Vyhledávání
Multiplikátory a fígle kolem nich
16.1.2011 | PetrC | 225.894 zobrazení | 3.369 odpovědíDiskuze a názory a postřehy a otázky a odpovědi, jak po stránce
praktické, tak po stránce teoretické. A to vše kolem vrhacích
multiplikátorů.
No a když na to přijde, tak jsme schopni probrat i MP přívlač.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 1. září 2011 v 9:29 ® džigit
-
All Armor> já o tom zchlazování kdysi něco četl,jen tam bylo psáno něco o problémech u těchto minisoučástek.Prostě zvědavost,ani nevíš kdy použiješ :- Tady bych si dovolil malou nápovědu z cizí zahrádečky http://www.pravidla.cz/hledej.php?…
reagovat - Čtvrtek 1. září 2011 v 9:22 @ All Armor reakce na …
-
džigit>
reagovatUž jhsem psal, že s těmi mne, mě mám problém. To kalení je ochlazení z vysoké teploty za účelem vytvoření tvrdých jehlic martenzitu.A většinou následuje popuštění. Třeba na odstranění vnitřního napětí a následných prasklin. To chlazení sprejem, je někde jinde.
- Čtvrtek 1. září 2011 v 8:31 ® džigit
-
All Armor> už to vidím
reagovatchybička se vloudila
U žrádla to mu rozumím.Mně šlo spíš o to -taky odbočím-když blbě kalíš a následně zchladíš,vznikne prostor pro lom materiálu,jestli mne chápeš
A za mně mě mně mi nic neříkej,je ráno - Čtvrtek 1. září 2011 v 8:05 @ All Armor reakce na …
-
Dredaty> Nowej wercajk je potřeba furt.
reagovat - Čtvrtek 1. září 2011 v 8:03 @ All Armor reakce na …
-
osprey> Už jsem se zmínil, že jsem měl problém s multíkem Daiwa z komba na jerk. Byl to elementární problém.Na plastovém krytu na pravé straně („levoruké“ provedení) chyběl jeden, jak to nazvat,„výstupek“ uzamykající kryt k tělu. Zjistil jsem to až při prvním praktickém použití, kdy při pokusu o nastavení mechanické „brzdy“ cívky se tento kryt odchlípl a mezi ním a tělem vznikala škvíra a „brždění“ nefungovalo. Nechci psát konkrétně víc, ale „operace“ trvala 5–6 týdnů. Naviják poslali do Germánie, tam konstatovali chybu a nevyměnili vadný díl, ale poslali nový multík. Ještě že mne neobvinili, že jsem to pokazil já. Ale už v pohodě. Nobody is perfect.
reagovat - Čtvrtek 1. září 2011 v 7:53 @ All Armor reakce na …
-
rapppala> Výrobce asi počítá s tím, že se to nepokazí. Ale pokud nabízí díly sólo (cenník jsem ti poslal), tak se asi i sólo mění. Občas je třeba použít sílu. Přiměřeně a správně.
reagovat - Čtvrtek 1. září 2011 v 7:50 @ All Armor reakce na …
-
džigit> Já su „aji“ přeZ pravopis (neber to vážně příteli). No, „při prudkém schlazení“ je takové nekonkrétní, ale pokud použiješ ten sprej, co jsem o něm psal, tak by se nemělo nic stát. Nechcu sem mastit fyziku a teoretizovat, ale v pohodě. Když se vyrábí např. hranolky průmyslově(su dost bokem, že), tak po trápení fritováním, je třeba proces „seknout“, aby nepokračoval. Tehdy se hranolky schladí z cca 200C na cca –35 C. A přežijí to…
reagovat - Čtvrtek 1. září 2011 v 1:10 ® Dredaty reakce na …
-
džigit> jasne, chapu. Sleduju to tady denne, ale na vyrobu wobu neni cas, vercajk momentalne zadny nepotrebuju a ryba co by stala za zminku taky zadna nebyla.
reagovat - Středa 31. srpna 2011 ve 21:18 ® osprey reakce na …
-
rapppala> Bojím se, že současní výrobci domácímu servisu celkově moc nepřejí. Co kdyby ten naviják vydržel k plné spokojenosti majitele fungovat 30 let?
reagovat - Středa 31. srpna 2011 v 17:47 ® rapppala
-
Dredaty: cau zkousel sem to ale bez efektu. Tam bude nejspis od vyrobce zamer nic nerozebirat a pripadnou vymenu resit vymenou celyho deklu. Mozna kdybych mel v mrazaku nejakej litrik kapalnyho helia. Ale co to uz sem krucek od absolutni nuly.
reagovat - Středa 31. srpna 2011 ve 14:58 ® džigit reakce na …
-
Dredaty> šak jo.Hřídel se chladem smrskne a ložisko teplem roztáhne.To je to co jsme dělali při opravě motorů v motorkách.
reagovatCo ryby,moc se neozýváš?
- Středa 31. srpna 2011 ve 14:38 ® Dredaty reakce na …
-
džigit> ze jsem se vubec ozyval.
reagovatVe skole nas ucili pri nasazovani schladit hridel a lozisko pripadne nahrat. Pri stahovani nahrat lozisko. Ale protoze v tomhle pripade jde o male veci a usuzuji, ze ten plast ma malou tep. roztaznost, tak proto bych to strcil cele do mrazaku.
- Středa 31. srpna 2011 ve 14:01 ® džigit reakce na …
-
All Armor> jinak dobré odkazy,zas jsem o něco chytřejší.
reagovat
Ty jsi vlastně „přes matroš“,nemůže při tom prudkém schlazení dojít k nějaké změně vlastností? - Středa 31. srpna 2011 ve 13:57 ® džigit
-
All Armor> máš zcela jistě pravdu.Já se jen pozastavil nad schlazením.Je mi jasné,že plast dřív roztavíš,než pomocí tepla roztáhneš.Byla to jen snaha o „vyvolání diskuze“ z mojí zvědavosti.Taky rád rozebírám a šťourám
reagovat - Středa 31. srpna 2011 ve 13:36 @ All Armor reakce na …
-
džigit> Záleží to na materiálech, ze kterých jsou díly. Na parametrech tepelné roztažnosti, na rozměrech. Plasty jsou všeobecně špatným vodičem tepla, kovy dobrým. Nezapomeň, že těžko dosáhneš při tak malých rozměrech selektivního ohřátí, či ochlazení, jen jednoho z dílů dvojice. Dobrou službu dělá zmrazovací sprej Loctite, který dokáže vyvinout teplotu –40C rychle na malé ploše. Mohu jen a jen doporučit. Na velkorozměrné masivní díly jsou to ovšem vyhozené peníze. http://www.loctite.as/?… Jsou i jiné: http://www.metaflux-ts.sk/index.php?… Dokonce na –60C.http://www.tomshardware.sk/product/zmrazovaci-sprej-300ml-3074/
reagovat - Středa 31. srpna 2011 v 9:53 ® džigit reakce na …
-
Dredaty> a nemyslíš,že by to mělo býtnaopak?Vždy,když jsem potřeboval něco z něčeho,tak jsem to nahřál.Nahřáté se roztáhne,oproti tomu na čem je nasazené,a jde to dolů.Tak samo naopak.Když jsme si servisovali motorky,vždy to fungovalo takhle
reagovat - Středa 31. srpna 2011 ve 3:32 ® Dredaty reakce na …
-
rapppala> Pokud jde jen o to, sundat to plastove ozubene kolo z hridelky, tak to zkus strcit na chvili do mrazaku. Hridel se chladem, trochu stahne a mohlo by to jit. Stejny postup bych pak pouzil i pri nasazovani zpet.
reagovat - Úterý 30. srpna 2011 v 18:34 ® rapppala
-
All Armor: kouknul sem na ten odkaz a je to supr. Je tam asi uplne vsechno. Tak v pripade tech multiku co mam doma tak vim co a jak ale stve me ze vzniklej problem zavinili u abu. Treba nejsem normalni ale proc cpat nekam do servisu multak kterej de v podstate celej rozebrat a doplacet na to ze zmenili a podelali cast vyrobniho postupu. A jen tak mimochodem kde je v CR autorizovanej servis abu? Koukal sem kajman o zastoupeni zasel a novej dovozce dela co se servisu tyka mrtvyho brouka.Takze do svedska? Neni snazsi si to vyresit svepomoci? Treba tady nekdo poradi. Ale dekuju ti a si hodnej.
reagovat - Úterý 30. srpna 2011 v 18:26 ® rapppala
-
osprey: neda se nic delat ale sem rad ze si chtel pomoc. To se ceni. V mym pripade ve tvym pripade te to snad potesilo.
reagovat - Sobota 27. srpna 2011 v 8:40 @ All Armor reakce na …
-
rapppala> To ložisko 1117080 je valivé ložisko za 15 dolarů. Tu máš ty díly: http://www.mikesreelrepair.com/index.php?…. Pokud nevíš, co a jak, tak to pošli do servisu. To je takový normální postup normálních lidí.
reagovat - Pátek 26. srpna 2011 ve 23:41 ® osprey reakce na …
-
rapppala> Je mi líto, neporadím a není to tím, že bych nechtěl.
reagovat - Pátek 26. srpna 2011 v 19:49 ® rapppala
-
poacher: ahoj. Taky sem si myslel ze tam bude naka segrofka protoze na tom starym co mam je to jisteny dvouma plastovejma zobackama ktery se musej nejdriv vyhnout a pak de kolo sundat. Tady nic neni je to jakoby zalisovany bez moznosti demontovat to. I na tom planku je videt ze sou na ty hrideli dily – kolo 1117079 a lozisko 1117080 a nic jinyho zadna zavlacka nic. A nechapu proc tam to lozisko je. Tedy jestli je to lozisko? Je tam uplne naprd akorat se vysype a co pak s tim!
reagovat - Pátek 26. srpna 2011 v 18:52 ® poacher reakce na …
-
rapppala> Hoj tak jsem koukal na tohle schema http://www.reelschematic.com/…15-00%29.pdf Neni tam nahodou nejaky pojistný krouzek na osce co drzi to plastove kolecko?
reagovat - Pátek 26. srpna 2011 ve 14:55 ® rapppala
-
osprey: jo dostupny je dobre ale pri roztoceni samotnyho kolecka jako by neco chroupalo. Zistoval sem nejaky podrobnosti a melo by tam bejt lozisko tak je mozny ze je poskozeny a kulicky v nem se hadaj. Prave proto bych chtel vedet jak ho dam z ty osy pryc. U staryho abaka to de snadno a lozisko tam zadny neni jenze tady to drzi a nechce povolit. Tak se chci zeptat na nakej figl nechce se mi pouzit hrubou silu.
reagovat - Čtvrtek 25. srpna 2011 ve 23:37 ® osprey reakce na …
-
rapppala> Bohužel – musel bych to rozebrat a pak nad tím špekulovat a když jsi na to nepřišel ty, já nejspíš taky ne. Potřebuješ se k němu nějak specificky dostat? Mě přijde docela dostupné tak jak je.
reagovat - Čtvrtek 25. srpna 2011 ve 23:33 ® rapppala
-
Tady se asi odpovedi nedockam. Ze by Bohous zlobil? Tak to ste me teda vytrestali a nevim proc tu sou takovy otazky kdyz v nich nikdo na tak podstatnou otazku neodpovi.
reagovat - Čtvrtek 25. srpna 2011 v 0:39 ® rapppala
-
Sem zvedavej jestli se tady odpovedi dockam. Vloni sem si koupil novej multík rekord od abu a mam jeden problem. No a ted sem tu nasel tenhle clanek tak snad mi nekdo poradi. Kdyz sem chtel multik celej promazat tak sem ho rozebral vycistil a castecne promazal. Castecne proto protoze mi nejde vyndat takovy to plastovy kolecko co pohani sneka na radic. U staryho abaka vyndat de tak mi poradte jak to udelat u rekorda. Dik.
reagovat - Středa 24. srpna 2011 ve 23:04 ® osprey reakce na …
-
poacher> Přesně tak, to není o tom, že chytáš víc, ale o tom, že chytáš jinak.
reagovat - Středa 24. srpna 2011 v 18:27 ® poacher reakce na …
-
osprey> díky
reagovatMultíkování je příjemně návykové
- Pondělí 22. srpna 2011 ve 23:00 ® osprey
-
poacher> Gratulace – k rybě, k přežití Dragonklacku i k multizážitku
reagovat