Vyhledávání
Multiplikátory a fígle kolem nich
16.1.2011 | PetrC | 228.534 zobrazení | 3.369 odpovědí
Diskuze a názory a postřehy a otázky a odpovědi, jak po stránce
praktické, tak po stránce teoretické. A to vše kolem vrhacích
multiplikátorů.
No a když na to přijde, tak jsme schopni probrat i MP přívlač.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 24. ledna 2011 ve 20:36 ® PetrC reakce na …
-
kerob> na SRAM jsem slyšel řadu stížností a oproti šimánu je prý o dost hlučnější a málo přesný.
Mám XT a je to šimáno se vším všudy.
reagovat - Pondělí 24. ledna 2011 ve 20:34 ® PetrC reakce na …
-
sethy> no jo, ty se ale máš. Jenže na každého dojde a ona si tě nějaká najde…
Tak nebuď smutný, v životě přijdeš o víc než o pět centimetrů.
reagovat - Pondělí 24. ledna 2011 ve 20:32 ® PetrC reakce na …
-
džigit> no to já právě nevím jak to myslela. Asi se jí budu muset zeptat, ale nejspíš to bude díky mé figuře.
reagovat - Pondělí 24. ledna 2011 ve 20:31 ® troutkiller reakce na …
-
kerob> Zdar lovče!S tím fulem souhlas se šímem jen částečně
reagovatTeda na biku!
- Pondělí 24. ledna 2011 ve 20:24 ® kerob reakce na …
-
PetrC> ted SRAM X-9, ale mel jsem deore, LX, XT…
reagovat - Pondělí 24. ledna 2011 ve 20:24 ® sethy reakce na …
-
PetrC> asi o 5cm. To já nic zakázané nemám
reagovat - Pondělí 24. ledna 2011 ve 20:22 ® džigit reakce na …
-
PetrC> jen jestli měla na mysli dírky v ledu
reagovatTřeba již několik let sedíš v zimě doma zbytečně
- Pondělí 24. ledna 2011 ve 20:20 ® PetrC reakce na …
-
kerob> to je nesmysl, nikdo přece nemůže být proti šimánu zaujatý…
A co máš za sadu?
reagovat - Pondělí 24. ledna 2011 ve 20:19 ® kerob reakce na …
-
PetrC> ja ho nehanim, ja jenom konstatuju. Ale mozna jsem zaujatej
reagovat - Pondělí 24. ledna 2011 ve 20:15 ® PetrC reakce na …
-
sethy> o kolik centimetrů jsi ho zkrátil? Fakt jsi ale šikovný, osobně bych musel koupit nový, ale naštěstí nemusím, protože mám od manželky zakázáno tajtrdlikovat okolo dírek.
reagovat - Pondělí 24. ledna 2011 ve 20:11 ® sethy reakce na …
-
PetrC> Už jsem ho opravil
reagovat - Pondělí 24. ledna 2011 ve 20:03 ® PetrC reakce na …
-
kerob> nestěžuji si a nepozoruji na sobě žádnou deviaci. Tedy jestli to vůbec mohu napsat.
A je mi jasné, že to myslíš vážně, já totiž také. Většinu toho, co myslím vážně myslím vážně. Tedy až na výjimky.Syn má celopéro a když na něm sedím, tak jako jó, ono to péruje.
Hele, nehaň tady šimáno, mám ho na kole, jo!!!
reagovat - Pondělí 24. ledna 2011 v 19:58 ® kerob reakce na …
-
PetrC> vyjizdka na pevnym kole je bud trial nebo masochizmus, nic mezi tim. Ani smajla tam davat nebudu, jinak si budes myslet, ze to nemyslim vazne. Jedine full je spravna cesta a u me samozrejme uplne bez shimana, bo to je proste shit co se kol tyka
reagovat - Pondělí 24. ledna 2011 v 19:54 ® PetrC reakce na …
-
sethy> a ještě jedna věc, kterou tady troutkiller včera zmínil – moc si tu dragony neberme do huby, jinak budeme sežráni zaživa.
Stačí, že jsem byl dnes okusován za to šimáno…
reagovat - Pondělí 24. ledna 2011 v 19:52 ® PetrC reakce na …
-
sethy> a pak, že to u dragonů neumí, že? Kdo umí, ten dokáže i nemožné.
Ale je fakt, že u rukojeti působí při ohybu prutu největší síly a tlaky a tahy a ohyby.
reagovat
Tedy pokud je prut držen za rukojeť a ne za špičku, že? - Pondělí 24. ledna 2011 v 19:45 ® sethy reakce na …
-
PetrC> A praskl přesně tak jak dragony, u rukojeti
reagovat - Pondělí 24. ledna 2011 v 19:33 ® PetrC reakce na …
-
sethy> vždy jsem tvrdil, že jsi šikovný chlapec a máš zlaté ruce, protože jinak si neumím vysvětlit, že zlomíš prut na dírky.
Doufám, že jsi TO strkal do správné ďoury!
reagovat - Pondělí 24. ledna 2011 v 19:28 ® sethy reakce na …
-
PetrC> zatím nemám, zítra se do toho asi pustím. Dnes mě kámoš vytáhl po 2 letech na dírky no a já samozřejmě zlomil prut
reagovat - Pondělí 24. ledna 2011 v 18:51 ® PetrC reakce na …
-
sethy> ale jo, byla o tobě zmínka. Chtěl jsem na tebe hodit nějakou činnost, ale pak jsem neodolal a činnosti se věnoval celým svým já.
A co ty? Už máš dočištěno? Dokonce tu najdeš malý obrázkový návod – hledej Kubíku, hledej.
reagovat - Pondělí 24. ledna 2011 v 18:49 ® PetrC reakce na …
-
Barr> přesně tak, sranda by být měla a za každé situace.
To je fakt, jsou zde skupiny přívrženců té které značky a někteří tu svou hájí pomalu do roztrhání těla. Ale proč ne, sranda musí být a nuda je nudná.Pokud jde o shimáno, uznávám, že jsem zaujatý, ale důvody mám pádné a jeden z nich je i zdokumentován.
A pokud jde o jistoty v životě, tak dle mého je jen jediná jistota…
reagovat - Pondělí 24. ledna 2011 v 18:49 ® sethy reakce na …
-
PetrC> takže jsem zas o nic nepřišel
reagovat - Pondělí 24. ledna 2011 v 18:42 ® Barr reakce na …
-
PetrC> Pěkné! Sranda musí být.Nebýt „klubismu“ ve značkách,bylo by tady smutno.A to se ještě neozvali příznivci SPRO a Dragonu…Co se týče Shimana jsem klidný,v rychlý rozpad nevěřím.V životě musí být jistoty.
reagovat - Pondělí 24. ledna 2011 v 18:12 ® PetrC reakce na …
-
Barr> gratuluji k velikému štěstí, které ti upřímně a z celého srdce přeji a jsem velmi šťasten, že mohu být jedním z prvních, který je nadšen tvou radostí, jež nezná mezí, protože jak znám šimáno, tak z mého pohledu je mez velmi úzká a spjata se zjištěním, že šimáno tvoří jedny z největších zmetků, se kterými jsem se během svého veselého života setkal.
reagovat
Takže ještě jednou přijmi mou gratulaci k velikému štěstí, které ti upřímně a z celého srdce přeji a … - Pondělí 24. ledna 2011 v 18:07 ® PetrC reakce na …
-
sethy> jsme struční, věcní a ohleduplní. A ne jako někteří zdejší grafomani…
Jinak nového se nepřihodilo nic, snad jen se do detailu probralo šimáno. I s pár obrázky.
reagovat - Pondělí 24. ledna 2011 v 18:06 ® Barr
-
Teď jsem si uvědomil,jak jsem si bezstarostně rybářsky žil.Maje Shimana,přívlačové i multiplikátory,léta,neuvědomil jsem si,jak riskantní je to počin.Naštěstí v tom nejsem sám,jsem v tom společně se statisíci rybářů po celém světě. Asi mám štěstí,nerozpadl se mi žádný naviják,ani Tokoz v šedesátých letech a že jsem s nimi blbnul.
reagovat - Pondělí 24. ledna 2011 v 18:05 ® PetrC reakce na …
-
troutkiller> to je sice hezké, ale pokud nejsi z vyjížďky pořádně natřesený, tak je to prd vyjížďka.
Podle mě se musí faldy třást ještě hodinu od doby, co jsem slezl z kola.reagovat - Pondělí 24. ledna 2011 v 18:02 ® PetrC
-
kerob> tak až ho budeš servisovat, tak se koukni a případně to nafoť a hoď sem.
U tak malých ložisek běžným způsobem nezjistíš jeho stav a většinou tak i tak drhne. Dost často i nové.
Pokud nevlastníš navijáky opatřené těsnícími O kroužky, tak se k ložisku voda dostane. A jak snadno – vlhký vlasec/nacucaná šňůra putuje kladkou na kterou tlačí tlakem T a tímto tlakem se ždíme silou Ž a část této vody jednak odstředivou silou O odstříkne a část vody putuje po kladce a po určité době (čas Č) se dostane na její kraj, který rotuje rychlostí R shodnou s rotací kladky, ale to není podstatné, protože voda se dostane na bok kladky, kde je to kousek k ložisku, které je tímto vodě vystavení a po čase Č1 vodu přijme.
Tolik ke kladce a ložisku. Není nad to být stručný a věcný a hlavně přesný a precizní a neomylný a krásný.Schválně to někdy zkus a pak dej také vědět.
Tyto navijáky jako je awa shima nebo jakýkoli bajtruner a pod, jsou podle mě na nic. Přesně jak píšeš, je to veliké (zbytečně), těžké a blbě se s tím nahazuje s větší gramáží do dálky. Oni totiž existují lepší navijákové!
reagovat - Pondělí 24. ledna 2011 v 17:57 ® sethy
-