Vyhledávání
Multiplikátory a fígle kolem nich
16.1.2011 | PetrC | 225.888 zobrazení | 3.369 odpovědí
Diskuze a názory a postřehy a otázky a odpovědi, jak po stránce
praktické, tak po stránce teoretické. A to vše kolem vrhacích
multiplikátorů.
No a když na to přijde, tak jsme schopni probrat i MP přívlač.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 14. listopadu 2011 ve 20:02 ® troutkiller reakce na …
-
sethy>zdar lovče
reagovatJá toho Moruma mám a je naprosto v pořádku
Ta nová Daiwa je zajímavá,držel sem jí minulej týden v ruce na předváděčce a zajímavá věcička!Na druhou stranu sem si tam vybral dvě věci co se mi hodí víc
- Pondělí 14. listopadu 2011 v 19:43 ® sethy
-
.
reagovat - Pondělí 14. listopadu 2011 v 19:42 ® sethy reakce na …
-
osprey> Ta nová Daiwa mě zajímá, uvidím až to uvidím
reagovatjj tu brzdu jsem už zkoumal na zahraničních webech. Jde o to jestli těch 60 různých poloh bude k něčemu
Twitchin a vertikal je asi jediné místo kde by to snad mělo význam to ano.
Já chtěl koupit toho modrého Mörruma, páč jsem ho mohl mít za hodně dobrou cenu a tak jsem zjišťoval co a jak a našel jsem jednoho uživatel v ČR. Napřed se mu tam furt něco povolovalo tak o rozdělal a zjistil, že to co se povolovalo mělo strhlý závit a pak s tím měl ještě moc dalších problému. Prý by to nechtěl už ani za nic. Tož a potom si kup něco tak drahého - Pondělí 14. listopadu 2011 v 19:33 ® osprey reakce na …
-
sethy> Bavil jsem se s jedním kamarádem o využitelnosti Twitchin baru na vertikální vláčku. Výhoda je, že v jedné ruce drží knipl motoru a druhou by zvládal prut včetně povolování i dovíjení vlasce.
Já ten verk moc neocenil, ale holt člověk až časem vidí, k čemu to může být dobré.
Jinak jsem si zatočil novou Daiwou s tím T systémem. Vypadá to celkem slibně. Ale bylo to bez návinu, takže hodit jsem si nemohl. Navíc tomu vylepšili magnetickou brzdu – kromě změny vzájemné polohy magnetů otáčením kolečka se dají magnety posouvat do strany ve směru osy cívky, takže variabilita nastavení je ještě větší. Praktický význam nemůžu posoudit.
reagovat - Pondělí 14. listopadu 2011 v 15:06 ® sethy
-
Něco nového?
reagovat - Pátek 28. října 2011 v 17:13 ® poacher reakce na …
-
All Armor> Ono to delalo uz jak jsem ho koupil. Nejdriv jsem si myslel ze to nejak nechtene povoluju ja jak tocim klickou atd.
reagovat - Pátek 28. října 2011 v 17:08 @ All Armor reakce na …
-
poacher>Není to tvoje dílo? Nemazal jsi ten přístroj a nepřehnal jsi to? Nenamazal jsi si brzdu? (???-možná někdo napíše, že je to blbost, já mám s MP zkušenosti jen z tohoto roku). Já měl nedávno obdobný problém s muškařským navijákem. Cívka se mi začala volně točit při potáhnutí za šňůru a opakovalo se to. Myslel jsem, že mne šlak trefí. Musel jsem z vody a kilometr pochodovat v broďácích pro jiný naviják. Chyba byla na mé straně. V neopatrnosti jsem namazal nepřiměřeně teflonovou pastou i ložisko-volnoběžku. Prakticky nebyl problém s brzdou, ale v tom, že jsem vyřazením funkce volnoběžky, vyřadil z činnosti i brzdu.
reagovat - Pátek 28. října 2011 v 16:50 ® poacher reakce na …
-
osprey> hvezdice se otaci a povoluje brzdu. Moc se neda nastavit na maly odpor. Pak je to otazka chvilky, a uplne se uvolni. proto ji mam hodne na tvrdo a je to docela v pohode.
reagovat - Pátek 28. října 2011 ve 14:03 ® osprey reakce na …
-
poacher> Já moc multíků na stůl nevysypal, ale Daiwa Megaforce měla taky jen jednu lamelu. On to taky není žádný top naviják.
A ta brzda se povoluje v tom smyslu, že se během lovu mění její nastavení nebo se hvězdice dokonce samovolně otáčí?
reagovat - Pátek 28. října 2011 v 0:48 ® poacher
-
Zdravím kolovrátkáře. Můj DRAGON HS200iL multík zatočil sezonu v pohodě. No až na tu jednolamelovou brzu a občas se povolující hvezdicovoů brzdu je to dobrý multík, s kterým se dají házet jak brutální ponorky, tak i relativně lehké nástrahy. Jako prvního multíku bych se toho vůbec nebál. Za cenu 2tisic je to fajn házeni
reagovatHledal jsem za ty prachy lepší a nenašel. Ať vám to točí
- Úterý 4. října 2011 v 18:11 ® osprey reakce na …
-
All> U kulatého Ambassadeuru se dá s palcem pracovat úplně stejně. Hlavně to finální dobrždění při dopadu. Během letu by to měly pobrat brzdy.
reagovat - Úterý 4. října 2011 v 18:10 ® osprey reakce na …
-
All> Já jsem taky přesvědčen, že jsou ty hranaté věci magnety. No ale sichr je sichr. U navijáku, který jsem měl rozebraný, viděl jeden magnet, druhej a ještě jsem si s nima hýbal, tak bych se hádal do krve
reagovat - Úterý 4. října 2011 v 10:31 @ All reakce na …
-
jarysek> Hmmm, všechno, co umíš, je jednoduché. Já jsem měl také od začátku pocit, že na tom nic není. Zkoušel jsem nahazovat s jedním olovem a OK. A když jsem začal používat nástrahy o větším rozpětí hmotnosti, učil jsem se znovu. Hmmm, pár metrů fireline šlo do p........ Použiješ nástrahu vyšší hmotnosti a pokud si nedáš bacha, cívka se ti roztočí........................ Ten palec, o kterém jsem se zmínil, je dobrá pomůcka. Vhodná je ale asi jen na vajíčka, jako máš ty, nebo já.
reagovat - Úterý 4. října 2011 v 10:24 @ All reakce na …
-
osprey> Na té fotce na Dragonu jsou vidět jasně magnety.
reagovat - Pondělí 3. října 2011 ve 23:29 ® osprey reakce na …
-
jarysek> Prostě ze začátku utahuj ty odhozové brzdy trochu víc a házej tahem. Při ostrém švihu dáš cívce moc velké otáčky a pak se to nestačí zregulovat.
Jinak hračka je to krásná
reagovat - Pondělí 3. října 2011 ve 20:24 ® jarysek reakce na …
-
je to sice muj prvni multik ale musim rict ze v poho vsechno krasne funguje.. jen se ucim nahazovat mensi nastrahy a spis vice rozmotavam nez nahazuju
reagovatdokonce jsem zjistil ze me to snim bavi vic nez s obyc navijakem a az se to poradne naucim sestelovat atd.. tak to bude parada.. Potreboval bych zajit na ryby s nekym kdo ho taky ma
- Pondělí 3. října 2011 ve 20:16 ® osprey reakce na …
-
jarysek> Opravdu myslím, že je to magnetická brzda. Konstrukčně je jiná než ty, co jsem viděl, ale mělo by to být ono.
Mimochodem, jaké máž z toho kolovrátku pocity?
reagovat - Pondělí 3. října 2011 ve 20:08 ® jarysek reakce na …
-
je to tenhle http://www.rsp-fishing.cz/…agon-hs200il
reagovat - Pondělí 3. října 2011 ve 20:01 ® osprey reakce na …
-
All> Ono je jedno co funguje, hlavně když to funguje. Ale docela bych si zaházel…
reagovat - Pondělí 3. října 2011 v 17:02 @ All reakce na …
-
jarysek> Značka a typ? Na netu je všechno.
reagovat - Pondělí 3. října 2011 v 17:01 @ All reakce na …
-
osprey> Na jednom multíku mám takto vypadající odstředivou třecí brzdu. I když výrobce napsal, že je magnetická, tak po magnetickém poli ani stopy. I tak je dobré akorát na 2 věci, na ho…o a na nic. Líp mi funguje palec na cívce. V levé držím cigáro.
reagovat - Neděle 2. října 2011 ve 21:11 ® osprey reakce na …
-
jarysek> S největší pravděpodobností se jedná o ovládání magnetické odhozové brzdy. Otáčením kotoučů se mění vzájemná poloha dvou magnetů, které mají za úkol brzdit rotaci cívky při náhozu. Magnety buď spolupracují nebo své účinky potlačují – podle nastavení toho kolečka. Pokud se nenahazuje, je jediný způsob, jak to vyzkoušet, roztočit cívku a koukat, jak rychle se přestane točit. Mělo by se to měnit v závislosti na nastavení.
reagovat - Neděle 2. října 2011 ve 21:04 ® jarysek
-
mam novej multik (jeste sem ho nikdy nemel) nemam k nemu navod na pravy strane mam otocne kolecko s cisly od 1 do 10.. k cemu to slouzi? nepozoroval sem v nicem zmenu.. diky
reagovat - Sobota 1. října 2011 ve 21:48 ® poacher reakce na …
- Nevypada to fakt zle
reagovat
- Sobota 1. října 2011 ve 21:32 ® poacher reakce na …
-
sethy> Vypada to hodne cool
reagovatAkorat to asi uz nebude ten oblibeny „jednoduchy“ multiplikator. PS: Borci na videu hazou opravdu bravurne.
- Pátek 30. září 2011 ve 22:59 ® regulus reakce na …
-
sethy> je to jenom berlička pro LP multíky, vidím na tom víc negativ než pozitiv …
reagovat - Pátek 30. září 2011 ve 20:23 ® troutkiller reakce na …
-
sethy>Zdar kámo
reagovatSuper nápad!Holt Daiwa
)Už nebudeš muset řešit kde máš ten jezdec při náhozu,řadič je skoro přez celou šířku cívky a je po problému!
- Pátek 30. září 2011 v 16:58 ® sethy
-
Zajímavé řešení (jen ta cena
reagovat)
http://www.tackletour.com/…at3reel.html - Pondělí 5. září 2011 v 16:43 ® troutkiller reakce na …
-
kerob>No vidíš a já to mám přesně na opak!Všechny Sumce mám na potápivou verzi desítky.
reagovat - Pondělí 5. září 2011 ve 14:14 ® kerob
-
troutkiller> Ja vsechny slidery do velikosti 7 vyhazel, nedela to to, co bych si predstavoval. Sedmicku mam jen jednu a pouziju ji tak jednou za rok. Zato velikosti 10 a 12 pouzivam porad a plovouci verze mam o hodne moc radsi. A mam na ne i lepsi vysledky… ty potapivy (ackoli mam od kazde velikosti vzdy S i F) odpocivaj v krabici… sice se potapej, ale agresivni vedeni je stejne vytahne do priblizne stejny hloubky, v jaky jede ten plovouci. Plovouci pouzivam s uspechem na Orliku i na Slapech, nejen na rekach.
reagovat