Chytej.cz

Multiplikátory a fígle kolem nich necteno

16.1.2011 | PetrC | 226.339 zobrazení | 3.369 odpovědí

Diskuze a názory a postřehy a otázky a odpovědi, jak po stránce praktické, tak po stránce teoretické. A to vše kolem vrhacích multiplikátorů.
No a když na to přijde, tak jsme schopni probrat i MP přívlač.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 14. března 2011 v 17:02 @ Fischer reakce na …

osprey> Třímetrový mušák na třídu 3 nebyl v době, kdy jsem pocítil nutkavou potřebu nymfovat na krátko s návazcem 0,08 – 0,12 mm a s co největším vyložením, levný. Teď mi slouží tyto pruty většinou na „francouze“. I na sušení je používám. SAGEho prut mi byl z části darovaný a i vyvázání doma jsem měl levné. I tak byl drahý. Přežije mne. Jinak-mám zbírku lepených prutů z tonkinu (Troníček) a jednou za čas s nimi muškařím nebo vláčím. Tyčku do plotu na hlavatku jsem ještě nevyzkoušel. Asi k tomu ani nedojde.

reagovat
Pondělí 14. března 2011 v 16:43 ® osprey reakce na …
osprey

Fischer> Jo, je to tak. Proto kupuju dobré pruty středních a nižších kategorií, využívám slevy a nákupy z druhé ruky. Ryby to nepoznají a já se díky tomu naučil trochu vnímat rozdíly mezi různými typy prutů (délkově, materiálově, akcí, gramáží a tak).

Mušák za osmičku je můj zdaleka nejdražší prut a to si ještě říkám, jestli to bylo nutné. Ale dobře hází. Ne kdovíjak daleko, ale prostě mi to sedne. Tak jsem ty prachy asi nevyhodil.

reagovat
Pondělí 14. března 2011 v 16:36 @ Fischer reakce na …

kerob> Napsal jsem na dané téma Sethymu.

reagovat
Pondělí 14. března 2011 v 16:35 @ Fischer reakce na …

sethy> istě. Ale netřeba to dramatizovat. Stačí se podívat, s čím se chytalo relativně nedávno. Taky si rád koupím špičkovou věc, ale s vědomím, že pro potěšení. Za svoji rybářskou kariéru jsem už těch tvrzení, že jedině s tímto blankem, očky, háčky, vlasci či šnůrami, se ti bude dařit, che che che. Na tom je business producentů rybářských potřeb založen. Muškařské prut mám v cenovém rozpětí od cca 1000 do 25.000 korun. Teda 1:25. Jistě, jsou na nich jiné nápisy. I ne každý má doživotní garanci i v případě prokousnutí psem, či přivření do dveří auta. Ale žádný nechytá sám, kde nejsou ryby nepomůže ani ten za 25.000. A ze zkušenosti vím, že mušákem 3 metry pro šnůru AFTMA 3 ya 25.000 se mi nechytá jinak, jako se stejnou kategorii za 8.000. Akorát, že mi ten levnější nikdo nezávidí.

reagovat
Pondělí 14. března 2011 v 16:18 ® osprey reakce na …
osprey

kerob> Člověče, dovalil jsem z FF klacík, co tam měli za 1050 Kč (prý se bude prodávat dráž). Trochu laciný vzhled, korek žádný, očka titanoxidová, ale jinak je to udělané velice dobře. Myslím, že jsi ho i viděl. Naštěstí měli rozum a nepokoušeli se ho nabízet ve třímetru. Kratší pruty se dají udělat i levně. Osobně bych za klacík do 210 cm nijak výrazně neutrácel. Snažím se na to hlavně chytat ryby:-))

reagovat
Pondělí 14. března 2011 v 15:13 ® kerob reakce na …
kerob

Fischer> cena sice nevystihuje kvalitu, ale za litr ji taky nemuzes ocekavat. Vetsina prutu do litru jsou totalni sragory s mizernejma ockama, odpadovym korkem na rukojeti a blankem, co se dal povazovat za dobry pred 15ti lety… a casto se neserou ani s kvalitou prace. Navic vime jak to je…prut stoji na krame litr, na kram se dostal za 650 pres nekolik prostredniku a pres pul sveta… jinak nerikam, ze prut za litr nemuze byt pouzitelny, to bezpochyby muze, ale kvalitni urcite ne, pod tim si predstavuju neco uplne jinyho.

reagovat
Pondělí 14. března 2011 v 15:08 ® inspo reakce na …

sethy> Já už to vidím dávno. :-)

reagovat
Pondělí 14. března 2011 ve 14:48 ® sethy reakce na …
sethy

Fischer> Vím, ale podiv se třeba kolik stojí sada kvalitních oček, kvalitní korek, kvalitní sedlo atd. Už dávno jsem za cenou samotné vendetty a to vůbec nemluvím o srdci celého prutu a to o blanku.
Prut za 900Kč nikdy nebude žádný zázrak.

reagovat
Pondělí 14. března 2011 ve 14:46 ® sethy reakce na …
sethy

inspo> No vidiš to :-)

reagovat
Pondělí 14. března 2011 ve 14:34 @ Fischer reakce na …

sethy> Mám přívlačových (a jiných) proutků pěknou zbírku. Od 2 do 250 gramů hmotnosti nástrahy. Jsou mezi nimi pruty dražší i levnější (všechno je relativní). Cena ani zdaleka nevystihuje kvalitu prutu, jeho vlastnosti. To snad víš i ty. Stačí se podívat na ceny novinek na trhu a na ceny toho samého krámu třeba za 3 roky ve výprodeji.

reagovat
Pondělí 14. března 2011 ve 14:31 ® inspo reakce na …

sethy> Pravda. Pro mě je dostačující prakticky cokoliv. Nejsem náročný člověk.

reagovat
Pondělí 14. března 2011 ve 14:30 ® sethy
sethy

Fischer> protože Vendetta pru USA je jina než ta evropská, proto. Proto je tam určitě i ten rozdíl v ceně (v USA je dražší).
Nebo ty sis obědnal tu USA s EVA rukojetí?
A právě ty pruty z německého skladu budou ty evropske tj, ze stranek abugarcia.se …

reagovat
Pondělí 14. března 2011 ve 14:28 @ Fischer reakce na …

sethy> A proč? Nevidím důvod. Můj prodejce má na eshopu také jen „spin“ a pruty Vendetta „casting“ má v katalogu Abu Garcia, co má přilepený na eshope a už mi požadované objednal v nemeckém skladě, či kde.

reagovat
Pondělí 14. března 2011 ve 14:28 ® sethy reakce na …
sethy

inspo> použitá destinka už je zabaléná a zítra půjde do světa. Ono za litr ty pruty asi nebudou nic extra, ale pro tebe dostačující :-D Já už nový multíko prut vpodstatě vybraný mám :-)

reagovat
Pondělí 14. března 2011 ve 14:21 ® inspo

sethy> Škoda, že je tam neměli k osahání. Už jsi mohl poreferovat. Takhle to bude výstřel do tmy, ale co by člověk za litr mohl chtít. Tak maximálně použitou Destinku. :-D

reagovat
Pondělí 14. března 2011 ve 14:19 ® sethy reakce na …
sethy

inspo> jj vím :-)

reagovat
Pondělí 14. března 2011 ve 14:15 ® inspo

sethy> Tady už je mají taky: http://rybarske-potreby-ika.cz/…uty/vlaceci/?…

reagovat
Pondělí 14. března 2011 ve 14:07 ® inspo reakce na …

sethy> No tak to je paráda. Takže hned jak se objeví na eshopu, tak ji objednám. Škoda, že se nedělá dvoudílný ten Veritas. :-((

reagovat
Pondělí 14. března 2011 ve 13:08 ® sethy reakce na …
sethy

Fischer> musíš se dívat na abugarcia.se a ne na abugarcia.com
http://www.abugarcia.se/…ng,7030.html

reagovat
Pondělí 14. března 2011 ve 13:06 ® sethy reakce na …
sethy

inspo> už jsem to zjistil, vše jsou dvojdíly.

reagovat
Pondělí 14. března 2011 ve 13:05 ® sethy reakce na …
sethy

inspo> jo pěkné, proutky :-)

reagovat
Pondělí 14. března 2011 ve 13:05 ® sethy
sethy

Fischer> ty já nevím jestli píšu japonsky, ale všechny pruty co jsem psal jsou na multík!!!
Abu Garcia Vendetta cast 180cm 5–25g 749Kč
Abu Garcia Vendetta cast 232cm 5–20g 849Kč
Abu Garcia Vendetta cast 242cm 10–30g 949Kč
Abu Garcia Vendetta cast 272cm 15–40g 999Kč

To slovíčko cast v názvu znamená, že je to verze na multík.

reagovat
Pondělí 14. března 2011 ve 12:51 @ Fischer

LeoC> Kdyť se podíváš na stránku Abu Garcia, co jsem uvedl níž, zdá se, že „české“ ceny Vendetty jsou výrazně nižší, jako ty US ceny.

reagovat
Pondělí 14. března 2011 ve 12:49 @ Fischer

sethy> No právě to chci pro ten typ sedla k multíkovi.

reagovat
Pondělí 14. března 2011 ve 12:26 ® kerob
kerob

vcera jsem si byl zahazet bez ambice na ulovek. Samodomo jerk chodi velice slusne :-D

reagovat
foto/forum/2011/th-img16971.jpg
Pondělí 14. března 2011 ve 12:24 ® inspo reakce na …

sethy> Jestli s korkem, tak dvoudíl. Jestli s pěnou, tak jednodíl. A navíc jednodíly dělají myslím jen do délky 230 cm.

reagovat
Pondělí 14. března 2011 ve 12:22 ® inspo reakce na …

sethy> A jak se ti jevily?

reagovat
Pondělí 14. března 2011 ve 12:19 ® sethy
sethy

LeoC> vidíš, tam vlastně ani nepíšou jestli to jsou jednodíly nebo dvojdíly.

reagovat
Pondělí 14. března 2011 ve 12:17 ® sethy reakce na …
sethy

inspo> k osahání tam měli jen ty nové skeletory na multík :-((

reagovat
Pondělí 14. března 2011 v 10:26 ® inspo

sethy> A měli je i k osahání nebo jen na letáku? :-)

reagovat