Chytej.cz

Sdělte prosím jaké máte zkušenosti s výdejem povolenek necteno

25.1.2011 | pilot | 10.572 zobrazení | 92 odpovědí

Dobrý den, nevím jaké systémy ve vydávání Ryb. lístků a placení čl. známek jsou v různých MO ČRS . V Hradci Králové – prostě přijdete na „rybárnu“, vystojíte si ( jak a kdy ) frontičku – i 35 min. a dostanete se k příslušnému funkcionáři a ten provede potřebné a po zaplacení obdržíte ryb. lístek i se zaplacenou čl. známkou. Podotýkám a to je velké + Hradecké MO ČRS že má stanovenou výdejní dobu i hodiny. Nejde to někde u Vás ve Vaši MO lépe ? Rychleji ? Efektivněji ? Prosím sdělte svoje názory a nápady. Děkuji

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   4 3 2 ...
Čtvrtek 17. února 2011 v 11:17 ® sus1 reakce na …

kerob> Neřešim.:-)

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 v 11:16 ® kerob reakce na …
kerob

sus1> takhle to taky neni, neres to. :-)

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 v 11:15 ® sus1 reakce na …

kerob> A jo, já zapoměl,soukrom­ník,kterej vydělává na stát.:-)

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 v 11:12 ® kerob reakce na …
kerob

sus1> komu jako?

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 v 11:10 ® sus1 reakce na …

kerob> Jak z práce??!!To se musí nahlásit.:->

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 v 11:08 ® kerob reakce na …
kerob

sus1> ted vetsinou pisu z iPhone nebo z prace, budes si muset zvyknout.

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 v 11:07 ® sus1 reakce na …

kerob> A už si konečně kup novou klávesnici,bez těch ˇa , je to děsný.=-|

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 v 11:05 ® kerob reakce na …
kerob

cercer1> v podstate ano, ale uplne jinak, nez Hraji myslel.

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 v 10:53 ® cercer
cercer

kerob> ,,jinak jakejkoliv pozadavek na zmenu fungovani v moji exorganizaci (na schuzich) vedl akorat k urychlenemu zalozeni organizace jine, lepe fungujici…"
Takže vedl ke spokojenosti všech,nemýlím-li se.

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 v 10:47 ® kerob reakce na …
kerob

hraji> takze jinak receno ma byt clovek rad, ze mu tu povolenku nekdo nakonec vubec vyda… :-|

jinak jakejkoliv pozadavek na zmenu fungovani v moji exorganizaci (na schuzich) vedl akorat k urychlenemu zalozeni organizace jine, lepe fungujici… Je uplne jedno, jestli nekomu neco reknes do oci, kdyz vis, ze neni vule cokoliv zmenit.

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 v 10:14 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

cercer1> no nevím jaký je celorepublikový průměr ve výdeji povolenek, ale 15 minut to nejspíš nebude.

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 v 10:11 ® cercer
cercer

MP-E65mm> jasně…a to ti opravdu přijde,že si při výdeji stíhaj hrát pasiáns?:-)

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 v 10:07 ® cercer reakce na …
cercer

hering> chtěl jsem tě doporučit do debaty,ale čekal jsem,že se objevíš:-)

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 v 10:05 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

cercer1> co ti mám na to říct.........­.........nikdo jim nebere , že jsou v tom zběhlí.......­.......na druhou stranu dokážu posoudit, zda mi byla vydána povolenka za přijatelnou dobu. :-)

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 v 10:03 ® hering reakce na …
hering

cercer1> Někomu to nevysvětlíš nikdy.Budou si mlýt tu svojí.A tady se o tom jen plká.Pokud si myslí,že to někde nefunguje a týká se jich to.Tak se problém musí řešit tam kde je!!! A třeba tím,že se aktivně zapojí do činnosti.Jenže dnes každej ukazuje prstem Ty musíš,vy musíte a co Já?Já nic,Já muzikant :-)

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 v 9:54 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

hraji> kdyby všechno chodilo podle mých představ tak se máme jak prasata v žitě :-)

Podstata problému o který se tu bavíme. Nebo spíš já. Protože pokaždý když se někdo přidá do diskuze sem vnese další námitky který se přímo netýkájí „onoho problému“ Já se nepřu o tom kdo kde koho navrhuje na „funkci“ výdeje povolenek, já se nepřu o to zde to mojí přítomností na výroční schuti nějakým způsobem ovlivním. Já se jen snažím naznačit, že každý kdo o tu funkci stojí (opakuji je nepodstatný jak se tam dostal) si musí uvědomit, že jsou na něj kladeny určité nároky na zvladání např. PC a pokud ten jedinec ví, že do ted s PC nepracoval, tak se na mě nezlob, takový člověk by dle mého skromného názoru, tuto funkci dělat neměl. A je potřeba aby si to ten jedinec uvědomil sám a ne že ho bude někdo upozornovat na to, že tam hrozí riziko, že by to nemusel zvládat.

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 v 9:45 ® cercer reakce na …
cercer

MP-E65mm> já si myslím,že nechápeš ty,že v podstatě ti lidé to vlastně zvládají..myslím si i,že do toho vidíš docela málo…CeP,hraji­..v postatě i Mary jsou lidé,co pro ty ostatní…a oproti ostatním..něco dělají..a víc než na úrovni tlachání na netu…kolik takových lidí se tu ještě musí ukázat,abys pochopil,co ti chtějí říci?

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 v 9:38 ® hraji
hraji

MP-E65mm> tak teď opravdu nechápu co to vlastně řešíš. Promiň, ale co znamená tahle věta? „Chci aby v podvědomí neustále figurovala ta podstata problému“. Komu má v podvědomí figurovat podstata problému? Co je podstata problému? Mě připadá, že podstata problému je v tom, že ty nechápeš, že ne všechno na světě musí jít podle tvých představ. Víc nemám, co bych k tématu napsal.

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 v 9:32 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

hraji> já tě chápu, ale obávám se že ty mě ne:-) šel by si dělat práci o který jsi přesvědčený že ji prostě nezvládneš a ted samozřejmě vynechme nějaký bouchání hřebíku do zdi, at tady neslovíčkaříme. Chci aby v podvědomí neustále figurovala ta podstata problému. Je vcelku nepodstatný jestli dotyčný to chce dělat sám nebo hospodář někoho sežene. Furt se dostaneme do fáze kdy to, jestli dotyčný (příklad) umí na PC nebo ne, zůstává čistě na něm. A jde mi čistě o tenhle problém. Franta řekne Jardovi, hele potřebuju vydávát povolenky....­........ umíš pracovat s PC ..........." hele nikdy jsem s tím nedělal" .......tak pojd základy ti ukážu. Při první dialogovém oknu, který na něj vyběhne je v pasti. A tohle je špatně. Svým způsobem za to může i hospodář, ale jestli dotyčný je racionálně uvažující bytost, tak by tam neměl lézt. Tak to vidím já a takto bych k tomu přistupoval.

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 v 9:00 ® hraji reakce na …
hraji

MP-E65mm> s dovolením použiji jednu část tvého příspěvku:„To je snad povinost každého kdo o to místo žádá aby tyhle věci ovládal.“ Já nevím jak u vás v MO, jak dlouhá je řada zájemců o výdej povolenek, asi dost. Ale výběr toho vhodného kandídáta je na vedení MO. Vedení MO a hospodář osobně je zodpovědný za výdej povolenek. To výbor a hospodář zodpovídají za to, že vybraní výdejci povolenek zvládají svoji práci. Pokud došli k závěru, že použivání počítače není důležité a nebo zjistili, že sice důležité je, ale žádný z uchazečů o tu práci to neumí lépe než ti vybraní, pak jen těžko namítat. Samozřejmě máš plné právo to kritizovat, ale chlap by to řekl na schůzi výboru do očí, ať výbor ví, že ty si myslíš, že je něco špatně, pak by mohl výbor něco změnit. Psát na na Chytej je k ničemu. To ničemu nepomůže. Jsem dvacet let členem výboru a dobře vím, že nejvíc a nejzásadnějších problémů vyřeší ti kolegové, kteří sedí během výroční schůze u baru v předsálí u piva, ti bravurně vyřeší problém kormorána, pytláctví, ztrácejícího se pstruha mezi dvěma loky Starobrna. V sále se nezmůžou ani na slovo.

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 v 8:47 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

CeP> jo i to je možné............na druhou stranu se ani nedivím. Jenže to nemění nic na tom, že by to měl zvládat v plný míře. No, zadarmo to určitě nedělá, když se budem bavit o MO na úrovni te naší. Přeci jen v lednu máme otevřeno čtyři dny v týdnu.

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 v 1:20 ® CeP reakce na …
CeP

MP-E65mm> věz že někde se k výdeji nikdo zrovna dobrovolně nehlásí, ba naopak se výdejce těžko hledá.

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 v 0:29 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Mary> až natáhnou brka, tak zavřem MO a povolenky se vydávat prostě nebudou. Nebo myslíš, že se pletu? To si opravdu myslíš a jsi tak přesvědčená, že ti lidé co tam dnes sedí jsou nenahraditelný. To jako myslíš, že budu zkoumat na výroční schůzi lidi jestli jsou schopný ovládat PC nebo lobovat at na to někdo dohlídne aby nedocházelo k tomu co jsem psal níže? To je snad povinost každého kdo o to místo žádá aby tyhle věci ovládal. Já už opravdu nevím jak ti to mám vysvětlit. Nezlob se na mě, ale to co píšeš je mimo mísu. Přečti si to celé ještě jednou odspoda a pak se můžem konstruktivně ba­vit.

reagovat
Středa 16. února 2011 ve 20:23 ® sus1 reakce na …

Mary> Však jo, je to celé konina a nemá cenu to dál pytvat,aniž by do toho zasahoval někdo jinej.:-)

reagovat
Středa 16. února 2011 v 18:14 ® Mary reakce na …
Mary

tomashr> mě o nic, jen jsem bránila ty co se snaží, aby to vůbec někdo vydal. ,,Snažící se jako před desítkami let,, tam skutečně jsou, ale proč? Protože přitomnost na schůzi to přece dle MP neovlivní. To je ale chujovina. A ti snažící jsou v pokročilém věku a tudíž neovládaj PC jako MP, Před desítkami let byla tužka a papír. Mě onic nejde a MP65 neznám. Ale něco mi říká MP 13. A ty už do toho taháš počet revírů to znamená hospodaření a jseš ouplně někde jinde. Jo a potíže opravdu nastanou, až ti, co to vykonávají, natáhnou ráfy.9-)

SUS: díky za podporu, ale udělejme tečku,:-> jelikož ,,přítomnost na schůzi to prý neovlivní,,??:-/

reagovat
Středa 16. února 2011 ve 14:57 ® sus1 reakce na …

kerob> Aby nás bylo ještě víc.:-D

reagovat
Středa 16. února 2011 ve 14:46 ® kerob reakce na …
kerob

sus1> a ty se do toho seres proc? :-D :-D :-D

reagovat
Středa 16. února 2011 ve 13:28 ® sus1

tomashr> A ty se do toho ,,sporu " motáš proč??Jsou dost velcí na to,aby si to řekli spolu,pokud to vůbec je nutné dále na veřejnosti rozebírat.
(bez urážky).
Ostatně, MPéčko již odpověděl ......,, vždyt je to vlastně jedno.".:-)

reagovat
Středa 16. února 2011 ve 13:02 ® tomashr

Mary> Zcela upřímně taky moc nechápu, o co ti jde, působí to spíš jako že ti MP šlápl na nějakou osobní bolístku.

Obecně si ale myslím, že jádro problému je přímo ve fungování svazu, kde se dohromady míchají MO lišící se jak počtem revírů a svou činností o ně, tak (a to hlavně) celým charakterem činnosti – některé fungují víceméně komerčně a profesionálně a členové jsou pro ně s trochou nadsázky spíš zdrojem peněz, vedle nic se ale najdou i takové ty „aktivistické“ snažící se fungovat podobně jako někdy před desítkami let. Já teď nechci soudit co je lepší a co je horší, dobré stejně jako špatné příklady se najdou ve všech skupinách, je ale jasné, že není úplně přirozená kombinace takhle odlišných MO. A od toho se odvíjí i tato debata – někdo prostě bere MO spíš jako servisní organizaci, které platí ne zas až tak zanedbatelné peníze a chce za to služby, někdo to vnímá trochu jinak ve smyslu toho spolku.
Tohle ale nemá cenu řešit nějakými vzájemnými výčitkami, je to principiální problém, se kterým se postupně bude muset ČRS (a do jisté míry asi i MRS) nějak vypořádat obecně, jinak budou potíže narůstat :-((

reagovat
Úterý 15. února 2011 ve 23:57 ® MP-E65mm
MP-E65mm

Mary> vůbec, ale vůbec nechápeš co se ti snažím říct.........­.......vždyt je to vlastně jedno!!!!

reagovat
novější starší
Stránky:   4 3 2 ...