Vyhledávání
Multiplikátory a fígle kolem nich
16.1.2011 | PetrC | 225.813 zobrazení | 3.369 odpovědí
Diskuze a názory a postřehy a otázky a odpovědi, jak po stránce
praktické, tak po stránce teoretické. A to vše kolem vrhacích
multiplikátorů.
No a když na to přijde, tak jsme schopni probrat i MP přívlač.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 8. února 2012 ve 20:49 ® regulus
-
chupacabra> kurnik to je záběr …
Ne, teďka bez pr.ele. tady máš (nebo kdokoliv) odkaz na fotky ve slušným rozlišení http://www.edisk.cz/…21.74MB.html
Tady je odkaz na web Daiwy http://daiwa.com/…/detail.aspx?…
Pokud se týká zkušeností s tou Daiwou, tak nemůžu sloužit, fakt. Koupil jsem ji před nějakým (delším) časem, abych se přiznal z části ze zvědavosti co je to za vykutálenost to MAGFORCE-Z a Free Floating Spool a hlavně jak to fyzicky vypadá, protože jsem psal druhej díl článku o multíkách, kterej jsem sice dopsal, ale díky havárce disku byl v prd.li a už jsem ho nikdy nenapsal znovu, z části že jsem chtěl multík s rychlejším převodem no a taky proto, že díky tý vykutálenosti s tím snad půjdou slušněji nahazovat lehčí nástrahy. Dopadlo to tak, že jsem s tím byl asi 3× u vody, ale jen za účelem zjistit, jak to z toho oproti dvěma dalším multíkům s magnetickou a mechanickou brzdou lítá, jak moc se to míň motá než na jinejch multících a co s tím ještě lze nahodit. Jak jsem konec konců psal v bazaru, trošinku to znát je, ale ne tak, že bys to poznal na první pohled a je pravda, že menší woblery dolítly o kapánek dál, ale asi tak, že to na 10m byl s bídou metr. Co to dělá, když je na tom pověšená ryba, nemůžu sloužit, prakticky na rybách vůbec nebyl. To je taky důvod, proč ho prodávám, mám multíků víc a vždycky raděj sáhnu po klasickým, „jen“ odstředivá brzda mi nevadí, spíš vyhovuje. Ležel chudák v koutě, už jsem o tom přemejšlel loni na podzim, ale nějak jsem na to zapomněl, no teď při zimním úklidu bylo rozhodnuto, nemá cenu aby v tom koutě čučel dál.
Když to shrnu z pohledu jak to leží na stole, tak se nijak výrazně neliší od ostatních vajíček, rám je nějaká hliníková slitina, řadič je buď celej z umělý hmoty nebo je to umělou hmotou alespoň obalený (na fotkách je to vidět), očko na řadiči kudy prochází vlasec vypadá na nějaklej SiC a kapotáže jsou z umělý hmoty. Co všechno to vydrží netuším, ale asi míň než klasika C3, C4 atd. od ABU, ale taky asi stejně nebo možná i víc než jiný slušný vajíčka, přiznám se, že jsem v ruce držel takový hrůzy (nejen vajíčka), že tohle je oproti nim suprovej multík. Kdybych to přirovnal k ABU Revo STX který taky mám, tak je to horší, ale to je zase jiná cenová kategorie.
reagovat - Středa 8. února 2012 v 19:59 ® osprey reakce na …
-
chupacabra> Amíci to drží jinak a střídají ruce. Může to být i určitá forma odpočinku, když se ta práce mezi rukama rozdělí.
Já ale musím mít kličku vlevo.
Ta regulova Daiwa by asi tvou situaci řešila. Na vlastnosti se ptej jeho, je to člověk, co má s multíkama odchytáno pěkných pár let a má to doma na stole.
reagovat - Středa 8. února 2012 v 19:47 ® sethy
-
chupacabra> Ranec? 10liber za poštu je ranec?
reagovat - Středa 8. února 2012 v 19:46 ® chupacabra reakce na …
-
regulus> to je slovo do pranice:)
Hoši co si myslíte o Daiwě Exceler EXC100SHL?
Mám Excelera X na normální vláčku a s ním jsem docela spokojenej.
reagovat - Středa 8. února 2012 v 19:43 ® chupacabra reakce na …
-
sethy> nj, ale dáš ještě ranec za dopravu, to už by chtělo něco k tomu přikoupit.
osprey> asi jo no, bral jsem je jako něco na tvrdší práci oproti smekacím ale zas takovej rozdíl to asi nebude…
díky za pomoc ale zase na pravou ruku, točím levou:( Vůbec by mě zajímalo proč jsou většinou na pravou, praváci točí levou ne? nebo aspoň já:)
troutkiller> sakra, ten by byl super ale potřeboval bych na levou…
reagovat - Středa 8. února 2012 v 19:24 ® regulus
-
No panáčci, kdyby měl někdo zájem http://www.chytej.cz/bazar/11179/
reagovat - Středa 8. února 2012 v 18:01 ® osprey reakce na …
-
chupacabra> Jestli ještě dorazíš, tak LuboO tu C3 pořád ještě má a byla by dost levná. Ale je na pravou ruku. Když tak si to s ním po osobkách vyřiď.
reagovat - Středa 8. února 2012 v 17:26 ® sethy reakce na …
-
troutkiller> Zatím ne, jakože zatím s tím nechytáš?
reagovat
A nevíš o nějakém za dobrou cenu (zillion nebo pluton). Chci být taky snob - Středa 8. února 2012 v 17:22 ® troutkiller reakce na …
-
sethy>Zatim nee
reagovat - Středa 8. února 2012 v 17:17 ® sethy reakce na …
-
troutkiller> Prosimtě stejně s tím nechytáš
reagovat
Potřebuju ještě jeden, když jsi mě nakazil Daiwama…
Jeden na sumčák – pletenka – Pluton
Dva na Harrika do 30g – vlasec – Zillion a pletenka – to ještě nevím co bude. Ale kupovat zilliona za 9ku fakt nechci - Středa 8. února 2012 v 17:14 ® troutkiller reakce na …
-
sethy> Hele neser
reagovatUž máš jednoho,když ho prodám s čim budu jerkovat ha?
- Středa 8. února 2012 v 16:28 ® sethy reakce na …
-
troutkiller> A pluton?
reagovat - Středa 8. února 2012 v 15:14 ® troutkiller reakce na …
-
sethy>Milouš zatím neni na prodej
reagovat - Středa 8. února 2012 ve 14:15 ® sethy reakce na …
-
troutkiller> Tož milouš by se ještě hodil, Pluton nevím
reagovat - Středa 8. února 2012 ve 14:10 ® troutkiller reakce na …
-
sethy>Tobě jeden nestačí nebo co???
reagovat - Středa 8. února 2012 ve 14:07 ® sethy reakce na …
-
troutkiller> Rači prodej milouša nebo Plutona, stejně s tím nechytáš
reagovat - Středa 8. února 2012 v 9:29 ® troutkiller reakce na …
-
chupacabra>Pokud chceš super multík za super peníze nadělim ti ABU Morum na pravou ruku,a návinem 0,12 Power Pro fungl novej za 3500 kaček.Válí se mi doma a je nepoužitej
reagovatPuvodní cena týhle hračky je tuším něco kolem 9000kč.
- Středa 8. února 2012 v 8:45 ® sethy reakce na …
-
osprey> Byl to nějaký hodně známy Guide. Proč by kupoval další? Koupil jich prostě hodně najednou. Ale jasný, kdo ví jak se s tím zacházelo.
reagovat - Středa 8. února 2012 v 1:16 ® hecht reakce na …
-
osprey> no znám jednoho, co zlámal několik Dragonů jednou rukou
reagovat - Úterý 7. února 2012 ve 23:56 ® osprey reakce na …
-
chupacabra> První, koho se zeptáme, je Lubo O. Ten vyzkoušel jerkování a prodával cajk snad po měsíci. Nechytlo ho to. Bylo to tu nějakou dobu v bazaru. Za Luba ručím. Pokud to ještě má.
V Kajmanovi nebrat. Tam mají za normální cenu máloco.
reagovat - Úterý 7. února 2012 ve 23:54 ® osprey reakce na …
-
chupacabra> Tak to bych Stříbrnýho maxe neriskoval. Náhradního s sebou asi nepovezeš. Ber to tak, že tyhle malý vajíčka jsou normální navijáky na střední přívlač. A za ty prachy tam nemůžou být nijak zvláštní střeva.
Slušné Shimano nebo Daiwa vyjdou dost draho, takže ti fakt zbývá nějaká ta kulatina od Abu. Tyhle věci dají i tu slanou vodu. Nebo aspoň nějaké to nižší Revo.
sethy> Je třeba vzít ty informace celkově. Někdo chválí, jiný haní. Taky jde o to, co se s těmi navijáky dělalo. Dokázal bys zničit za sezónu pět slušných multíků? A proč by si po dvou zničených kupoval třetí, čtvrtý, pátý…? Podle mě je museli domršit jeho klienti. A jestli guidoval prvním rokem, nakoupil cajk a vocasové z města mu to váleli někde v písku…
reagovat - Úterý 7. února 2012 ve 23:50 ® sethy reakce na …
-
chupacabra> C3 na ebay z anglie vyjde něco kolem dvojky.
reagovat
Asi ne no. - Úterý 7. února 2012 ve 23:49 ® chupacabra reakce na …
-
sethy> jj, snažím se ale většinou to neuvádí a v těch případech to asi moc nehrozí, o to víc v téhle cenové relaci.
osprey> ta C3 se mi líbí ale nikde jsem ji tady nenašel když pominu kajman, kde ho mají za 7300 ^^
reagovat - Úterý 7. února 2012 ve 23:42 ® sethy reakce na …
-
chupacabra> Já bych se hlavně díval jestli se to kamarádí se slanou vodou.
reagovat - Úterý 7. února 2012 ve 23:39 ® sethy
-
hecht> máš recht
reagovat - Úterý 7. února 2012 ve 23:38 ® sethy reakce na …
-
osprey> Já třeba na USA webech nečetl moc chválu na Toro. Týpek, nějaký Musky guide, jich prý během sezóny zničil 5 (přesné číslo už si nepamatuju, ale nějak tak to bylo). Ale na mě působí hodně dobře.
reagovat - Úterý 7. února 2012 ve 23:38 ® chupacabra
-
osprey> Co na to vleze, menší tresky, vlkouše… plánuju to na vláčku tak do 50m hloubky s gumama 30–80g.
reagovat - Úterý 7. února 2012 ve 23:37 ® osprey reakce na …
-
chupacabra> Ten Cormoran mi připomíná Okumu San Juan, co se doprodávala loni na veletrhu v Praze za 900 Kč. To byla super cena za multík
Pokud už půjdeš do klasického kulatého, tak to Abu seženeš o tisícovku levněji a dost lidí ti přesně řekne, co od toho můžeš čekat.
reagovat - Úterý 7. února 2012 ve 23:33 ® osprey
-
chupacabra> Revo Toro je víc než dobrej. Kovová konstrukce, brzda skoro na 12 kg. Jen ta cena… Asi by se ho vyplatilo koupit v Británii. Ale i tak je to drahé. Ovšem budeš ho mít léta. Pokud bys ho bral, tak velikost 51 (jednička na konci znamená levou ruku). 61 už má zbytečně velkou cívku.
Smůla je, že chlapů, kteří by stačili oddělat vláčecí multík, běhá zatím po Čechách málo.
reagovat - Úterý 7. února 2012 ve 23:32 ® chupacabra
-
Ještě jsem narazil na tohle http://www.potreby-rybarske.cz/…ml,det,10476 , co si o tom myslíte? Když už je to s Daiwou jedna firma tak by to nemuselo být tak zlý ne?:)
reagovat