Chytej.cz

Multiplikátory a fígle kolem nich necteno

16.1.2011 | PetrC | 226.515 zobrazení | 3.369 odpovědí

Diskuze a názory a postřehy a otázky a odpovědi, jak po stránce praktické, tak po stránce teoretické. A to vše kolem vrhacích multiplikátorů.
No a když na to přijde, tak jsme schopni probrat i MP přívlač.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 5. února 2011 ve 21:44 ® troutkiller reakce na …

PetrC> Já už se z těch brzd poseru!Jak na to koukám nejlepší brzda je Avid Elixir s 200mm kotoučema:-)) )

reagovat
Sobota 5. února 2011 ve 21:44 ® PetrC reakce na …

troutkiller> k mé smůle jsem už všechno rozebral a prozkoumal před dávnými časy, takže teď už je mám jenom na ten lov.

:-D :-D
reagovat
Sobota 5. února 2011 ve 21:41 ® troutkiller reakce na …

PetrC> Hele lovče chytáš ty vubec na ty multíky nebo je kupuješ za učelem neustálého rozebírání a montování:-)) )

reagovat
Sobota 5. února 2011 ve 21:40 ® PetrC reakce na …

troutkiller> a to byla chyba a možná důvod, proč jsi měl problémy. První co jsi měl udělat bylo se podívat kde co je. Ale to soudím podle sebe.
Ten červený milionář tam má jakou brzdu? Pokud se nemýlím, tak má odstředivou. Nebo se mýlím?

Ale i tak ani jedna nemá přímý vliv na zastavení cívky!

reagovat
Sobota 5. února 2011 ve 21:31 ® troutkiller reakce na …

PetrC> Tak to je pešek!Pod dekl sem se nekoukal:-(( Ten červenej tam má ložisko a právě tu brzdu:-)

reagovat
Sobota 5. února 2011 ve 21:29 ® PetrC reakce na …

troutkiller> nejspíš každý píšeme o něčem jiném.
Ptám se, co bylo pod tím deklem u toho MP s displejem, co jsi dal pryč. Něco tam být musí, ne?

reagovat
Sobota 5. února 2011 ve 21:24 ® troutkiller reakce na …

PetrC> Ty mně mučíš hade:-( ((Když ten dekl otočim na minimum tak se dělá motanice když na střed je to gut!S mechanikou v levo pod kličkou to nemá nic společného!!!!Zi­lion má ten samej bazmek jen je to kolečko menší a má tuším 8 poloh!!!!Boha už mi někdo pochopí:-)) ))

reagovat
Sobota 5. února 2011 ve 21:23 ® PetrC reakce na …

hecht> no břitvu. Mladík, co se v některých diskuzích kurážně rozjel.

reagovat
Sobota 5. února 2011 ve 21:20 ® PetrC reakce na …

troutkiller> a když sundáš dekl, tak je tam co?
Ale i kdyby tam byla černá díra, tak to nemá nic společného s tím, aby se ti zastavila cívka když dopadne nástraha do vody.

;-) ;-)
reagovat
Sobota 5. února 2011 ve 21:15 ® hecht reakce na …
hecht

PetrC> Koho že to poznamená ?

reagovat
Sobota 5. února 2011 ve 21:12 ® troutkiller reakce na …

PetrC> Pravá strana je ta kde nemám kličku:-)

reagovat
Sobota 5. února 2011 ve 20:48 ® PetrC reakce na …

sethy> na druhou stranu se ten čipera snaží. Tak to má být, protože není nic horšího, než aby v jeho letech naháněl někde holky. Ty s ním vyběhnou, klučinu to poznamená na několik let a pak se těžko bude vyrovnávat se zamotanou cívkou u MP.
Znám to, sám jsem si tím prošel.

reagovat
Sobota 5. února 2011 ve 20:36 ® sethy reakce na …
sethy

PetrC> sem snad nepříjde :-))

reagovat
Sobota 5. února 2011 ve 20:26 ® PetrC reakce na …

hecht> odstředivou brzdu v podstatě neřeším, mám ji nastavenu tak nějak universálně a případnou změnu řeším změnou celé sestavy.
Drobnosti jako je normální vítr jdou zvládnout hodem, případně mechanickou brzdou a za silného větru ti stejně nic nepomůže.

reagovat
Sobota 5. února 2011 ve 20:20 ® PetrC

Neviděli jste tady náhodou břitvu?

reagovat
Sobota 5. února 2011 ve 20:18 ® hecht reakce na …
hecht

PetrC> Jasně, díky za postřehy. Začnu s levným silným vlascem. koukal jsem dneska no You Tube na to, jak je u toho REVO TORO snadný přístup k šesti těm pinům Akorát tam něco brebentil po anglicku o tom jejich zapínání/vypínání i vzhledem k větru, váze nástrahy a kdovíčemu ještě. Tohle asi budu muset podstoupit cestou pokus / chyba.

reagovat
Sobota 5. února 2011 ve 20:09 ® sethy
sethy

Už je to tady:
http://www.firmadragon.pl/…HS200iL.html?…

reagovat
Sobota 5. února 2011 v 17:46 ® PetrC reakce na …

troutkiller> stále si čtu tvůj poslední příspěvek a jsem z něj jelen. Nějak to nechápu.

reagovat
Sobota 5. února 2011 v 17:44 ® PetrC reakce na …

troutkiller> pravá strana?
Z jaké pohledu?
A jakou brzdu máš na mysli?

reagovat
Sobota 5. února 2011 v 17:42 ® PetrC reakce na …

osprey> jo, je to možný. Připouštím mé kvapné čtení.

Po přečtení tohoto: „Podle mně tam chybí ta magnetická na pravé straně multíku!Proto mi to s nim šlo stejně blbě jako s tou C3 od bubu“ mě ale nenapadlo nic lepšího. Což dokazuje, že nejsem.

Od kdy má C3 trochu těžší cívku? A jakou velikost máš u té C3 na mysli? S čím hmotnost porovnáváš? Porovnáváš to i k poměru kapacity?

reagovat
Sobota 5. února 2011 v 17:32 ® troutkiller reakce na …

PetrC> Pluton i ten starej Milda má na pravé straně brzdu kterou ten novej prostě nemá:-((

reagovat
Sobota 5. února 2011 v 17:28 ® osprey reakce na …
osprey

PetrC> Troutkiller netvrdí, že C3 má magnetickou brzdu. Čteš moc rychle.

reagovat
Sobota 5. února 2011 v 17:27 ® osprey reakce na …
osprey

troutkiller> C3 nemá nějak velkou tendenci se motat. Akorát dík poměrně velké kapacitě je cívka trochu těžší a proto na lehčí nástrahy to chce jít do té malé velikosti 4600.

reagovat
Sobota 5. února 2011 v 17:26 ® PetrC reakce na …

troutkiller> také ti přeji pěkný den. Kolego…

:-) :-)

Špatně, magnetická to není. Podle popisu výrobce má odstředivou brzdu, ale tu jsi snad našel, ne? A také tato nemá nic společného se zastavením cívky po dopadu nástrahy do vody.
Ale tohle to ti, do prdele práce, měli vysvětlit jiní. Kde jsou všichni co ví a znaj? Teď tu budu opět za debilního debila, co si hraje na chytráka.
Kurva, jsem dneska nasranej – omlouvám se ti.

A budeš se divit, klasická C3 nikdy neměla magnetickou brzdu a ani jí nepotřebuje.

Ty prostě děláš (jsi dělal) chybu jinde.

reagovat
Sobota 5. února 2011 v 17:17 ® troutkiller reakce na …

PetrC> čau lovče:-) Podle mně tam chybí ta magnetická na pravé straně multíku!Proto mi to s nim šlo stejně blbě jako s tou C3 od bubu:-)

reagovat
Sobota 5. února 2011 v 17:05 ® PetrC

sethy> ono je to v podstatě jedno, řeší se tu jedna z možností. Tak jako vždy.

reagovat
Sobota 5. února 2011 v 17:04 ® PetrC

hecht> znám, ale nezkoušel jsem. Možná to někomu pomohlo zachránit šňůru, ale ta se vesměs tak i tak blbě rozmotává.
Jsem pro výměnu vlasce, který je stejně při velké motanici poškozen. Při malé většinou ne.

A mohu-li ti radit, na zkoušení si pořiď raději silnější vlasec, alespoň tu třicítku.
Ale troutkiller ti radí správně, pořiď si logicky ten nejlacinější.

Ještě doplním: jak píše Míra, tak i s těžšími věcmi se motanice stávají, ale je to vždy problém obsluhy a ne navijáku.
Například když házíš na krátkou vzdálenost a k tomu mezi větvě, případně jsi pod větvemi. Ty jsou úžasným magnetem!

reagovat
Sobota 5. února 2011 v 17:03 ® osprey
osprey

hecht> Finta hodná zapamatování, to určitě. Teoreticky to půjde i se šňůrou, ale nikdy ne tak dobře jako s vlascem. Ale nelam si s tím hlavu, rozmotat se dá skoro všechno. Za poslední rok jsem nikdy nerozmotával nožem. A to jsem házel dost často takové ty problémové věci kolem 10 g. S těžší nástrahou problémy skoro nejsou.

reagovat
Sobota 5. února 2011 v 16:59 ® PetrC

troutkiller> vzhledem k tomu, že jsem tenhle konkrétní MP v ruce neměl, ti musím věřit, ale…
Proč všude uvádějí, že je to vrhací MP?
Jakou odhozovou brzdu máš vlastně na mysli? Jsou celkem tři – mechanická, odstředivá a magnetická? Navíc jak jsi problém popsal, týká se to jen jediné z těchto tří, a tou je…?

Ale nechci si hrát na chytráka a byl bych nerad, kdybych tak i byl brán. Takže určitě ti to někdo vysvětlí líp.

;-) ;-)
reagovat
Sobota 5. února 2011 v 16:50 ® troutkiller

hecht> čau lovče:-) Tak tuhle fintu na rozmotání vidim poprvé!Ale pro začátek ti spíš poradim nějakej levnej vlasec kolem 0.25–0.30mm

reagovat