Chytej.cz

Multiplikátory a fígle kolem nich necteno

16.1.2011 | PetrC | 225.888 zobrazení | 3.369 odpovědí

Diskuze a názory a postřehy a otázky a odpovědi, jak po stránce praktické, tak po stránce teoretické. A to vše kolem vrhacích multiplikátorů.
No a když na to přijde, tak jsme schopni probrat i MP přívlač.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 4. září 2011 v 8:59 ® troutkiller reakce na …

poacher>čau lovče:-) Slider v plovoucím provedení má cenu tak možná do pul metru vody:-(( Sink.verze je lepší,mužeš si s ní hrát jak potřebuješ:-)

reagovat
Neděle 4. září 2011 v 1:42 ® poacher reakce na …
poacher

troutkiller> No ja si delal slidery 5cm. Vahu nevim ale jsou tak lehce potapive a litaji jak hajzli! Mozna vice jak 7cm. Origo jsem netestoval…

reagovat
Pátek 2. září 2011 v 18:32 ® troutkiller reakce na …

poacher>Nejlíp je na prcky asi to Ryobi ixorne nebo jak:-)) )Ale ja k říkám pod 7 Slidera s multíkem nejdu páč je to děsná onanie:-((

reagovat
Pátek 2. září 2011 v 17:02 ® poacher reakce na …
poacher

troutkiller> Ted jsem koukal zes nedavno daval fotku s nove nakoupenym vercajkem. Mohl bys to prosim porovnat ktery tak ty lehci nastrahy zvlada nejlepe? Diky

reagovat
Pátek 2. září 2011 v 16:50 ® poacher reakce na …
poacher

Diky za odkazy. Tohle jsem presne hledal. Nenapsal jsem ze chytam na relativne male rece kde nepotrebuju hazet kdovijak daleko, ale zase dohodim jak s 2.10 pstruzim prutem a smekacem, takze spokojenost :-) Je taky pravda ze v te gramazi litaji nejlepe trpytky a jigove hlavy a pak taky male wolery. Vyrabel jsem si 10cm kusy bez zatizeni, takze neco jak original a katastrofa! Rozmotaval jsem nozem :-((

reagovat
Pátek 2. září 2011 v 10:43 ® sethy reakce na …
sethy

troutkiller> Zdar, tož shad rapka léta ještě jakš takš, ale originálku ani v 11 nejsem schopný nahodit, páč jak se začne ve vzduchu motat, je to v prd…
Ale jinak nástrahý kolem 10g na tom prutu tahám pravidelně a víceméně cíleně. A řeknu ti že třeba friskynu od salma 7cm, která má 8g nahodím s 270cm prutem 5–30 s 0,30 vlascem a multíkem dál, než kámoš 275cm prutem 7–21, 0,20 vlascem a smekáčem. Měřeno :-)
Ale na pstruhy bych s tím nešel.

reagovat
Pátek 2. září 2011 v 10:39 ® troutkiller reakce na …

sethy> Zdar lovče!To jak tady píšeš je celkem pravda!Ono je velkej rozdíl házet 10g gumu nebo Shad rapa:-(( Dík větší ploše těla ten wob bude problém:-((

reagovat
Pátek 2. září 2011 v 10:31 ® troutkiller reakce na …

sethy> Zdar lovče!To jak tady píšeš je celkem pravda!Ono je velkej rozdíl házet 10g gumu nebo Shad rapa:-(( Dík větší ploše těla ten wob bude problém:-((

reagovat
Pátek 2. září 2011 v 10:25 ® sethy reakce na …
sethy

poacher> http://www.multiplikator.pl/index.php?…

http://www.multiplikator.pl/index.php?…

http://www.jerkbait.pl/?… toto je možná ten článek, protože jsem Mírovi o něm říkal (myslím).
Jinak na harrisonu 5–30 občas hážu SSR5, SSR7, SP5 atd, což jsou lehoučké nástrahy. Jen tu blbou originálku nejsem schopný nijak nahodit.

reagovat
Pátek 2. září 2011 v 10:22 ® troutkiller reakce na …

poacher> Něco už sem multíkem naházel ale 6g hodíš sotva pulku než se smekáčem:-(( A hlavně do tohu musíš pořádně opřít celé tělo:-(( Pohodině téhle srandy si utahanej jak po pul dni na Sumcích!

reagovat
Pátek 2. září 2011 v 9:07 ® džigit

poacher> o obrněných vozidlech jsem nepsal,myslel jsem bezmotorové kluzáky :-D
Já na takhle malý nedospěl :-))
Jinak tady možná něco najdeš http://www.jerkbait.pl/

reagovat
Pátek 2. září 2011 v 8:58 ® jackubr reakce na …

poacher> tady je článek přímo o takové UL na multík: http://www.multiplikator.pl/index.php?… celkově se na těch stránkách dá najít něco o lehčí vláčce, ale je to podle mého všechno podřízené nářadí a sám si takové vláčení nedokážu představit.

reagovat
Pátek 2. září 2011 v 8:48 ® poacher reakce na …
poacher

osprey> Diky za odpoved. Kdybys nasel link na ten polsky clanek tak prosim posli.

troutkiller> ja taky chytam na tezke woblery ale jak to nejde tak rad testnu neco mensiho a nechce se mi na vlacce tahat dalsi prut s navijakem. Ty 6g+ hazu i ted a jsem spokojeny ale chtel bych preciznejsi multi s lepsi brzdou a na ten starsi mam v planu nacpat pletenku. To ze džigit nahazuje obrnena vozidla neznamena ze tak musi chytat vsichni pivo

reagovat
Pátek 2. září 2011 v 7:59 ® džigit reakce na …

troutkiller> nene,opět makám,aj zítra.Když už bych tak brzo vstal,šel bych se psem a pak k vodě.
Já to beru,jako masochismus.Tohle není výzva k překonání něčeho.Těch Tvých 15 gr beru jako hranici,i když já bych snad měl problém i s tím

reagovat
Pátek 2. září 2011 v 7:40 ® troutkiller reakce na …

džigit>Nazdárek:-) To si vstal nebo si dorazil a jdeš zalézt do nory:-)) ))At si říká kdo chce co chce ale podle mně je multík na lehkou blbost:-((

reagovat
Pátek 2. září 2011 v 7:17 ® džigit reakce na …

troutkiller> to proto,že Tě to strašně nebaví :-P zřejmě Ti chybí masochistické sklony :-D

reagovat
Pátek 2. září 2011 v 7:13 ® troutkiller reakce na …

poacher>Bud zdráv lovče:-) Někdy se mrkni na jak těžké nástrahy ty Bassy lověj:-(( Nějakej multík doma mám a házet s nim 5g nástrahu je horší šichta než 12cm Slider:-( ((Přez hlavu se s tím háže blbě a když nemáš moc místa na hod tahem taky:-(( Já osobně bych s multíkem nástrahu pod 15g házet nešel:-((

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 ve 23:56 ® osprey reakce na …
osprey

poacher> Nepoužívá se to jen na jerky. V Německu s tím chytají vertikální přívlač s těžšími jigovkami a po celé Evropě se s tím vláčí běžná střední vláčka. Taky s tím tahám normální štikové wobblery.

Viděl jsem polský článek o lovu pstruhů na wobblírky kolem 6 –7 g s multíkem, ale tahle váhová kategorie už je trochu extrém.

Potřebuješ hodně přesný kvalitní a malý navijáček s lehkou cívkou, nejlépe z hořčíkové slitiny. To nebude až tak levné.

Každý menší multík těch 6 g hodí, ale nevím, jak budeš spokojen s délkou a snadností těch hodů.

Co třeba tohle, ale ve velikosti 101? http://www.ravenbrno.cz/…ca_e/ci201e/

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 ve 22:28 ® poacher
poacher

troutkiller> protoze me to strasne bavi ;-) Mam i jeden prut 3–14g a co jsem zaslech kdysi davno o chytani bassu v americe s multikem tak ted ho mam a je to best. Vim ze tady to vetsina pouziva na jerky ale kazdy je nejaky :-D

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 ve 22:13 @ All Armor reakce na …

Dredaty> Já jsem to poznamenal tak všeobecně a trochu sebeironicky.

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 ve 22:11 ® troutkiller reakce na …

poacher>čau lovče!Mužu se tě zeptat na jeden jedinej duvod proč chceš házet tak lehké nástrahy multíkem????

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 ve 22:01 ® poacher
poacher

Chlapi uvazuju o koupi noveho kolovratku. Poradite mi nejaky ktery nejlepe zvlada hazet lehke nastrahy kolem 6g. cena tak do 4tisic. Diky

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 ve 14:26 ® džigit reakce na …

Dredaty> já nejsem „na svém“ tak jsem myslel,že máš na prstech krev :-)

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 ve 14:21 ® Dredaty reakce na …
Dredaty

skwor, džigit> diky. :-)

džigit> Tu krev usuzujes z toho vyrazu? :-D Par der v prstech mam, ale ten vyraz je ze slunka. :-D Vedel jsem o ni, ze v te vode byla, najare mi u brehu vzala zdolavanou plotku. Ale pak uz jsem nevidel nic, co by naznacovalo, ze v te vode jeste neco takoveho je. Ale ted jsem se presvedcil o tom, co jsem zjistil i roky zpatky, ze tady na tom rybniku se ty vetsi stiky proste neukazujou, i kdyz tam jsou.

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 ve 14:10 ® skwor reakce na …
skwor

Dredaty> Nice fish :-)

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 ve 13:39 ® džigit

Dredaty> vypadá to,žes dostal přes prsty/krev/ ?!? Krásná :-) gratuluju,já letos jen paběrkuju :-(

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 ve 13:33 ® Dredaty
Dredaty

Tak zmena, dneska multik konecne zabodoval – 90.

reagovat
foto/forum/2011/th-img18248.jpg
Čtvrtek 1. září 2011 v 11:13 ® Dredaty
Dredaty

All Armor> rad bych neco koupil, ale na tu bidu ktera letos ve vode panuje, nic specialniho nepotrebuju. Leda si tam nakoupit svoje ryby. :-D

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 v 9:43 ® džigit reakce na …

All Armor> děkuji, již jsem nasycen :-D

reagovat
Čtvrtek 1. září 2011 v 9:38 @ All Armor

džigit> Teorii znám. U těch minisoučástek je riziko podstatně menší, než u velkých. Síly z titulu případné deformace z rozdílu teplot, jsou vzhledem k vlastnostem materiálu, nevýznamné. Dosti bylo rozkoše.

reagovat