Vyhledávání
Sdělte prosím jaké máte zkušenosti s výdejem povolenek
25.1.2011 | pilot | 10.626 zobrazení | 92 odpovědí
Dobrý den, nevím jaké systémy ve vydávání Ryb. lístků a placení čl. známek jsou v různých MO ČRS . V Hradci Králové – prostě přijdete na „rybárnu“, vystojíte si ( jak a kdy ) frontičku – i 35 min. a dostanete se k příslušnému funkcionáři a ten provede potřebné a po zaplacení obdržíte ryb. lístek i se zaplacenou čl. známkou. Podotýkám a to je velké + Hradecké MO ČRS že má stanovenou výdejní dobu i hodiny. Nejde to někde u Vás ve Vaši MO lépe ? Rychleji ? Efektivněji ? Prosím sdělte svoje názory a nápady. Děkuji
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 8. února 2011 ve 12:01 ® MP-E65mm
-
Letos to snad bude dobré (zatím mám jen členství) každopádně loni či před loni to byla katastrofa. Dva pánové pokročilejšího věku se v tom jaksi ztráceli. Když měli použít PC tak to byla třešnička na dortu. Co vím dost lídí si stěžovalo jak může tak banální věc jako vydání povolenky trvat dlouho a byl jsem svědkem u kolegy, že se musel vrátit tuším kvůli razítku. Dnes tam sedí paní, která udělá fik fik a je hotovo. Nicméně co se placení týká, nejprve dostanu lísteček s tím musím vedle na prodejnu ryb. potřeb, zaplatím, dostanu razítko na lísteček že jsem úspěšně zaplatil, s tím opět vedle organizaci a teprve dostanu to o co jsem žádal
reagovattady je vidět ta důvěra
- Úterý 8. února 2011 v 11:25 ® cercer
-
já dobré
reagovat - Úterý 8. února 2011 v 10:49 @ atlas
-
Nejlepší je přestoupit někam, kde je organizace zároveň prodejna, (např. MIVARDI v Horních Počernicích). Přijít můžeš kdykoliv v pracovní době a za 5 minut jdeš s novýma papírama rovnou k vodě.
reagovat - Úterý 8. února 2011 v 8:34 ® tomashr
-
pilot> Ahoj, já někdy ke konci loňského roku zahlédl buď přímo na ČRS nebo na www.rybaripraha.cz nabídku toho softwaru pro MO. Teď už to ale nemohu najít
Nicméně myslím si, že to vzniklo přímo v mojí MO – MO Praha 4-Pankrác, zkus jim poslat email a zeptat se(funguje ten, který je v seznamu MO na webu ČRS). Podle mě budou minimálně vědět, na koho tě poslat…
Edit: bude to tohle: http://www.petruvzdar.cz/ …
reagovat - Úterý 8. února 2011 v 7:44 @ vezírek
-
Zadej si do vyhledavače WWW.EvMO petruvzdar.cz
reagovat - Pondělí 7. února 2011 ve 22:20 ® pilot reakce na …
-
Mary> sděl mi brachu jméno vaší MO ČRS a na koho se obrátit – abychom zjistili kde získat program do PC ? Dík Pilot
reagovat - Pondělí 31. ledna 2011 v 9:14 ® hraji reakce na …
-
Mary> no nevím, u nás v MO vydáváme všechny povolenky prostřednictvím PC a funguje to myslím velmi dobře. A vydáváme těch povolenek cca 2 500 kusů. Platíme u nás zásadně bezhotovostně a vše jde jak po másle.
reagovat - Pondělí 31. ledna 2011 ve 4:15 ® kerob reakce na …
-
Mary> popisuju skutecnej stav veci a co jsem pro to udelal? Sel jsem tam, kde to takhle funguje. A nevim, co by melo nefungovat, jak si to udelas, tak to mas. Neni zadnej centralni system s databazi, je to jen v ramci dane organizace a ta ma moznost si to delat po svem, pokud splni vsechny nalezitosti… pokud je nekdo diletant, tak to nebude fungovat nikdy. Jinak na to staci prachobycejnej excel…
reagovat - Neděle 30. ledna 2011 ve 20:58 ® Mr. Vydra
-
V Lysé nad Labem máme pána a ten má brýle jako popelníky, když jsem mu odevzdal vyplněnou povolenku tak se semnou hádal že to mám špatně vyplněné pořád mi říkal že tam mám jiná čísla a že to mám jinde napsané, nechtěl mi vydat povolenku a tak sem to tam musel vyplnit podle něj ještě jednou vedle na papír prej že to stejně půjde do počítače a nikdo to nepozná takže ani nevím proč se se mnou hádal.
reagovat - Sobota 29. ledna 2011 ve 13:21 ® Mary reakce na …
-
kerob> za zlomek času na PC? KECY,věčně to nefunguje, vlož se do toho a jdi to dělat. U nás to vydávaj, že se jede přes PC centrálně, a když hospodář udělá chybu v ÚS už to ví. Jinak, já to praktikuji, tak: že: Mám číslo účtu ryb.spolku, zjistím si kolik mám poslat a ve výpise zapíšu co platím,, vytisknu si z jakého účtu na jaký to šlo. Povolenku s legitimací, ryb.líst. a dokladem o zaplacení vhodím hospodáři do poštovní schránky, pak mu zavolám, které, že pondělí si pro to mohu přijít, jelikož je nevydává na ryb. baště, tam by se muselo zatopit, takže to dělá doma. Má vyhražené pondělky. Ovšem jsou tací, kteří ho otravují v neděli. Ty již vyhazuje. Udělala bych to samé. Jojo, v každém spolku členové výboru to dělají na … Tak proč, ti co kritizují proto něco neudělaj?
reagovat - Pátek 28. ledna 2011 ve 21:42 ® pepanek
-
Rok je nějak dlouhý a já bych měl mít možnost chytat každý den v tomto roce! Určitě i v okolních státech vydávají roční povolenky a nebylo by zlé se kouknout,jestli jsou na tom líp,nebo hůř.
reagovat - Středa 26. ledna 2011 v 19:51 ® superweb
-
No ja jsem loni presel z prazske do mimoprazske. Ne ze by mi nevyhovovalo vydavani povolenek. Proste jsem chtel podporit organizaci, v jejimz okoli casto chytam a ktera se alespon stara o nejake reviry. V Dejvicich to chodilo tak, ze se povolenka odevzdavala do 15.1. a rovnou byla moznost vyridit si novou. V me nove organizaci je potreba odevzdat povolenku do 15.1. a novou si muzu vyzvednout nejdrive 22.1. Moc to nechapu.
reagovat
Mozna by bylo rozumny, kdyby to fungovalo jako u dalnicnich znamek, tj. treba povolenka 2010 platna do 31.1., povinnost vymenit do stejneho terminu. Nebo naopak povolenka na 2011 platna uz od 1.12. - Středa 26. ledna 2011 v 17:38 ® OndruchM reakce na …
-
kerob> já si nestěžuju na to kde jsem, já jen reagoval na někoho v této diskuzi. Tam kde jsem jsem spokojený
reagovat - Středa 26. ledna 2011 v 16:47 ® kerob reakce na …
-
OndruchM> mas moznost jit jinam, nikdo te tam, kde jses nedrzi. Ja to udelal, pote co me kazdorocne nehorazne sral (sorry ale mirnejsi slovo v tomhle kontextu pouzit nelze) stoletej aparat na Praze 5-smichove, kdy se te kazdej duchodce 3× zeptal co chces (a to tam byli 3 dedci a jedna baba), venku fronta jak za komancu na banany… Jeden normalne vykonnej clovek by to na PC zvladnul za zlomek casu sam a tyhle zpomaleny zkameneliny s plechovou kartotekou si pak jeste maj tu drzost rict o „manipulacni poplatek“. A jeste jsem mel strach abych nechytnul plisen nehtu od jednoho z tech dedku, kterej mi vse dukladne tema svejma paznehtama s plisni ochmatal. NIKDY VIC!!! Ted jsem naprosto spokojenej a tezko si predstavit, ze by to slo lip
reagovat - Středa 26. ledna 2011 v 16:26 ® OndruchM reakce na …
-
tomashr> taky jsem napsal, že to nechápu, a to ostatní – jak říkáš, potíž je výše
reagovat - Středa 26. ledna 2011 v 16:21 ® tomashr
-
OndruchM> Kritizuji výhradně ten odklad 14 dní!
reagovat
To, že v podstatě není možné chytat celý rok (právě kvůli tomu postupu nejdřív vrácení a pak teprve vydání) je podle mě malér samo o sobě (a zas je to ve své podstatě trochu podvod). Dokonce docela uvažuji, že kvůli tomu zkusím napsat na ČRS a trochu je „pozlobit“, mě to totiž docela omezuje (na Silvestra bývám mimo Prahu u vody).
Nicméně za to žádná MO nemůže, a proto ji nijak nekritizuji, tohle je problém „výše“. Za úlet MO (a to pořádně velký) ale pokládám tu prodlevu 14 dní - Středa 26. ledna 2011 v 16:05 ® OndruchM reakce na …
-
kerob> teoreticky ne, pokud ale uvážíme že drtivá většina organizací nemá finance na zaměstnance a povolenky vydávají „dobrovolnicky“ v předem domluvených termínech – jak je tomu třeba u nás pak toto může být problém. samozřejmě větší organizace, které mají zaměstnance na plný úvazek by s tímto neměly mít problém
reagovat - Středa 26. ledna 2011 v 16:00 ® kerob reakce na …
-
OndruchM> ale to uz je jeho volba a on si muze urcit, co je prioritni, jestli 31.12. nebo 1.1. nicmne nemelo by pak nic stejne branit tomu, aby 2.1. – pokud to je pracovni den – vratil, koupil novou a vyrazil na ryby.
reagovat - Středa 26. ledna 2011 v 15:57 ® OndruchM reakce na …
-
kerob> psal jsem, že to co napsal mira.II taky nechápu a jak to je u nás. Kdybychom se pustili to těchto kdyby scénářů tak můžeme hodně spekulovat, protože rybář co by chtěl chytat 1.1. nejspíš taky bude chtít chytat 31.12.
reagovat - Středa 26. ledna 2011 v 15:54 ® kerob reakce na …
-
OndruchM> jenze ty ji muzes vratit klidne kdykoliv i behem doby jeji platnosti a pro povolenku na dalsi rok si muzes prijit klidne prvni pracovni den noveho roku – pokud ti ovsem v tom nekdo nebrani napriklad tim, na co tady narazel Tomashr a co popisoval mira.II. Pokud je platna od 1.1. tak by ti je taky meli prodat tak, abys ji mohl vyuzit v dobe jeji platnosti a ne ze ti nekdo rekne, ze ti ji prodaj az na konci ledna, tedy uz mesic platnou.
reagovat - Středa 26. ledna 2011 v 15:47 ® OndruchM
-
tomashr> jen malá technická. Povinnost odevzdat povolenku je do 15. dnů po skončení platnosti. Podmínkou vydání nové je odevzdání té staré. Nemá to nic společného s komentářem mira.II ale pokud odevzdáš povolenku 15.1. tak ti nemohou tu novou vydat dřív. – žádná hrana zákona se nekoná. k tomu příspěvku mira.II u nás se vydává povolenka hned při odevzdání, ten dvoutýdenní odklad taky nechápu, ale neznáme jeho organizaci, počet členů a tak, takže to nekomentuji
reagovat - Středa 26. ledna 2011 ve 14:30 ® mira.ll reakce na …
-
tomashr> to máš pravdu, pomřemýšlím o tom…
reagovat - Středa 26. ledna 2011 ve 14:14 ® tomashr reakce na …
-
mira.ll> To chce nefňukat a změnit MO – když to udělá víc lidí, tak se bude muset daná organizace přizpůsobit. Navíc si neodpustím poznámku, že mi u celoročních MP povolenek tento přístup přijde poněkud na hraně zákona, protože ti prodávají povolenku s platností od 1.1. do 31.12., ale svým postupem zároveň brání ve využití její platnosti…
reagovat - Středa 26. ledna 2011 ve 13:47 ® mira.ll
-
To u nás se odevzdávají první lednový víkend a nové dostaneme až po dalších 14ti dnech .
reagovat - Středa 26. ledna 2011 v 10:26 ® kerob
-
ja prijdu kdykoliv od pondeli rano do sobotniho poledne, na miste zaplatim, hned dostanu novou, vetsinou dostanu i kafe a v pripade ze mi na ryby neco chybi, tak mam moznost si dokoupit, protoze nase MO je v ramci obchodu s rybarskejma potrebama.
reagovat - Středa 26. ledna 2011 v 0:27 ® dvorak
-
Každej rok jsem u nás ve Dvoře stál frontu cca 2 hodiny,páč těch výdejních sobot moc nebylo a já chtěl chytat už v zimě. No,jednou za rok jsem to hold zkousnul. Pak jsem od nich tuším v listopadu něco potřeboval,něco co by zabralo 3min práce. Nebylo mě vyhověno,ať se prej stavím za týden. Snad i tohle bych zkousnul,ale to jakým způsobem mě to bylo řečeno už ne.Takže jsem si řekl o převodku,od té doby jsem v jedné pražské mo,vyřizuju vše poštou a jde to dobře..
reagovat - Středa 26. ledna 2011 v 0:00 ® talE
-
Přijdu, vyplním složenky … za cca 15 min sem zpět i se zaplacenýma, a po zhruba 30 minutách se jde domů se vším pro co jsem přišel
reagovatTakže ± 30minut ala Mělník ..
- Úterý 25. ledna 2011 ve 22:27 ® Cudla
-
ÚTERÝ -ČTVRTEK od9,30–11,00 a 14,30–17,00h Jeden den zaplatíš další den vyzvedneš.Nic míň nic víc,cirka 20–30min. zdržení dohromady.Jo máme asi 1800členů.
reagovat - Úterý 25. ledna 2011 ve 22:19 ® hraji
-
U nás je to trošku jiné, jsme velká MO a tak se u nás platby dělají bezhotovostně, složenkou a nebo převodem na účet. Složenku dostane každý člen domů poštou, spolu se sumářem a dopisem, kde je popsáno vše důležité. Při výdeji se dá zvládnout jeden člověk za cca 2 minuty, pokud není nějaké komplikace. Povolenky tiskneme v počítači a údaje o lovícím si taháme z databáze, takže to netrvá věčnost.
reagovat - Úterý 25. ledna 2011 ve 21:08 ® kety.vydra
-
Máme to podobné jako u Sandera,taky nemáme PC,vše je dělané ručně.Plus je,že pokud člověk nemůže přijít v „úřední den“ a ví,kde v obci bydlí pokladník,tak po telefonické domluvě je možné „náležitosti“ vyřídit u něj doma.
reagovat