Chytej.cz

Multiplikátory a fígle kolem nich

16.1.2011 | PetrC | 226.321 zobrazení | 3.369 odpovědí

Diskuze a názory a postřehy a otázky a odpovědi, jak po stránce praktické, tak po stránce teoretické. A to vše kolem vrhacích multiplikátorů.
No a když na to přijde, tak jsme schopni probrat i MP přívlač.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 23. března 2011 ve 21:23 ® osprey reakce na …
osprey

Fischer> Já když něco hodně moc chci vědět, tak taky hledám. Ale neměl jsem čas a chuť hledat (utekl jsem dneska na chvíli na ryby a nadělám si to o víkendu kdy bude hnusně).

Jinak nevím spoustu věcí. To, že se tady do všeho prdím, je dáno tím, že tu redaktoruju.

A navíc nechci hrát toho neomylnýho, bezchybnýho atd. Mám chyby, podělal jsem v životě dost věcí a jsou i lidi co mě nemají rádi. Ale podle mě tohle o sobě může říct většina chlapů. Na druhou stranu se snažím bejt občas užitečnej:-)

reagovat
Středa 23. března 2011 v 16:51 @ Fischer reakce na …

Fischer> Kdyby to někoho zajímalo, tak:

Jony Long, Google Hacking For Penetration Testers

V češtině pod názvem Google Hacking vzdal Zoner.

reagovat
Středa 23. března 2011 v 16:45 @ Fischer reakce na …

osprey> Já když něco nevím (a je toho stále dost, tak se zeptám vyhledávače. Nejradši mám Google. Někdy je umění, správně se zeptat. Nedávno jsem v jednom knihkupectví držel v ruce foliant na téma Google o syntaxi pro cílené hledání složitých výrazů. Málem jsem to koupil, ale potom jsem si řekl „vocáď pocáď“ a šel ke konkurenci a koupil dvě bakule 390 cm, 30–80 g.

reagovat
Středa 23. března 2011 v 16:40 @ Fischer reakce na …

osprey> Naprosto přesně jsi to pochopil.

reagovat
Středa 23. března 2011 v 16:38 @ Fischer reakce na …

osprey> Žertoval jsem, je to japonský styl muškaření bez navijáku. Kerob to napsal správně. I ten link na tenkarausa je OK. Protože jsem především muškař, tak mne všechno okolo zajímá. Chci to vyzkoušet a právě jsem po spekulaci došel k názoru, že vyzkouším lehounký bič, který nepoužívám. Musím se ale mrknout, či neporuším nějaký voršrift tím, že nebudu mít na prutu muškařský naviják a šnúru. Nejvíc se to podle mne podobá na „francouze“. Kdz jsi tu psal u multících na feedr a match, tak jsem zkoušel tvoje vědomosti o multících na tenkaru, hehehe. Sklamal jsi mne. Doposud jsem byl v tom, že Mr. Horáček ví všechno (nerýpu, ale chválím). Teď vidím, že jsi i ty normální,

reagovat
Středa 23. března 2011 ve 12:59 ® osprey reakce na …
osprey

kerob> Pak to byla taková drobná provokace, jistě dobře míněná a vyprovokovaná našimi plky o instalaci multíku skoro na každý prut.:-D

Jsou třeba kapraři, co fakt chytají s multiplikátory, i když je jich hodně málo. U toho feederu je to už takový extrém, ale dá se to.

reagovat
Středa 23. března 2011 ve 12:47 ® kerob reakce na …
kerob

osprey> Tenkara je japonsky specialni zpusob „muskareni“. Prut nema ocka ani sedlo navijaku…je to takovej 3–4m bic s korkovou rukojeti. Nepouziva se ani klasicka snura, ale neco, co je spis podobny backingu a pak ujimanej navazec. Musky suchy i mokry. Pouzitelny to je na malych tocich.

www.tenkarausa.com

…nicmene jakakoliv spojitost, byt vzdalena, tenkary a multiku mi uplne unika :-D

reagovat
Středa 23. března 2011 ve 12:06 ® osprey reakce na …
osprey

Fischer> Narazil jsi na meze mého vzdělání. Nevím, co je tenkara.

I když zastávám názor, že jakákoli pitomost, pokud to ničemu neublíží, je hodna vyzkoušení, v tomto případě bych radši odpovídal, až budu vědět „vo co gou“.

reagovat
Středa 23. března 2011 ve 4:59 @ Fischer reakce na …

osprey> A co myslíš, tenkara s multíkem?

reagovat
Středa 23. března 2011 v 0:02 ® osprey
osprey

hecht> Na máčovku už multík existuje, ale je pro srandu králíkům. Dokonce jsou i na dírkopruty.

Ono je to jedno. Jedna věc je styl, efektivita, konvence. A jiná věc je vykravit se. A feeder jak je dlouhý a ohebný, tak funguje pod multíkem docela dobře. Ale nehodlám to dělat nějak systematicky, to se neboj.

reagovat
Úterý 22. března 2011 ve 23:56 ® sethy reakce na …
sethy

hecht> na mouchu by nebyl problém :-) ale asi by to bylo kapánek těžké :-D

reagovat
Úterý 22. března 2011 ve 23:53 ® hecht reakce na …
hecht

osprey> šmarjá, teď už jenom čekám, až to někdo začne používat na máčovku, no a nakonec i na mouchu :-))

reagovat
Úterý 22. března 2011 ve 23:33 ® poacher reakce na …
poacher

osprey> Já to řešil tak, že jsem na řece konec prutu nacpal mezi dva kameny:-) Jinak se taky obracel dolů. Stejně jsem chytl smradlavé, ale aspoň jsem si pěkně zaházel. Docela dobrý pocit jak cívka brousí palec při náhozu :-) Ještě koupit ten special prut :-((

reagovat
Úterý 22. března 2011 ve 23:06 ® osprey reakce na …
osprey

poacher> Jo, není to velký problém, taky jsem to zkoušel. Akorát ten prut nedrží ve vidličce navijákem nahoru:-)

Možná, že na fakt těžké krmelce (v plném stavu 100 g +) by ten multíkofeeder nebyl úplně marný.

reagovat
Úterý 22. března 2011 ve 22:44 ® sethy reakce na …
sethy

poacher> :->

reagovat
Úterý 22. března 2011 ve 22:16 ® poacher
poacher

Dneska feedrovacka s multikem a 20g olova litaji paradne. Zamotal jsem jen jednou :-) Ke konci jsem povolil brzdy a hazel vsechno pres palec a docela pohoda. Nelituju koupe a uz se tesim na tu vlacku :-D

reagovat
Úterý 22. března 2011 v 15:15 ® 

a to jsou i levnější obchody než harris. :-)

reagovat
Úterý 22. března 2011 ve 13:45 ® sethy reakce na …
sethy

hecht> to smekací revo vyjde s poštou uplně stejně jak u nás pokud počítam kurz libry 28kč.

reagovat
Úterý 22. března 2011 v 1:58 ® osprey reakce na …
osprey

hecht> Já neříkám nikdy. Ale kupuju ty navijáky na ryby. A těch umultěných ryb zas tolik nemám. Takže je to letos třeba napravit.

reagovat
Úterý 22. března 2011 v 1:54 ® hecht reakce na …
hecht

Osprey> ale třeba to smekací REVO, sakra to nevypadá zle… Ale jak píšeš, musejí si to teď ty ze skříně odpracovat. No, ale nikdy neříkej nikdy, že jo :-))

reagovat
Pondělí 21. března 2011 ve 23:16 ® sethy reakce na …
sethy

osprey> přesně jak říkáš :->

reagovat
Pondělí 21. března 2011 ve 22:33 ® osprey reakce na …
osprey

sethy> Už jsem to okukoval, fakt lákavé. A nejen to Revo. Mají tam i některé smekáče za ceny, ze kterých by se českým prodejcům udělalo špatně.

Ale to by člověk pořád něco kupoval a kupoval. Mám multíků několik – teď si musejí mou důvěru odpracovat:-))

reagovat
Pondělí 21. března 2011 ve 22:10 ® sethy
sethy

http://www.harrissportsmail.com/Models.aspx?… velmi zajímavá cena.

reagovat
Pondělí 21. března 2011 ve 20:52 ® sethy
sethy
:-|
reagovat
Sobota 19. března 2011 ve 22:46 ® osprey reakce na …
osprey

Fischer> To jsem fakt rád. Protože když už člověk něco dělá, měl by to dělat dobře.

Snažím se, aby to nebylo jen srovnání dvou krámů, ale aby se lidi naučili na ty věci dívat a nějaké rozdíly vůbec viděli. V tom vidím smysl. Kdo vyhraje, to je mi jedno.

reagovat
Sobota 19. března 2011 v 8:33 @ Fischer reakce na …

sethy> Vykašlal jsem se na nákup. Uřízl jsem konec z prutu na prívlač, který byl na 60g a nalepil koncové očko jsem koncové očko. Podle chování před operací a zkoušení se závažími před operací a po ní, je to teď tyčka 190 cm na nástrahu 80–140 g. Vyzkouším a když se mi to bude líbit, koupím dobrý nový speciál.

reagovat
Sobota 19. března 2011 v 8:27 @ Fischer reakce na …

osprey> Ale děláš to dobře.

reagovat
Pátek 18. března 2011 ve 21:20 ® osprey
osprey

Fischer> Ty duely jsou o věcech drahých i laciných, tuctových i málo vídaných, prostě, tak nějak ode všeho něco, jak jen to zvládám. Akorát kaprařinu neumím.

reagovat
Pátek 18. března 2011 ve 20:00 ® sethy
sethy

Fischer> v ruce jsem neměl – nevím.

reagovat
Pátek 18. března 2011 v 17:26 @ Fischer

Fischer> Hrabu se v katalogu ABU Garcia a nadávám. Mám na super HDD, dvoujádrový procesor, paměti ani nevvík kolik giga a ten katalog 60 megový nechce poslouchat. ABU má těch prutú na jerk víc…

reagovat