Vyhledávání
Multiplikátory a fígle kolem nich
16.1.2011 | PetrC | 226.528 zobrazení | 3.369 odpovědí
Diskuze a názory a postřehy a otázky a odpovědi, jak po stránce
praktické, tak po stránce teoretické. A to vše kolem vrhacích
multiplikátorů.
No a když na to přijde, tak jsme schopni probrat i MP přívlač.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 2. února 2011 ve 20:08 ® sethy reakce na …
-
osprey> Já měl tehdá 0,25 vlasec, za rybou jsem šel cca 200m a to vůbec nepovolila, přišlo mi že ani neví že je zaseklá a jen si tak plave
reagovat - Středa 2. února 2011 v 19:51 ® osprey reakce na …
-
sethy> Proto trvám na té silné pletence. Já měl štěstí, byl prostor a ryba nebyla z nejbojovnějších. Beznaděj tam nebyla.
To jsem zažil s daleko menší rybou a s jemnějším cajkem. Neskočit tenkrát do řeky, nikdy bych ho nevyndal.
reagovat - Středa 2. února 2011 v 19:19 ® sethy reakce na …
-
osprey> Já měl takovu a možná ještě větší rybu na prutě jednou ale už je to víc jak 10 let. Pořád to vidím, jakoby to bylo dnes, tu beznaděj…
reagovat - Středa 2. února 2011 v 19:12 ® osprey reakce na …
-
sethy> Co vzalo, to vzalo. Měl jsem kliku, že se dobře sekl. Jediná moje zásluha je, že jsem neudělal žádnou chybu. Na to, že jsem si ho obsloužil sám i s vybalováním podložky a dvou foťáků…
reagovat - Středa 2. února 2011 v 18:59 ® sethy reakce na …
-
osprey> Ale minimálně jeden z nich byl hodně přes metr
reagovat - Středa 2. února 2011 v 18:58 ® osprey reakce na …
-
PetrC> Nevím, co bych ti na to psal. Prostě jsem u sumčí přívlače dospěl k názoru, že pletenka mi sedí víc. Stačí jen když mám po třech hodinách házení najednou zaseknout…
Argumenty jsem uvedl, filozofovat nad tím nemá cenu. Mám čtyři sumce přes metr (dva vlasec, dva šňůra) a to je málo na to abych si hrál na chytrého.
reagovat - Středa 2. února 2011 v 18:51 ® sethy reakce na …
-
PetrC> Samozřejmě že ty levné.
reagovat - Středa 2. února 2011 v 18:36 ® PetrC reakce na …
-
sethy> proti tomu, co jsi teď napsal nic nenamítám. Jen se snažím celou dobu o to tě přesvědčit, aby se porovnávalo ve stejné cenové relaci.
Dám jeden extrémní příklad – troutkiller porovnává pluton s cé trojkou, případně s recordem.Co myslíš, že hýbe světem? MP za 350$ a více anebo MP za +/- 100$
reagovat - Středa 2. února 2011 v 18:09 ® sethy
-
PetrC> Ano s tím souhlasím. A to je právě ono o čem se celou dobu bavím. Abu je levné (samozřejmě má i drahé modely). U jiných značek si připlatíš ale pak jsou lepší. V té levné kategorii cca do 150dolaru nemá Abu konkurenci.
reagovat
Jenže já si raději koupím jedno dražší šímo než dvě levné abu. - Středa 2. února 2011 v 17:57 ® PetrC reakce na …
-
sethy> domnívám se, že je C3 u abu vyšší model, než corvalus u šimána. Ale to jsou mé domněnky, nepátral jsem po tom.
reagovat - Středa 2. února 2011 v 17:41 ® sethy reakce na …
-
PetrC> C3 je o něco dražší, ale ne o moc.
reagovat - Středa 2. února 2011 v 17:29 ® PetrC reakce na …
-
osprey> daiwa je dobrá a máš pravdu v tom, že je nastavení magnetické brzdy pohodlnější a pro začátečníky přívětivější.
Jo a četl jsi mou reakci na téma sumec – vlasec – šňůra? Když tak si ji přečti a napiš mi.
reagovat - Středa 2. února 2011 v 17:23 ® PetrC
-
sethy> Kubo, my se vždy dohodneme. A víš proč? Protože se nikdy nehádáme…
Přesně tak, chce to vyzkoušet u vody – ukázaná platí!
reagovat - Středa 2. února 2011 v 17:22 ® PetrC reakce na …
-
sethy> máš pravdu, část výroby je na východě, ale klasiku zatím ve Švédsku vyrábí. Jak to bude potom nevím, netroufám si ani předvídat.
Mám pocit, že stará citica byla Japonská, stejně jako stradic. Ten byl Japonský určitě.Copak nesrovnávám srovnatelné? Kolik stojí corvalus a kolik C3? Ani nevím, jak si teď cenově stojí, ale ty to určitě zjistíš, dík.
Teď srovnám onu jmenovanou citicu z Japonska s dnešní Cé trojkou. Mám? Ale to bych se opakoval. A držím se corvaluse proto, protože ho mám a mohu srovnávat. Až budu mít, což asi nevyjde, kalkatu, tak srovnám kalkatu s čímkoli co mám doma a …
reagovat - Středa 2. února 2011 v 17:17 ® sethy reakce na …
-
PetrC> tohle nemá smysl
reagovatNěkdy to porovnáme u vody a uvidíme.
- Středa 2. února 2011 v 17:09 ® PetrC reakce na …
-
sethy> neslovíčkařím. A co si představuješ pod pojmem extra?
Že se rozpadlo mě? Nevím, možná náhoda, ale proč se rozpadl je jasně vidět.
Že se Jirkovi MP šmodrchal nechápu, asi měl naviják špatně seřízený anebo se to za těch pár let ještě nenaučil, o čemž pochybuji, ale připouštím v tuto chvíli každou možnost.
Vzpomínám si na loňský sraz, kde prutos mrskal vodu mou sestavou a také to motal a dokonce jednou totálně, mě se to za celou dobu nestalo. Jo a Tom si to také odpracoval…
Možná je chyba v technice náhozu, nevím, ale asi to tak bude. Protože když všichni motáte…
Nevěřím, že se šimánem nahodíš dál, ale to by se musel vyzkoušet, zatím je to jen mlácení prázdné slámy.Mohl jsem uplatnit záruku, ale v případě šimána na to prdím. Viděl jsem co jsem vidět chtěl a utvrdil se v tom, co jsem předpokládal.
reagovat
Jasně, jsem zaujatý, ale mám důvod. A vyveďte mě z omylu. - Středa 2. února 2011 v 17:07 ® sethy reakce na …
-
osprey> zajímavé to Curado.
reagovat - Středa 2. února 2011 v 16:43 ® sethy reakce na …
-
PetrC> A myslíš že se někdy dohodnem?
reagovat - Středa 2. února 2011 v 16:39 ® osprey
-
Já musím říct, že seřízení magnetické a mechaniké brzdy u Daiwy mi dovolilo si to během krátké doby vychytat tak, že jsem byl s tímto systémem mimořádně spokojený. Pro tuctového uživatele je to snadnější a přátelštější.
Na druhou stranu jsem celkem spokojen s tím, jak moje Abučka házejí a motám je jen tehdy, když mám příliš lehkou nástrahu a nelítá mi dost daleko, takže si začnu pomáhat „smekáčovými“ návyky (hody ostrým švihem). Proto jsem si pořídil MP s lehčí cívkou.
Z nějakého důvodu je mým nejhůře házejícím multíkem Bantam Curado. Jinak je super, skvěle šlape, všechno funguje, ale ty metry prostě nedá.
reagovat - Středa 2. února 2011 v 16:31 ® sethy reakce na …
-
PetrC> jenže Abu už ve švédech moc nevyrábí, krom klasiky, a nebude trvat dlouho a nebudou tam vyrábět nic. Byly snad staré šima vyráběné v Japonsku špatné.
reagovat
Na jednu stranu říkáš ať srovnávám srovnatelné a na druhou stranu srovnánáš starý C3 poctivé švédské produkce s novám nekvalitním malajským šimem.
Tak srovnej staré abu se starým šime z japonska a nebo nové abu vajíčko vyrobené buhví kde s novým šímem vyrobeným buhví kde.
Pořád se jen držíš jednoho nepovedeného Corvaluse. Jenže já měl možnost srovnat třeba recorda s calcuttou a tam je jednoznačný vítěž calcutta. - Středa 2. února 2011 v 16:30 ® PetrC
-
sethy> jsme jako malé děti, dohadujeme se o ničem. Jenže v mém případě jsem doložil obrázky a ty nic. Jen domněnky, ale žádná fakta.
reagovat
Zbytek za chvíli, musím venčit hafinu. - Středa 2. února 2011 v 16:26 ® sethy reakce na …
-
PetrC> jen slovíčkaříš. Ono neznamená že když to bude fungovat že je to něco extra. Funguje i exage…
reagovat
Zajímavé že se rozpadlo jen tobě
Když jsem byl posledně s regulem na rybách tak se mu record zamotával každým hodem, asi to taky neumí. Nebo hold Abu funguj jen ve Vaší rodině.
Pokud jsem Abu nastavil tak aby se nemotalo, byla odhozová brzda dotažena již na tolik, že jsem házel poloviční vzdálenosti co se šimem.
Mohl jsi koupit špatný kousek, který se může vyskytnout u každé firmy, ale na to máš přece 2 roky záruku, nebo se pletu. - Středa 2. února 2011 v 16:23 ® PetrC reakce na …
-
sethy> samozřejmě i u abu mohou prodat vadný kousek, ale u MP švédské produkce se to, pokud vím, ještě nestalo. Že by měli 100% kontrolu?
reagovat
Přesně tak, mají fungující kontrolu – pán sedí u stolu a kontroluje jeden MP za druhým. Co se mu nezdá buď na místě upraví anebo vrátí. Něco jiného bude asi asijská produkce.
Ale co corvalus? Jak mohl projít s tím, že nemá funkční odstředivou brzdu?!
Mrkni se na detail a uvidíš co bylo nefunkční. - Středa 2. února 2011 v 16:18 ® PetrC reakce na …
-
sethy> a vůbec, i kdybych si koupil to nejlacinější, co šimáno nabízí, tak se přece nemůže stát, že si koupím polotovar, co se během několika měsíců rozpadne.
Nebo ano? Stane?
Jasně, u šimána se mi to stalo. A u stradica také, což už je vyšší model.
Je mé hanění nespravedlivé?Pokud si koupím blue max od abu, tak to se mi nestane. Respektive nevím, že by se tak stalo.
U staré MP citica nešla třeba citlivě nastavit mechanická brzda. Buď byla moc volná anebo moc utažená. Nic mezi tím.
S abu se učil můj syn a neměl problém. Takže nevím, s čím jsi zápasil.Tak vidíš, nevíš o žádném porouchaném navijáku nad 2 000, ale tvrdíš, že abu prodává nic moc.
reagovat - Středa 2. února 2011 v 16:17 ® sethy reakce na …
-
PetrC> Z těch fotek fakt nevím co bylo nefunkční. Já jsme s ním chytal bez problémů. Myslíš že Abu nemůže vyrobit nepovedený kus, nikdy, ani jeden!
reagovat - Středa 2. února 2011 v 16:07 ® PetrC
-
sethy> také se tomu směju, protože je to až neskutečné. Odkaz jsem dával před více jak týdnem, tak kdo chce, může se na to veselé nadělení podívat.
A ty?
Ty musíš!Když si koupím obyčejný (a ještě levnější než ono šimáno) Ambassadeur klasické konstrukce, tak se nestane, že by byl částečně nefunkční a v půlce sezóny mu odpadl boční kryt.
reagovat - Středa 2. února 2011 v 16:02 ® sethy
-
PetrC> Ani jedna sezona
reagovatopravdu úsměvné. Já už vlastně chytám s nefunkčním navijákem
Mě příjde že sis záměrně koupil to nejlevnější šímo abys ho mohl hanit. Co vůbec ti na tom nefungovalo?
Pokud si koupim silver maxe tj. multik od Abu v ceně Corvaluse bude to to samé.
Nikdy se mi ho nepovedlo nastavit, tak aby fungoval – Abu.
Pujčil sem šímo kamarádovi co to v životě nedržel v ruce a odchytal s tím celý den bez problému…
Já nevím o žádném navijáku nad 2000 který by se porouchal normálním používáním (pokud byl pravidelně servisovaný). - Středa 2. února 2011 v 15:47 ® PetrC reakce na …
-
sethy> co se nahazování týká, tak nemám sebemenší problém. Nejspíš mám jinak nastavený naviják.
Případné zamotání je pokaždé mojí vinou. A šimáno? To aby pracovalo jak má, tak jsem ho musel zprovoznit. A teď si představ, že si ho koupí laik… A o životnosti raději mlčím. Deset let? Naprostý nesmysl, ani jedna sezona.Přesně tak, abu je levné a myslíš, že je tak rozšířené jen díky ceně? A o dalších výhodách si napíšeme časem, až k tomu bude příležitost.
Napsal jsem, že se suverän nevyrábí, ale mám jich pár doma a ještě dlouho mít budu, tak nechme minulost minulostí a buďme v přítomnosti. Kdo chce, suverän si ještě sežene.
Máš pravdu, dnešní navijáky Abu jsou oproti minulosti dost děsné, ale netýká se toto čirou náhodou všech známých značek? Budeš mě muset přesvědčit o opaku. A dnešní produkce je vzájemně srovnatelná a je jedno jestli daiwa, šimáno, dam, spro, abu apod. Samozřejmě při stejné ceně.Nevím o rozbitém suveränu, který se porouchal běžným provozem a nevěřím, že se tak stalo. A je jedno, jestli ho odrovnal David nebo někdo jiný. Prostě tomu nevěřím.
reagovat - Středa 2. února 2011 v 15:29 ® sethy
-
PetrC> Já zase s Abu nemám nikterák dobrá zkušenosti. Co se týče stránky použitých materiálů atd, prostě těch věcí co chválíš, tak to beru. Ale neháže se s tím nic moc extra. Pro mě je lepší naviják který nevydrží celý život ale třeba jen 10 let, ale prostě bude fungovat tak, jak potřebuju. A ne že ho budu pořád rozmotávat. šimo jsem zamotal za dobu co ho mám max 2×.
reagovat
A už jsi zase u té ceny. Ano Abu je levné a díky tomu je tak rozšířené. Jenže to jsou tak všechny výhody.
Jenže ten Suverän se již řadu let nevyrábí, tak nežij minulostí. Dnešní navijáky Abu nejsou nic extra. Když si někdo bude chtít koupit nový kousek, tak co udělá? Asi se podívá u konkurence. A pokud vím (možná se pletu a byl to někdo jiný), ale HaD ho měl a odrovnal ho. - Středa 2. února 2011 v 15:25 ® PetrC
-
sethy> udržet to zde při životě? Všechno má svůj čas…
Ale je to od tebe milé a cením si na tebe zuby…
reagovat