Vyhledávání
Multiplikátory a fígle kolem nich
16.1.2011 | PetrC | 226.392 zobrazení | 3.369 odpovědí
Diskuze a názory a postřehy a otázky a odpovědi, jak po stránce
praktické, tak po stránce teoretické. A to vše kolem vrhacích
multiplikátorů.
No a když na to přijde, tak jsme schopni probrat i MP přívlač.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 8. března 2011 ve 14:00 ® osprey reakce na …
-
sethy> Ještě jeden speciálně pro tebe, jen nevím, co daň a clo:
http://viewitem.eim.ebay.cz/…0555461/item
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 13:43 ® sethy
-
PetrC> na bolenech bych si s tím pomalým ruku ukroutil
reagovatNavíc Calais má pry to DC víc vymakané. První udělali kalkutu, na ní zjistili co je špatně a pak teprv Calais
Tak to se vážně bavíme o jiných panácích
Hele multíky necachtám – jen smekáče - Úterý 8. března 2011 ve 13:26 ® PetrC reakce na …
-
sethy> ty ne, ty ho pro jistotu vycachtáš v nejbližší louži. A to je víc, než s ním mlátit o patník.
To tě mám prokouknutého, co?
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 13:25 ® PetrC reakce na …
-
sethy> ty co znám slouží na jednu věc. Na to, abych měl chuť jim jednu, dvě vrazit. Stačí se podívat na naše vedení.
To si také odporuje.reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 13:23 ® PetrC reakce na …
-
sethy> neznám pomalých navijáků. Ale chápu, tobě se prostě líbí nízkoprofilové MP. A je vás takových hodně a další budou přibývat.
Možná se pletu a možná se nepletu a kdybych dal takové peníze za něco, co je na bobáka, tak bych se vážně styděl a dokonce bych chodil do hospody kanálama.
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 13:16 ® sethy reakce na …
-
PetrC> jako že bych si koupil calais za 15ku a pak s tím párkrat jen tak cvičně praštil o šutr
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 13:13 ® PetrC reakce na …
-
kerob> vím, dnes je to všechno v pásmu 2,4GHz.
Osobně jsem pár krystalů odrovnal a vždy to bylo nárazy. A nejednalo se o pády, možná ty vibrace.
Tak to nevím, asi jsi měl štěstí anebo umíš padat.U navijáků mám stejný názor a dokud nenapíše Kuba, že je to bez problémů, tak budu i nadále tvrdit, že je to potenciální místo pro vznik problémů.
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 13:11 ® sethy reakce na …
-
osprey> a jo, já čekal 5 tis
reagovat
Za tuhle cenu je i v ravenu. - Úterý 8. března 2011 ve 13:10 ® sethy reakce na …
-
PetrC> panáky neznáš, ale víš k čemu slouží – to si odporuje
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 13:09 ® sethy reakce na …
-
PetrC> kalkata je na to na co bych tak malý multík primárně použil pomalá, o je jediný důvod proč bych raději calais.
reagovat
„Možná se zhroucení majitelé stydí cokoli negativního napsat.“ máš bod - Úterý 8. března 2011 ve 13:08 ® osprey reakce na …
-
sethy> http://viewitem.eim.ebay.cz/…8969399/item
Neříkám, že je to za pár korun, ale je to o dost níž než před dvěma lety.
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 13:08 ® PetrC reakce na …
-
sethy> ťukám jedině s navijáky, panáky žádné neznám a navíc nepiju (tedy piju, ale jako když nepiju).
Možná o hodně přicházím, nevím.reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 13:06 ® PetrC reakce na …
-
sethy> když už, tak bych se přiklonil ke klasice – kalkata. Samozřejmě dej pak vědět a fakt jsem na to DC zvědavý.
Možná je ještě brzy na negativní ohlasy kvůli poruchovosti.
reagovat
Možná to poruchové není.
Možná se zhroucení majitelé stydí cokoli negativního napsat. - Úterý 8. března 2011 ve 13:05 ® sethy reakce na …
-
osprey> Kde?
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 12:55 ® kerob reakce na …
-
PetrC> krystal se uz dneska moc nepouziva a v navijaku ho taky nenajdes. Jinak ano, krystal byl nejzranitelnejsi cast prijimace. Presto jsem pri provozu jak krystalovejch, tak GHz Rx neznicil ani jeden. Do molitanu nedavam – v hotlinerech neni kolikrat misto a v kombatu je ve vyrezu v EPP, presto na nej pusobi vic vibraci a razu, nez u navijaku (pokud se k nemu chovas jako clovek). Jeden muj Rx Spektrum prosel deviti svahovejma kombatama a i krabicku jsem mu rozsvihal o zabradli v bohnicich a funguje dodnes…
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 12:54 ® osprey reakce na …
-
sethy> Musíš počkat, až bude nástupce. Podívej na původní Calais, to už začínají nabízet i v rozumné relaci.
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 12:53 ® sethy reakce na …
-
PetrC> a s navijákem nikde neťukám. Ťuká se jen s panákama
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 12:52 ® sethy reakce na …
-
kerob> Já se spíš bojím té ceny
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 12:51 ® kerob reakce na …
-
sethy> rozhodne bych se toho nebal
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 12:50 ® sethy reakce na …
-
PetrC> Už šetřím, ale na Calais DC, neboj
reagovat
Hledal jsem na netu co a jak jestli jsou s tím problémy a nic zásadního jsem nenašel (ale možná jsem jen špatný pátrač) - Úterý 8. března 2011 ve 12:49 ® PetrC reakce na …
-
kerob> přijímač jsem ale vždy ukládal do silného molitanu, který případné nárazy ztlumil. Jenže ani to často nezamezilo poškození krystalu.
reagovat
Prostě na to koukám, jako na potenciální zdroj problémů. A nejen otřesy mohou způsobit poruchu. - Úterý 8. března 2011 ve 12:49 ® sethy reakce na …
-
osprey> víš že ty 2 roky jsem myslel jen obrazně
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 12:48 ® sethy reakce na …
-
kerob> já myslel životnost DC ne klasických magnetků
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 12:41 ® kerob reakce na …
-
PetrC> napriklad prijimac v RC modelech je SMD soucastek plnej a ani pri vzdusnejch soubojich, kdy to mnohokrat denne nakouris plnou rychlosti do zeme, se mi nepodarilo ani jeden prijimac timto znicit. SMD soucastky diky maly vaze nejsou zast tak nachylny na utrzeni od tistaku.
video ze souboju zde:
http://poletuchy.ic.cz/…2/index.html
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 12:36 ® PetrC reakce na …
-
sethy> mohou to sice mít vymakané do mrtě, ale je to další zbytečná složitost, která se může kdykoliv potentočkovat. Sám jsem zastáncem jednoduchosti, která je přece jen větší zárukou spolehlivosti a vyšší životnosti.
Systém DC znám a když jsem ho poprvé viděl, tak mě ihned napadlo, za jak dlouho ty SMD součástky, i když jsou na tišťák lepené, odpadnou. Přece jenom s navijákem sem tam „ťukneš“.
Budeš si muset kalkatu DC pořídit, abychom tu životnost vyzkoušeli.
Začni už pomalu šetřit…reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 12:28 ® osprey reakce na …
-
sethy> Dva roky to vydrží. To, aby životnost výrobku přinejmenším o pár dnů překročila záruční dobu, to mají zmáklé i daleko provinčnější výrobci.
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 12:28 ® kerob reakce na …
-
sethy> pokud to dobre chapu, tak v magneticky brzde neni zadny treni, v civce se indukuje proud, kterej nabiji „opacnej“ magnet a tim to brzdi – cim vic se toci, tim vic indukuje a tim vic brzdi. Zivotnost civky je neomezena (teoreticky) a nic se o nic neopotrebovava jako u mechanicky/odstredivy, takze podle me je zivotnost navijaku dana uplne necim jinym, nez brzdou. Proste se rozpadne driv celej reel, nez ze by odesla brzda…
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 12:21 ® sethy reakce na …
-
PetrC> to jsme na tom stejně – ale tak snad to mají vymakané, tak by to vydržet mělo. Je tam něco jako indukční cívka, která si při hodu nabíjí a zároveň to funguje jako brzda. Ale zda to vydrží 2 roky nebo 20 to netuším
reagovat - Úterý 8. března 2011 ve 12:02 ® PetrC
-
sethy> šimáno tlačí na DC a celkem by mě zajímá, jakou životnost má tento systém. Jasně, elektronika je už odolná, ale…
V abu se rozmanitost sortimentu výrazně zredukovala a sám už nemám až takový přehled, nemám vlastně potřebu vše znát.reagovat - Úterý 8. března 2011 v 11:37 ® osprey
-
Fischer> Lidi, co mají v ruce cit, se to naučí velmi rychle. Někomu to trvá déle. Takový Sander to dostal do ruky s komentářem co a jak a házel skoro hned (ale nezaujalo ho to).
Všechny ty komentáře o hodu tahem apod. vyplývají z toho, že je to prostě jiné.
reagovat