Chytej.cz

Multiplikátory a fígle kolem nich necteno

16.1.2011 | PetrC | 226.537 zobrazení | 3.369 odpovědí

Diskuze a názory a postřehy a otázky a odpovědi, jak po stránce praktické, tak po stránce teoretické. A to vše kolem vrhacích multiplikátorů.
No a když na to přijde, tak jsme schopni probrat i MP přívlač.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 28. ledna 2011 v 15:38 ® sethy
sethy

PetrC> a hned dvakrat jo :-D
Podivej já raději budu používat 5kovou, protože 6ka mě prostě nesedí v ruce – není to pohodlne a rybaření přestává být zábavou.

reagovat
Pátek 28. ledna 2011 v 15:33 ® PetrC reakce na …

sethy> tak pro šmrdlátka, co používáš ty, je pětková velikost možná optimální.
Pro běžný lov s jerky je optimální šestková velikost.
Pro jedince s normální obří dlaň je vhodné začít u této velikosti a tohoto typu MP: http://www.seaisletackle.com/…/4,2794.html

Kdybys něčemu nerozuměl, tak tu klidně vznes dotaz.

:-D :-D
reagovat
Pátek 28. ledna 2011 v 15:24 ® sethy reakce na …
sethy

PetrC> Nene, ideální je 5ková. 6ková je jen pro lidí s obří dlaní :-D

reagovat
Pátek 28. ledna 2011 v 15:08 ® džigit

osprey> jj,jsem si to myslel.Ale troling nedělám a nechtěl jsem být za většího pitomce,než mám ve výučním listu :-))

reagovat
Pátek 28. ledna 2011 ve 14:42 ® Fugas

Já jsem loni těch pár vycházek odjerkoval s 4601. Ideální to asi není, ale problém jsem nenašel. Tam kde lezu, ale nepotřebuji házet extra daleko..

reagovat
Pátek 28. ledna 2011 ve 12:42 ® PetrC

Vymýšlíte bejkoviny. Record 5× má stejnou kapacitu jako klasická 4×xx.
Na normální dospělé jerky je ideální velikost 6×xx. Vrazí tam nějakou čtyřicítku nebo pětačtyřicítku a bude mít klid.
A Record 51 bude mít na tu normální přívlač. I když té pětatřicítky se mu tam moc nevejde.
Na Record bych se vybodnul, ale pokud chce šňůru, tak proč ne.

reagovat
Pátek 28. ledna 2011 ve 12:01 ® sethy reakce na …
sethy

regulus> Já recorda 51 měl a vlezlo se tam cca 100m šňury na 25kg…to fakt není moc.

reagovat
Pátek 28. ledna 2011 v 11:31 ® sethy reakce na …
sethy

regulus> Já nevím ale na 51 recorda moc toho tlustého vlasce nedá…

reagovat
Pátek 28. ledna 2011 v 10:56 ® PetrC

sethy> takže když ti řeknu abys mi přinesl tentonoc, tak mi přineseš prodlužovačku s MP?
Tak to bychom si skvěle rozuměli.

Samozřejmě jsem myslel na tu prodlužovačku, takže nevím, co jsi měl na mysli ty.

:-D :-D
reagovat
Pátek 28. ledna 2011 v 10:46 ® kerob reakce na …
kerob

regulus> penize nejsou zas takova brzda, i kdyz taky nehodlam za navijak utratit vse :-) Na Recorda kouknu.

reagovat
Pátek 28. ledna 2011 ve 2:27 ® regulus
regulus

kerob> doporučoval bych ti Record, ale je to jen můj názor. Jsou i další priority, jako peníze atd. možná Record 5601 (RCN 51) by mohl vyhovovat je to takovej rozumnej kompromis. Vybrat si ale musíš sám.

reagovat
Pátek 28. ledna 2011 v 1:40 ® sethy reakce na …
sethy

PetrC> s udělátorem mám jasno, tady není co řešit;-)
Tak tady říkáme všemu čemu zrovna nemůžeš přijít na název. Např.: „dones tam ten udělátor do elektriky jak se na to motá šňůra“ – no to je jasná prodlužka na bubnu. (tohle byla reálná ukázka ze života)
To cos myslel ty, to může být taky :-))

reagovat
Pátek 28. ledna 2011 v 1:23 ® PetrC reakce na …

sethy> no dobře, teď to nevyřešíme, ale jednou se k tomu vrátím.

Jo a už jsi vypátral, jak je to s tím udělátorem?

;-) ;-)
reagovat
Pátek 28. ledna 2011 v 0:46 ® sethy reakce na …
sethy

PetrC> To bych si nikdy nedovolil!:->

reagovat
Pátek 28. ledna 2011 v 0:35 ® jarda29 reakce na …
jarda29

A člověk se cítí trošku lépe,než ,,strejda" s Roenem o sto metrů dále…;-)

reagovat
Pátek 28. ledna 2011 v 0:33 ® PetrC reakce na …

jarda29> přesně tak, také si myslím, že jsem tak trochu možná asi minimálně inteligentní, ale hlavně blb, co by bez blbin nebyl tím, kým je.

;-) ;-)
reagovat
Pátek 28. ledna 2011 v 0:32 ® osprey reakce na …
osprey

jarda29> Jsem s reakcí o příspěvek zpátky.

Vláčecí multíky mají ještě jednu vlastnost – způsobujou to, že část lidí jim beznadějně propadne i v těch případech, kdy je úplně jedno s jakým navijákem to člověk odchytá. Jsou krásné, osobité a dokonalé. A krásně se drží. Snad jsem na nic nezapomněl.

reagovat
foto/forum/2011/th-img16314.jpg
Pátek 28. ledna 2011 v 0:30 ® jarda29 reakce na …
jarda29

Tak to se omlouvám,doba běží a já četl poslední stránku…

reagovat
Pátek 28. ledna 2011 v 0:30 ® PetrC reakce na …

sethy> tady? Nesmysl, to je nemožné.

Poslyš, ty nám něco tajíš!

:-O :-O
reagovat
Pátek 28. ledna 2011 v 0:28 ® osprey reakce na …
osprey

jarda29> Tak se hlavně zastav občas splknout nebo tohle tempo neudržíme – otázka je tu asi týden a má pomalu jedenáct set vstupů.

Proto je třeba zvažovat i takové ptákoviny, jako jestli je cívka nezbytnou součástí multíku.

Myslím, že za chvíli tady dojde i na rozebírání a soutěže, komu po smontování zbyde víc kousků bez ztráty funkčnosti navijáku.:-d

reagovat
Pátek 28. ledna 2011 v 0:28 ® jarda29 reakce na …
jarda29

Myslím,že multíky jsou na rybaření,kde bych se bál,že ,,smekáč''nebude úplně to nejvhodnější a asi úplnou inteligenci bych v tom nehledal.

reagovat
Pátek 28. ledna 2011 v 0:26 ® sethy reakce na …
sethy

osprey> opravil bych: „…všeobecného, vždycky se najde nějaká výjimka…“ na „vždycky se najde nějaký šťoural“ :-D

reagovat
Pátek 28. ledna 2011 v 0:23 ® jarda29 reakce na …
jarda29

Asi máš pravdu a to se mi líbí.

reagovat
Pátek 28. ledna 2011 v 0:22 ® osprey reakce na …
osprey

jarda29> Tady se to bere hodně s nadsázkou:-))

Informace je třeba hledat mezi spoustou banalit a plků, což je dobře, protože multíky jsou pro inteligentní lidi:-D

Anebo nejsou?

reagovat
Pátek 28. ledna 2011 v 0:18 ® PetrC reakce na …

jarda29> ono by se o tom všem mohlo dlouho diskutovat a komplikovat a přitom je to tak jasné a snadné.
Ale mám rád komplikace. Co by to bylo za život, kdyby nebyl komplikovaný.

reagovat
Pátek 28. ledna 2011 v 0:13 ® PetrC

osprey> to máš sice pravdu, ale je potřeba uvádět věci tak, jak jsou. Džigit by se pak mohl mylně domnívat, že je něco nějak a v reálu to je jinak.
Takže je nutné uvádět mylné/nepřesné informace na pravou míru.

Pokud máš nějaké pochybnosti ohledně MP, jejich cívky či kličky, zeptej se v tomto fóru. Od toho tu je a určitě se tu najde řada znalých.
Mě ale vynech, jsem totiž vyhlášený prudič a šťoural a já nevím co ještě, ale je toho určitě moc a ještě víc by ses toho dozvěděl položí-šli otázku, jestli jsem nebo nejsem prudič a šťoural a já nevím co ještě a jestli je toho víc. Jsem přesvědčen, že se to zde dozvíš. Od toho to tu tady tentokrát tak jako tak totiž trochu je.

:-) :-)
reagovat
Pátek 28. ledna 2011 v 0:09 ® jarda29 reakce na …
jarda29

Bývá možnost přepnout tichou a ,,cvrčkem''

reagovat
Pátek 28. ledna 2011 v 0:06 ® jarda29 reakce na …
jarda29

Nevím,myslím,že základní rozdíl je v přívlačovém a sumcovém(mořském)MP­.Ale cívka a klička?To je snad základ.Mám sumcové WFT a bez kličky a cívky?NE.

reagovat
Čtvrtek 27. ledna 2011 ve 23:58 ® osprey reakce na …
osprey

PetrC> U všech ne, ale u tohohle jo.

On je problém, že jakmile člověk napíše něco všeobecného, vždycky se najde nějaká výjimka. Nejsem si zcela jist ani tím, že mají všechny MP cívku a kličku. :-)

reagovat
Čtvrtek 27. ledna 2011 ve 23:36 ® PetrC

osprey> to není pravda, brzda u všech MP tichá není.

reagovat