Vyhledávání
Multiplikátory a fígle kolem nich
16.1.2011 | PetrC | 225.871 zobrazení | 3.369 odpovědí
Diskuze a názory a postřehy a otázky a odpovědi, jak po stránce
praktické, tak po stránce teoretické. A to vše kolem vrhacích
multiplikátorů.
No a když na to přijde, tak jsme schopni probrat i MP přívlač.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 7. února 2012 ve 23:28 ® osprey reakce na …
-
chupacabra> Tak do Norska bych přišetřil. Co na to chceš chytat? Tresky, lososy?
Já fakt nevím, co takový Silver max snese. Třeba ho podceňuju. U C3 jsem četl na Cabelasu a podobných US serverech řadu recenzí. Ten kouř, co mu tam mnozí dávají, já mu nikdy nedám. Co vím z vlastní zkušenosti, tak jerkování tomu nevadí v podstatě vůbec.
reagovat - Úterý 7. února 2012 ve 22:49 ® hecht reakce na …
-
sethy> nestěžuju, ale hlásit se to musí, velebnosti
reagovat - Úterý 7. února 2012 ve 21:39 ® chupacabra reakce na …
-
hecht> neboj, dám si pozor:) Ten revo toro je dobrej jo? Bohužel už nad můj rozpočet, chtěl bych tak kolem 3k, o moc víc asi ne.
osprey> je mi jasný, že to nebude láska na celý život:) Jde mi spíš o to, aby vydržel týden v Norsku a pak tady ho budu používat zřídka a spíš takovou střední vláčku bez jerků.
reagovat - Úterý 7. února 2012 v 16:57 ® sethy reakce na …
-
osprey> Tak nějak, jenže každá novinka se líp prodává
reagovat - Úterý 7. února 2012 v 16:27 ® osprey reakce na …
-
sethy> Já taky ne. Jde jen o to, jestli to vůbec bude nějaký znatelný přínos.
Pokud je tam jakýkoli funkční systém regulující otáčky cívky a zvykneš si na něj, tak je to všechno, co je reálně potřeba.
reagovat - Úterý 7. února 2012 v 16:13 ® sethy reakce na …
-
osprey> Nečekám od toho nic převratného.
reagovat - Úterý 7. února 2012 v 15:52 ® osprey reakce na …
-
sethy> Revo Toro má taky odstředivou. Ale u těch levnějších je ta magnetická podle mě častější.
Navíc jsem se spíš snažil popsat rozdíl mezi tou C3 a nějakým levným vajíčkem.
Jsem zvědavý na tu 3D magnetickou brzdu co vymyslela Daiwa. V ruce už jsem to měl dvakrát, ale neházel jsem s tím, vždycky tam bylo moc oken
reagovat - Úterý 7. února 2012 v 15:18 ® sethy reakce na …
-
osprey> Ne všechny vajíčka mají magnetickou brzdu, např. vajíčka od shima mají uplně stejné brzdy jak kulaťáky tak vajíčka.
reagovat - Úterý 7. února 2012 ve 13:00 ® osprey reakce na …
-
chupacabra> Je to z pohledu užívání zcela jedno. Klidně si kup vajíčko, ale počítej s tím, že ty nejlevnější typy nejsou stavěné na to, aby vydržely deset let cukat velké jerky nebo tahat ryby na 0.25 mm pletence. Je to jako u smekacích navijáků – ani tam se malý a levný nedoporučuje používat na těžkou přívlač.
Ty brzdné systémy jsou velice podobné. Je to spíš otázka zvyku než nějakého zásadního rozdílu – je ale pravda, že nastavit magnetickou brzdu otočením kolečka je jednodušší než rozpůlit naviják a povypínat si část pinů na odstředivé brzdě. Většinou je to pak o práci s mechanickou brzdou. Prakticky vzato je ale hlavní rozdíl jen v tom, že většinu času kroutíš jiným kolečkem
reagovat - Úterý 7. února 2012 v 9:32 ® sethy
-
hecht> Dostals ho za dobrý peníz, tak si nestěžuj
reagovat - Úterý 7. února 2012 v 0:43 ® hecht reakce na …
-
chupacabra> hele jsem multíko embrio, ale vajíčko nebo normál multík používá stejný druhy brzd. Spíš je to o ergonomii, váze a tak. Není to ani rok, co se mě toto téma stalo osudné a stal jsem se majitelem prvního vajíčkového. Jo, bacha na moraváky, ty potvory vám se svou radou či doporučením vlezou doslova všude, no a člověk koupí ledacos
reagovathttp://www.cadoxfishing.cz/…o--leva-ruka-
- Pondělí 6. února 2012 ve 23:35 ® chupacabra reakce na …
-
Šňůru budu používat tak 0,18 – 0,25, takže na to by měla kapacita vajíčka stačit.
Jasný no, tyhle jednoduchý celokovový jsou asi jistota ale říkal jsem si, že by mi pro moje účely mohlo vajíčko stačit a jelikož jsem s multiplikátorem nikdy nevláčel, tak jsem si říkal, že na začátek bude asi vajíčko jednodušší na nahazování díky těm brzdám.
Díky za rady, přece jen je ještě dost času do začátku sezony tak budu ještě chvíli pátrat a třeba budu chytřejší.
reagovat - Neděle 5. února 2012 v 15:46 ® osprey reakce na …
-
chupacabra> C3 a Silver max jsou naprosto jiné věci.
C3 je naviják konstrukčně pocházející z 50. let, který je sice plynule vylepšován, ale pořád je tam ta jednoduchá kovová konstrukce, na které se v podstatě nemá co podělat. Takový rybářský Kalašnikov.
Pokud jde o brzdy, má odstředivou brzdu s plastovými piny (lze deaktivovat zatlačením pinů), mechanickou brzdu a zdolávací hvězdicovou. Hodně multíků má dneska místo odstředivé brzdy magnetickou, která dovoluje lépe si vyladit nastavení. Pro začátečníka je lepší. Notoričtí uživatelé Abu si to odchytají v pohodě s tím, co tam je a ještě ti budou tvrdit, že nad to není.
Pro mě je C3 nebo o něco lepší Rekord nejpoužívanějším multíkem na hrubou práci. Ještě mám Daiwu a Shimano, ale ty používám na fajnovější věci.
reagovat - Neděle 5. února 2012 ve 13:31 ® sethy reakce na …
-
chupacabra> Podle mě to chvílu vydrží, ale ideální to na to nebude. Taky si spočítej co tam chceš dát za pletenku/vlasec, aby se ti tam něco vlezlo.
reagovat
Flipping switch – kde o tom něco píšou, takhle vytržené z kontextu to může znamenat cokoliv.
Silver max už je v nové verzi. I tak je to multík, který bych nechtěl ani zadarmo. Cena odpovída kvalitě.
Kulaťáky na vláčku fungují na stejném principu jak vajíčka – jen mají jiný tvar.
Sleduj bazar tu i vedle, občas se tam dá něco koupit za dobrý peníz. - Neděle 5. února 2012 v 11:38 ® chupacabra
-
Na Abu se nezapomíná, posílal jsem Silver max ale je to asi něco jiného než C3:) Ty kulaté multiplikátory typu Abu C3 mají taky nějakou brzdu cívky na nahazování jako vajíčka?
Tak nevím proč tam vychvalují rychlou výměnu cívky když k nim nejsou náhradní:)
reagovat - Neděle 5. února 2012 v 11:31 ® chupacabra reakce na …
-
Ty linky jsem sem dával jenom kvůli identifikaci navijáku, kde kupovat jsem ještě neřešil. Jasný, točit druhou rukou bych se učit nechtěl:) Ta calcutta je pěkná ale zas tolik peněz se mi do toho dávat nechce.
reagovat - Neděle 5. února 2012 v 11:27 ® chupacabra reakce na …
-
Díky za odpověď! Tou těžkou vláčkou jsem myslel tak max 30–80g vrhací zátěž a převážně gumy. To by ještě měly zvládnout ne? A co je ten Flipping switch?
reagovat - Sobota 4. února 2012 ve 23:35 ® sethy reakce na …
-
osprey> Šak tak nějak jsem to myslel
reagovat - Sobota 4. února 2012 ve 23:31 ® osprey reakce na …
-
sethy> Koukal jsem, že je NC uhlíková. Možná by to bylo zajímavé i z hlediska nižší hmotnosti (hody lehčími nástrahami).
A jinak bych to nepodceňoval – normální střední přívlač. V USA bassový multík. Máš ale pravdu v tom, že klasické jerkování a sumcařina by na něj asi byly moc.
reagovat - Sobota 4. února 2012 ve 23:11 ® sethy reakce na …
-
osprey> http://www.adler-wft.cz/…ILL-BAITCAST tohle náhradní cívku má a jedna okumu (už nevím název) jí měla taky.
reagovat
Jenže ten WFT je tak na okouny - Sobota 4. února 2012 ve 22:52 ® osprey reakce na …
-
chupacabra> Náhradní cívka u multíku? Neříkám, že to není, ale ještě jsem takový neviděl.
Jinak co vypad PetrC, tak se tady zapomíná na starý poctivý Abu. Pořád mám pocit, že klasická C3 udělá za ty prachy nejvíc práce.
Údržba na koleně, stroj na doživotí.
reagovat - Sobota 4. února 2012 v 19:29 ® All Armor
-
chupacabra> Ty si vůbec vybíráš nabídky s vyššími cenami. Daiwa Megaforce se prodává také levněji http://www.ravenbrno.cz/…n/dai186380/
Já jsem teď objednával tohle http://www.ravenbrno.cz/…b_lh/ct201b/. To by ti odsouhlasil asi i „chemický Ali“.
reagovat - Sobota 4. února 2012 v 19:18 ® All Armor
-
chupacabra> No, dělej jak chceš, ale Tomi patří k prodejcům s nejvyššími cenami. Ten multík Ryobi Ixorne se nabízí kolem 100 EUR, což je oproti ceně Tomiho podstatný rozdíl, například tady http://stollenwerk24.de/…tdetail.aspx, ale za 105 ho koupíš například také od Silurusu http://www.siluruskn.sk/…ion-new/1131. Dávej si pozor na LH, či RH.
reagovat - Sobota 4. února 2012 v 18:27 ® sethy reakce na …
-
chupacabra>
reagovat
1)Zda je některý z nich odolný slané vodě netuším – nikde jsem to nevyčetl, ale moc bych s tím u tak levných kousků nepočítal.
2) Na těžkou vláčku tihle prcci asi moc optimální nejsou, nemyslíš?
3) Flipping switch určitě to samé není. Pokud myslíš to „mačkátko“ tak to dělá jen daiwa a jen na levných kouscích.
4) Náhradní cívka není skoro u žádného multíku, u tebou jmenovaných ani u jednoho a lehce se dá vyměnit skoro u každého vajíčka, jen to tam nikdo nepíše
5) Moc nepočítej s tím že ty nejlevnější multíky budou něco extra – z tebou jmenovaných bych vybral Ryobi, ovšem asi ne na těžkou vláčku! - Sobota 4. února 2012 v 17:40 ® chupacabra
-
Zdar hoši, chtěl bych poprosit o radu jaký baitcastový multiplikátor vybrat. Rozmýšlím se mezi těmito třemi: Daiwa Megaforce 100 TSHL http://rybar.braunstar.cz/…rce-100-tshl
Ryobi Ixorne Aquilla CF http://tomi-fishing.cz/…quila-cf-rh/
Abu Garcia Silver Max http://www.rybarske-nej.cz/…or-leva-ruka
Chtěl bych ho do Norska na „lehkou“ vláčku- slaná voda a pak na těžkou tady.
Na Daiwu jsem zde recenzi četl. Nikdy jsem na ně nechytal tak ani moc nevím, co po něm chtít.
Je Flipping switch to samé jako twitching bar v podání Daiwa?
Na Ryobi se mi zase líbí vyměnitelná cívka, nevíte, jak jsou na tom Megaforce a Silver Max. Jsou náhradní cívky přibaleny u těchto navijáků?
Díky za rady!
reagovat - Čtvrtek 2. února 2012 ve 12:36 ® troutkiller reakce na …
-
rEb>Tak dojmy…Zilion to neni ale za ty prachy
reagovatLíbí se mi hodně ten novej WFT s vým.cívkama.
- Čtvrtek 2. února 2012 v 1:15 ® rEb reakce na …
-
troutkiller> a nejake dojmy? chce si ho kupovat bratr, tak jestli je to dobrej strojek…
reagovat - Středa 1. února 2012 ve 20:42 ® troutkiller reakce na …
-
rEb>Ixorne mám doma
reagovat - Středa 1. února 2012 v 16:29 ® rEb
-
Nemate nekdo zkusenosti s multikem RYOBI IXORNE AQUILA CF LH???
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 v 17:40 ® troutkiller
-
sethy>Dragon nebude ideální nikdy
reagovat