Chytej.cz

Multiplikátory a fígle kolem nich necteno

16.1.2011 | PetrC | 225.871 zobrazení | 3.369 odpovědí

Diskuze a názory a postřehy a otázky a odpovědi, jak po stránce praktické, tak po stránce teoretické. A to vše kolem vrhacích multiplikátorů.
No a když na to přijde, tak jsme schopni probrat i MP přívlač.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 31. ledna 2012 v 16:05 ® sethy reakce na …
sethy

jirkajj> 240cm na jerky nebude ideální, ale tak použít to pujde

reagovat
Úterý 31. ledna 2012 v 15:50 ® jirkajj reakce na …

Dekuju za odpoved i za rady. Poridim si ji a k ni Team Dragon cast 240cm 10–42g taky jsem ho mel na vystave v ruce, takze myslim ze budu celkove spokojenej ;-)

reagovat
Pondělí 30. ledna 2012 ve 22:41 ® ras2ta reakce na …
ras2ta

osprey> uz sem to nasel kam to psat

reagovat
Pondělí 30. ledna 2012 ve 22:40 ® ras2ta reakce na …
ras2ta

osprey> diky.podivam se jinde

reagovat
Pondělí 30. ledna 2012 ve 22:34 ® osprey reakce na …
osprey

ras2ta> Tahle diskuze je o vláčecích (baitcastových) multiplikátorech. Ty se od sumcových výrazně liší. Například jsou pro tento účel velmi malé.

Já sumcový nebo mořský multík nikdy neměl.

reagovat
Pondělí 30. ledna 2012 ve 22:25 ® ras2ta
ras2ta

chci se jen zeptat.chci zacit sumcarit a chtel bych multik.je nejaky rozdil v multiplikatorech na nadhazovani a na zavazeni?

reagovat
Pondělí 30. ledna 2012 ve 22:17 ® osprey reakce na …
osprey

jirkajj> V podstatě ti odpověděli dobře. Dá se s tím vláčet a David se starším modelem i jerkuje. Vyzkoušel jsem, není to zlé.

Pokud se ti líbí, klidně do ní jdi.

T3 Ballistic je pěkná hračka, ale u nás zatím praktické zkušenosti nejsou, čeká se na novou sezónu. Pro začátečníka zbytečné.

Hlavně si potrénuj práci s brzdami. Ze začátku brzdi tu cívku o něco víc, pak postupně povoluj. Nahrubo si seřiď mechanickou a magnetickou to dolaďuj (je číslovaná, takže se snadno vrátíš k původnímu nastavení).

reagovat
Pondělí 30. ledna 2012 ve 21:41 ® jirkajj reakce na …

Ja se ptal, ale bylo mi receno ze je to dost univerzalni multik, takze pro moje ucely nejspis dostacujici, byl mi doporucen t3 balistic, ale ten je uz zase 2× drazsi a takovou investici si ted nemuzu dovolit…

reagovat
Pondělí 30. ledna 2012 ve 21:08 ® džigit reakce na …

jirkajj> :-O a proč ses nezeptal hned tam???

reagovat
Pondělí 30. ledna 2012 ve 21:06 ® jirkajj

Zdravim, v sobotu sem si na vystave zatocil s Daiwou megaforcer tshl 100 verze 2012 do ruky mi celkem sedela. Chtel bych vedet jestli je vhodna na tahani vetsich wobleru a malych jerku, ma nekdo zkusenosti prosim?

reagovat
Pondělí 23. ledna 2012 ve 20:22 ® troutkiller reakce na …

sethy>Tobě ta stříbrná nedá spát co???

reagovat
Pondělí 23. ledna 2012 ve 20:22 ® sethy
sethy

Jo nechcete někdo tento prut: http://www.ravenbrno.cz/…rods/itt658/ kamarád ho prodává. Byl asi 2× u vody, multík mu nesedl – stav nového, záruka víc jak rok. Cena kolem 2 tis. Kdyžtak pošlu kontakt na kámoša.

reagovat
Pondělí 23. ledna 2012 ve 20:17 ® sethy
sethy

osprey> Jo byl za hodně dobrý peníz :-)

reagovat
Pondělí 23. ledna 2012 ve 20:13 ® osprey reakce na …
osprey

sethy> Myslím že ne – pokud tam někde není nějaký lepší materiál (třeba titan místo duralu), což by se projevilo v průběhu času.

Koupí toho stříbrného jsi rozhodně neudělal chybu. Zillion je moc příjemná a uživatelsky přívětivá mašinka.

reagovat
Pondělí 23. ledna 2012 v 19:20 ® sethy reakce na …
sethy

osprey> Takže jsem s koupí stříbrňáka neprohloupil, dobrý :-)

reagovat
Pondělí 23. ledna 2012 ve 12:30 ® osprey reakce na …
osprey

sethy> Černý je rychlejší, je tam jinak tvarovaná klika z nějakého uhlíkového kompozitu (lomená), což při stejných obrysových rozměrech dovolilo zvětšit madla. Taky je tam víc ložisek, ale není to poznat. Ten stříbrný byl naprosto dokonalý kus, ten černý je pocitově malinko slabší (i tak chodí nádherně, ale dokonalost je jen jedna). Pár věcí je designově jinak.

Spíš se jedná o takové doladění než o revoluční změny.

reagovat
Neděle 22. ledna 2012 v 19:19 ® sethy reakce na …
sethy

osprey> Tož to asi jo, čoveče :-)
Btw. co srovnání zillion stříbrný (ten cos měl na test) a černý (ten co máš za testování)?

reagovat
Neděle 22. ledna 2012 v 18:57 ® osprey reakce na …
osprey

sethy> I to z tebe dělá ve srovnání s mou osobou odborníka na dané téma.:-)

reagovat
Neděle 22. ledna 2012 v 16:50 ® sethy reakce na …
sethy

osprey> Běčko ne jen starší model 251 a pak lepší variantu 401TE :-)

reagovat
Neděle 22. ledna 2012 v 15:39 ® osprey reakce na …
osprey

rEb> Určitě toho osahej co nejvíc. Mě u jerkáčů často vadí úchop a pocit z držení prutu. Taky si ohlídej sílu blanku. Slabý jerkáč se dá při tom cukání nebo náhozu s velkou nástrahou zlomit jako prd. Kdysi jsem to viděl na jednom našem srazu – nějaký Jaxon asi za 700 Kč a rozsypal se jako třtina. Dal bych přednost firmám, které jsem níže jmenoval.

Je otázka, co kdo dovezl, ale loni na výstavách jerkáče téměř nebyly, v tebou uvedené gramáži pak snad jen ten Sportex. Očekával bych, že letos to bude lepší, určitě toho bude mít dost Daiwa – Cormoran.

reagovat
Neděle 22. ledna 2012 v 15:14 ® rEb reakce na …
rEb

osprey> diky moc za rady..na vystave se po necem mrknu a uvidim co se mi bude libit nejvic…

reagovat
Neděle 22. ledna 2012 v 15:03 ® osprey
osprey

rEb> To by asi šlo – ten multík na jerkáči. Sethy se jistě vyjádří fundovaněji, myslím, že ho měl.

Otázkou je, kolik chceš za ten prut dát.

Asi nejlepší jerkové pruty, co jsem poslední dobou viděl, jsou Team Daiwa Jerk do 120 g a Sportex Opal Jerk do 130 g. Sportex mi přijde lepší na zdolání ryby, ale vadí mi u něj krátká rukojeť. Daiwa je dost ostrá, hlavně super na práci s nástrahou. Sedí mi rukojeť, na zdolávačku je to ostré možná až moc.

Levnější a přitom dost slušné pruty pak má Cormoran a kdybys chtěl extra výkonný držák, tak Penn. Kolega Prutos by ho možná i prodal a má ho vzorně udržovaný (což není problém, protože s ním moc nechytá). Asi byste se dohodli na rozumné ceně.

reagovat
Neděle 22. ledna 2012 ve 13:25 ® rEb reakce na …
rEb

osprey> cilova ryba by mela byt stika, a nastrahy mam jak po domacku udelane tak kupovane jerky, vetsina nastrah ma kolem 90–120gr.

reagovat
Neděle 22. ledna 2012 v 0:36 ® osprey reakce na …
osprey

rEb> Specifikuj účel toho prutu – co chceš tahat za nástrahy a jaké ryby chceš chytat.

reagovat
Sobota 21. ledna 2012 ve 22:33 ® sethy reakce na …
sethy

rEb> Nový, to je dobrá cena :-) Ale na na 201ku bude 150g prut moc – to je malý multík.

reagovat
Sobota 21. ledna 2012 ve 22:09 ® rEb reakce na …
rEb

diky, tak doufam, ze slouzit bude, ted jeste sehnat nejakej odpovidajici klasek a bude to..i kdyz s tim prutem taky vaham, chtel bych neco aspon do 150 gr, ale v CR neni moc vyber

reagovat
Sobota 21. ledna 2012 ve 21:26 ® osprey reakce na …
osprey

rEb> Krásná práce. Stroj skvělý, cena vynikajícoucí.

Ať slouží.:-)

reagovat
Sobota 21. ledna 2012 ve 21:16 ® rEb reakce na …
rEb

ja ho sehnal za 2500,–

reagovat
Sobota 21. ledna 2012 ve 21:15 ® sethy reakce na …
sethy

rEb> Neudělal jsi chybu, jen tam vyjde se všema poplatkama dráž jak u nás :-((

reagovat
Sobota 21. ledna 2012 ve 21:09 ® rEb
rEb

Zdravim, prave jsem si poridil novej strojek… Shimano calcutta 201B . Vlastnite, nebo setkali jste se s nim nekdo? Doufam ze jsem neudelal chybu…

reagovat