Chytej.cz

Multiplikátory a fígle kolem nich necteno

16.1.2011 | PetrC | 230.433 zobrazení | 3.369 odpovědí

Diskuze a názory a postřehy a otázky a odpovědi, jak po stránce praktické, tak po stránce teoretické. A to vše kolem vrhacích multiplikátorů.
No a když na to přijde, tak jsme schopni probrat i MP přívlač.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 15. března 2011 v 19:06 ® sethy reakce na …
sethy

poacher> tož je to stejné jak na smekáč. Pruty jsou to slušné, nemám k nim výhrady.
Nějaké castové draky jsem měl (ať už vlastní nebo pučené) a v pohodě. Líbí se mi řeba i HM69 a HM80, ale to už je hrozná pálka, za to postavím Harrisona (teda já ne, ale za tu cenu).

reagovat
Úterý 15. března 2011 v 18:59 ® poacher reakce na …
poacher

sethy> Jak se ti jeví Gragon pruty pod multík? Mají toho v nabídce docela dost a ceny taky solidní. Dík

reagovat
Úterý 15. března 2011 v 17:59 @ Fischer reakce na …

Fischer> v ruce mušák v 9 případech

reagovat
Úterý 15. března 2011 v 17:58 @ Fischer reakce na …

kerob> I když používám například Rapala Jerky, dělám s voblery všeobecně všechno možné. Vodím je i plynule a pomalu se zastavováním, i cik-cak, i vysloveně agresívně. Podle toho, co funguje, na co mám místo. Jaksi jsem se nikam nezařazoval.Teď se dovídám, že jste na jerkování vyslovenie specializovaní a jsem mírně překvapen. Viděl jsem teď asi 5 vídeí s instruktáží. Člověk se stále učí. Když já mám z 10 vycházek k vodě (nebo spíš do vody) v ruce mušák…

reagovat
Úterý 15. března 2011 v 17:44 ® kerob reakce na …
kerob

Fischer> asi nejsem uplne ten nejpovolanejsi na vysvetlovani tyhle problematiky, ale je to o tuhosti i delce. Prut musi byt tuhy a kratky… tak max do 2m rekneme.

reagovat
Úterý 15. března 2011 v 17:29 @ Fischer reakce na …

kerob> Není to spíš o tuhosti prutu, jako o délce? Rád se nechám poučit.

reagovat
Úterý 15. března 2011 v 16:39 ® sethy reakce na …
sethy

hecht> nedíval ses tam na tohle: http://www.ravenbrno.cz/…educer_rods/ verze Seducer Bladerunner Cast 2.40 m 50–120 g? Budu se tam muset na něj zajet mrknout :-)

reagovat
Úterý 15. března 2011 v 16:23 ® hecht reakce na …
hecht

Ostatně, mám dojem, že k tobě jeden proutek od I.T.T. zajde na návštěvu :-))

reagovat
Úterý 15. března 2011 v 16:03 ® hecht reakce na …
hecht

osprey> ten RAVEN jsi měl cca 10 minut cesty z výstavy v Brně.

reagovat
Úterý 15. března 2011 v 16:01 ® PetrC reakce na …

kerob> osprey ti ale napíše, že hodně lidí loví s jerky i s dlouhými pruty a prý jim to jde.

Ale dá se o tom mluvit jako o jerkování?

reagovat
Úterý 15. března 2011 v 15:54 ® kerob reakce na …
kerob

Fischer> jerkovat s dlouhym prutem ale proste nejde…

reagovat
Úterý 15. března 2011 v 15:49 @ Fischer reakce na …

osprey> Každý má jinou zkušenost a chytá jinak. Pokud nejde o chytání z lodě, tak je pro mne prut na 50–90 g v délce 2 metry krátký. Já bych radši tak 3m. Ale používám i prut o délce 250 cm na zátěž 180–600g (přívlač s mrtvou rybou). Pěkná dřina…

reagovat
Úterý 15. března 2011 v 15:21 ® osprey reakce na …
osprey

Fischer> Katalog nemám. Ten Spin Cast mám v předchozí verzi. Dnes je tam lepší rukojeť. Je to takový krátký univerzál, celkem se s ním dobře chytá. To, co měli v tom Brně a co nakonec onen kolega koupil, je ten 50 – 90 g ve 195 cm.

Pak tam měli i ten do 35 g a proto vím, že ta rukojeť je jiná.

Mě tam vadí ten slabý spodek rukojeti, ty Penny a Sportexy jsou stavěné jinak a podstatně důvěryhodněji.

reagovat
Úterý 15. března 2011 v 15:20 ® sethy reakce na …
sethy

osprey> praha i brno Raven – teď se ta firma jmenuje I.T.T. (a ne rozemeijer)

reagovat
Úterý 15. března 2011 v 15:14 @ Fischer reakce na …

osprey> Dívám se do katalogu Jaxon 2011. V řadě XT-PRO jsou 4 pruty pro MP typu Jerk Spin. Dva od 50 do 90 g (1,8 resp. 1,95 m). Dva od 50 do 120g (delky také 1,8 resp. 1,95). V této skupině je ještě Spin Cast 10–35 g, délky 1,98 m.

reagovat
Úterý 15. března 2011 v 15:13 ® džigit

osprey> no to mi povídej,že ani v Praze :-O Asi se budeme muset urobit jakusik inu vystavu :-)) Zkusime spojit sily chacharu s valachy!
Myslím,že je to docela zvláštní postoj vystavovatelů obou výstav.Možná špatný průzkum,co rybáře zajímá,nebo pořádný „bobek“

reagovat
Úterý 15. března 2011 v 15:07 ® osprey reakce na …
osprey

sethy> No a kde se mám na ně mrknout? Tady je nemají a na dvou největších výstavách v zemi jsem je taky neviděl.

Mimochodem – objevil jsem jerkáč Greys Prowla. Vypadá dobře, cenově by to šlo, u nás není. Tak maximálně nechat si ho dovézt z Anglie.

Ale jsem rozhodnut rok počkat. Jeden jerkáč mám, on mi bude stačit. Holt nesmím s nástrahou přes 70 g (prut je do 80 g, ale pak už to není ono).

reagovat
Úterý 15. března 2011 ve 14:44 ® sethy reakce na …
sethy

osprey> měl by ses mrknout na ty rozemeijery, pak bys možná k pennu a sportexu přidal i tyhle :->

reagovat
Úterý 15. března 2011 ve 14:22 ® osprey reakce na …
osprey

cormaxx> Byl i v Praze. Řada XT Pro do 90 g. Dobře řešený prut, jen bych ocenil silnější spodek blanku. To umí nádherně Penn a Sportex. Jenže Penn to snad přestal dělat či co a Sportex má krátkou pažbu. Ten Jaxon je v tomhle ohledu akorát.

reagovat
Úterý 15. března 2011 ve 13:49 ® cormaxx reakce na …
cormaxx

osprey> Co to bylo přesně za jaxona?

reagovat
Pondělí 14. března 2011 ve 22:51 @ Fischer reakce na …

kerob> No vidíš. A já jsem v pátek v jednom šopu chytil do ruky jen tak ze zájmu, co to je, když je to v nejsilnějším místě tenké jako cigareta proutek Grey Mammoth 210, 10–25 g od Byrona a zjistil jsem, že ho potřebuji. Pěkný proutek, vymakaný, lehounký jako pírko a za hubičku. http://www.rybarske-centrum.cz/…-tc-210.html

reagovat
Pondělí 14. března 2011 ve 22:42 @ Fischer reakce na …

sethy> Nesmíš to rčení, že to chytá či nechytá ryby samo, brát tak doslova. Ty jsi to ještě neslyšel? Asi ne, když si ještě študák.

reagovat
Pondělí 14. března 2011 v 17:44 ® sethy reakce na …
sethy

osprey> :-D uplně to vidím :-D

reagovat
Pondělí 14. března 2011 v 17:43 ® osprey
osprey

sethy> Jo, ten. Představ si ten průser, když jsem chtěl tomu člověku ukázat, jak má ten jerkáč vypadat, obíhali jsme výstaviště a já s rostoucí hrůzou zjišťoval, že nikde nic není.

A pak ten děs v očích toho pána u Awa-shimy, když jsem tam vletěl, vytáhl castingový prut ze stojanu a spustil něco v duchu: Kdyby se to tadyhle ulomilo, tak by to mohlo být plus mínus ono…

reagovat
Pondělí 14. března 2011 v 17:40 ® sethy reakce na …
sethy

osprey> to byl ten Jaxon? Jiný jsem tam nenašel :-((

reagovat
Pondělí 14. března 2011 v 17:37 ® osprey reakce na …
osprey

sethy> Jo, dobře nám tak. Já hledal na výstavě jerkáč na 120 g s dostatečně dimenzovaným spodkem. Pak jen jerkáč do 120 g. Pak už jen jerkáč.

A pak jsem se na to vy…

Jeden jsem teda našel, ale odjel s ním kolega a tím byla jedna kategorie prutů na výstavě zcela vykoupena:-))

reagovat
Pondělí 14. března 2011 v 17:30 ® sethy
sethy

Fischer> nikde jsem ale nezmínil, že ti drahý cajk nachytá ryby, to je hloupost.
Ovšem já si raději připlatím (v rámci možností). Taky jak napsal osprey nakupuju veci v akcích a z druhé ruky. Jenže co se tyče multíků tak u nás není žádný prut (takový jaký bych chtěl) a proto se bude muset stavět :-| Ale můžu si za to sám, kdybych chytal se smekáčema, mam po starostech:->

reagovat
Pondělí 14. března 2011 v 17:13 ® kerob
kerob

Fischer> a proto mam nejdrazsi musak „jen“ za desitku :-D drazsi uz by mi nic lepsiho neprines, aspon si to myslim. A kazdopadne kvalita neni o tom, jestli to samo chyta nebo ne. Kvalitni prut je podle me ten, ktery je dobre vyrobeny, z dobrych komponentu a prijemne se s nim chyta. Neresim, jestli je to absolutni spicka nebo ne. Jinak pro me zacinaj kvalitni pruty radove kolem 3000 Kc (v delce 270), respektive v tyhle kategorii jsem uz schopen si vybrat.

reagovat
Pondělí 14. března 2011 v 17:06 ® osprey
osprey

Fischer> Pěkný štípaný mušák mám taky, ale u vody byl jen jednou. Koupil jsem ho za pár stovek z nějaké pozůstalosti, fascinovala mě ta řemeslná práce.

U spousty prutů si člověk prostě kupuje krásnou věc. Pokud je i funkční, tak tím líp.

reagovat
Pondělí 14. března 2011 v 17:05 ® kerob
kerob

osprey> ano, videl jsem ho a docela se mi libil, ale odpovedel sis sam… laciny vzhled, prumerna ocka, levny a lehce zpracovatelny materialy (EVA)… a sam pises, ze v trimetru by to nebylo nic uzasnyho… proste prumernej klacek za rozumny penize, pouzitelnej a mozna i na chytani prijemnej, ale pod slovem kvalitni si predstavim neco uplne jinyho… tohle je rekneme pouzitelny. A bud v klidu, taky mam takovy klacky (treba Carb-O-star 210 5–30g dropshot na chytani z lode a spokojenost, ale zcela objektivne to je shit materialama i zpracovanim oproti tomu, co povazuju za kvalitni :-) )

reagovat