Chytej.cz

Multiplikátory a fígle kolem nich necteno

16.1.2011 | PetrC | 228.484 zobrazení | 3.369 odpovědí

Diskuze a názory a postřehy a otázky a odpovědi, jak po stránce praktické, tak po stránce teoretické. A to vše kolem vrhacích multiplikátorů.
No a když na to přijde, tak jsme schopni probrat i MP přívlač.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 22. ledna 2011 ve 13:25 ® osprey reakce na …
osprey

LeoC> Řada MAX (na barvě nezáleží) je sice v pohodě použitelná, ale trochu tomu chybí taková ta přidaná hodnota v podobě radosti z kousku pěkného cajku.

Na začátek dobrý, dost lidí s tím může být spokojeno, nic zásadního proti, ale…

Jde o to, jestli když si to vezmeš do ruky, ucítíš to „ale“. A nekupuj je u Kajmana, tam je mají za nejhorší cenu pod Sluncem (jestli s tím přes zimu něco neudělali).

reagovat
Sobota 22. ledna 2011 ve 13:16 ® PetrC reakce na …

sethy> měl bych napsat, že sethy má pravdu ve všem.
Jenže nenapíšu, on by si tu první větu, tu super větu, dal do karty.

;-) ;-)
reagovat
Sobota 22. ledna 2011 ve 12:45 ® sethy reakce na …
sethy

LeoC> měl jsem pujčený Silver Max a teda nic moc.

reagovat
Sobota 22. ledna 2011 ve 2:04 ® PetrC reakce na …

LeoC> viděl jsem, měl jsem v ruce, vyzkoušel jsem a neoslovil mě. Vůbec celá řada Max je divná. Ono také nejde o původní produkci Abu, nýbrž výrobu „na zakázku“ a na těchto MP najdeš natisknuty různé značky. Podívej se třeba na cabelas.

reagovat
Sobota 22. ledna 2011 ve 2:01 ® PetrC reakce na …

LeoC> tak tady ty rybky jsem viděl na srazu. Mají hezký, tedy zajímavý chod. Podle mě ale mají do klasických jerků a jejich pohybu hodně daleko.

reagovat
Sobota 22. ledna 2011 v 1:09 ® LeoC
LeoC

Máte někdo zkušenosti s tímhle multíkem:

ABU GARCIA AMBASSADEUR BLACK MAX-L

reagovat
foto/forum/2011/th-img16256.jpg
Sobota 22. ledna 2011 v 0:50 ® LeoC reakce na …
LeoC

PetrC> Zatím je mám objednané, snad příští týden přijdou. http://www.norstream.cz/item.php?…

reagovat
Pátek 21. ledna 2011 ve 22:05 ® PetrC reakce na …

osprey> i po letech pozoruji vyšší účinnost jerků oproti třeba wobblerům. Někdy je sice rozdíl nepatrný, ale je to tam.
Tím ale nechci vyzdvihovat jerky nade vše, to bych nerad. Hodně rád používám plandavky, které jsou vynikající a dá se s nimi blbnout pomalu víc než s jerky.

Každá sezona je jiná, s i bez jerků. Loňský rok byl tedy bída, ale se vším všudy, což je samozřejmě pouze můj silně subjektivní názor, protože jsem díky nedostatku času u vody moc nebyl.

Jo a ještě jedna věc. Jsou nástrahy, co se nikdy neokoukají. Ale opět se jedná pouze o mou domněnku.

reagovat
Pátek 21. ledna 2011 ve 21:49 ® osprey reakce na …
osprey

PetrC> Nejde o to, že by se okoukaly, ale ta první sezóna, kdy se na revíru objeví, je jiná. I dost ryb, které jinak při kontaktu s vláčecí nástrahou nehnou brvou, si zkusí sáhnout.

sus1> Jasně že je to móda. Ale aspoň část těch, co podlehnou trendu a pak zjistí, že multík není pro ně, naplní bazary neošoupaným novým cajkem pro ten zbytek. Já snad multíky ani jinak nekupuju. Samá čerstvá ojetina.

reagovat
Pátek 21. ledna 2011 ve 21:35 ® PetrC reakce na …

LeoC> ale měl bych, tedy chtěl bych letos začít opět zkoušet nové a pro mě zatím nepoznané. Poslední dobou nějak zaostávám a už neexperimentuji, což je velká škoda.

reagovat
Pátek 21. ledna 2011 ve 21:30 ® PetrC reakce na …

LeoC> ne, nezkoušel.

reagovat
Pátek 21. ledna 2011 ve 21:26 ® sus1

osprey> Mě by to též nevadilo.
Já jen,když se mluví o ,, bílé " barvě,že je nej,tak druhý den nepotkám člověka,který by na sobě neměl něco bílého.:-)

reagovat
Pátek 21. ledna 2011 ve 21:24 ® LeoC reakce na …
LeoC

PetrC> Zkoušel jsi jekry od Izuma?

reagovat
Pátek 21. ledna 2011 ve 21:07 ® PetrC reakce na …

osprey> tak to s těmi jerky u vás nepřehánějte.

Dělám si srandu, jerky používám už dost dlouho a rybám se neokoukaly.

reagovat
Pátek 21. ledna 2011 ve 20:31 ® osprey reakce na …
osprey

sus1> To by mi nevadilo. Multík tě tlačí pryč od UL a orientace na malé ryby (i když i to se dá), takže svým způsobem je to pozitivum.

A nechytíš s ním víc ryb než jinak. Možná bude úspěšné jerkování tam, kde to ryby neznají, ale to je záležitost jedné dvou sezón. U nás už jsou z toho ryby vyléčené.

reagovat
Pátek 21. ledna 2011 v 19:49 ® sus1 reakce na …

osprey> Noo, jestli tady o tom budete ještě nějakej čas diskutovat,tak na jaře jich bude u vody asi dost,co budou držet v ruce prut s multíkem.:-)

reagovat
Pátek 21. ledna 2011 v 17:23 ® osprey reakce na …
osprey

LeoC> Bohužel zjistíš, že o moc víc ryb to nechytí.

Ale možná to chytí tebe. Někteří jedinci jsou vůči multíkové infekci dost citliví a snadno podlehnou:-))

reagovat
Pátek 21. ledna 2011 v 7:52 ® LeoC
LeoC

regulus> jo, jo, mezi svátky jsem si dal pauzu, díval jsem se na nakoupené DVD a pak jsem propadl nákupní horečce :-D Osprey by Ti povykládal, jak jsem ho zahrnoval dotazy …:-D

Napřed multík, pak proutek, pak další multík, a další proutek, k tomu několik jerků ..... ještě, že začal nový rok a já se musel vrhnout do budování rozvinuté kapitalistické společnosti. Jinak bych nakupoval do teďka..

reagovat
Čtvrtek 20. ledna 2011 ve 22:59 ® PetrC reakce na …

sethy> to je mi líto, snad to ze sebe brzy vyženeš a ne jako já. Trápilo mě to celých čtrnáct dnů.

Tak se šetři a dobrou.

reagovat
Čtvrtek 20. ledna 2011 ve 22:55 ® sethy reakce na …
sethy

PetrC> nic, du spat, něco na mě leze :-((

reagovat
Čtvrtek 20. ledna 2011 ve 22:51 ® PetrC

A co je nového?

reagovat
Čtvrtek 20. ledna 2011 ve 22:47 ® sethy reakce na …
sethy

regulus> dneska se pauzuje;-)

reagovat
Čtvrtek 20. ledna 2011 ve 22:41 ® džigit

Se zelím! :-))

reagovat
Čtvrtek 20. ledna 2011 ve 22:27 ® sus1 reakce na …

regulus> Si se nějak tady rozjel??:-)

reagovat
Čtvrtek 20. ledna 2011 ve 22:25 ® regulus
regulus

No kurnik, není možná, tady to dneska nějak bucá …

reagovat
Čtvrtek 20. ledna 2011 ve 21:40 ® regulus reakce na …
regulus

LeoC> jo ty ho máš čerstvej???

reagovat
Čtvrtek 20. ledna 2011 ve 20:25 ® LeoC reakce na …
LeoC

regulus> hezký na pohled a pocitově v ruce sedí, ale skutečně se projeví až u vody. Předtím jsem koupil castingovou Daiwu podobných parametrů a rozdíl je jako mezi fabkou a superbem.

reagovat
Čtvrtek 20. ledna 2011 v 18:39 ® regulus reakce na …
regulus

LeoC> co bych ti nevěřil, na EBay je normální, že něco stojí např $60 a $40 je doprava a u jinýho prodejce to samý stojí $98 a doprava je gratis. Prostě se chtějí dostat do reálné ceny zboží+doprava. Mockrát se mi stalo, že cena za dopravu kterou tam měl napsanou byla třeba o $10 vyšší než je v ceníku a ta samá (ceníková) cena byla na zásilce. Cabelas třeba účtuje dopravu z ceny zboží, Orvis je s dopravou ještě dražší. Je dycky třeba brát konkrétní příklad, ceny se můžou i značně lišit. Další věcí je to, že firma je třeba z USA, ale zboží ti přijde úplně odjinud. Ale to je fuk, nebudem to pitvat … :-D

Mimochodem, jak s ním seš spokojenej???

reagovat
Čtvrtek 20. ledna 2011 v 15:45 ® LeoC
LeoC

regulus> Asi jsme se nepochopili navzájem, já to bral tak, že mi nevěříš, že to jde levněji…;-)

reagovat
Čtvrtek 20. ledna 2011 v 15:38 ® regulus
regulus

LeoC> já už fakt nevím co ti na to mám odpovědět, ty seš jako malý děcko kterýmu zbořili bábovčičku. Já ti kurnik netvrdím, žes nezaplatil 27 doláčů, Sethy se bavil o ceně z konkrétního obchodu a pokud v obchodě mají napsaný, že to posílají USPS jako Express Mail a z kalkulátoru mi vypadne minimálně 43 doláčů, tak přece nebudu tvrdit, že zaplatí $27. Ty jsi oponoval že to je moc a mocí mermo to tu omíláš stále dokola.

reagovat