Chytej.cz

Dyje 10,11 a parmy necteno

24.1.2011 | Elis3 | 3.765 zobrazení | 10 odpovědí

Zdravím všechny. Rád bych se Vás zeptal jestli někdo máte zkušenosti s lovem parmy na Dyji 11. ještě jsem parmy nechytal, ale docela mě jejich lov začíná zajímat. Poradíte s technikou lovu? Jsem vláčkař, proto bych rád zkusil prvně přívlač. položenou(feeder) bych taky rád zkusil. Má cenu se na ně trošku zaměřit, nebo je to spíš náhodný úlovek? koukal jsem na chytej na pěkný video s Ospreyem a M. Rozsypalem. Máte ještě někdo nějaký fígle? Díky za odpovědi.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 7. února 2011 ve 21:10 ® tony.bobo
tony.bobo

Nevím jak dnes ale na parmy se jezdilo pod oblekovický splav,do dobšic nad lávku a do krhovic pod splav.

reagovat
Pondělí 7. února 2011 v 18:10 ® břitva
břitva

parmy jsem ještě nechytal

reagovat
Pátek 28. ledna 2011 v 0:10 ® pepanek reakce na …

Tak to znám moc dobře(dyje 11) a mohu říct,že chytit parmu cíleně snad ani nejde. Pod splavy ve Znojmě se najde vyjímečně,pod městem občas nějaká přežije,ale kormoráni se starají,aby jich moc nedorostlo.

reagovat
Čtvrtek 27. ledna 2011 v 15:37 ® lobotomie
lobotomie

jezdím tam na parmy každoročně – mám tam kousek rodinu, jsou k nalezení v celém úseku průtoku Znojmem, ale jedno z nejlepších míst je úsek pod přehradou a pak od splavu v šaldorfu dolů, tuším je to ulice Na hrázi… brodím ji od tama x km a jsou tam nádherný kusy, ale chytám je na plavačku s centrepinem. Jinak se pochopitelně dají chytat taky

reagovat
Čtvrtek 27. ledna 2011 v 11:02 ® Elis3
Elis3

to lesák: jo díky za info – jsem rád že se ozval někdo kdo zná Dyji a poradí. kamoš taky chytil krásnou jikernačku v dobšicích. na feeder. myslím že se neurazí když sem vložím fotku.

reagovat
foto/forum/2011/th-img16301.jpg
Úterý 25. ledna 2011 ve 22:18 ® lesák reakce na …

Dle vyprávění rybářů vím,že Dyje byla ještě x let po dostavbě znojemské přehrady plná krásnejch parem.Leč posledním hřebíčkem byla povodeň roku 2002,která razantně ovlivnila obsádku v revíru D 11(především lipana).Nyní se plůdek parmy odchovává v rybochovu pod Oblekovickým splavem až do délky cca 8 cm a pak putuje do řeky.Než doroste do 40 cm.,tak to u této ryby trvá cca dalších 7 let.Jinak samozřejmě v řece jsou parmy jak kobyly,ale ne mnoho,spíše se jedná o náhodné úlovky.Sám jsem krásné parmy pozoroval v Dobšicích u hřiště,dokonce se na ně spec.vypravil ,ale dopad jsem jak pověstní sedláci.Zdar.

reagovat
Úterý 25. ledna 2011 v 15:34 ® Walley
Walley

spis si myslim ze nema ted je proud opravdu hodne silny ja bych s parmamy zacal az tak okolo dubna-kvetna

reagovat
Úterý 25. ledna 2011 v 9:13 ® Elis3 reakce na …
Elis3

ok. díky za odpovědi. naštěstí vím kde jsou. nebo tam alespoň byly, tak snad se tam i udrženly při té věčně vysoké vodě.jen nevím kolik jich v dyji ( myslím okolo znojma) je. proto jsem se ptal, jestli má cenu se na ně zaměřit.

reagovat
Pondělí 24. ledna 2011 ve 22:12 ® osprey
osprey

Elis3> Napřed je třeba hledat. Pokud je jednou najdeš, nakonec se k záběru dostaneš. Na přívlač ale spíš v proudnější vodě kde je jich víc. Někdy to jde dobře, ale nespoléhal bych na to.

reagovat
Pondělí 24. ledna 2011 ve 20:23 ® Walley
Walley

Takhle dyji 11 mam pod barakem a parmu sem tam v zivote nechitil a zadneho rybare jsem nevidel ze by je tam cilene chytal ale de taky o to v jakem useku chces chytat?ja mluvim o useku u splavu a pod mostem.jestli chces lovit jinde tak nevim ale rybare sem vazne ani jednou nevidel ze by parmy lovili.

reagovat