněl pean!!!! Na druhe straně splavu borečci chytali bez papírů na žížalu pstruhy. Když jsem se ho zeptal jak je to možné?? Odpověď byla – stejně si na nich hovno vezmu!!! Je to jednoduché pytláky nechat být – nic si na nich nevezmeš. Rybáře buzerovat – dají se jím vzít aspoň papíry.
Máš šanci – můžeš nabídnout asi pytlákům rybářský kroužek..
Jo a když jdu na ryby – potkám 1 – max 2 rybáře, ale pravidelně 5 a více pytláků (furt těch samých..)
reagovat - Středa 2. února 2011 v 15:50 ® tomashr reakce na …
-
Tino> Tohle bylo úplně ve všech oborech… Já tu psal příklad z modelařiny kolem fungování klubů, ale ono je to vidět i obecněji – „staří machři“ prostě neumí zkousnout to, že zatímco oni museli vše stavět a dlouho se učit, tak dnes přijde kluk, táta mu to zaplatí a on rovnou létá. A nejvíc je sere, že ve velké většině případů nakonec ten kluk létá daleko lépe než oni, protože oni vynakládali energii na věci, které byly v podstatě zbytečné…
V rybařině se to až tak moc neliší – pokud někdo začne s čistou hlavou nově, tak je leckdy daleko víc v pohodě než někdo s dlouhodobou zkušeností, zdaleka ne každý „starý mazák“ je schopen přijímat nové věci a kombinovat je se svými zkušenostmi a tím se zlepšovat. Tohle podle mě umí třeba osprey, ale je docela výjimka
reagovat - Středa 2. února 2011 v 15:27 ® Alov reakce na …
-
1Mara> Nechod už do té „dámské jízdy“. Začínám z Tebe mít pocit, že si přecitlivělý jak těhotná ženská
reagovat - Středa 2. února 2011 v 9:03 ® Tino
-
Trochu mi to připomíná naši situaci. Na výchovu (a výcvik) jsme měli jako potápěči podobný názor. Dělali jsme ještě polovojenský výcvik pod svazarmem a nechápali jsme, jak je možné, že podobnou kvalifikaci člověk získá při dovolené v Egyptě. Jak se kde chovat, můžete získat jen zkušeností (svojí, nebo v kurzu).
Prostě doba se změnila. Nezměnila se otázka kde a jaké zkušenosti načerpat.
reagovat - Úterý 1. února 2011 ve 23:47 ® hecht reakce na …
-
Sander> doufám, že jsi mu dal tou flaškou taky jednu… Nemyslel jsem toho kapra
reagovat - Úterý 1. února 2011 ve 23:31 ® 1Mara
-
Kašlu na to , každej má na to svůj názor , Petrův zdar chlapí
reagovat - Úterý 1. února 2011 ve 23:22 ® 1Mara
-
No a otom jsem tady psal
petrikveprik> To co jsi napsal je hovadina , nezlob se na mě , ale řešit něco jako já na to mám tak si to koupím , ale hohvno tomu rozumím je jako jedna a jedna jsou padesát šest a možná ještě víc !
reagovatVem si to , kdyby ty jsi byl rybářská stráž , kolik hodin denně by jsi byl u vody a hlídal rybáře ? Přeci nechceš , aby porybní byli na každé vodě 24 hod. denně ? Sic já bych stím souhlasil ale taky musí spát né ? a vejplatu si musí oddělat někde jinde né ? nežli u vody , což je škoda
. Já který dostanu papíry na benzíně protože si je zaplatím a udělám zkoušku , která je jen nabiflovaná a přesto vím hovno , tak pujdu k vodě a budu vědět ž to co jsem chytil je kapr , 40 cm, ale papíry mě stáli tolik a mám z něho takovou radost , že kašlu na porybný , a řád a vemuho , jak jednoduché mu dát ránu do hlavy a hodit ho do kufru od auta , a protože jsem se dobře učil , tak vím že pán porybný tu nemůže nademnou stát 24 hod. a hlídat mě jestli náhodou neudělám chybu ! Jednoduše : Porybný to hlídat v dnešní době 24 hod. každou vodu nemůžou , nemůžou tě hlídat 24hod. denně , jsi nováček a papíry jsi si zaplatíl hlavně odtoho abys něco chytil a pochlubil se doma , a zachytal jsi si a atd. zkrátka tohle je špatný , jakýkoliv rybář se má vychovat a něco málo se naučit , než vůbec přijde k vodě , to že se to nabifluji za hodinku a udělám zkoušku nedělá z tebe to co u vody mi RYBÁŘI potřebujem vidět nejvíc a to je úcta k přírodě a zvířatům
Neber to zle , ale já tvrdím , že když kdejaký pablb si koupí povolenku , tak to je uplnej konec
- Úterý 1. února 2011 ve 21:42 ® Sander
-
superweb > a teď si vem, že někdo udělá zkoušky a s tím málem, co zná, se ho ujme někdo, kdo o tom ví ještě méně.
Mít nějaký „vzor“, ať je to známý nebo příbuzný, může být pro začátečníka docela průser.
Já žádný vzor neměl, byl jsem v té době na všechno sám. Znalosti získané v kroužku jsem jen zneužíval a cesta, po které jsem se vydal, byla spíše něco jako slepá ulička se samými průsery.
Ale s odstupem času mohu říci, že všechno zlé je k něčemu dobré. Bylo pro mě důležité si tímto projít.
Loni jsem se potkal u vody se spolužákem, který skládal zkoušky o rok později než já. Prý že ho rybaření moc baví a tráví jím většinu volného času. Jeho učitel a vzor byl jeho otec. Žasnul jsem nad tím, co s ním otec za dobu co jsem ho neviděl udělal. Pozná jen kapra, a když se napřahoval prázdnou flaškou od piva po půlkilovém kaprovi, zjistil jsem že nezná ani jeho míru. Jeho světem byla třicítka vlasec, srkačka, balíček žlutých burizonů a boty od slizu, kterými kopal do vody ryby, které neuměl blíže určit.A to je mu pětadvacet.
reagovat - Úterý 1. února 2011 v 19:44 ® superweb
-
Ja si delal povolenku v 93, tehdy mi bylo 10. Stacili mi 2 asi hodinove prednasky a par zodpovezenych ustnich otazek..po diteti toho stejne nemuzete chtit moc vic(nejaky testy atd.)
reagovat
U dospelych je to otazka. Kolega delal zkousky loni a v podstae to bylo o jedne prednasce a vyplneni standartniho testu. Alespon neco symbolickeho musel o rybach vedet, pravda je, ze kdyby se nemel od koho ucit v praxi, mohl by u vody nadelat dost skody. Vetsinu novych rybaru ale stejne k tomu dovede nekdo znamy, kdo s nimi pak alespon nejakou dobu na ryby chodi.