Vyhledávání
Váš názor na soukromé revíry
26.1.2011 | slanny | 7.025 zobrazení | 35 odpovědí
Jaký je váš názor být členem v samostatně hospodařících místních organizacích v rámci ČRS nebo na svazových vodách? Poraďte, jaký je dle vašeho názoru lepší výběr. Soukromá voda nebo svazovka.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 5. února 2011 ve 20:25 ® skipi007
-
Zdravím , můj názor je takovej že na placenejch vodách není žadnej problém chytit velkou rybu protože tam žádný malý nejsou ,(z vlastní zkušenosti , byl jsem před 3 roky 2× v Ostrově u Macochy a pokážde jsem chytal ryby jak na běžícím pásu , vše byly ryby od 65 do 87 cm převážně kapři mezi nima pár amurů ) .na druhou stranu na svazové vodě je problém chytit velkou rybu .Ne že by tam žádný nebyly vždy tam nějaká zapomenutá je. Jsem registrovaný u MRS Vyškov a organizace ne že by ryby nedávala , např. na muj oblíbený rybník Chobot Rakovec 2 dávaly ryby loni 2× kpříky 35 – 50 cm pokaždé cca 500 kg jenomže ryby nestačí vyrůst , a za to můžou důchodci , po násadě jsou tam nájezdy ,ryby ani neměří a málokdy berou 1 ks , snad jen když jsou tam na kole tak kapra hodí domů a za půl hodiny je zase na fleku a chytá znova . Ale i přes tuto skutečnos tam chodím raději než na placené vody . Na rybařině mě totiž baví to že musím zkoušet kde kdy a na co chytat, různě kombinovat sledovat kde se ryby drží atd. loni jsem tam taky chytl 3 kapry kolem 70 cm ale musel jsem si je najít . Na placené vodě můžete do vody hodit co chcete a vždy máte uspěch . Takže jednoznačně dávám ruku nahoru pro svazovou vodu.
reagovat - Sobota 5. února 2011 ve 13:28 ® kety.vydra reakce na …
-
Radek M.> Bereš svazovou povolenku? Mám pocit,že ne.Ono rybařina je i o hledání.Já třeba pro soukromáky nejsem,ale dovedu tě pochopit.Už jsem taky zažil,že jsem objel čtyři přehrady,nalítal jsem cca 150 km a po dvou a půl hodinách jsem to vzdal a otočil to domů-taky,všude plno koupáčů,všechny místa kam bych šel,tak obsazená…
reagovat - Sobota 5. února 2011 v 10:59 ® Radek M.
-
Tak já sem zase pro soukromáky.U nás chodím na 3 a mám pro to dobré důvody.
Na svazové revíry je tu šílenej tlak rybářů a když do toho započítám lidi co se ještě v té vodě přes léto koupou tak to je opravdu šílené. Není tu jediná řeka kde by se dalo chytit něco jiného než potočák (velikost 20–25 cm je rekord). Jediná možnost je chodit na lomy, ale tam je to samej pytlák a zase se tam koupou lidi. To je něco úžasného když člověk chytá a někdo sebou plácne do vody. A rybářská stráž tu „neexistuje“. Pak to mám všude daleko kdybych už chtěl na lepší řeku.
reagovat - Sobota 5. února 2011 v 9:54 ® kety.vydra reakce na …
-
lukyno123456> Co se ti nezdá? Jsou lidi,co dělají i za míň-za minimální mzdu,protože nemají jinou možnost.
reagovat - Pátek 4. února 2011 v 11:56 ® reakce na …
-
lukyno123456> .. no to je přece výplata z pracáku (podpora)
reagovat - Pátek 4. února 2011 v 11:22 ® lukyno123456 reakce na …
-
andy5695> tak 10000 plat?to snad ne
reagovat - Pátek 4. února 2011 v 1:00 ® reakce na …
-
Troopik> prd máme co závidět – já bych teda určitě neměnil
osprey> to musíš napsat HaDovi a ne Troopikovi
reagovat - Čtvrtek 3. února 2011 ve 23:27 ® osprey reakce na …
-
Troopik> Já myslím, že i některým našim.
Já třeba poslední dobou závidím lidem, co mají volné víkendy
reagovat - Čtvrtek 3. února 2011 ve 23:06 ® Troopik reakce na …
-
osprey> tak třeba řeckým státním zaměstnancům máme co závidět
reagovat - Čtvrtek 3. února 2011 ve 23:01 ® osprey
-
andy5695> Jak kde. V Evropě je Německo, ale taky Bosna, Albánie, Irsko, Řecko, Ukrajina,…
Já bych si zas tolik nestěžoval.
reagovat - Čtvrtek 3. února 2011 ve 22:38 ® andy5695 reakce na …
-
lukyno123456>Proč píšeš že VŠUDE V EVROPĚ???? My přece nejsme všude v Evropě,ale v česky republice a to je sakra rozdíl,nebo snad všude v evropě mají 10000 korun plat,chleba za 30,–?
reagovat - Úterý 1. února 2011 v 11:10 ® lukyno123456 reakce na …
-
tucnak11> tak soukromáky jsou u nás brány jako vše v čechách.s neskrývanou závistí.všude v evropě je to normální jen u nás bude dost lidí rejpat
reagovat - Úterý 1. února 2011 v 11:03 ® tucnak11 reakce na …
-
lukyno123456> Maš za 1.ku take si hodim na soukromak zachytat a vyzkoušet nove nastrahy na pstruhy,je pravda tam kde bydlim ja nouze o zachyrani si neni tak špatna,obzvlašč pstruhu,nemlouvim o granulači jen potočak a krasne siveny do 50 cm.
reagovat - Úterý 1. února 2011 v 1:04 ® reakce na …
-
kety.vydra> tolik aby jim stálo za to být samostatní a nemeli potrebu jezdit jinam..
reagovat - Úterý 1. února 2011 v 0:59 ® kety.vydra reakce na …
-
petrikveprik> Co znamená,že samostatné MO mají „hodně“ revírů? Definuj…Ne všechny samostatné MO mají hodně revírů…Jednu takovou znám.Na zarybnění jejich MP si nestěžuji,ale se pstruhovou vodou to bude chabé.
reagovat - Úterý 1. února 2011 v 0:07 ®
-
Pominu hodnotit soukromáky – o těch tu již padlo dost. Neodpustím si ale napsat, že samostatně hospodařící organizace považuji za totální (s prominutím) vychcanost celého systému ČRS. Prostě a jednoduše – ty organizace co mají hodně revírů se osamostatnily (proč by taky ne?? však mají dost vody, kde chytat..) a ostatni členy CRS tam „nepustí“. Ty organizace, které obhospodařují „blbých“ 5km řeky a nemají nic jiného, obhospodařují vodu pro celý ČRS.. (jakmile jsou ryby dva týdny po zahájení vybagorované od ryb.. není tam ani živáčka) – aspon je tam pak ale klid – to je jedinná výhoda, kterou v tom vidím.
reagovat - Neděle 30. ledna 2011 v 10:53 ® kety.vydra reakce na …
-
osprey> Hezky napsané.Dobré zdůvodnění,to se mi celkem i líbí
reagovat - Neděle 30. ledna 2011 v 10:52 ® kety.vydra reakce na …
-
lukyno123456> Píšeš,že se svazovky stávají pomalu mrtvou vodou.No,jak kde a jak díky komu a čemu.
reagovat - Neděle 30. ledna 2011 v 10:36 ® lukyno123456 reakce na …
-
andy5695> ono to máš těžké.u nás je třeba plno svazových revírů,mám lod na třech místech,nedám dopustit na orlík,jmenovitě smetiprach,struhy,chřeštovice plus blanice, otava.týdně tam trávím20–30hodin.pohoda někdy berou někdy ne.co chytnu to pustím a přesto si 4krát do roka zajdu pořádně zachytat na náš soukromák přímo ve městě a nevidím na tom nic špatného.nemluvě o tom že náš systém svazovek je absolutně špatný a zastaralý.když k tomu připočteš mentalitu většiny rybářů,tak se svazové revíry stávají pomalu mrtvou vodou.
reagovat - Neděle 30. ledna 2011 v 0:15 ® osprey reakce na …
-
andy5695> Jen se neomlouvej, je to úplně v pohodě.
Každé zboží má svého kupce. I soukromáky. Konec konců, kdo sedí tam, nesedí na řece
reagovat - Sobota 29. ledna 2011 ve 20:01 ® andy5695 reakce na …
-
Samozřejmě je rozdíl mezi občasnejma a stálejma návštěvníkama soukromáků,asi to vyznělo,jako že všechny hážu do jednoho pytle,ale tak sem to fakt nemyslel.Takže jestli jsem se někoho dotkl,omlouvám se.
reagovat - Sobota 29. ledna 2011 v 19:16 ® osprey reakce na …
-
andy5695> Tak to je. Já beru soukromák jako občasnou změnu. Jednou ročně si sáhnu na větší rybu, otestuju cajk, vyzkouším nějaké věci. No a pak se vrátím na tu naši strouhu.
Pokud někde prezentuju rybu ze soukromáku, napíšu, že je ze soukromáku. Lidi si to dávno umí přebrat.
reagovat - Sobota 29. ledna 2011 v 9:18 ® andy5695
-
Znám dost lidí co jezdijou na soukromy a potm se vychloubaj co nachytali kaprů a jaký to byli pěkní macci,ale já to přirovnávám jako si střelit jelena v oboře,to není žádný umění,žádnej zážitek.Tady bych udělal i rozdíl mezi chytáním a lovením.Chytit můžu králíka v králikárně,ale ulovit ho venku,na to už musím bejt frajer. Můj názor je soukromák tak leda na bruslení.
reagovat - Pátek 28. ledna 2011 v 11:59 ® Mrakoš
-
Jezdím na soukromák kde není problém nevidět celej den člověka, ani auto. Nejsou tam duháci, lítají tam černý čápi a plavou půlmetroví potočáci co se tam vylíhli. Zrátka není soukromák jako soukromák. A kde to je, to vám neřeknu
reagovat - Čtvrtek 27. ledna 2011 v 15:37 ® kerob
-
Jindy nez v zime na dirkach jsem na soukromaku nebyl a nehodlam na tom nic menit.
reagovat - Čtvrtek 27. ledna 2011 ve 13:59 ® Stroft
-
Hamba by mě musela fackovat, kdych se přistihl na soukromáku.
reagovat - Čtvrtek 27. ledna 2011 ve 13:14 ® superweb
-
Jde o to kdy a kde. Treba jednou jsme byli na mensim soukromem rybniku(cca 5ha) koncem rijna pres vikend uplne sami.. Naproti tomu na provarenym rybniku v srpnu, kdyz mas 10m vlevo a 10m vpravo rybare, to moc pohoda neni. Svazovka je vetsinou vic o umeni rybu najit, 10kg kapra z labe si budu vazit vic nez 15kg kapra z Chlumce treba. Ale kdyby to bylo 10kg z Labe vs. 20kg ze soukromy vody, uz budu na vazkach
reagovat - Středa 26. ledna 2011 ve 23:28 ® osprey
-
regulus> Opravil jsem název fóra – což jsem taky uvedl – zněl „váš názor“ a to mi přišlo fakt málo. Protože jsem nevěděl, jestli se text týká soukromých revírů nebo samostatně hospodařících organizací, nechal jsem ho jak byl.
reagovat - Středa 26. ledna 2011 ve 23:21 ® kety.vydra reakce na …
-
Troopik> Házení klacků pod nohy bylo jednu dobu v módě.Krásný příklad-V rámci kraje se dvě MO nějak nepohodly (nevím proč nebo kvůli čemu,je to hodně dávno a tehdy byl boom osamostatňování se).Když do samostatné MO přišel člen jiné MO,že by chtěl hostovačku,tak pro něj byla cena roční povolenky vyšroubovaná nahoru-mi tehdy připadalo,že si k adekvátní (normální) ceně povolenky přirazili i cenu za brigádu,ono by to i sedělo.Nechápal jsem,proč mám jakoby zaplatit jejich brigádu,když u své MO jsem si brigádu už odpracoval..Na druhé straně,když chtěl člen samostatné MO chytat na „kraji“,tak krajská MO raději ani neměla zavedené roční hostovací povolenky pro členy samostatně hospodařící MO.Léty se vztahy urovnaly a dnes vše funguje k oboustranné spokojenosti,protože každému jde přece v prvé řadě o peníze…
reagovat - Středa 26. ledna 2011 ve 22:52 ® Troopik
-
kety.vydra> co je k tomu vede? nevím třeba kdykoliv MO chce zarybnit řeku tak ji kraj háže klacky pod nohy a tvrdí, že zarybněno je a raději sype ryby do rybníku, který je pod stejným číslem jako řeka tudíž papírově zarybněná je, ve skutečnosti je zarybněn pouze onen rybník kam se sjíždí „chamrať“ z celého okolí, která ani neumí napsat docházku dalším důvodem může být, že pokud se nakonec tu řeku podaří zarybnit přijedou opět lidi z kraje a řeknou MO, že jim zaplatí tabulkovou váhu 80dkg (přesně nevím teď si vymýšlím) a ve skutečnosti nasazované ryby nemají pod 1kg třeba takový boj s větrnými mlýny může vést MO k osamostatnění – taky toho nejsem zastáncem ale co má dotyčná MO dělat? koukat na prázdnou řeku či být bez peněz?
reagovat