Vyhledávání
Multiplikátory a fígle kolem nich
16.1.2011 | PetrC | 226.413 zobrazení | 3.369 odpovědí
Diskuze a názory a postřehy a otázky a odpovědi, jak po stránce
praktické, tak po stránce teoretické. A to vše kolem vrhacích
multiplikátorů.
No a když na to přijde, tak jsme schopni probrat i MP přívlač.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 8. března 2011 v 11:35 ® sethy reakce na …
-
PetrC> Já teda šímo s magnetkama z vyšší cenové relace neznám (nepočítam DC páč to je kapitola sama o sobě). V Abu se tak neorientuju, jen jsem u nich na webu klikl na pár dražších modelu a všechny měli odstředivku – asi náhoda
reagovat - Úterý 8. března 2011 v 11:33 ® sethy reakce na …
-
Fischer> jsem ti to říkal, žádná věda.
reagovat - Úterý 8. března 2011 v 11:22 ® PetrC reakce na …
-
sethy> pokud vím, tak nejen daiwa, ale i abu a šimáno nabízí magnetickou brzdu i u drahých modelů.
reagovat
Proto neznamená, že by mag. brzda znamenala výhradně nižší model. Dokonce jsou MP, co mají nejen mag., ale i odstředivou brzdu. Osobně ale mag. brzdu nepovažuji za lepší než je odstředivá. - Úterý 8. března 2011 v 11:22 @ Fischer
-
Doplním, že nemám pádný důvod na hraní se s multiplikátorem. Prostě to chci zkusit. Tresky na moři pilkerem nelovím (tresku si chytím doma). Jen to, že amíci to používajé masově, mne zaujalo dávno. I když…nedávno jsem viděl v nějakém americké „díle“ filmovém rybáře, co seděl na břehu, v ruce mušák, na vlasci splávek a na konci jakousi gumu. Asi nebyl ve štábu žádný rybář.
reagovat - Úterý 8. března 2011 v 11:15 @ Fischer reakce na …
-
sethy>Byl jsem si hodin tím mrňavým Jaxonem (pro začátek) hned zrána. V pohodě, žádný problém. Je to trochu jiné, ale strašení, co jsem si přečetl a vyslechl, nechápu. Možná mám štěstí, či talent, ale žádné cuckance vlasce nebyly. Ještě si párkrát hodím a namotám fire line. A k té konstrukci: těžko v tom asi hledat nějaký přírodní zákon.Auta jsou také téměř stejná, ale jiná. Jako chlap, co konstruoval úspěšné spalováky, vím, že někdy je to o náladě, stylu, nákladech, image, vlivu konkurence…
reagovat - Úterý 8. března 2011 v 10:49 ® sethy reakce na …
-
kerob> je to možné, ale třeba Daiwa jí má i u těch drahých. Nevím nechápu, magnetky jsem nikdy neměl
reagovat - Úterý 8. března 2011 v 10:44 ® kerob reakce na …
-
sethy> osobne bych rekl. ze magneticka brzda nepotrebuje pri vyrobe takovou presnost a materialy jako mechanicka a vychazi tudiz levneji.
reagovat - Úterý 8. března 2011 v 10:36 ® sethy
-
Proč ty nejlevněší modely, jak u šima tak u abu maji magnetickou a ty vyšší modely odstředivou? Ví to někdo?
reagovat - Úterý 8. března 2011 v 7:38 ® LeoC reakce na …
-
osprey> máš pravdu má, sám takový mám, jedná se o model SilverMax nebo BlackMax
reagovat - Úterý 8. března 2011 v 1:51 ® PetrC
-
sus1> zdravím do Klatov!
Je tam chyba, jak je známo fotografoval Míra a měl by to opravit tak, aby byl uveden jako autor snímků.
A hezký? Je to má zdejší prvotina a je vidět, že jsem v tom… Tedy že už sice nejsem panic, ale musím se více snažit.
Přesto děkuji za pochvalu.reagovat - Úterý 8. března 2011 v 1:22 ® sus1 reakce na …
-
osprey> Fotky v článku – sraz??
reagovat
PetrC – Hezkyy. - Úterý 8. března 2011 v 1:02 ® osprey reakce na …
-
sethy> V zimě je článků moc a v létě málo, takže se to někdy hromadí a jindy nevím jak bych si je napískal. Teď se na zveřejnění čeká, v létě si to budu muset psát sám, abych udržel stávající kadenci.
reagovat - Úterý 8. března 2011 v 0:27 ® PetrC reakce na …
-
sethy> také doma, když si dělám veselou nástěnku, používám na přišpendlení veselých obrázků na nástěnku připínáčky, ale že bych si je vesele sypal do MP? Tak to tedy nevím, ale vesele uznávám, že jsem ještě štěně, co nic vesele neví…
reagovat - Úterý 8. března 2011 v 0:12 ® sethy reakce na …
-
osprey> No konečně, Jarda už ho slibuje od Vánoc
reagovat - Úterý 8. března 2011 v 0:11 ® sethy reakce na …
-
PetrC> řeší se magnetky – to je taková ta věc co se s ní přidělávají obrázky na tabulu
reagovat - Úterý 8. března 2011 v 0:05 ® osprey reakce na …
-
sethy> Já taky. Není to nemožné, ale je to blbé.
On je to trochu problém – začalo se to prodávat a nikdo nic nevěděl. Když si vybavím, jak dlouho se s multíkem učil pepa-č, tak je to až neuvěřitelné.
Ale za dva roky objevil všechno, co si tady řeknem za půl dne.
Mimochodem, zítra startuje článek o údržbě MP.
reagovat - Úterý 8. března 2011 v 0:04 ® PetrC
-
sethy> nebuď měkký. I tebe přinesl přece čáp. Mě také.
Hele, co se tu zase řeší? Nějak tomu nerozumím.
reagovat - Pondělí 7. března 2011 ve 23:48 ® sethy reakce na …
-
osprey> mě šlo spíš o to, že někdo si koupí multík, nic o tom neví (ani to že to má nějaké piny) jde s tím k vodě a furt se to motá, tak prostě řekně, že to nejde. Já to zkoušel bez pinu jednou – nemožne.
reagovat - Pondělí 7. března 2011 ve 23:42 ® osprey reakce na …
-
sethy> Když jsem rozebíral teď na FF ty Okumy, tak jedna to měla taky povypínané. Jde o to, že ten, co to sesazoval, si asi ušetřil práci – narazil to tam a nemusel se bát, že mu to vypadne.
reagovat - Pondělí 7. března 2011 ve 23:39 ® sethy reakce na …
-
Fischer> Házet multíkem zvládne 5ti leté dítě – není to žádná věda. Ono možná prodejce nevěděl, že ty brzdy co tam jsou nejsou jen pro srandu. Kupoval jsem od někoho na MRKu multík a když jsem po něm chtěl aby ho rozdělal a nafotil, odpověděl že to nikdy nedělal. Nakonec jsem ho donutil a hle, multík neměl „zaplý“ ani jeden pin – pak se nedivím že se to motalo
reagovat - Pondělí 7. března 2011 ve 23:37 ® sethy
-
osprey> to obří Abu vajíčko má klasiku
reagovatale třeba to mají i ti prcci, co já vím. Abu mě nezajíma
- Pondělí 7. března 2011 ve 23:34 @ Fischer reakce na …
-
sethy> A magnetickou brzdu.
reagovat - Pondělí 7. března 2011 ve 23:34 ® osprey reakce na …
-
sethy> Nevím, jaké má Abu vajíčka, když nám tu hecht ukazoval fotky, nedával jsem pozor. Hrál jsem piškvorky se sousedem
reagovat - Pondělí 7. března 2011 ve 23:33 @ Fischer reakce na …
-
osprey> Už jsem ho zaplatil a mam ho před sebou na stole. Jen se „bojím“ toho házení. Prodejce právě proto, že to nezvládl, ma Shimano na polici v prodejně jako secondhand. Už dlouho… Včera tady kdosi, možná právě Sethy, vysvětloval, že házet se musí tahem, ne švihem. Jaksi nerozumí, jaký je mezi tím rozdíl. Snad to zvládnu. Půjdu na letiště a ženě řeknu, že pokud nebudu večer doma, ať přijede s núžkami vystříhat mne z vlasce, kterým budu omotaný.
reagovat - Pondělí 7. března 2011 ve 23:30 ® sethy
-
Crestfire má pěknou krabičku
reagovat - Pondělí 7. března 2011 ve 23:27 @ Fischer reakce na …
-
osprey> Člověk se stále učí. Vím to podle sebe a nestydím se za to.
reagovat - Pondělí 7. března 2011 ve 23:26 ® sethy
-
osprey> DC nepočítám, to je něco jiného – princip to bude mít ovšem podobný. Ale klasická magnetická to není.
reagovat
Uznám spletl jsem se, o navijáky které stojí jak 5 woblerů jsem se nikdy nezajímal.
Abu šak má vajička s magnetickou ne? - Pondělí 7. března 2011 ve 23:25 ® osprey
-
Fischer> Ten Jaxon jsem asi měl v ruce na FF. Použitelný určitě je. Jestli jsi dostal ještě slevu, tak za ty prachy to bude docela slušné. A práci odvede, toho bych se nebál.
reagovat - Pondělí 7. března 2011 ve 23:25 ® sethy
-
Fischer> Vážně, ta super-ulra-nejlevnější řada má magnetickou. Tak na tyhle kousky za pár dolarů jsem se fakt nedíval
reagovatuznávám.
- Pondělí 7. března 2011 ve 23:24 ® osprey
-
sethy> Já takhle ultimativní prohlášení radši nevydávám, vždycky jsem si naběh. Myslím, že navijáky s magnetickou brzdou má i Abu a hlavní problém je, že takové Shimano toho dělá tolik a pod tolika názvy, že jeden nikdy neví.
Co třeba ty verky Digital Control? To se ptám čistě teoreticky, ale tam si taky představuju, že to bude mít nějakou magnetickou brzdu.
reagovat