Vyhledávání
Multiplikátory a fígle kolem nich
16.1.2011 | PetrC | 231.225 zobrazení | 3.369 odpovědí
Diskuze a názory a postřehy a otázky a odpovědi, jak po stránce
praktické, tak po stránce teoretické. A to vše kolem vrhacích
multiplikátorů.
No a když na to přijde, tak jsme schopni probrat i MP přívlač.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 6. března 2011 ve 20:44 ® sus1 reakce na …
-
inspo> Jenže to se u vody nepozná,kdežto kdo se podívá na tebe a tvojí čepici s nickem??,tak ......
reagovat - Neděle 6. března 2011 ve 20:42 ® inspo reakce na …
-
PetrC> Samochvála smrdí.
reagovat - Neděle 6. března 2011 ve 20:39 ® PetrC reakce na …
-
sethy> nikdy není pozdě, navíc v mém věku mám ještě hodně před sebou a ta spousta zkušeností a ke všemu mi tu i pšenka kvete.
Prostě se mám jako prase v žitě.A naštěstí jsem se moc neošímánil.
reagovat - Neděle 6. března 2011 ve 20:05 ® LeoC reakce na …
-
sethy> jo přesně to jsem myslel, akorát měl jsem horší foto, resp. úhel fotky, takže jsem se mylně domníval, že je to mag.brzda
reagovat - Neděle 6. března 2011 v 19:48 ® sethy reakce na …
-
PetrC> v tvém případě už je pozdě
reagovat - Neděle 6. března 2011 v 19:03 ® PetrC reakce na …
-
sethy> to víš, není mrštnějšího a rychlejšího než jsem já.
Hergot, není geniálnější a pravdivější fráze, než ta, co jsem teď napsal, že?
reagovat
A začínám tušit, že to někam dotáhnu… - Neděle 6. března 2011 v 18:41 ® sethy reakce na …
-
PetrC> měl ale byl jsem za lepším
reagovat - Neděle 6. března 2011 v 18:37 ® PetrC reakce na …
-
sethy> přesně tak, nějak to na mě vyšlo a také jsem si to nenechal ujít.
Měl jsi na ní zálusk, co?
Tůůůdle, nůůůdle…reagovat - Neděle 6. března 2011 v 18:36 ® PetrC reakce na …
-
sethy> matně si vzpomínám, ale pokaždé, když vidím takové věci, tak se vždy vylekám.
Snad si časem zvyknu, dej mi čas.reagovat - Neděle 6. března 2011 v 18:31 ® sethy reakce na …
-
PetrC> jejda, tys vybral tu dvoutisícovku, jsem si ani nevšiml
reagovat - Neděle 6. března 2011 v 18:22 ® sethy reakce na …
-
PetrC> dyť jsem je fotil kvuli tobě, nepamatuješ se?
reagovat - Neděle 6. března 2011 v 18:21 ® PetrC reakce na …
-
sethy> no to jsem se ale lekl, fuj tajxl… Tak ošklivé věci na hezkých obrázcích.
reagovat
Kluku jeden, ty vůbec nemáš vkus!!! - Neděle 6. března 2011 v 18:05 ® sethy
-
LeoC> žádné šimo nemá magnetickou. A nějak nevidím důvod jí tam mít. Klasická odsředivá funguje výborně.
reagovat
Myslíš toto kolečko?
http://www.chytej.cz/…img30280.jpg
http://www.chytej.cz/…img30281.jpg - Neděle 6. března 2011 v 17:59 ® LeoC reakce na …
-
sethy> já sí byl skoro jist, že od Curado výš to už mají. Na obrázku jsem právě viděl na Curado kolečko, o kterím jsem se domníval,že je to mag.brzda
reagovat - Neděle 6. března 2011 v 17:01 ® sethy reakce na …
-
Fischer> proč?
reagovat - Neděle 6. března 2011 v 16:49 @ Fischer reakce na …
-
sethy> To jsi mne nepotěšil.
reagovat - Neděle 6. března 2011 v 16:49 @ Fischer
-
Osprey, teď sem zase lozil po shopech, co taklhle Shimano Citica 201 D, či Ryobi Ixorne Baitcast? Abu Garcia C3 se mi zdá být velký. Znáš ty navijáky? N mé potřeby asi velikostí vyhovují, ani šílenou cenu nemají.
reagovat - Neděle 6. března 2011 v 16:46 ® sethy
-
LeoC> šimo vajička magnetickou nemají.
reagovat - Neděle 6. března 2011 v 16:30 @ Fischer
-
osprey>Njdřív se uvažoval o Daiwě, že když už , tak HiFi.Ale po dalším čtení toho, co se tu píše o odstrašující problematice nahazování (kvůli tomu jsem už několikrát nákup mult. odložil)jsem zaváhal. S klasickým překlápěcím navijákem šlehnu wobler praktickz, kam chci. Daleko a přesně. Nakonec to už dělám nějaký ten pátek. Jaksi nepovažuji za rozumné prásknou pár tisíc za mult. a potom se trápit s nahazováním a nadávat a nakonec to odložit (nikoho nepotěším, ja koupený vercajk neprodávám). Mult. chci koupit proto, že se mi prostě líbí a nekroutí vlasec, či šnúru…
reagovat - Neděle 6. března 2011 v 16:21 ® PetrC
-
Tak já si to tedy dám…
Otázkou je, je-li na co být pyšně hrdý.reagovat - Neděle 6. března 2011 v 16:20 ® PetrC
-
osprey> tak teď jsem náhodou zjistil, že máš dnes svátka. Tak to ti tedy přeji hlavně zdraví a štěstí. Jo a také pevné nervy a tak…
Hudlana dostaneš až se uvidíme.
reagovat - Neděle 6. března 2011 v 16:08 ® PetrC reakce na …
-
hecht> nic si z toho nedělej, také jsem nenápadně zaprdnutý jedinec, kterého každý přehlédne.
Za info neděkuj, protože věřím, že každá má rada bude patřičně a sladce odměněna (ha ha hááá).
No nediv se, doba je divná a to, co nás čeká, nás nemine a nemáme se na co těšit…Co bych za to dal mít hroší kůži – samozřejmě obrazně řečeno.
Ty brďo, ty jsi jasný příklad toho, jak je přívlač se smekacím navijákem nebezpečná.
No co, také má mozol. A velký a není pivní…reagovat - Neděle 6. března 2011 ve 12:28 ® hecht reakce na …
-
PetrC> to je v poho, mě přehlédne spousta lidí, jsem holt takového chcípáckého vzrůstu
reagovatJinak dík za info, s tím ošoupáním palce, pokud to bude dělat člověk jako ty často, tak bys měl už mít na tom bříšku hroší kůži , že jo ? Příroda je mocná, ona si poradí skoro se vším. Když se mrknu na svůj pravý prostředníček, a vidím tam ten mozol od vláčení se smekáči, tak je mi to jasné.
- Neděle 6. března 2011 v 0:42 ® PetrC reakce na …
-
hecht> nějak jsem tě přehlédl, což mě mrzí.
Brzdění palcem není podle mě na závadu a často je to jediný způsob, jak zabránit zamotání.
Je tu ovšem jedno ale. Je jím možné sedření kůže na bříšku palce. Jak jsem již napsal, v našich podmínkách se nejedná o častý úraz, ale za určitých okolností se stát může a navijáku samozřejmě takto nijak neuškodíš.Jednokličku mám už jen na jednom svém MP, ale jedná se o starý model. Samozřejmě nejde o kličku s velkou pákou, ale o kličku standardní, co se v té době používala.
reagovat
Větší páka je při silovém zdolávání samozřejmě výhodná, ale domnívám se, že na našich vodách je její použití vhodné maximálně při trollingu, případně při lovu velkých sumců. Ale pro běžnou přívlač je podle mě zbytečná.
Ale třeba ti bude dlouhá klička vyhovovat… - Sobota 5. března 2011 ve 22:10 ® hecht reakce na …
-
osprey> s tou bleskovou výměnou bych to zase tak horký neviděl. Jeden šroubek na krytce a pak velká šestihraná matice na samotné kličce. To bych musel požádat šrumce o rauch pauzu, nebo bych ho poslal na jedno, no a po výměně by se mohlo pokračovat
reagovatZde by výrazně pomohl tvůj vynález šňůry s optickým kabelem, usnadnil by komunikaci s rybou
- Sobota 5. března 2011 ve 21:37 ® PetrC reakce na …
-
osprey> to je fakt, s čím loví a kde a jak, tak se zatím nesetkali se sedřenou palcovou předkožkou.
reagovat
Sám jsem se s tím sice setkal jen párkrát, ale setkal. Se šňůrou i s vlascem.
Samozřejmě ne za standardních podmínek a při běžné přívlači, kterou tu provozuje v podstatě každý. - Sobota 5. března 2011 ve 21:31 ® osprey reakce na …
-
hecht> Nos je obě. Až ti vezme nějaký macek, tak to bleskově vyměníš
reagovat - Sobota 5. března 2011 ve 21:28 ® hecht reakce na …
-
PetrC> to přibrždění palcem při náhozu, je dle tvého vada spíše estetická, nebo to nedělá dobře kolovrátku ? Včera večer jsem se ukájel s REVEM a koukal jsem na tu druhou jednokličku, máš to na nějakém tvém kousku ? Připadá mi to jako taková varianta na jistější zdolávačku na větší fišle, kdyby něco takového nedejbože přišlo. Má to pořádnou bambulku do ruky. Ale nejdřív asi potrénuju s tou dvouklikou.
reagovat - Sobota 5. března 2011 ve 21:17 ® osprey reakce na …
-
PetrC> A proč by nebrzdili? Když si jenom koriguješ dopad nástrahy, tak to zas takový problém není. Navíc s vlascem to je v pohodě, možná pletenka by byla horší.
reagovat - Sobota 5. března 2011 ve 21:08 ® PetrC
-
osprey> ale jsou i tací, co při náhozu brzdí palcem. Píší to veřejně, netají to a někteří se tím i chlubí.
Vím to zcela přesně, četl jsem to.Ale jo, občas jsem donucen také palcem brzdit, ale jedná se o nouzové situace.
Jo, tak kdy já jsem to naposledy zdolával rybu…
reagovat