Vyhledávání
Multiplikátory a fígle kolem nich
16.1.2011 | PetrC | 228.392 zobrazení | 3.369 odpovědí
Diskuze a názory a postřehy a otázky a odpovědi, jak po stránce
praktické, tak po stránce teoretické. A to vše kolem vrhacích
multiplikátorů.
No a když na to přijde, tak jsme schopni probrat i MP přívlač.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 17. ledna 2011 ve 21:43 ® PetrC reakce na …
-
sethy> obrázek je hezký, ale…
A přesto je to od tebe milé! Dobrou.
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 ve 21:40 ® LuboO reakce na …
-
PetrC> odpocival som od 12:00 do 19:00. Ale uz oddychujem zase. Zato zajtra a pozajtra a popozajtra a popopopopo… si zase zamakam cez den a vecer pause…
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 ve 21:36 ® sethy
-
Pořád žádné obrázky
reagovat
Tak moje historicky první vycházka s MP (psal se rok 2007). Dobrou. - Pondělí 17. ledna 2011 ve 21:27 ® PetrC reakce na …
-
LuboO> pracovat v tuto dobu? Nejsi ty náhodou ten workoholík? Co?
reagovat
Měl by ses naučit odpočívat, jinak to s tebou v padesáti šlehne!
Navíc, práce ti neuteče. - Pondělí 17. ledna 2011 ve 21:22 ® LuboO reakce na …
-
PetrC> citam rychlo, ale musim aj pracovat a to je tazko sklbit… Skusim pracovat pomalsie a o to rychlejsie citat…
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 ve 21:21 ® PetrC reakce na …
-
LuboO> dobře no, od teď, když tedy pomalu čteš, budeme psát pomaleji…
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 ve 21:19 ® PetrC reakce na …
-
osprey> ty bílé jsou těžší než ty černé, takže mají vyšší účinnost, ale platí to jen u té dvoupinové brzdy. Dnešní C3 mají už šestipin a je to lepší.
Přesně tak, důležitý je stejně ten požitek a radost z něj.
Aby ne, když má také mělkou a nejspíš i lehčí cívku. A také za ty peníze aby nebyl.
Až vyzkoušíš 4601 C3, tak zjistíš, že i s tímto se dá dělat veliké divadlo. Jednu z mých znáš a snad jsi s ní i házel, ne? A Tomáš na ní ulovil to štíhle.
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 ve 21:14 ® LuboO
-
hej, chlapi, klidek, nestiham, uz je to tu jak inde…:D
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 ve 21:14 ® PetrC reakce na …
-
sethy> naopak, co ho nezabije, to ho posílí.
To víš, že jo, neboj, šimáno ti vydrží. Ale ta vůle tam bude! sem si jist.
Pokud jdeš na kutě, tak se hezky a v klidu vyspi.
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 ve 21:08 ® osprey reakce na …
-
PetrC> Mám dvoupinovou s bílými piny. Rekord i to Curado mají po šesti.
Osobně to moc neřeším, hlavně když to chytá.
Ale můžu říct, že na lehčí přívlač byl nejpříjemnější a nejlépe seříditelný ten Zillion.
Jak má nástraha 25 g+, tak už je to dost jedno a celkem bez problémů si to odchytám s C3.
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 ve 21:07 ® sethy reakce na …
-
PetrC> 2 jako ty a chytej by se zhroutilo
reagovat. Raději to tedy nechám tak jak to je. A pomalu se budu loučit, ráno brzo vstávám, zase
- Pondělí 17. ledna 2011 ve 21:01 ® PetrC reakce na …
-
sethy> tak není to nezbytně nutné, ale chceš-li být šťoural jako já, tak teď hned se vším praštíš a jdeš to vyzkoušet.
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 ve 20:57 ® sethy
-
PetrC> Nezkoušl, pro mě je důležité že to funguje, tak jak má. Víc neřeším. Měl bych? Možná ano, ale…
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 ve 20:56 ® PetrC reakce na …
-
sethy> a zkoušel jsi, jak pevně ti osa cívky sedí? Jo?
Schválně…
Všechny tyto systémy mají své mouchy, proto není nad klasiku.
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 ve 20:35 ® sethy reakce na …
-
PetrC> tak já po 2 letech nepozoruji nic. A pak že je Abu kvalitní
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 ve 20:34 ® PetrC reakce na …
-
sethy> u Abu jsem pozoroval změny po několika měsících, otázkou je, co bylo opotřebení a co usednutí materiálu. Přesto ta vůle byla nepatrně větší. Pak šel pryč jeden a pak i druhý.
Když nebudeš jančit se štelováním pinů, tak určitě vydrží dost dlouho.
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 ve 20:32 ® PetrC reakce na …
-
sethy> samozřejmě, je to o tření, ale neboj, napíšeš do Abu a oni ti pošlou plnou igelitku.
zatím jsem měnil jen jednou, a to zbytečně. Úbytek materiálu byl minimální.
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 ve 20:31 ® sethy reakce na …
-
PetrC> a jak dlouho to bude trvat? Co myslíš?
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 ve 20:30 ® PetrC reakce na …
-
osprey> myslíš graviditu? Tam se také láme světlo…
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 ve 20:30 ® sethy
-
A můžou se piny nějak zásadně opotřebovat? Já třeba ke každému šimu dostal asi 10 náhradních
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 ve 20:29 ® PetrC reakce na …
-
sethy> no to je ono, ty vyklopíš celý bok i s uložením cívky. A až se to vyběhá, tak tam budeš mít vakl a vakl ti bude házet s cívkou a ta bude drhnout o rám.
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 ve 20:28 ® sethy reakce na …
-
osprey> nevím to je „tvůj“ bantam
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 ve 20:27 ® PetrC reakce na …
-
osprey> ty máš tu starou verzi C3? Domníval jsem se, že máš až tu novou se šesti.
A je to rozdíl, že? A tu dvoupinovou máš s jakými piny? S černými nebo bílými?To jo, pohodlnější asi jsou, ale s klesajícími otáčkami neúměrně klesá účinnost. Ale je to na dlouhou diskuzi.
Aha, takže žádná tragédie, ale pouze suché ložisko. Přesto co je složité je na prdlačku.
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 ve 20:25 ® osprey reakce na …
-
sethy> To je díra. Černá. Nevykazuje nějakou gravitační aktivitu?
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 ve 20:20 ® sethy
-
PetrC> to ti neřeknu, páč pro mě je to jen otvor do které osku strčím. V tomhle směru jsem za hloupého já
reagovat
Edit: sem se to strká (ukradeno na netu) - Pondělí 17. ledna 2011 ve 20:20 ® osprey reakce na …
-
PetrC> Já mám ty dva piny, i šest, takže vím, o čem je řeč.
Jednak jsou dnes ty magnetické brzdy podle mého názoru hodně dobré a za druhé – hrozně pohodlně se s nimi zachází.
Pokud jde o ten Twitchin kripl, tak tam se prostě kouslo jednocestné ložisko té věci a protože je propojené s hlavním převodem, tak zablokovalo celý naviják. Stačila trocha oleje a povolilo to.
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 ve 20:18 ® PetrC reakce na …
-
sethy> nevím co jsem a jak jsem psal, musel bych se podívat. Spíš si myslím, že jsem psal formou otázek a čekal jsem na tvou reakci, která byla samozřejmě správná.
Škoda, mohl jsem si zahrát na nejlepšího – prostě jsi mi sprostě zkazil radost.A ložisko je kde?
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 ve 20:16 ® PetrC
-
sethy> OK.
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 ve 20:16 ® sethy
-
PetrC> já to mám dobře (a ty teď taky), ale předtím jsi to napsal špatně, nebo se pletu. Ano u lehčí zapojím více pinů – přesně tak.
reagovat
Osa cívky – v místě kde se šimo rozdělává – je v ložisku. - Pondělí 17. ledna 2011 ve 20:16 ® PetrC
-
osprey> myslel jsem si to. Je to MP pro začátek a také se mi nelíbí ten udělátor, který se rozbijí. Nakonec jsi ho opravoval, že?
Vyhovuje ti magnetická? Kdepak, ani u malých a ani u normálních nástrah se mi magnetická neosvědčila víc než odstředivá. Dokonce dřív byly MP s odstředivou, které tvořily jen dva piny a přesto mi připadá lepší.
Nevím jak teď, třeba se výrobcům podařilo vyrobit dobrou magnetickou. Ale ve finále odstředivá i magnetická nejsou to nejdůležitější, když je mechanická špatná a nedá se citlivě seřídit.Palec na cívce? Jedině v nouzi, jinak je to na stroji.
reagovat