Chytej.cz

Multiplikátory a fígle kolem nich necteno

16.1.2011 | PetrC | 231.225 zobrazení | 3.369 odpovědí

Diskuze a názory a postřehy a otázky a odpovědi, jak po stránce praktické, tak po stránce teoretické. A to vše kolem vrhacích multiplikátorů.
No a když na to přijde, tak jsme schopni probrat i MP přívlač.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 6. března 2011 ve 20:44 ® sus1 reakce na …

inspo> Jenže to se u vody nepozná,kdežto kdo se podívá na tebe a tvojí čepici s nickem??,tak ......:-))

reagovat
Neděle 6. března 2011 ve 20:42 ® inspo reakce na …

PetrC> Samochvála smrdí. :-)

reagovat
Neděle 6. března 2011 ve 20:39 ® PetrC reakce na …

sethy> nikdy není pozdě, navíc v mém věku mám ještě hodně před sebou a ta spousta zkušeností a ke všemu mi tu i pšenka kvete.
Prostě se mám jako prase v žitě.

:-D :-D

A naštěstí jsem se moc neošímánil.

;-) ;-)
reagovat
Neděle 6. března 2011 ve 20:05 ® LeoC reakce na …
LeoC

sethy> jo přesně to jsem myslel, akorát měl jsem horší foto, resp. úhel fotky, takže jsem se mylně domníval, že je to mag.brzda

reagovat
Neděle 6. března 2011 v 19:48 ® sethy reakce na …
sethy

PetrC> v tvém případě už je pozdě :-))

reagovat
Neděle 6. března 2011 v 19:03 ® PetrC reakce na …

sethy> to víš, není mrštnějšího a rychlejšího než jsem já.

Hergot, není geniálnější a pravdivější fráze, než ta, co jsem teď napsal, že?
A začínám tušit, že to někam dotáhnu…

reagovat
Neděle 6. března 2011 v 18:41 ® sethy reakce na …
sethy

PetrC> měl ale byl jsem za lepším :->

reagovat
Neděle 6. března 2011 v 18:37 ® PetrC reakce na …

sethy> přesně tak, nějak to na mě vyšlo a také jsem si to nenechal ujít.

Měl jsi na ní zálusk, co?
Tůůůdle, nůůůdle…

:-P :-P
reagovat
Neděle 6. března 2011 v 18:36 ® PetrC reakce na …

sethy> matně si vzpomínám, ale pokaždé, když vidím takové věci, tak se vždy vylekám.
Snad si časem zvyknu, dej mi čas.

:-D :-D
reagovat
Neděle 6. března 2011 v 18:31 ® sethy reakce na …
sethy

PetrC> jejda, tys vybral tu dvoutisícovku, jsem si ani nevšiml :-D

reagovat
Neděle 6. března 2011 v 18:22 ® sethy reakce na …
sethy

PetrC> dyť jsem je fotil kvuli tobě, nepamatuješ se? :-)

reagovat
Neděle 6. března 2011 v 18:21 ® PetrC reakce na …

sethy> no to jsem se ale lekl, fuj tajxl… Tak ošklivé věci na hezkých obrázcích.
Kluku jeden, ty vůbec nemáš vkus!!!

reagovat
Neděle 6. března 2011 v 18:05 ® sethy
sethy

LeoC> žádné šimo nemá magnetickou. A nějak nevidím důvod jí tam mít. Klasická odsředivá funguje výborně.
Myslíš toto kolečko?
http://www.chytej.cz/…img30280.jpg
http://www.chytej.cz/…img30281.jpg

reagovat
Neděle 6. března 2011 v 17:59 ® LeoC reakce na …
LeoC

sethy> já sí byl skoro jist, že od Curado výš to už mají. Na obrázku jsem právě viděl na Curado kolečko, o kterím jsem se domníval,že je to mag.brzda

reagovat
Neděle 6. března 2011 v 17:01 ® sethy reakce na …
sethy

Fischer> proč?

reagovat
Neděle 6. března 2011 v 16:49 @ Fischer reakce na …

sethy> To jsi mne nepotěšil.

reagovat
Neděle 6. března 2011 v 16:49 @ Fischer

Osprey, teď sem zase lozil po shopech, co taklhle Shimano Citica 201 D, či Ryobi Ixorne Baitcast? Abu Garcia C3 se mi zdá být velký. Znáš ty navijáky? N mé potřeby asi velikostí vyhovují, ani šílenou cenu nemají.

reagovat
Neděle 6. března 2011 v 16:46 ® sethy
sethy

LeoC> šimo vajička magnetickou nemají.

reagovat
Neděle 6. března 2011 v 16:30 @ Fischer

osprey>Njdřív se uvažoval o Daiwě, že když už , tak HiFi.Ale po dalším čtení toho, co se tu píše o odstrašující problematice nahazování (kvůli tomu jsem už několikrát nákup mult. odložil)jsem zaváhal. S klasickým překlápěcím navijákem šlehnu wobler praktickz, kam chci. Daleko a přesně. Nakonec to už dělám nějaký ten pátek. Jaksi nepovažuji za rozumné prásknou pár tisíc za mult. a potom se trápit s nahazováním a nadávat a nakonec to odložit (nikoho nepotěším, ja koupený vercajk neprodávám). Mult. chci koupit proto, že se mi prostě líbí a nekroutí vlasec, či šnúru…

reagovat
Neděle 6. března 2011 v 16:21 ® PetrC

Tak já si to tedy dám…
Otázkou je, je-li na co být pyšně hrdý.

:-P :-P
reagovat
Neděle 6. března 2011 v 16:20 ® PetrC

osprey> tak teď jsem náhodou zjistil, že máš dnes svátka. Tak to ti tedy přeji hlavně zdraví a štěstí. Jo a také pevné nervy a tak…

Hudlana dostaneš až se uvidíme.

reagovat
Neděle 6. března 2011 v 16:08 ® PetrC reakce na …

hecht> nic si z toho nedělej, také jsem nenápadně zaprdnutý jedinec, kterého každý přehlédne.

Za info neděkuj, protože věřím, že každá má rada bude patřičně a sladce odměněna (ha ha hááá).
No nediv se, doba je divná a to, co nás čeká, nás nemine a nemáme se na co těšit…

;-) ;-)

Co bych za to dal mít hroší kůži – samozřejmě obrazně řečeno.
Ty brďo, ty jsi jasný příklad toho, jak je přívlač se smekacím navijákem nebezpečná.
No co, také má mozol. A velký a není pivní…

:-) :-)
reagovat
Neděle 6. března 2011 ve 12:28 ® hecht reakce na …
hecht

PetrC> to je v poho, mě přehlédne spousta lidí, jsem holt takového chcípáckého vzrůstu :-)) Jinak dík za info, s tím ošoupáním palce, pokud to bude dělat člověk jako ty často, tak bys měl už mít na tom bříšku hroší kůži , že jo ? Příroda je mocná, ona si poradí skoro se vším. Když se mrknu na svůj pravý prostředníček, a vidím tam ten mozol od vláčení se smekáči, tak je mi to jasné.

reagovat
Neděle 6. března 2011 v 0:42 ® PetrC reakce na …

hecht> nějak jsem tě přehlédl, což mě mrzí.
Brzdění palcem není podle mě na závadu a často je to jediný způsob, jak zabránit zamotání.
Je tu ovšem jedno ale. Je jím možné sedření kůže na bříšku palce. Jak jsem již napsal, v našich podmínkách se nejedná o častý úraz, ale za určitých okolností se stát může a navijáku samozřejmě takto nijak neuškodíš.

Jednokličku mám už jen na jednom svém MP, ale jedná se o starý model. Samozřejmě nejde o kličku s velkou pákou, ale o kličku standardní, co se v té době používala.
Větší páka je při silovém zdolávání samozřejmě výhodná, ale domnívám se, že na našich vodách je její použití vhodné maximálně při trollingu, případně při lovu velkých sumců. Ale pro běžnou přívlač je podle mě zbytečná.
Ale třeba ti bude dlouhá klička vyhovovat…

reagovat
Sobota 5. března 2011 ve 22:10 ® hecht reakce na …
hecht

osprey> s tou bleskovou výměnou bych to zase tak horký neviděl. Jeden šroubek na krytce a pak velká šestihraná matice na samotné kličce. To bych musel požádat šrumce o rauch pauzu, nebo bych ho poslal na jedno, no a po výměně by se mohlo pokračovat :-)) Zde by výrazně pomohl tvůj vynález šňůry s optickým kabelem, usnadnil by komunikaci s rybou :-))

reagovat
Sobota 5. března 2011 ve 21:37 ® PetrC reakce na …

osprey> to je fakt, s čím loví a kde a jak, tak se zatím nesetkali se sedřenou palcovou předkožkou.
Sám jsem se s tím sice setkal jen párkrát, ale setkal. Se šňůrou i s vlascem.
Samozřejmě ne za standardních podmínek a při běžné přívlači, kterou tu provozuje v podstatě každý.

reagovat
Sobota 5. března 2011 ve 21:31 ® osprey reakce na …
osprey

hecht> Nos je obě. Až ti vezme nějaký macek, tak to bleskově vyměníš:-))

reagovat
Sobota 5. března 2011 ve 21:28 ® hecht reakce na …
hecht

PetrC> to přibrždění palcem při náhozu, je dle tvého vada spíše estetická, nebo to nedělá dobře kolovrátku ? Včera večer jsem se ukájel s REVEM a koukal jsem na tu druhou jednokličku, máš to na nějakém tvém kousku ? Připadá mi to jako taková varianta na jistější zdolávačku na větší fišle, kdyby něco takového nedejbože přišlo. Má to pořádnou bambulku do ruky. Ale nejdřív asi potrénuju s tou dvouklikou.

reagovat
Sobota 5. března 2011 ve 21:17 ® osprey reakce na …
osprey

PetrC> A proč by nebrzdili? Když si jenom koriguješ dopad nástrahy, tak to zas takový problém není. Navíc s vlascem to je v pohodě, možná pletenka by byla horší.

reagovat
Sobota 5. března 2011 ve 21:08 ® PetrC

osprey> ale jsou i tací, co při náhozu brzdí palcem. Píší to veřejně, netají to a někteří se tím i chlubí.
Vím to zcela přesně, četl jsem to.

Ale jo, občas jsem donucen také palcem brzdit, ale jedná se o nouzové situace.

Jo, tak kdy já jsem to naposledy zdolával rybu…

reagovat