Vyhledávání
Sensas alebo Mosella?
24.1.2011 | zulu | 7.803 zobrazení | 37 odpovědí
Aké máte skúsenosti s týmito krmivami v používaní na feeder? Ktoré z nich sa vám zdajú byť použiteľnejšie vo väčších množstvách situácii? Používate krmivá iba priamo určené na feeder od týchto výrobcov, alebo si aj miešate druhy určené na plávanu, a komponenty od nich?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 24. ledna 2011 v 11:42 ® LuboO reakce na …
-
zulu> skus jednu vec. Namiesaj si obidve krmiva a skus chytat na plavanu, krm dva fleky urcitu vzdialenost od seba, a uvidis, co ti bude viac zaberat. Nie je podstatne, ci je to feeder, alebo plavak. A zistis, ze lepsia bude napr. Mosella. A o tyzden urob to iste a vysledok bude opacny. Ja tieto krmiva povazujem skor ako nosice so smradom. Viac si dam zalezat na partikli a zivej. Ked aj dva, tri male sacky kostakov, aj tak sa tam nieco hybe a laka. A ako vravim, dolezita je aj zostava, co mas na palici. Stalo sa mi, ze som chytal na plavak a mal som za 2 hodiny jedna ryba.. Krmivo som tam pral, aj so zivou, a nic. Potom som skratil nadvazec, mensi hacik, polozil ho jemne na dno a hned sa to zmenilo. Cize ryby tam boli ale brali jemne a nedoberali.
Ale musim zase na druhej strane napisat, ze sa mi posledny rok celkom osvedcilo krmivo Mivardi D1 Carp Nut a M1 Carp. Pokial sa teda bavime o kaproch. Aj ked mam taky silny pocit, ze je to prezlecene Lorpio.
reagovat - Pondělí 24. ledna 2011 v 11:29 ® zulu
-
kerob> pravda
reagovat„A zaklad uspechu neni v tom pytliku, ale v priprave a presnosti krmeni.“
- Pondělí 24. ledna 2011 v 11:27 ® zulu reakce na …
-
Máš so všetkým stopercentnú pravdu. Túto otázku som takto formuloval práve z toho dôvodu že niektoré značky v mojom okolí nedostať, preto chytám prevažne na tieto, a preto sa o ne zaujímam, a chcem o nich diskutovať. A čo dodať k tej strúhanke s tou živou?! Tiež máš 100% pravdu. Mám takú skúsenosť z jednej menšej vody v okrese Michalovce, kde sa mi jeden deň nedarilo skoro ani karasa alebo ploticu chytiť, a na druhy deň keď už som nemal kúpené žiadne použiteľné krmivo tak som improvizoval strúhankou, posilovačom aníz, a kostným červom a do hodinky som mal kapra 67 ani neviem ako, potom ešte asi 20ks karasa od 10 do 25cm. Samozrejme všetko som pustil späť. Áno na príchuti záleží, ale je tam to „ale“.
reagovat - Pondělí 24. ledna 2011 v 11:18 ® kerob reakce na …
-
LuboO> presne tak. Na Mosellu jsem chytal plavacku asi 5 let, ted kdyz me premluvej k tomu, abych odchytal nejakej zavod, tak dostanu Sensas. Kdyz jdu chytat s krmenim v zime, kupuju Milo black, kdyz si jdu proste zachytat, beru vetsinou nejaky Lorpio. Nekde jde ciste o objem a na kvalite krmiva skoro nezalezi, tak beru treba i zakladniho Trapera. Mam vyzkouseny spis konkretni krmeni od jednotlivych znacek, netroufnul bych si rict, ze jedna cela znacka je super a druha stoji za hovno. Do ruznych podminek jsou dobra ruzna krmeni od ruznych znacek. Pokazdy jinak. A zaklad uspechu neni v tom pytliku, ale v priprave a presnosti krmeni.
reagovat - Pondělí 24. ledna 2011 v 11:10 ® LuboO
-
velmi tazka otazka. Sensas alebo Mosella, hm, no, dala by sa zalozit otazka aj Lorpio alebo Traper, Milo alebo Tubertini, Mivardi alebo Lastia a tak dalej. Kazdy si bude obhajovat to svoje krmivo a v konecnom dosledku, ked sa tychto x krmiv postavi do rady na brehu, tak vysledok bude rovnaky, potom pride borec so struhankou a zivou a prechyta ich vsetky. Nezalezi na znacke, aj ja pouzivam rozne znacky, skor mi ide o prichut, strukturu, vlhkost, obsah zivej zlozky a to si upravujem doma. Podla toho, na co ju chcem pouzit. A moze by najsuprspickove krmivo, ked je pri nom nespravna zostava, alebo hluche miesto, kde nie su ryby, tak je to vsetko naprd.
reagovat - Pondělí 24. ledna 2011 v 10:59 ® zulu reakce na …
-
kapr1> Myslím si to isté o Sensase, ozaj je to u nich alchýmia, ale ja sensas kupujem viac ako mosellu. Hlinu požívam dosť malo. Možno aj preto že s ňou nemám nejaké skúsenosti, keď ju už dám do krmiva tak skôr na rieku aby ho zaťažila a zlepila ale to je všetko.
reagovat - Pondělí 24. ledna 2011 v 10:46 ® kapr1
-
Já jednoznačně SENSAS.
Orientuju se podle toho co jdu chytat a to je v 90% kapr. Vemu si třeba 3000 karpes a do toho nákej partikl namíchám přeseju někdy ani nedávám hlínu naladuju do feedr krmitka a funguje to skvěle. U sensasu je to hodně velka alchymie ale zas tolik se na tom zkazit neda. všechny krmení jsou skvělá
reagovat