Vyhledávání
Multiplikátory a fígle kolem nich
16.1.2011 | PetrC | 226.248 zobrazení | 3.369 odpovědí
Diskuze a názory a postřehy a otázky a odpovědi, jak po stránce
praktické, tak po stránce teoretické. A to vše kolem vrhacích
multiplikátorů.
No a když na to přijde, tak jsme schopni probrat i MP přívlač.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 25. března 2011 ve 22:27 ® Fischer reakce na …
-
regulus>Magnetického není nic ani v rotoru, ani ve statoru. Vyzkoušet pŕítomnost magnetického pole je elementární věc. Ty bílé plastové segmenty, co jsou vidět na rotorové části se při rotaci rotoru vysouvají podle nastavení 0–6. Protikus je mosazný prstenec, po kterém segmenty kloužou. Je to zcela jistě brzda pro nahazování a není magnetická.Kde je tá magnetická, jsem nezjistil. myslím, že v tom navijáčku není a je to blud na obalu. Nějaký Číňan se spletl.
reagovat - Pátek 25. března 2011 ve 22:15 ® Fischer reakce na …
-
poacher> Tento chytá lepší. Boilies RedFish.
reagovat - Pátek 25. března 2011 ve 21:56 ® regulus reakce na …
-
Fischer> to asi vypadá na magnetickou i když pravda ta koncepce je poněkud jiná než na mých MP. Odstředivá vypadá jako na obrázku co jsem přiložil, to co píšeš o vysunutí pinů, mi připdne jako blbost, čistě odstředivou brzdu v klasické konstrukci prakticky nelze regulovat.
reagovat - Pátek 25. března 2011 ve 21:43 ® Fischer reakce na …
-
sethy> To je mi jasné, už jsem si prohlédl na webu desítky rozebraných multíků. Já myslím, že ten můj první má tťecí lamelovou a odsředivou (nastavením se reguluje vysunutí pinů). Ale co mne plete, jsou ty kecy na krabici o magnetické brzdě. Je tam i obrázek rozebraného navijáku, ale tak mrňavý, že budu muset vzít některý makroobjektiv a tak to vyfotit a retušovat… A fotit ze stativu, nebo s makrobleskem. Se mi nechce.
reagovat - Pátek 25. března 2011 ve 21:36 ® Fischer reakce na …
-
regulus>
reagovat - Pátek 25. března 2011 ve 21:23 ® sethy reakce na …
-
Fischer> Nemám.
reagovat - Pátek 25. března 2011 ve 21:17 ® Fischer
-
Sethy, teď jsem hodinou louskal debatu (a hádku) na MRKu o Harrisonech. Máš už ten prut?
reagovat - Pátek 25. března 2011 ve 21:12 ® poacher reakce na …
-
sethy> Chytá pěkně hnusné ryby. Ten bych nechtěl
reagovat - Pátek 25. března 2011 ve 21:07 ® sethy reakce na …
-
poacher> http://www.jerkbait.pl/?…
reagovat - Pátek 25. března 2011 ve 20:45 ® poacher reakce na …
-
sethy> já myslel že je to nějaký shimanoid
reagovatJaký to je typ ať se můžu pokochat pohledem?
- Pátek 25. března 2011 ve 20:39 ® sethy reakce na …
-
poacher> fungovat musí. Moje není neboj, takové multíky mají jen snobové
reagovat(kdo neví, nepochopí)
- Pátek 25. března 2011 ve 20:38 ® sethy reakce na …
-
regulus> to je daiwa asi za milion, co bys nechtěl
reagovat - Pátek 25. března 2011 ve 20:31 ® poacher reakce na …
-
sethy> u mě vypadá magnetická brzda takhle a čert ví jestli vůbec funguje
reagovatTy tam máš zato pěkně barevný tuning
- Pátek 25. března 2011 ve 20:30 ® regulus reakce na …
-
sethy> co je to ludru na tom obrázku …
reagovat - Pátek 25. března 2011 ve 20:03 ® sethy reakce na …
-
Fischer> magneticka vypadá „podobně“ jak odstředivá bez pinu
reagovat(na obrazku je magnetická)
Hvězda je normální zdolávací brzda. - Pátek 25. března 2011 v 19:58 ® regulus reakce na …
-
Fischer> hvězdice u kličky bude asi opravdu lamelová třecí brzda jak píšeš, pokud soudruzi v PL neudělali nějakou inovaci
reagovat
Jinak pokud se týká té magnetické nebo odstředivé brzdy, tak odstředivá jako taková, prakticky nemůže být regulovatelná, z obrázků na webu není nic patrný, takže pokud to má nějaký štelovací kolečko, bude to buď vyloženě magnetická nebo nějaká kombinace, např. Daiwa to označuje Magforce-Z, ale mohou být i jiné varianty, obvykle to funguje tak, že se jakýsi bubínek při určitých otáčkách vlivem odstředivé síly dostane přes většinou pružinku do magnetického pole permanentních magnetů, čímž začne brzdit intenzivněji, pokud otáčky zase klesnou pod určitou mez, tak se bubínek vrátí do původní polohy a opět funguje jen brzda odstředivá. Jak jsem psal, ten Jaxon jsem nikdy na živo neviděl, pokud pošleš fotky, myslím, že to budu schopen identifikovat. - Pátek 25. března 2011 v 19:58 ® Fischer reakce na …
-
Fischer> toto je „ono“: http://www.feeder-carp.cz/…-CASTING-XTL
reagovat - Pátek 25. března 2011 v 19:15 ® Fischer reakce na …
-
osprey> O tom pokusném vajíčku (kolowrotek luksusowy tomu říkají) od Jaxonu 200 XTL, co jsem nedávno koupil, jsenm se na krabii dočetlm,, že má magnetickou brzdu, ale nějak jsem ji nenašel. Pod špatně demontovatelným krytem jsem objevil nastavitelnou brzdu, ale ta vypadá jako odstředivka. Předpokládám, že ta hvězdice u kličky je nastavení lamelové třecí brzdy. Krabice bytelná, ale nějaký papír s popisem nula bodů.
reagovat - Pátek 25. března 2011 v 18:30 ® cormaxx reakce na …
-
Dredaty> Jak dlouhou rukojeť má ten express od patky multíku ke konci? Díky
reagovat - Pátek 25. března 2011 ve 14:03 ® osprey reakce na …
-
Dredaty> To je divné, po pár hodech by palec neměl dostávat zabrat. Od toho jsou tam ty brzdy.
reagovat - Pátek 25. března 2011 ve 13:30 ® Dredaty
-
Tak jsem si s tim dneska parkrat hodil. Palec dostava ale celkem zabrat.
reagovat - Čtvrtek 24. března 2011 ve 22:34 ® osprey
-
Fischer> Neboj, já vím, že chválíš. To je to vynucené kecání. Snažím se nějak reagovat, navíc nepsat každý den to samé a tak.
Pokud jde o opakování článků, tak idnes přebírá články odsud. Jeden jsem pro ně udělal speciálně a oni ho nezveřejnili. Jsou to holt divný lidi
Ad můj lov. Chytal jsem na plavanou a hlavně jsem potřeboval projít určitá místa, abych viděl, co se děje. Protože když vidím, co se děje, můžu odhadnout, co se bude dít dál. Po dnešku například vím, že za 10 – 14 dnů bych měl chytat veliké plotice a jeseny v množství větším než minulé roky. A spoustu dalších věcí.
reagovat - Čtvrtek 24. března 2011 v 19:57 ® Dredaty reakce na …
-
sethy> Myslim si, ze moje pozadavky splni. Pokud prijde i nejaka ryba odpovinajici nacini, tak to uz bude jen takova tresnicka na dortu.
reagovat - Čtvrtek 24. března 2011 v 19:53 ® sethy reakce na …
-
Dredaty> tak hlavně když budeš spokojený a budou i nějaké rybky
reagovat - Čtvrtek 24. března 2011 v 19:48 ® Dredaty reakce na …
-
poacher> Prodejna uz je otevrena od minuleho tydne, jeste vsak neni vse vybaleno, ale vetsinou to maji v jeste v aute a pokud ne, tak si chvili pockas a sjedou ti pro to na starou prodejnu.
reagovat - Čtvrtek 24. března 2011 v 19:46 ® Dredaty reakce na …
-
sethy> z ceho, z prutu nebo motadla? Motadlo je pro me neco uplne noveho, jen muzu rict, ze ta petkova velikost je tak na hrane, 6 uz by mi byla do ruky siroka. Co se tyce prutu, tak v te cene pro me bude na tech predpoladych par vychazek s timhle kalibrem dostacujici. Jeste jsem porovnaval s Milleniem 25–60, ale ten Express se mi zamlouval vic. Sice ma o neco delsi pazbu, ale je pocitove lehci. Pri testu ohybu. by snesl mnohem vic, nez jsem ho udrzel jednou rukou zapreny o nohu, ale ani do takove krivky se nejspis v mistnich podminkach nikdy nedostane.
reagovat - Čtvrtek 24. března 2011 v 19:38 ® poacher reakce na …
-
Tak na nejaky takovy prut se taky chystam. Prosim te prodejna uz je prestehovana a otevrena?
reagovat - Čtvrtek 24. března 2011 v 19:33 ® sethy reakce na …
-
Dredaty> a první dojmy?
reagovat - Čtvrtek 24. března 2011 v 19:15 ® Dredaty
-
Tak jsem si dnes vyzvedl u LeaC C3 a hned jsem k tomu prikoupil Dragona Express 40–80g.
reagovat - Středa 23. března 2011 ve 23:19 @ Fischer
-
osprey> Dyť tě jenom chválím a ty máš snad už potřetí pocit, že do tebe rejpám. Už jsem si přečetl se zájmem snad všechno, co si kde publikoval či jako Osprey, či jako Horáček. Občas se opakuješ (třeba to na iDnes, ale to není zloči. Ještě si kdesi koupit to vláčecí DVD. Abych mohl školit vnuka nejdřív u TV, než ho vyvleču k vodě. Chytil jsi co (asi feeder)?
reagovat