Chytej.cz

Multiplikátory a fígle kolem nich necteno

16.1.2011 | PetrC | 228.534 zobrazení | 3.369 odpovědí

Diskuze a názory a postřehy a otázky a odpovědi, jak po stránce praktické, tak po stránce teoretické. A to vše kolem vrhacích multiplikátorů.
No a když na to přijde, tak jsme schopni probrat i MP přívlač.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 24. ledna 2011 ve 20:36 ® PetrC reakce na …

kerob> na SRAM jsem slyšel řadu stížností a oproti šimánu je prý o dost hlučnější a málo přesný.

Mám XT a je to šimáno se vším všudy.

reagovat
Pondělí 24. ledna 2011 ve 20:34 ® PetrC reakce na …

sethy> no jo, ty se ale máš. Jenže na každého dojde a ona si tě nějaká najde…

:-D :-D

Tak nebuď smutný, v životě přijdeš o víc než o pět centimetrů.

reagovat
Pondělí 24. ledna 2011 ve 20:32 ® PetrC reakce na …

džigit> no to já právě nevím jak to myslela. Asi se jí budu muset zeptat, ale nejspíš to bude díky mé figuře.

reagovat
Pondělí 24. ledna 2011 ve 20:31 ® troutkiller reakce na …

kerob> Zdar lovče!S tím fulem souhlas se šímem jen částečně:-) Teda na biku!

reagovat
Pondělí 24. ledna 2011 ve 20:24 ® kerob reakce na …
kerob

PetrC> ted SRAM X-9, ale mel jsem deore, LX, XT…

reagovat
Pondělí 24. ledna 2011 ve 20:24 ® sethy reakce na …
sethy

PetrC> asi o 5cm. To já nic zakázané nemám :-D

reagovat
Pondělí 24. ledna 2011 ve 20:22 ® džigit reakce na …

PetrC> jen jestli měla na mysli dírky v ledu :-)) Třeba již několik let sedíš v zimě doma zbytečně :-D

reagovat
Pondělí 24. ledna 2011 ve 20:20 ® PetrC reakce na …

kerob> to je nesmysl, nikdo přece nemůže být proti šimánu zaujatý…

A co máš za sadu?

reagovat
Pondělí 24. ledna 2011 ve 20:19 ® kerob reakce na …
kerob

PetrC> ja ho nehanim, ja jenom konstatuju. Ale mozna jsem zaujatej :-D

reagovat
Pondělí 24. ledna 2011 ve 20:15 ® PetrC reakce na …

sethy> o kolik centimetrů jsi ho zkrátil? Fakt jsi ale šikovný, osobně bych musel koupit nový, ale naštěstí nemusím, protože mám od manželky zakázáno tajtrdlikovat okolo dírek.

reagovat
Pondělí 24. ledna 2011 ve 20:11 ® sethy reakce na …
sethy

PetrC> Už jsem ho opravil :-)

reagovat
Pondělí 24. ledna 2011 ve 20:03 ® PetrC reakce na …

kerob> nestěžuji si a nepozoruji na sobě žádnou deviaci. Tedy jestli to vůbec mohu napsat.
A je mi jasné, že to myslíš vážně, já totiž také. Většinu toho, co myslím vážně myslím vážně. Tedy až na výjimky.

Syn má celopéro a když na něm sedím, tak jako jó, ono to péruje.

Hele, nehaň tady šimáno, mám ho na kole, jo!!!

reagovat
Pondělí 24. ledna 2011 v 19:58 ® kerob reakce na …
kerob

PetrC> vyjizdka na pevnym kole je bud trial nebo masochizmus, nic mezi tim. Ani smajla tam davat nebudu, jinak si budes myslet, ze to nemyslim vazne. Jedine full je spravna cesta a u me samozrejme uplne bez shimana, bo to je proste shit co se kol tyka :-D

reagovat
Pondělí 24. ledna 2011 v 19:54 ® PetrC reakce na …

sethy> a ještě jedna věc, kterou tady troutkiller včera zmínil – moc si tu dragony neberme do huby, jinak budeme sežráni zaživa.

Stačí, že jsem byl dnes okusován za to šimáno…

:-93; :-93;
reagovat
Pondělí 24. ledna 2011 v 19:52 ® PetrC reakce na …

sethy> a pak, že to u dragonů neumí, že? Kdo umí, ten dokáže i nemožné.

Ale je fakt, že u rukojeti působí při ohybu prutu největší síly a tlaky a tahy a ohyby.
Tedy pokud je prut držen za rukojeť a ne za špičku, že?

reagovat
Pondělí 24. ledna 2011 v 19:45 ® sethy reakce na …
sethy

PetrC> A praskl přesně tak jak dragony, u rukojeti :-D

reagovat
Pondělí 24. ledna 2011 v 19:33 ® PetrC reakce na …

sethy> vždy jsem tvrdil, že jsi šikovný chlapec a máš zlaté ruce, protože jinak si neumím vysvětlit, že zlomíš prut na dírky.

Doufám, že jsi TO strkal do správné ďoury!

;-) ;-)
reagovat
Pondělí 24. ledna 2011 v 19:28 ® sethy reakce na …
sethy

PetrC> zatím nemám, zítra se do toho asi pustím. Dnes mě kámoš vytáhl po 2 letech na dírky no a já samozřejmě zlomil prut :-D

reagovat
Pondělí 24. ledna 2011 v 18:51 ® PetrC reakce na …

sethy> ale jo, byla o tobě zmínka. Chtěl jsem na tebe hodit nějakou činnost, ale pak jsem neodolal a činnosti se věnoval celým svým já.

A co ty? Už máš dočištěno? Dokonce tu najdeš malý obrázkový návod – hledej Kubíku, hledej.

reagovat
Pondělí 24. ledna 2011 v 18:49 ® PetrC reakce na …

Barr> přesně tak, sranda by být měla a za každé situace.
To je fakt, jsou zde skupiny přívrženců té které značky a někteří tu svou hájí pomalu do roztrhání těla. Ale proč ne, sranda musí být a nuda je nudná.

Pokud jde o shimáno, uznávám, že jsem zaujatý, ale důvody mám pádné a jeden z nich je i zdokumentován.

A pokud jde o jistoty v životě, tak dle mého je jen jediná jistota…

reagovat
Pondělí 24. ledna 2011 v 18:49 ® sethy reakce na …
sethy

PetrC> takže jsem zas o nic nepřišel:-))

reagovat
Pondělí 24. ledna 2011 v 18:42 ® Barr reakce na …

PetrC> Pěkné! Sranda musí být.Nebýt „klubismu“ ve značkách,bylo by tady smutno.A to se ještě neozvali příznivci SPRO a Dragonu…Co se týče Shimana jsem klidný,v rychlý rozpad nevěřím.V životě musí být jistoty.

reagovat
Pondělí 24. ledna 2011 v 18:12 ® PetrC reakce na …

Barr> gratuluji k velikému štěstí, které ti upřímně a z celého srdce přeji a jsem velmi šťasten, že mohu být jedním z prvních, který je nadšen tvou radostí, jež nezná mezí, protože jak znám šimáno, tak z mého pohledu je mez velmi úzká a spjata se zjištěním, že šimáno tvoří jedny z největších zmetků, se kterými jsem se během svého veselého života setkal.
Takže ještě jednou přijmi mou gratulaci k velikému štěstí, které ti upřímně a z celého srdce přeji a …

reagovat
Pondělí 24. ledna 2011 v 18:07 ® PetrC reakce na …

sethy> jsme struční, věcní a ohleduplní. A ne jako někteří zdejší grafomani…

Jinak nového se nepřihodilo nic, snad jen se do detailu probralo šimáno. I s pár obrázky.

reagovat
Pondělí 24. ledna 2011 v 18:06 ® Barr

Teď jsem si uvědomil,jak jsem si bezstarostně rybářsky žil.Maje Shimana,přívlačové i multiplikáto­ry,léta,neuvě­domil jsem si,jak riskantní je to počin.Naštěstí v tom nejsem sám,jsem v tom společně se statisíci rybářů po celém světě. Asi mám štěstí,nerozpadl se mi žádný naviják,ani Tokoz v šedesátých letech a že jsem s nimi blbnul.

reagovat
Pondělí 24. ledna 2011 v 18:05 ® PetrC reakce na …

troutkiller> to je sice hezké, ale pokud nejsi z vyjížďky pořádně natřesený, tak je to prd vyjížďka.
Podle mě se musí faldy třást ještě hodinu od doby, co jsem slezl z kola.

:-) :-)
reagovat
Pondělí 24. ledna 2011 v 18:02 ® PetrC

kerob> tak až ho budeš servisovat, tak se koukni a případně to nafoť a hoď sem.

U tak malých ložisek běžným způsobem nezjistíš jeho stav a většinou tak i tak drhne. Dost často i nové.
Pokud nevlastníš navijáky opatřené těsnícími O kroužky, tak se k ložisku voda dostane. A jak snadno – vlhký vlasec/nacucaná šňůra putuje kladkou na kterou tlačí tlakem T a tímto tlakem se ždíme silou Ž a část této vody jednak odstředivou silou O odstříkne a část vody putuje po kladce a po určité době (čas Č) se dostane na její kraj, který rotuje rychlostí R shodnou s rotací kladky, ale to není podstatné, protože voda se dostane na bok kladky, kde je to kousek k ložisku, které je tímto vodě vystavení a po čase Č1 vodu přijme.
Tolik ke kladce a ložisku. Není nad to být stručný a věcný a hlavně přesný a precizní a neomylný a krásný.

Schválně to někdy zkus a pak dej také vědět.

Tyto navijáky jako je awa shima nebo jakýkoli bajtruner a pod, jsou podle mě na nic. Přesně jak píšeš, je to veliké (zbytečně), těžké a blbě se s tím nahazuje s větší gramáží do dálky. Oni totiž existují lepší navijákové!

;-) ;-)
reagovat
Pondělí 24. ledna 2011 v 17:57 ® sethy
sethy