Chytej.cz

Gdo o Nás vlastně rozhoduje? necteno

15.2.2005 | SCORPIO | 2.507 zobrazení | 12 odpovědí

Zdar Chytejáci mé téma je obsáhlé budu stručný. Velice, by mě zajínalo, kdo rozhoduje o bližších podmínkách rybářského řádu. Jsem z východních čech a některá ustanovení naší rady jsou poněkud pochybná a nepodložená v zákoně. Znamená to tedy, že si je každá rada(asi pár důchodců od piva ) vymyslí některá ustanovení se kterými členská základna ani nehne. (jestli není v naší radě skupina "ekologů, kteří přemýšlejí jak nám to rybaření nejvíce znepříjemnit).

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 21. února 2005 ve 22:09 ® ywan

S tým prechovávaním do ďalšieho nesúhlasím, takže to je v pohode. Ale napr. u nás je zkázané poškodzovať pobrežné porasty, ale na brigádach sa každoročne " vyčistia " všetky vŕby popri prístupových cestách min. 1m z každej strany. Kde na to berú právo?Alebo keď si niekto odreže vidličku ( aj zo suchej vetvy ležiacej na zemi )a položí do nej udicu RS ide rozdrapiť od hnevu, a chce brať papiere. Ale keď ide od vody malotraktor naložený drevom ani ich nehne, držia hubu, a keď im poviem nech s tým dačo robia spokojne povedia : na to sú ochranári.(tak isto je to aj s bordelom okolo vody, a budú nás drbať za podberáky, nezapísané dochádzky a takéto kraviny) Za toto by som najradšej niekomu rozbil hubu.

reagovat
Pondělí 21. února 2005 ve 21:06 ® Čajda

SCORPIO-asi sem zpožděnej,ale naprosto mi uniká důvod přechovávání ryb ve vezírku do druhého dne???????

reagovat
Čtvrtek 17. února 2005 ve 21:49 ® rybar11

Přechovávt ryby dlouhodobě ve vezírku je berbarství. Když jede člověk ale na víkend k vodě, tak je to nejlepší způsob, pokud stanuješ a nemáš ledničku ( Já ale radši rybu pustím, než ji takhle trápit).

reagovat
Čtvrtek 17. února 2005 ve 21:31 ® SCORPIO

jaryn:To víš že jo, ale když napíšeš datum(je to koneckonců povinnost) a nic nechytneš musíš řádek proškrtnou!Kam chceš rybu zpětně napsat?

reagovat
Čtvrtek 17. února 2005 ve 20:33 ® jaryn

osobně si myslím , že ti starší, ale i delší dobou sedící na funkci jsou určitou brzdou. Ovšem zákaz přechovávání ryb déle než 1den je správný. Nebudeš přece takhle trápit ryby. Navíc by si někteří chtráci psali ryby zpětně. To tě nenapadlo?????????­???

reagovat
Čtvrtek 17. února 2005 ve 14:47 ® rybar11

Nebrte to doslova! Znám taky důchodce, kteří jsou fajn a pro každou novotu- chyť a pusť, K70… Ale na MO máme partu starých páprdů… a není to jen v MO. Ti staří páprdi jsou totiž i výše v důležitějších svazových funkcích. Kdo si myslíte, že dal loni míru kapra 35 ? Oni a to jim neodpustím, po tom co jsem viděl......

reagovat
Čtvrtek 17. února 2005 v 10:37 ® fikus
fikus

Tomash > že se s ním bavíš? Na takhle hloupou otázku raději žádná odpověď.

reagovat
Středa 16. února 2005 ve 21:49 ® Tomash
Tomash

rybar11 : Nesnáším, když někdo mluví o skupině určitých lidí a soudí je podle toho. Je jasné, že spoust lidí důchodového věku má zastaralé názory, myšlení, poznatky. Ale letos jsme nejednou podebíral starým pánům (cca 70let) velké ryby. Důchodci lovili na feeder a po podebrání s kapry – 60–80cm! Zapózovali před digitálním fotoaparátem, zazubili se, a se slovy „Catch and Release“ rybu vrátili vodě. Nesuď skupinu, suď člověka! Tt

reagovat
Středa 16. února 2005 ve 20:30 ® SCORPIO

V rýbářském řádu je to řečeno takto:Uchovávání ryb ve vezírcích s KRUHY je povoleno pouze do konce stanovené denní doby lovu! Gdyž si udělám vezírek třeba se čtverci tak by to mohlo projí né

reagovat
Středa 16. února 2005 v 19:49 ® SCORPIO

Konkrétně mi vadí zákaz přechovávání ulovené ryby do druhého dne ve vezírku

reagovat
Středa 16. února 2005 v 19:44 ® rybar11

No pokud to není něco pokrokového, tak v tom mají prsty důchodci! S tím mám vlastní zkušenosti. Jsou brzdou národa!

reagovat
Středa 16. února 2005 v 15:17 ® HaD
HaD

co máš konkrétně na mysli?

reagovat