Vyhledávání
Multiplikátory a fígle kolem nich
16.1.2011 | PetrC | 228.405 zobrazení | 3.369 odpovědíDiskuze a názory a postřehy a otázky a odpovědi, jak po stránce
praktické, tak po stránce teoretické. A to vše kolem vrhacích
multiplikátorů.
No a když na to přijde, tak jsme schopni probrat i MP přívlač.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 18. ledna 2011 ve 13:29 ® PetrC reakce na …
-
sethy> a jaký máš? Mám technium DF 240/něco – 40g. A není špatný.
No právě, tak bych harrisóny odložil do doby, než se někdo najde.
Tak který je lehčí? No? A o kolik? No? porovnávej.
A nehádej se se mnou.
reagovat - Úterý 18. ledna 2011 ve 13:15 ® sethy reakce na …
-
osprey> Vím znám, na výstavě jsem se na něj taky díval. Ale jerkáč nebude na sumíky to pravé ořechové.
reagovat - Úterý 18. ledna 2011 ve 13:12 ® sethy reakce na …
-
PetrC> tak to jsme na tom stejně, já mám taky jeden
reagovat
Ale kdo jsou ti znalý? Tady asi nejsou
Těžký je, neporovnám, tak to prostě je. - Úterý 18. ledna 2011 ve 13:10 ® osprey reakce na …
-
sethy> Harrisony jsou obecně uznávány a kolega sliver, kterého nepochybně znáš je spole se Sportexy považuje za jedny z mála top klacků.
Já zatím neměl tu čest.
Ale dám ti látku k přemýšlení – ty máš rád i krátké pruty a Penn má teď jerkáč ve 205 cm moc pěkně udělaný s nestejnou délkou dílů a pěkně silnostěnným blankem v gramážích do 80 a do 140 g. Dost zajímavé, vcelku líbivé. Na výstavě to jistě bude – znovu osahám a nechám si projít hlavou.
reagovat - Úterý 18. ledna 2011 ve 12:42 ® PetrC reakce na …
-
sethy> budeš se možná divit, ale vlastním jeden prut od shimana. Dobrý, ne?
Je těžký? Vážně? O kolik? A s čím to porovnáváš?
Ach jo, tím normálním jsem myslel samozřejmě sebe…
Také harrisony neznám. Možná by jsme se měli ptát těch znalých.
reagovat - Úterý 18. ledna 2011 ve 12:22 ® sethy
-
PetrC> já mám od šimána jen jeden vláčák a to na smekáč
reagovat
A těžký je a hádat se budu.
Kdybych to řešil jako každý normální jedinec, tak chytám stále ještě na smekáče
No to já nevím, Harrison neznám, proto se ptám - Úterý 18. ledna 2011 ve 12:15 ® PetrC reakce na …
-
sethy> kevlarák těžký není. Ani na tebe, takže si to jen nalháváš a odůvodňuješ si, proč máš ještě ta shimána.
A nehádej se se mnou.
reagovat - Úterý 18. ledna 2011 ve 12:14 ® PetrC reakce na …
-
sethy> Harrisony osobně neznám a co jsem slyšel, tak bylo pozitivní.
A bude Harrison splňovat požadavky? Nebude těžký?A co kdybys to řešil jako každý normální jedinec? No?
reagovat - Úterý 18. ledna 2011 ve 12:07 ® sethy reakce na …
-
PetrC> kevlarák těžký je, na mě jo
reagovat - Úterý 18. ledna 2011 ve 12:06 ® sethy reakce na …
-
PetrC> šak jo, ale musí to splňovat všechny požadavky
reagovat. Co třeba Harrison VHF?
- Úterý 18. ledna 2011 ve 12:04 ® PetrC reakce na …
-
sethy> jo a psal jsi o odolných prutech a ne o přešlechtěném proutí typu dragon apod.
reagovat - Úterý 18. ledna 2011 ve 12:02 ® PetrC reakce na …
-
sethy> kevlarák těžký není.
Další návrhy nemám, neb jiné pruty nemám, takže s jinými zkušenosti nemám a pokud bys ještě něco chtěl, tak také nemám.
reagovat - Úterý 18. ledna 2011 v 11:59 ® džigit reakce na …
-
sethy> a jiné,konkrétnější požadavky nemáš
reagovat - Úterý 18. ledna 2011 v 11:47 ® sethy reakce na …
-
PetrC> to je težké oboje.
reagovat
Další návrhý? - Úterý 18. ledna 2011 v 11:39 ® PetrC reakce na …
-
sethy> z vlastní zkušenosti vím, že odolný je buď kevlarový Sportex nebo Ugly Stick (ale ten je krapek těžší).
reagovat - Úterý 18. ledna 2011 v 11:25 ® sethy
-
Chci prut na sumíky na multík. Jeden mám, ale…
Požadavky:1) lehký – abych zvládl i celodenní sumcovláčku
reagovat
2) pevný – když na něj v noci stoupnu, tak se mu nic nestane
3) s dostatečnou sílou na vytáhnutí čehokoliv – i bobra
4) délka – 250–270cm s citlivou špicí schopný odhodit i 10g nástrahu.
5) vlastně ho nepotřebuju jen nechci tohle téma nechat zapadnouttím pádem je cenová hranice neomezená
Poradíte? - Úterý 18. ledna 2011 v 0:41 ® PetrC reakce na …
-
regulus> kupuji ve zdejší modelářské prodejně dráty používané modeláři. Jsou rovné, tvrdé a přesto snadno opracovatelné. Nejsou ale nerezavějící, ale to není podstatné.
reagovat
Zubařský drát jsem používal, ale vyschl zdroj, což mi tenkrát vadilo, ale dnes jsem v klidu. A cena v tomto případě nehraje roli. - Úterý 18. ledna 2011 v 0:21 ® regulus reakce na …
-
PetrC> nevím co kupuješ, ale já před časem koupil zubařskej drát 0,7mm „klubíčko“ 30m za necelejch 500 Kč, těch 6 kaček na metru si klidně připlatím, protože pokud se týká tvrdosti a nerezovosti, tak mi to plně vyhovuje. Určitě by jsi byl taky nadšený …
reagovat - Úterý 18. ledna 2011 v 0:02 ® PetrC reakce na …
-
osprey> samozřejmě bys měl ode mne dráty rovné a tvrdé. Podívám se, jaké průměry nabízí – určitě mají tu 0,8 a myslím že i 0,6 (ten je ale moc jemný) a pak mají ještě něco silnějšího.
Pokud mi to vyjde, mrknul bych se na tu estrádu for fisting 2011, pokud tam budeš a já budu volný, mohu ti to přinést tam.
Mám strach, že kdybys to neudržel a pustil, tak by to bylo nadělení.Ty to vydržíš a nezdechneš, kdo by to tu pak kočíroval, že?
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 ve 23:52 ® regulus reakce na …
-
sethy> v ruce jsem to neměl, takže jakýkoliv komentář by byl irelevantní, přestože zmíněná firma si u mě nestojí na tom nejlepším umístění, ale toť jen můj pohled na věc. Z praxe vím, že knoflíkama točím ne na základě toho co tam je napsaný, ale jak to při náhozu cítím, nicméně netvrdím, že to fakt není dobrý, jen ta cena a v mým případě i značka.
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 ve 23:42 ® osprey reakce na …
-
PetrC> To dělám s lankama a dokonce i s Hardmonem (občas se hodí, má některé vlastnosti drátu a není tak těžké).
Ten drát jsem ale zatím nesehnal. Musí být rovný a tvrdý a to, co mají tady, takové není. Přivezeš mi když tak něco na sraz. Já to do té doby vydržím.
A jestli to nevydržím a zdechnu, budeš mít o starost míň
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 ve 23:22 ® sethy
- regulus> dobrý, zas jsem chytřejší
ono se u toho DC nastavuje jestli budeš házet proti větru a podobné kraviny. Asi to funguje, ale jde mi právě o to jestli je to až takové terno. Jabko umí všechno
reagovat
- Pondělí 17. ledna 2011 ve 23:13 ® PetrC reakce na …
-
osprey> dráty si kupuji v metráži za 10Kč metr a pak jen stříhám a dělám si očka. Vše podle momentální potřeby.
Tak se někdy dohodneme a koupím ti ho. Není to sice nerez, ale se rzí kupodivu problémy nemám. Zubařský je zbytečně drahý a svářecí moc jemný. Prostě potřebudeš drát od Jarouše.
No jo hardmononáři tam dávají kilometry, to jsou magoři. Drát je prostě drát a drát nic nenahradí.
Až mi štika slupne jerk i s drátem, tak klidně před drát dám lanko, ale ten drát tam prostě musí být, jinak se to motá a je to zkrátka na vagínu.
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 ve 23:07 ® regulus reakce na …
-
sethy> stačí najet myší na „reakce na …“, jen nevím jestli to nakousnutý jablíčko umí …
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 ve 23:04 ® sethy reakce na …
-
regulus> Ja už sice spím, ale na co že jsi to reagoval? Je tady toho nějak moc, začínám se ztrácet
reagovatMožná se opět zorientuju ráno, až se vzbudím.
- Pondělí 17. ledna 2011 ve 23:03 ® osprey reakce na …
-
PetrC> Neděsím. Dal bych ho tam proto, že jsem si nakoupil jen dráty 22 cm a jde to s nimi docela dobře.
Na to, abych si dělal dráty doma prostě nemůžu sehnat ten pitomý drát. Tady jen zubařský na cívce a svářecí. Nebo z kola…
Ti hardmonáři tam toho mají i 80 cm. Ale ono to souvisí s tím, že drát si štika kolem hlavy neomotá, hardmono a lanko jo.
A slyšel jsem, jak ve Švédech lanko 25 cm s rotačkou nestačilo – prostě to štika zhltla komplet.
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 ve 22:57 ® PetrC reakce na …
-
osprey> takže bys dal např. na 12cm dlouhý jerk drát dlouhý 25cm?
reagovat
Míro, ty mě děsíš. - Pondělí 17. ledna 2011 ve 22:50 ® osprey
-
LuboO> Když to vezme stodvacítka zezadu, tak v obě pohřbí jerky i s 15 cm drátem jako prd. Já bych se motal někde kolem 25 cm.
Fakt je, že stodvacítek je málo a jerk je většinou natolik slušné sousto, že na něj štika najíždí poctivě z boku.
Ale teď se pouštím na pole teorie a musím říct, že všechny moje štiky 80+ (čtyři osmdesátky, devadesátka, metrovka) měly nástrahu tak, že na lanko zuby snad ani nedosáhly.
Mám těch pěkných ryb zatraceně málo, ale naše české a až na jednu ze svazovky. Sedmdesátek už je dost, ale každý centimetr přes osmdesát je dost vydřený.
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 ve 22:48 ® regulus
-
sethy> se zase vloudím, habaďůra v pravým slova smyslu to asi nebude, ale rozdíl funkčnosti nebude ani omylem v alespoň relativně podobný rovině, jinými slovy, pokud to bude o něco lepší, tak se rozdíl cen tomuto rozdílu nepodobá ani omylem.
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 ve 22:44 ® PetrC
-
LuboO> tak jsem fotografie nenašel, mám je někde uložené a až je najdu, tak je sem dám.
reagovat