Chytej.cz

Multiplikátory a fígle kolem nich necteno

16.1.2011 | PetrC | 225.888 zobrazení | 3.369 odpovědí

Diskuze a názory a postřehy a otázky a odpovědi, jak po stránce praktické, tak po stránce teoretické. A to vše kolem vrhacích multiplikátorů.
No a když na to přijde, tak jsme schopni probrat i MP přívlač.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 14. listopadu 2011 ve 20:02 ® troutkiller reakce na …

sethy>zdar lovče:-) Já toho Moruma mám a je naprosto v pořádku:-) Ta nová Daiwa je zajímavá,držel sem jí minulej týden v ruce na předváděčce a zajímavá věcička!Na druhou stranu sem si tam vybral dvě věci co se mi hodí víc:-))

reagovat
Pondělí 14. listopadu 2011 v 19:43 ® sethy
sethy

.

reagovat
Pondělí 14. listopadu 2011 v 19:42 ® sethy reakce na …
sethy

osprey> Ta nová Daiwa mě zajímá, uvidím až to uvidím :-) jj tu brzdu jsem už zkoumal na zahraničních webech. Jde o to jestli těch 60 různých poloh bude k něčemu :-D
Twitchin a vertikal je asi jediné místo kde by to snad mělo význam to ano.
Já chtěl koupit toho modrého Mörruma, páč jsem ho mohl mít za hodně dobrou cenu a tak jsem zjišťoval co a jak a našel jsem jednoho uživatel v ČR. Napřed se mu tam furt něco povolovalo tak o rozdělal a zjistil, že to co se povolovalo mělo strhlý závit a pak s tím měl ještě moc dalších problému. Prý by to nechtěl už ani za nic. Tož a potom si kup něco tak drahého :-((

reagovat
Pondělí 14. listopadu 2011 v 19:33 ® osprey reakce na …
osprey

sethy> Bavil jsem se s jedním kamarádem o využitelnosti Twitchin baru na vertikální vláčku. Výhoda je, že v jedné ruce drží knipl motoru a druhou by zvládal prut včetně povolování i dovíjení vlasce.

Já ten verk moc neocenil, ale holt člověk až časem vidí, k čemu to může být dobré.

Jinak jsem si zatočil novou Daiwou s tím T systémem. Vypadá to celkem slibně. Ale bylo to bez návinu, takže hodit jsem si nemohl. Navíc tomu vylepšili magnetickou brzdu – kromě změny vzájemné polohy magnetů otáčením kolečka se dají magnety posouvat do strany ve směru osy cívky, takže variabilita nastavení je ještě větší. Praktický význam nemůžu posoudit.

reagovat
Pondělí 14. listopadu 2011 v 15:06 ® sethy
sethy

Něco nového?

reagovat
Pátek 28. října 2011 v 17:13 ® poacher reakce na …
poacher

All Armor> Ono to delalo uz jak jsem ho koupil. Nejdriv jsem si myslel ze to nejak nechtene povoluju ja jak tocim klickou atd.

reagovat
Pátek 28. října 2011 v 17:08 @ All Armor reakce na …

poacher>Není to tvoje dílo? Nemazal jsi ten přístroj a nepřehnal jsi to? Nenamazal jsi si brzdu? (???-možná někdo napíše, že je to blbost, já mám s MP zkušenosti jen z tohoto roku). Já měl nedávno obdobný problém s muškařským navijákem. Cívka se mi začala volně točit při potáhnutí za šňůru a opakovalo se to. Myslel jsem, že mne šlak trefí. Musel jsem z vody a kilometr pochodovat v broďácích pro jiný naviják. Chyba byla na mé straně. V neopatrnosti jsem namazal nepřiměřeně teflonovou pastou i ložisko-volnoběžku. Prakticky nebyl problém s brzdou, ale v tom, že jsem vyřazením funkce volnoběžky, vyřadil z činnosti i brzdu.

reagovat
Pátek 28. října 2011 v 16:50 ® poacher reakce na …
poacher

osprey> hvezdice se otaci a povoluje brzdu. Moc se neda nastavit na maly odpor. Pak je to otazka chvilky, a uplne se uvolni. proto ji mam hodne na tvrdo a je to docela v pohode.

reagovat
Pátek 28. října 2011 ve 14:03 ® osprey reakce na …
osprey

poacher> Já moc multíků na stůl nevysypal, ale Daiwa Megaforce měla taky jen jednu lamelu. On to taky není žádný top naviják.

A ta brzda se povoluje v tom smyslu, že se během lovu mění její nastavení nebo se hvězdice dokonce samovolně otáčí?

reagovat
Pátek 28. října 2011 v 0:48 ® poacher
poacher

Zdravím kolovrátkáře. Můj DRAGON HS200iL multík zatočil sezonu v pohodě. No až na tu jednolamelovou brzu a občas se povolující hvezdicovoů brzdu je to dobrý multík, s kterým se dají házet jak brutální ponorky, tak i relativně lehké nástrahy. Jako prvního multíku bych se toho vůbec nebál. Za cenu 2tisic je to fajn házeni;-) Hledal jsem za ty prachy lepší a nenašel. Ať vám to točí ;-)

reagovat
Úterý 4. října 2011 v 18:11 ® osprey reakce na …
osprey

All> U kulatého Ambassadeuru se dá s palcem pracovat úplně stejně. Hlavně to finální dobrždění při dopadu. Během letu by to měly pobrat brzdy.

reagovat
Úterý 4. října 2011 v 18:10 ® osprey reakce na …
osprey

All> Já jsem taky přesvědčen, že jsou ty hranaté věci magnety. No ale sichr je sichr. U navijáku, který jsem měl rozebraný, viděl jeden magnet, druhej a ještě jsem si s nima hýbal, tak bych se hádal do krve:-))

reagovat
Úterý 4. října 2011 v 10:31 @ All reakce na …

jarysek> Hmmm, všechno, co umíš, je jednoduché. Já jsem měl také od začátku pocit, že na tom nic není. Zkoušel jsem nahazovat s jedním olovem a OK. A když jsem začal používat nástrahy o větším rozpětí hmotnosti, učil jsem se znovu. Hmmm, pár metrů fireline šlo do p........ Použiješ nástrahu vyšší hmotnosti a pokud si nedáš bacha, cívka se ti roztočí......­.............­..... Ten palec, o kterém jsem se zmínil, je dobrá pomůcka. Vhodná je ale asi jen na vajíčka, jako máš ty, nebo já.

reagovat
Úterý 4. října 2011 v 10:24 @ All reakce na …

osprey> Na té fotce na Dragonu jsou vidět jasně magnety.

reagovat
Pondělí 3. října 2011 ve 23:29 ® osprey reakce na …
osprey

jarysek> Prostě ze začátku utahuj ty odhozové brzdy trochu víc a házej tahem. Při ostrém švihu dáš cívce moc velké otáčky a pak se to nestačí zregulovat.

Jinak hračka je to krásná:-))

reagovat
Pondělí 3. října 2011 ve 20:24 ® jarysek reakce na …
jarysek

je to sice muj prvni multik ale musim rict ze v poho vsechno krasne funguje.. jen se ucim nahazovat mensi nastrahy a spis vice rozmotavam nez nahazuju :-D dokonce jsem zjistil ze me to snim bavi vic nez s obyc navijakem a az se to poradne naucim sestelovat atd.. tak to bude parada.. Potreboval bych zajit na ryby s nekym kdo ho taky ma :-D

reagovat
Pondělí 3. října 2011 ve 20:16 ® osprey reakce na …
osprey

jarysek> Opravdu myslím, že je to magnetická brzda. Konstrukčně je jiná než ty, co jsem viděl, ale mělo by to být ono.

Mimochodem, jaké máž z toho kolovrátku pocity?

reagovat
Pondělí 3. října 2011 ve 20:08 ® jarysek reakce na …
jarysek

je to tenhle http://www.rsp-fishing.cz/…agon-hs200il

reagovat
Pondělí 3. října 2011 ve 20:01 ® osprey reakce na …
osprey

All> Ono je jedno co funguje, hlavně když to funguje. Ale docela bych si zaházel…

reagovat
Pondělí 3. října 2011 v 17:02 @ All reakce na …

jarysek> Značka a typ? Na netu je všechno.

reagovat
Pondělí 3. října 2011 v 17:01 @ All reakce na …

osprey> Na jednom multíku mám takto vypadající odstředivou třecí brzdu. I když výrobce napsal, že je magnetická, tak po magnetickém poli ani stopy. I tak je dobré akorát na 2 věci, na ho…o a na nic. Líp mi funguje palec na cívce. V levé držím cigáro.

reagovat
Neděle 2. října 2011 ve 21:11 ® osprey reakce na …
osprey

jarysek> S největší pravděpodobností se jedná o ovládání magnetické odhozové brzdy. Otáčením kotoučů se mění vzájemná poloha dvou magnetů, které mají za úkol brzdit rotaci cívky při náhozu. Magnety buď spolupracují nebo své účinky potlačují – podle nastavení toho kolečka. Pokud se nenahazuje, je jediný způsob, jak to vyzkoušet, roztočit cívku a koukat, jak rychle se přestane točit. Mělo by se to měnit v závislosti na nastavení.

reagovat
Neděle 2. října 2011 ve 21:04 ® jarysek
jarysek

mam novej multik (jeste sem ho nikdy nemel) nemam k nemu navod na pravy strane mam otocne kolecko s cisly od 1 do 10.. k cemu to slouzi? nepozoroval sem v nicem zmenu.. diky

reagovat
Sobota 1. října 2011 ve 21:48 ® poacher reakce na …
poacher
Nevypada to fakt zle :-) reagovat
Sobota 1. října 2011 ve 21:32 ® poacher reakce na …
poacher

sethy> Vypada to hodne cool :-D Akorat to asi uz nebude ten oblibeny „jednoduchy“ multiplikator. PS: Borci na videu hazou opravdu bravurne.

reagovat
Pátek 30. září 2011 ve 22:59 ® regulus reakce na …
regulus

sethy> je to jenom berlička pro LP multíky, vidím na tom víc negativ než pozitiv …

reagovat
Pátek 30. září 2011 ve 20:23 ® troutkiller reakce na …

sethy>Zdar kámo:-) Super nápad!Holt Daiwa:-)) )Už nebudeš muset řešit kde máš ten jezdec při náhozu,řadič je skoro přez celou šířku cívky a je po problému!

reagovat
Pátek 30. září 2011 v 16:58 ® sethy
sethy

Zajímavé řešení (jen ta cena =-| )
http://www.tackletour.com/…at3reel.html

reagovat
Pondělí 5. září 2011 v 16:43 ® troutkiller reakce na …

kerob>No vidíš a já to mám přesně na opak!Všechny Sumce mám na potápivou verzi desítky.

reagovat
Pondělí 5. září 2011 ve 14:14 ® kerob
kerob

troutkiller> Ja vsechny slidery do velikosti 7 vyhazel, nedela to to, co bych si predstavoval. Sedmicku mam jen jednu a pouziju ji tak jednou za rok. Zato velikosti 10 a 12 pouzivam porad a plovouci verze mam o hodne moc radsi. A mam na ne i lepsi vysledky… ty potapivy (ackoli mam od kazde velikosti vzdy S i F) odpocivaj v krabici… sice se potapej, ale agresivni vedeni je stejne vytahne do priblizne stejny hloubky, v jaky jede ten plovouci. Plovouci pouzivam s uspechem na Orliku i na Slapech, nejen na rekach.

reagovat