Chytej.cz

Sdělte prosím jaké máte zkušenosti s výdejem povolenek necteno

25.1.2011 | pilot | 10.575 zobrazení | 92 odpovědí

Dobrý den, nevím jaké systémy ve vydávání Ryb. lístků a placení čl. známek jsou v různých MO ČRS . V Hradci Králové – prostě přijdete na „rybárnu“, vystojíte si ( jak a kdy ) frontičku – i 35 min. a dostanete se k příslušnému funkcionáři a ten provede potřebné a po zaplacení obdržíte ryb. lístek i se zaplacenou čl. známkou. Podotýkám a to je velké + Hradecké MO ČRS že má stanovenou výdejní dobu i hodiny. Nejde to někde u Vás ve Vaši MO lépe ? Rychleji ? Efektivněji ? Prosím sdělte svoje názory a nápady. Děkuji

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 15. února 2011 ve 21:34 ® Mary reakce na …
Mary

MP-E65mm> čti pořádně, ne jak se věnuješ manželce, to mě je ukradený. Je to o času, a hlavně toho, který dobrovolně vydává povolenky a pak má sé povinnosti, a nejvíce se to týká,týkáá a týká, Tvé poslední věty. Když takhle odpoví všici, tak jsme zase na začátku9-)

reagovat
Neděle 13. února 2011 v 16:24 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Mary> Já bych řekl, že bychom se měli vrátit k podstatě věci o které tu debatujem, resp. k mému příspěvku který to celé odstartoval. Já nemám nic proti lidem v pokročilém věku,( i když je pravdou a to zmiňuješ i ty, že starší generace mnohdy nebere tu mladší a naopak, toho jsme svědky a je to na denním pořádku) kdyby tam seděl mladík tak by byla vedená kritika proti němu. Mě prostě zaráží to, že člověk příjme práci( brigádu, nazveme to jak chcem) a předem ví, že na to nemá. Dobře, doma si ten hřebík nějakým způsobem zatluču, nikoho s tím neomezuju, nevytáčím atd. to je podstatné si uvědomit. A věř, že to nemá vůbec, ale vůbec nic společné s tím kolik vychovávám dětí, nebo jestli vařím, peru, žehlím, jak se věnuju manželce..........a už vůbec ne s mojí přítomností na výroční schůzi.

reagovat
Pátek 11. února 2011 v 11:10 ® Cudla reakce na …
Cudla

Mary> Velice dobře napsané,vidim to u nás,sehnat někoho aby pomohl při akcích,které jsou tkzv. za děkuju problem,vem si dovču a jeď s námi na tábor ty si upad na hlavu néé.Potřebuju pořadatele na závody ,není čas atd.......Večer po akci si deš dát pivko spláchnot „prach“a co nevidíš oni tam sedí pomalu od oběda.Kritizovat umí ,sice jich není většina ale dovedou masr..!Nám to ale nevadí nám stačí jako bonus takovej úsměv!!!!!

reagovat
foto/forum/2011/th-img16460.jpg
Čtvrtek 10. února 2011 ve 21:43 ® saman
saman

ma zkusenost je takova ze pred hodinou po telefonicke domluve mi byla vystavena povolenka se vsema nalezitostma tudiz spokojenost :-)

reagovat
Čtvrtek 10. února 2011 v 18:43 ® miragaba

tomashr> u nas v MO zaplatíš zálohu na vrácení sumáře v prosinci a dostaneš povolenku na nový rok.Po odevzdání sumáře se záloha vrací.

reagovat
Čtvrtek 10. února 2011 v 16:11 ® Mary reakce na …
Mary

MP-E65mm> ještě jedna důležitá věc, kolik času věnuješ své drahé polovičce?:-))

reagovat
Čtvrtek 10. února 2011 v 16:05 ® Mary reakce na …
Mary

CeP> příští týden si jdu pro povolenku, tak se zeptám, na to centrálně, a jestli ji vyjíždí z PC.

reagovat
Čtvrtek 10. února 2011 v 16:01 ® Mary reakce na …
Mary

MP-E65mm> v mládí to šlo samo, na to také přijdeš až budeš ve věku. Každý je šikovný na něco. Někdo umí dobře ovládat lopatu a někdo holt ovládá dobře myš. Budeš třeba dobrý programátor, ale nebudeš umět: to je příklad: zatlouct hřebík, vyměnit žárovku, ale to nepotřebuješ umět, pokud máš peníz, tak si na to pozveš fachmana, jako já potřebuji pomoc od programátora. V době, kdy jsi se narodil, jsme tu tyhle PC neměli, ale když ti bylo, asi, dle tvé karty 11 let, tak už byly ve škole. Nebyly ještě ve výuce hned po revoluci, ale byly jako kroužek. Takže než si školu vyšel, tak tě řadím jako dítě počítačové doby.

To, že to teď řežeš ostošest, je pane taky o času. Kdypak asi tak stačíš uvařit, vyprat, připravit pro děti, věnovat se dětem, také chodím do zaměstnání, pak také něco splodím na zahradě, tohle vše, když nebudu muset, pak budu řezat do PC jako Ty. Jo také jsem stíhala být členem ve výboru ČRS, jednou za měsíc na schůzi. A měli jsme tam jednatele, bezdětný svobodný, který většinou nepřišel a omluvy byly, že nemá čas a to jsem šla do vrtule.

No a pokud jde o kritiku, musíš ji podej až půjdeš na schůzi a neboj se, přidají se ostatní a může se to řešit.

Mladí těžko chápou starší generaci, starší generace kroutí hlavou nad mladýma, v mládí jsem toho stihla hafo, teď mám stále málo času, nebo, že bych byla pomalejší?:-P :-1

reagovat
Čtvrtek 10. února 2011 v 10:38 ® jackubr reakce na …

Zdravím, zaplacení příspěvků do konce měsíce je samozřejmost. V úterý a v lednu jsem myslel jen jako přirovnání k tomu že i poměřně větší organizace vydává povolenky jen 3× za dva měsíce… Jsme tam nový, takže neznám místní mravy. Spíš jen komentuju co mě překvapilo.

reagovat
Středa 9. února 2011 ve 23:48 ® CeP reakce na …
CeP

MP-E65mm> urcite by to byl extrem, nicmene pripousim ze i to je mozne.
mne naopak zlobi kazdorocni stereotyp jak se nekdo poburuje ze je neco spatne.
a kdyz tak nikoho nenutim. jen rikam za kazdy ma sva prava a povinnosti. nasledne se ptam kdo pujde s kuzi na trh. kdo podepise hmotnou zodpovednost za 400 prevzatych povolenek, cca 400.000 kc.. Malickost.. Kdo si necha nadavat ze mu to jde pomalu a ze jsem kvuli nemu musel stat treba 20 minut ve fronte a jeste si dovolil mne upozornit, ze mam blbe vyplnenej ulovkac. Sam musim priznat ze bych na to nemel koule. U nas se napriklad stalo ze prisel frajer s uplne prazdnym, nevyplnenym sumarem a jeste byl vcelku hrube drzkatej na hospodare, ktery ulovkace vybiral a kontroloval ze jich tam drepi dost tak at neco delaji a vyplni mu to. Nopak ale musim uznat, ze take neni vzdy vse ok ze strany vydejce. Ostatne sami mate nedobrou zkusenost s ne prilis stastne poverenym vydejcem, ktereho jsme museli posleze vymenit.
Ja si proste myslim ze vetsina tech chlapu to dela dobrovolne, nejlepe jak umi. A at uz to delaji zadarmo nebo i za kacky, nekdy je toho nad hlavu a my co nic nedelame bychom k jejich praci mohli byt vice schovivavi. Verim ze toho ke konci maji plna riditka, jsou unaveni a nekdy i nervozni. Jednak v jejich veku uz daleko hur regeneruji nez my co jsme jeste relativne v lati, nebo dokonce dvacetileti kluci. A taky berou trochu jinak zodpovednost za tech sverenych 400 tisic.

reagovat
Středa 9. února 2011 ve 22:51 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

CeP> Ty si myslíš, že by organizace s cca čtyřista členy přestala vydávat povolenky jen proto, že by to neměl kdo dělat? Evidentně si vůbec nepochopil co jsem měl na mysli a chtěl tím vším říct.........­.strašně se mi líbí jak někdo začně někoho kritizovat a hned je mu vnucována myšlenka " tak to běž dělat ty když si tak chytrý" a podobně, docela stereotyp :-)

reagovat
Středa 9. února 2011 ve 22:18 ® CeP
CeP

MP-E65mm> No tak ted se blizi obdobi clenskych schuzi a ty i jako radovy clen mas ze stanov jista prava:
a) zúčastňovat se jednání členské schůze
b) hlasovat na členské schůzi
c) volit a být volen do všech orgánů Svazu
a take povinnosti, mimo jine:
d) osobní účastí se podílet na činnosti místní organizace Svazu nebo některé z organizačních jednotek Svazu

Osobne bych povinnost osobni ucasti krom brigad spatroval prave v ucasti na clenske schuzi. A ted jsem zvedavy kolik z vas nespokejncu mi sem napise ze na schuzi pujde, vystoupi zde a pro pristi rok toho spatneho vydejce nahradi.

reagovat
Středa 9. února 2011 ve 21:59 ® CeP reakce na …
CeP

Mary> Nikdo nic nezmeni. Na to jsou mladenci prilis pohodlni. Museli by pracovat pro jine a povazme.. skoro zadarmo… Takova hruza!! Kdepak, kazdej bude radsi drzkovat. To je tak vsechno co dovedou. Kdyby tam ti stari dedkove na ktere nadavaji nesedeli, tak jim tu povolenku nema kdo vydat. To by asi cumeli.
Verim ze u mensich organizaci s par desitkama clenu lze odevzdani, vydej nove povolenky a veskera administrativa s tim spojena obejde i bez PC, v temer rodinne atmosfere, nicmene vetsi organizace s mnoha sty clenu agendu bez PC myslim nejsou schopny zvladnout, zrovna tak jako neni mozne zvladnou prijem stare povelonky, kontrolu ulovkace zda je radne vyplneny, kontrolu plneni brigadnicke povinnosti, platbu clenstvi, platbu povolenky, pripadne platbu nahrady za brigady, vyplneni, vylepeni a vydej nove povolenky nejlepe do minuty. A neni to prace ani na jeden, ani na par dnu. Take by bylo dobre uvedomit si, ze v povolenkach nejde o male penize ani zodpovednost a jestli si ten kdo tuto zodpovednost nese chce vse dukladne zkontrolovat, pak na to ma plne pravo.
Co je to ale platne. Ceskej narod je beztak jen narodem hospodskych tluchubu „jak by kdyby…“

reagovat
Středa 9. února 2011 ve 21:04 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Mary> Tady přeci ale nejde o to, abych někoho hned zastupoval nebo lépe řečeno nahrazoval pokud se na něj valí kritika za jeho neschopnost. Jako nedokážu si opravdu představit, že by nastoupil úředník do veřejné sféry a svoje poslání nezvládal. Nespíš by ho lidi ukamenovali, když by nedostali známku na popelnici jen kvůli tomu, že neumí s PC nebo vyplnit formulář.....­....... Prostě takový člověk tam nemá co dělat. Jak snadné…

BTW: básník když se narodil tak taky nevěděl , že bude básníkem. Když jsem se narodil, tak PC taky nebylo a ted do toho řežu o sto šest

reagovat
Středa 9. února 2011 ve 20:39 ® Mary reakce na …
Mary

MP-E65mm> ten básník, když začal, tak PC nebylo. Ten básník by potřeboval vystřídat, určitě tu možnost máš. Uběhne volební období, jste nespokojeni, změňte to.

reagovat
Středa 9. února 2011 v 18:51 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Sander> opak, budu opatrný ať struk netrpí a mléka hodně dá, tebe si pak vychutnám jak krásně zelenáš :-)

reagovat
Středa 9. února 2011 v 18:46 ® Sander reakce na …
Sander

MP-E65mm > na to když kejvnu, tak tý krávě utrhneš vemena…

reagovat
Středa 9. února 2011 v 18:45 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Sander> dobře, ale to co nadojím to ty vypiješ :-)

reagovat
Středa 9. února 2011 v 18:42 ® Sander reakce na …
Sander

MP-E65mm > jen počkej, mi ti na srazu nějakou krávu najdem, neměj strach.
:-D

reagovat
Středa 9. února 2011 v 18:32 ® MP-E65mm
MP-E65mm

Mary> zítra půjdu do nejbližšího kravína a budu tvrdit, že jsem nejlepší dojič. Příjde místní machr který mi to nandá na plný čáře. Sklapnu a odejdu. Co tím chtěl básník říct? Nic, jen že se nemá s.át do věcí o kterých ví prd :-) kor na úrovni organizace, která příjde do styku z mnoha lidmi ................

EDIT: a je opravdu jedno zda to je duchodce nebo mladík jako já :-)

PS: tu krávu bych podojit uměl ..........

reagovat
Středa 9. února 2011 v 16:17 ® Manažerka
Manažerka

Tak u nás je to macakr…otevíračka dvakrát v měsíci a pak fronty jako dříve na banány a na játra :-)) )

reagovat
Středa 9. února 2011 ve 13:49 ® Mary reakce na …
Mary

jackubr> to je asi blbost. Vydávat jen v lednu. Když zaplatím členství v západočeském do konce února, tak pro povolenku si mohu jít i v polovině roku.

reagovat
Středa 9. února 2011 v 11:42 ® jackubr

Zdarvím, se zmnou bydliště změna organizace a negativní zkušennosti se hrnou, v mé nové organizaci se zřejmně vydává jen v úterý a v lednu.....ale příspěvky samozřejmně můžete zaplatit kdykoli.

reagovat
Středa 9. února 2011 v 10:13 ® Mary
Mary

MP-E65mm> katastrofa je, že staří zůstávaj, není to všade, ale z důvodu, že je nemá, kdo vystřídat, jelikož ti mladší se do funkcí nehrnou a jen remcaj, jakby, coby…

Nejjednoduší by bylo platit na účet MO a aby se to objevilo se jménem na účtu MO, ti by to mohli připravit dopředu, a já si ji přijdu vyzvednout. A pokud by ji nepřipravili dopředu, tak mám s sebou výtisk z výpisu, z kterého účtu, na který to šlo, s datumem

Nebo,každý nemá účet, když zaplatí přes složenku na poště, ústřižek s sebou pro povolenku a už se tam nemusí babrat s pěnezma. Jen pro někoho je problém, kolik, že mám zaplatit, taky banální věc.

No a do třetice se platí v hotovosti u hospodáře. Takto to funguje u nás u hospodáře důchodce, který každý rok odstupoval, a odstoupil, ale!není, kdo by ho nahradil. Na výročních schůzích se k tomu nikdo nehlásí. Tak to zatím dělá

reagovat
Středa 9. února 2011 v 9:06 ® Piranha
Piranha

U nas na MO Usti nad Labem jsou konkretni dny a hodiny, kdy se daji povolenky poridit.Je tam cekarna s TV, kterou jsem sice jeste nikdy nevidel hrat, ale je tam a kazdy postupne prijde do male mistnosti s okenkem, aby bylo nejake soukromi a tam predlozi vse potrebne pro ziskani povolenky.Jen me malinko mrzi, ze kdyz nas tam ceka treba 6,7, tak se najde obcas nejaky ukecany pan, ktery po vyrizeni povolenky cca 5 minut tam keca a vytahuje rozumy treba dalsich 15min. V tom si myslim, ze by mohli byt panove profesionalnejsi a tento rozhovor pokratit, nebo vyridit az tam nebudou cekat lidi.Jinak nemam zadny problem s vydavanim povolenek a myslim, ze mi dokonce pan Mistoler vydal povolenku mimo uredni den.Nemusel jsem tak absolvovat cestu znovu.

reagovat
Úterý 8. února 2011 ve 22:05 ® Mary
Mary

MP-E65mm> proč nezaplatíš přes svúj účet? Takovááá banální věc.....

reagovat
Úterý 8. února 2011 ve 22:03 ® Mary
Mary

MP-E65mm> a víš kdo napsal Babičku, nebo ,,Bylo nás pět? Lovce mamutů? Ovšem teď by to chtělo sebrat ti počítač, abys neměl, nyní,kde hledat. Taková banální věc. Umíš podojit krávu? Taková banální věc. Jdi se vycpat, třešničko na dortu.

reagovat
Úterý 8. února 2011 ve 21:56 ® Mary
Mary

pilot> program do PC je snad to nejmenší. Patříme do západočeského kraje. Zkus to přímo na Plzeň. Jejich účetní je velice ochotná. bubenickova@crsplzen.cz

reagovat
Úterý 8. února 2011 ve 14:13 ® ala

U nás jsme teď koupili tento program: http://www.jimitools.ic.cz/…og/prog1.pdf . Funkčnost vypadá taky moc dobře.

reagovat
Úterý 8. února 2011 ve 12:20 ® kamos007
kamos007

unás je to stejné

reagovat