Chytej.cz

Multiplikátory a fígle kolem nich necteno

16.1.2011 | PetrC | 226.499 zobrazení | 3.369 odpovědí

Diskuze a názory a postřehy a otázky a odpovědi, jak po stránce praktické, tak po stránce teoretické. A to vše kolem vrhacích multiplikátorů.
No a když na to přijde, tak jsme schopni probrat i MP přívlač.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 12. února 2011 v 17:00 ® hecht
hecht

sethy> Kdes ho koupil a kolik to koštovalo ? Našel jsem nějaký na E-BAY, VE 2,70m jsem dohledal dva na multík, 20–70g / 50–100g. No jo, ale bez vzetí do ruky…

reagovat
Sobota 12. února 2011 ve 13:49 ® inspo reakce na …

kerob> Myslím, že to už tu někdo dával, ale opakování je matka moudrost. :-)

reagovat
Pátek 11. února 2011 ve 23:48 ® kerob
kerob
navod jak rozmotavat pretocenej multik :-) reagovat
Pátek 11. února 2011 ve 21:11 ® osprey reakce na …
osprey

džigit> A je vidět, že multíky opravdu házejí dál než smekáče. I když o kousek.

reagovat
Pátek 11. února 2011 ve 21:07 ® džigit

http://uksf.sea-angler.org/records.html

reagovat
Pátek 11. února 2011 ve 21:05 ® osprey reakce na …
osprey

Chorchus> I to je velice sušný výkon. Dál házet nepotřebuješ.

Ale kdybys fakt chtěl, dá se s tím (a se surfovým prutem) hodit 300 yardů (ne Jardů), to je asi 275 m.

reagovat
Pátek 11. února 2011 ve 21:03 ® džigit

A kdepak nám zmizel nejznámější zdejší Multiplejer Jarda PetrC? Bez něj je to tu nějaké mdlé… :-((

reagovat
Pátek 11. února 2011 ve 20:18 ® Chorchus
Chorchus

Chlapci drazí, donutili jste mě vytáhnout geometrák a s lítostí Vám bohužel musím dát za pravdu. Pozemek měří 60 m a cesta 4. Takže hody dopadaly někde kolem 60 m. Ale aspoň to je výzva. Já se nechtěl chlubit jak daleko dohodím, byl jsem rád, že nemám silon zaplantaný a překvapila mě i tá vzdálenost. Chtěl jsem spíše zkoumat vztah mezi utažením brzdy, délkou nahození a mírou zaplantání (a nezabít přitom souseda)

reagovat
Pátek 11. února 2011 ve 13:59 ® osprey
osprey

Osmdesát metrů hodím asi jenom kaprákem. Nikdy jsem v dalekých hodech nevynikal a řeku u nás přehodím skoro čímkoli, takže chybí i motivace. Mám sice sklony podceňovat se, ale házím málo smekáčem i multíkem.

Dokonce jsem i zkoušel házet na pískovně těžké jigové nástrahy daleko, ale nikdy mi v té dálce nic nezabralo. Takže jsem na dálky zanevřel.

Pokud jde o délku náhozů, myslím, že Abu odvedlo slušnou práci.

reagovat
Pátek 11. února 2011 ve 12:46 ® inspo reakce na …

sethy> Co taky čekat od čerta. Ti jsou všemi mastmi mazaní. :-)

reagovat
Pátek 11. února 2011 ve 12:02 ® sethy reakce na …
sethy

džigit> u tebe člověk nikdy neví :-D

reagovat
Pátek 11. února 2011 v 11:24 ® džigit reakce na …

sethy> já vím,jsem žertova.Nebylo poznat? :-)) Jsem chtěl říct,že jsi proti Chorchusovi a Danovi jiná váha :-D

reagovat
Pátek 11. února 2011 v 9:50 ® sethy reakce na …
sethy

džigit> znám, ale tohle je uplně něco jiného :-93;

reagovat
Pátek 11. února 2011 v 1:27 ® džigit reakce na …
sethy> musíš víc trénovat,suchare :-D reagovat
Pátek 11. února 2011 v 1:05 ® sethy reakce na …
sethy

Chorchus> Ikdyž s mutlíky již nějaký ten pátek chytám, tak dokud tohle neuvidím, neuvěřim. Změř to na mapy.cz a hoď jsem odkaz;-)
Já si dřív taky myslel že hážu 100m, pak jsem to změřil a bylo to kolem 50 :-D

reagovat
Čtvrtek 10. února 2011 ve 23:46 ® Chorchus reakce na …
Chorchus

sethy> Naprosto, pozemek je 75 m a cesta 5. Jinak ten prut je 2m. Chce to jen dobře seřídit nahozovou brzdu.

reagovat
Čtvrtek 10. února 2011 ve 23:22 ® sethy reakce na …
sethy

Chorchus> 80m s multíkem s 30g olovem? To je solidní výkon. Jsi si jistý? To hážu s 3m twistrákem smekáčem, 0,08 pletenkou s 25g hlavou.

reagovat
Čtvrtek 10. února 2011 ve 23:08 ® Chorchus
Chorchus

LeoC> Je to paráda, dnes jsem to zkoušel na sucho na poli. Prut Abu, nav. abu 4601c. Nejprve několík metrů, stále jsem měl strach, že to zamotám, pak jem přitahoval n. brzdičku a vzdaloval hody. Cestu mám až po 80m. Na poslední nához jsem zarval a s 30g závažím jsem málem sestřelil souseda, který tam blbě venčil psa.

reagovat
Čtvrtek 10. února 2011 v 16:28 ® sethy reakce na …
sethy

jackubr> DAM jsem už zlámal, ale vlastní chybou. Teď je o 20cm kratší ze předu a o 10 ze zadu a je z něj jerkáč :-D .
Jinak to byl super proutek a daly se něm solidně tahat woby od cca 20g po SSR14 bez problemu.
Nevím co přesně hledáš ale na sumíky mam Rozemeijer qualifier cast and trol 270 40–70g – spokojenost. Není to žádný extrafešák, ale téměř nezničitelný prut.

reagovat
Čtvrtek 10. února 2011 v 16:19 ® jackubr reakce na …

Teda blbec jeden píšu jedno a myslím na druhý…Tahle část: DAM, je s ním spokojenost? Co na něm taháš?

byla už pro Setyho…

reagovat
Čtvrtek 10. února 2011 v 16:18 ® jackubr reakce na …

Krásná práce a dokonce i v dobrých délkách. Ještě někoho kdo to za rozumný peníz prodává a je pěkný proutek na světě. Ale za ty peníze zatím zkusím ten DAM, je s ním spokojenost? Co na něm taháš?

reagovat
Čtvrtek 10. února 2011 v 15:48 ® inspo reakce na …

kerob> Jo, musí to dělat pěkné vlny. :-)

reagovat
Čtvrtek 10. února 2011 v 15:23 ® kerob reakce na …
kerob

inspo> nee, vyrobce je SureCatch, koupeno v Thajsku pred cca 10ti lety. Zaltum to ale podobny je a to dost. Ma to odpor jako krava, na smekaci se to neda, tak snad to konecne pod multikem ukaze svuj potencial. :-)

reagovat
Čtvrtek 10. února 2011 v 15:23 ® inspo

jackubr> Nezoufej. :-) Dnes jsem trochu brouzdal netem a narazil jsme na dvoudílnou Vendettu. A dokonce má korkovou rukojeť narozdíl od té zámořské verze. :-)

http://www.abugarcia.se/…ng,7030.html

reagovat
Čtvrtek 10. února 2011 v 15:17 ® inspo reakce na …

kerob> Pěkná monstra. Ty dva nahoře jsou Zalty?

reagovat
Čtvrtek 10. února 2011 ve 14:51 ® sethy
sethy

osprey> měřil jaem to na mapy.cz takže to bude plus mínus pravda :-)

reagovat
Čtvrtek 10. února 2011 ve 14:47 ® inspo reakce na …

LeoC> Co bys chtěl se slevou. :-) Pokud ti pošlou ten Heavy, tak by to mělo být podle tvých požadavků ne?

reagovat
Čtvrtek 10. února 2011 ve 14:41 ® LeoC
LeoC

inspo> hmm, to jsem blbec neudělal, navíc v tomto obchodu, jak už jsem psal, to jednu zvorali, proto jsem se napřed zeptal, jestli jo to fakt a dostal jsem odpověď, že ano, a navíc mi dali za první omyl slevu, tak jsem do toho šel. No to bude fičák, jestli to zase zmastili, jako že to vypadá, že jo…

reagovat
Čtvrtek 10. února 2011 ve 14:40 ® kerob
kerob

ten uplne dole jeste jde, ale ty dva nahore se s normalnim smekacem uz fakt skoro nedaj.

reagovat
foto/forum/2011/th-img16448.jpg
Čtvrtek 10. února 2011 ve 14:28 ® inspo

LeoC> Navíc gramaž 14 – 85 g se mi taky nepozdává. Takové rozpětí postihnout jedním prutem si nedokážu představit.

reagovat