Vyhledávání
Multiplikátory a fígle kolem nich
16.1.2011 | PetrC | 226.518 zobrazení | 3.369 odpovědí
Diskuze a názory a postřehy a otázky a odpovědi, jak po stránce
praktické, tak po stránce teoretické. A to vše kolem vrhacích
multiplikátorů.
No a když na to přijde, tak jsme schopni probrat i MP přívlač.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 3. února 2011 v 10:28 ® PetrC reakce na …
-
kerob> to je skvělé. Využij situace a pořiď si ještě něco s nižší kapacitou, ale pokud nebudeš používat šňůru, tak si nekupuj record od abu.
reagovat
Ale pozor, je to jen můj názor, takže na mě nedej. Byl bych nerad, kdyby na mě lidi ještě víc koukali jako na protlačovalelskypropagátorského vola. - Čtvrtek 3. února 2011 v 10:24 ® PetrC reakce na …
-
hecht> víš kolikrát to zamotám? Akorát se tím nezabývám a pokud to očividně nejde rozmotat, tak přijde na řadu nůž nebo nůžky. Proto s sebou vždy nosím minimálně jednu cívku s náhradním vlascem.
Zeptej se prutose, jak jsem mu málem připálil prsty, když mi cívku držel a já navíjel. A jako naschvál co nejrychleji. Také proto jsme kamarádi…
Takže moje „rada“ zní – nos s sebou dostatek náhradního vlasce. Nikdy nevíš kdy ho budeš potřebovat.
reagovat
Samozřejmě lovím i s částečně prázdnou cívkou, ale je-li už k polovině prázdná, navíjím nový. A jak plnit cívku, tak to by se mohli pochlubit zdejší odborníci. Schválně se jich zeptej. - Čtvrtek 3. února 2011 v 10:15 ® PetrC reakce na …
-
hecht> silný vlasec jde v případě zamotání lépe rozmotat. Šňůra je na tom v tomto ohledu hůř.
Pokud jde o sumce, tak nevidím v použití šňůry nějakou výhodu. Přece nejde o nosnost, používám i vlasce o průměru 0,45mm a věřím, že toto mi zajistí dostatek pevnosti a když na to přijde, tak skutečně spíš zlomím prut, než aby vlasec praskl.
reagovat
Navíc mi šňůra při náhozu praskala, ale o tom jsem se už tolikrát zmiňoval, že to nebudu více rozvádět abych neopakoval. - Čtvrtek 3. února 2011 v 10:08 ® PetrC reakce na …
-
hecht> tak se snažili prodat ležák, viděli koupěchtivého zákazníka, co navíc trochu tápe, tak proč mu něco neprodat. Každý chceme přece uživit sebe a svou rodinu.
Od toho tu ty kapacity tráví trochu svého času, ale sebe vynechávám, ač ten čas tu také občas trávím.
reagovat - Čtvrtek 3. února 2011 v 10:04 ® PetrC reakce na …
-
džigit> to je hezká disciplína, škoda, že nemáme moře. Určitě bych přehodil to naše moře přehodil…
reagovat - Čtvrtek 3. února 2011 ve 3:06 ® kerob
-
Tak jsem jiz take majitelem mnohonasobice a to konkretne C4 6601. Mel jsem na pulte asi 15 ruznych a tenhle me oslovil nejvic a myslim ze mym pozadavkum odpovida nejvice. Jeste se mi libil Zillion, ale nevim, nevim, je to dost penez (a to asi radsi utratim za nastrahy). Ostatni vajicka me neoslovily, ale jeste uvidim.
reagovat - Čtvrtek 3. února 2011 ve 2:46 ® hecht reakce na …
-
PetrC> Nechci bonzovat, ale před pár lety jsem zažil tehdy ještě učitele, jak si vyrobil za bílého dne takovou šmodrchanici, že měl o mnoho minut rozmotávání a jadrného glosování postaráno. K jeho cti ovšem musím přiznat, že se mu to podařilo uvést do původního stavu. Nevím, zda já budu mít takovou trpělivost a zručnost …
reagovat - Čtvrtek 3. února 2011 ve 2:43 ® hecht reakce na …
-
PetrC> bojím se toho, ža s tou šňůrou se to motání může projevovat ještě víc než se silným vlascem.Když si představím takovou pěknou paruku z pletenky třeba v 11 h v noci … Na druhou stranu věřím Redaktorskýmu to, že šrumec se podcenit nevyplácí. Tam ta převaha pletenky v nosnosti bude mít něco do sebe. Se štikou bych se nebál, svou jedinou okolo metru jsem měl s 0,20 vlascem a že by to bylo něco k nezvládnutí, to ani omylem.
reagovat - Čtvrtek 3. února 2011 ve 2:32 ® hecht reakce na …
-
PetrC> Nejsou to žádní začátečníci, prodávají dlouhá léta a rybaří co vím taky. Nojo, ale patent na rozum nemá nikdo. Proto se taky obracím na kapacity ve svém oboru viz třeba Míra, Sethy a ty
reagovatSamozřejmě, že na Tebe ten smajlík být neměl
- Čtvrtek 3. února 2011 v 1:46 ® džigit reakce na …
- PetrC> dík,zrovna jsem narazil na nějaké šílené metače,tak budu
študovat.Mám nabídku na novou 5500 za 2000,tak budu i přemýšlet
tady je nějaký tunning
reagovat
- Čtvrtek 3. února 2011 v 1:41 ® PetrC reakce na …
-
džigit> ale pozor, létající obojživelník.
Tak jsem se koukal na film a hezké. Už tenkrát byli a věděli a uměli.
Škoda, že nemá šimáno, to by mělo větší vypovídající hodnotu, že?Jdu chrnět, díky za zajímavý odkaz. S chutí jsem se podíval.
reagovat
Ať ti to uteče. - Čtvrtek 3. února 2011 v 1:28 ® džigit
- PetrC> tak to jsi „obojživelník“
Jedno pokoukání pro zajímavost-prut i bait reagovat
- Čtvrtek 3. února 2011 v 1:11 ® PetrC reakce na …
-
džigit> já mám pořád něco a pořád celý den a pořád celou noc. Prostě pořád něco. Naposledy to byla pořádná angína.
Mám na pravou i na levou.
reagovat - Čtvrtek 3. února 2011 v 1:07 ® džigit
-
PetrC> já mám noční,já musím až do rána
reagovat
Ty máš všechny MP na levou? - Čtvrtek 3. února 2011 v 1:03 ® PetrC reakce na …
-
džigit> ale jo, už tu padám čumákem do kláves.
Ale musím něco vydržet, že?
Ale že těm mladejm jdeme příkladem, že?
Ale že nás to baví, že?reagovat - Čtvrtek 3. února 2011 v 0:43 ® džigit reakce na …
-
PetrC> Ty ještě nespíš?
reagovat - Čtvrtek 3. února 2011 v 0:37 ® PetrC reakce na …
-
osprey> tak tak, přesně tak.
Osobně nevidím při lovu zásadní rozdíl v tom, jestli používám šňůru či vlasec. A je jedno, je-li na háčcích štika nebo sumec. Větší roli hrají prut a naviják.
reagovat - Čtvrtek 3. února 2011 v 0:32 ® PetrC reakce na …
-
hecht> možná nemusí jít o touhu prodat za každou cenu, ale může jít o neznalost. S tím jsem se dříve často setkával.
reagovat - Středa 2. února 2011 ve 23:17 ® osprey reakce na …
-
hecht> Osobně jsem si na MP chtěl koupit prut bez pistole. Kdyby nekloktal ve spoji, měl bych ho. Byl na moře, tam to některé nemají.
Dá se to docela dobře. Ale lepší to rozhodně není.
reagovat - Středa 2. února 2011 ve 23:15 ® osprey reakce na …
-
PetrC> Budiž ti tvé závěry a mě moje pletenka přány.
U štiky je to jinak, ale sumec není štika. Stejně tak je dost bída gumovat s monofilem candáty.
reagovat - Středa 2. února 2011 ve 23:08 ® hecht reakce na …
-
PetrC> myslel jsem si to, někdy je holt touha prodat u prodavače hodně silná …
reagovat - Středa 2. února 2011 ve 23:01 ® PetrC reakce na …
-
hecht> závěrem je fráze o tom, že kde nic není, ani smrt nebere.
Pokud jde o prut s rukojetí pro MP, tak můj názor je, že bez ní to sice jde, ale dře to a samozřejmostí je vyšší počet oček.
reagovat
Kup si raději prut pro MP. - Středa 2. února 2011 ve 22:35 ® sethy
-
hecht> Použít by to šlo, ale…
reagovat
Očka jsou nejen nižší, ale i jinak rozmístěna a většnou jich bývá víc. Pistolová rukojeť není potřeba, ale já bych prut bez ní nechtěl.
Myslím že i páteř bude jinak vyvázána (ale to je otázka spíš na někoho povalanějšího) - Středa 2. února 2011 ve 22:24 ® hecht
-
Zeptám se jak se jenom multíkozačátečník může zeptat
reagovatByl jsem se dnes podívat v jedné prodejně na prut, který bych mohl posadit na očekávaný REVO TORO. Byl jsem ujišťován, že není třeba spešl prut se zobáčkem, ale stačí normální vláčák, který bude mít očka na kratší noze. V požadované délce 270 a vrhačce odpovídající sumcovláčce tu něco bylo, dokonce i za slušný peníz. Akorát mi vrtá hlavou ta vhodnost a praktyčnost normálního vláčáku na MP.
- Středa 2. února 2011 ve 22:17 ® hecht reakce na …
-
PetrC> a ten závěr je ???
reagovat - Středa 2. února 2011 ve 21:26 ® PetrC
-
sethy> správně.
reagovat - Středa 2. února 2011 ve 21:25 ® PetrC
-
osprey> sice jsem čekal jinou odpověď, ale i s touto jsem si udělal názor a dospěl k závěru.
reagovat - Středa 2. února 2011 ve 21:17 ® LeoC
-
sethy> neboj, SM mám od 4 od shimana …
reagovata jsou v naprosté pohodě, zvláště pak Exage, na něho nedám dopustit. Co se týče MP, tak jsem vycházel z toho, že jsem začátečník a přestože tvrdím, že nejsem tak bohatý, abych kupoval levné věci, tak jsem udělal vyjímku, protože srovnatelné šíma (Corvalus,Citica nebo Caen) málokde šly pod 90 USD, zatímco Abú silver max začínal okolo 45 USD nebo níže zmiňovaný UC jsem pořídil za 70 USD. Možná, že po roce budu nadávat a přejdu zpátky k osvědčené značce nebo prostě budu mít více značek.....
- Středa 2. února 2011 ve 20:27 ® sethy reakce na …
-
osprey> tak, tak. Já jednoho pod metr vytáhl i s ULkem, už nevím co tam bylo asi nějaka 0,16, ale problém to nebyl. Zabral v jámě 2m přede mnou a tam taky zůstal, jen jezdil pořád dokola
reagovat - Středa 2. února 2011 ve 20:22 ® osprey
-
sethy> Já toho 122 cm zastavil po 300 m (vlasec 0.22 mm) a to jenom proto, že si našel díru a dál už nechtěl.
Ty ryby se svou kondicí výrazně liší, některé jsou k neutahání. Ostatně lidi taky nemají fyzičku všichni stejnou…
reagovat