Chytej.cz

Multiplikátory a fígle kolem nich necteno

16.1.2011 | PetrC | 228.426 zobrazení | 3.369 odpovědí

Diskuze a názory a postřehy a otázky a odpovědi, jak po stránce praktické, tak po stránce teoretické. A to vše kolem vrhacích multiplikátorů.
No a když na to přijde, tak jsme schopni probrat i MP přívlač.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 18. ledna 2011 ve 21:05 ® osprey reakce na …
osprey

LuboO> Ty názory se liší. Opravdu jsou zastánci vlasce i šňůry. Já chytám na oboje, ale u štik mě fakt vyhovuje vlasec. Ty silné zas tolik nepruží, aby to ovlivňovalo chod nástrahy a nespadne ti tolik ryb – některým úplně roztrhneš hubu. A víš, co to je, když ti toho jerka drapne nějaká padesátka pod nohama a ty to do ní v leknutí s pletenkou napálíš?

Na sumcovi není co trhat – tam ta huba drží a ty ho musíš držet v pohybu a pokud možno nade dnem. Potřebuješ sílu a zase sílu a občas ještě trochu síly navíc.

reagovat
Úterý 18. ledna 2011 ve 21:03 ® LuboO
LuboO

ja kebyze mam navijak (akykolvek) na lavu ruku, tak si tri prsty dolamem o klucku, dva si privrznem silonom do cievky a laktom si vybijem oko…

reagovat
Úterý 18. ledna 2011 ve 21:01 ® LuboO reakce na …
LuboO

troutkiller> to mas urcite pravdu, ja mam skor obavu, ze ked mi na jerka 13 cm skoci stucka 40 cm, tak jej pri zaseku so snurou urvem hlavu aj s prsnymi plutvami. Pri tom monofile je predsa len aka taka prietaznost. Ja viem, jemnejsi zasek, ale clovek niekedy spanikari… Aj ja mam na privlac na smekaci fajrlajna, ale tam je predsa len ten prut maksi, scasti to prepruzi pri zaseku. Pri jerkovom koliku neviem. Ale aspon tej stuke vypukam chrbticu…

reagovat
Úterý 18. ledna 2011 ve 20:57 ® troutkiller reakce na …

sidla_napajedla> Zdar lovče:-) Tenhle multík je spíš na vyvážku než na vláčku:-(( Co se rukou týče tal já točím levou ale třeba PetrC ti řekne pravej opak stejně jako amíci:-((

reagovat
Úterý 18. ledna 2011 ve 20:55 ® troutkiller reakce na …

LuboO> Když jdeš s jerkem co má 13cm plus tak jdeš většinou na větší fiš a když jdeš na větší fiš tak musíš zdolávat ty rybu a ne naopak:-) Nej ryba co mám na multík byl tolstoj hodně přez 20kg a hned dva za sebou:-) Na plutonu sem měl brzdu na doraz a stejně šel přez!Tahal sem se s ním 20 minut na 0.23 Power Pro!Byla to dřina kterou sem se Sumcem nezažil!

reagovat
Úterý 18. ledna 2011 ve 20:53 ® sidla
sidla

ahojte, možná je to předčastné, ale chtěl bych se zeptat jak to máte s multiplikátorama a rukama? :-) vyhovujou vám očka důle a nezvykle klička na pravé straně, nebo nepřirozeně multík nahoře prutu a točit levou,..jak si na to kdo zvykal?jak to máte?? spíše se mi jedná o prut esox taurus 200–400g který jeden vlastním se smekáčem, ale lákadlo je ten multík.líbí se mi tenhle- http://www.carpproduct.cz/…lx-452l-7530 taky bych rád abyste jako uplnemu lajku poradili nejake rozpoznávací znaky, ktery je na pravou, který na levou ruku. a taky kdo by věděl o nějakém sumcovém multíku kolem 1500 (+500) at sem hodí odkaz. taky se chcu omluvit těm, kterým bude příspěvek zavazet, a bude je spíše otraovat ,,blbýma,, dotazama.děkuju za odpověd

reagovat
Úterý 18. ledna 2011 ve 20:49 ® LuboO reakce na …
LuboO

troutkiller> tak a teraz som z toho jelen, lebo jedni vravia na jerky monofil, ty vravis snuru, kde je pravda?

reagovat
Úterý 18. ledna 2011 ve 20:47 ® troutkiller reakce na …

LuboO> Je to divný ale já na multík žádnýho Fouska nechytl:-) Mám všechny na smekáč!Multík mám na Jerky a velký woby kde potřebuješ nejmenší možnou prutažnost.

reagovat
Úterý 18. ledna 2011 ve 20:43 ® LuboO reakce na …
LuboO

osprey> aha, nevedel som, ze trout to ma na sumce, ja som sa bavil v dimenziach skor tej stukovej privlace, aj ked ani panbozko nevie, co ti na to skoci. Teda u mna vie, nic…

reagovat
Úterý 18. ledna 2011 ve 20:43 ® osprey
osprey

A ještě magnetická brzda Zillionu.

reagovat
foto/forum/2011/th-img16207.jpg
Úterý 18. ledna 2011 ve 20:42 ® osprey
osprey

Dám sem dvě fotky pro PetraC (Jardu) a LeoC:

Twitchin kriplík zvenku a zevnitř. V tom nejnižším mosazném kolečku je to jednocestné ložisko, co ten naviják bloklo.

reagovat
foto/forum/2011/th-img16205.jpgfoto/forum/2011/th-img16206.jpg
Úterý 18. ledna 2011 ve 20:40 ® osprey reakce na …
osprey

LuboO> Ono je to asi tak, že na štiku a další ryby má vlasec celou řadu výhod. U sumce jich moc není, tam je to o síle a tu ti pletenka dovolí daleko větší.

A jen málo vlasců neztrácí významnou měrou nosnost, pokud je několikrát pořádně přetížíš.

Takže můj názor: štika – vlasec, sumec – šňůra.

reagovat
Úterý 18. ledna 2011 ve 20:38 ® troutkiller reakce na …

LuboO> Nesmíš ho přetížit,co se uzlu týče tak nemužu sloužit láč uzly nepoužívám:-)

reagovat
Úterý 18. ledna 2011 ve 20:33 ® LuboO reakce na …
LuboO

troutkiller> takze ked s nim budem kmasat brutalnu vazku, tak sa brutalne oslabi? A ako je to s nim v uzloch?

reagovat
Úterý 18. ledna 2011 ve 20:30 ® LuboO reakce na …
LuboO

troutkiller> toto si precita Jarda a zatrati ta ako kacira pocas inkvizicie…:))

reagovat
Úterý 18. ledna 2011 ve 20:30 ® troutkiller reakce na …

LuboO> Pro začátek to stačí ale mám pocit že čim levnější multík tím budou ty začátky složitější:-((

reagovat
Úterý 18. ledna 2011 ve 20:28 ® troutkiller reakce na …

LuboO> Technium neni špatnej vlasec,kámoš na něj má hodně Fousku přez 1.5m ale má jeden problém:-(( Po tom co ho přetížíš jde hodně rychle do háje jeho pevnost!Na multík dávám jen šnuru!!!

reagovat
Úterý 18. ledna 2011 ve 20:26 ® džigit reakce na …

LeoC> http://www.rsp-fishing.cz/…on-hm80-150m

reagovat
Úterý 18. ledna 2011 ve 20:25 ® LuboO
LuboO

troutkiller> 45 € v akcii zo 72 €

reagovat
Úterý 18. ledna 2011 ve 20:25 ® LuboO
LuboO

co si myslite o tom nizkoprietaznom vlasci Shimano Technium v 0,35, bolo by to vhodne na MP? Ci nemam spekulovat a mam tam mrdnut klasicku 0,35 alebo 0,40?

reagovat
Úterý 18. ledna 2011 ve 20:22 ® troutkiller reakce na …

LuboO> Kolik ten zázrak stál?

reagovat
Úterý 18. ledna 2011 ve 20:19 ® troutkiller reakce na …

LeoC> Daiwa dělá vlasce celkem gut:-) Na Super Shinobi 0.31 mám v Norsku metrového Halíka a celkem v poho:-) Ani šnury nedělaji špatný!Jen ta cena:-((

reagovat
Úterý 18. ledna 2011 ve 20:19 ® LuboO reakce na …
LuboO

troutkiller> ved som vravel, ze sa niekto ozve, ze moj DAM je shit…:(((

reagovat
Úterý 18. ledna 2011 ve 20:16 ® LeoC reakce na …
LeoC

troutkiller> myslel jsem vlasec…:-D

reagovat
Úterý 18. ledna 2011 ve 20:15 ® troutkiller reakce na …

LeoC> Céčka se na tohle neptej páč zná jen ABU!Nebo ABBU?Je to fuck páč obojí je ze švédska:-)) )Pokud chceš odpověd na svojí otázku tak ta zní Daiwa:-) Vše ostatní je budˇmuzeum nebo shit:-))

reagovat
Úterý 18. ledna 2011 v 19:37 ® LeoC
LeoC

PetrC> máš nějakou oblíbenou a hlavně prověřenou značku nebo je to v celku jedno?

reagovat
Úterý 18. ledna 2011 v 19:36 ® troutkiller reakce na …

PetrC> Zdar multíkonáčelníku:-)) )čéče tak stampík je doma a bez karbonového XTR:-)) Co se DAMu týče tak mám po tatíkovi dva kousky dělaný v německu a jsou to kousky celokov a nezničitelný!

reagovat
Úterý 18. ledna 2011 v 19:07 ® osprey reakce na …
osprey

LuboO> Dokud byla výroba v Evropě, byl DAM legenda, ale pak to bylo jako se vším – samá Asie. Dnes, kdy se v Asii dělá skoro všechno a kvalita stoupla, je DAM stejně dobrá firma jako většina jiných.

reagovat
Úterý 18. ledna 2011 v 18:41 ® LuboO reakce na …
LuboO

PetrC> mas pocit, ze isiel D.A.M. kvalitativne dole? Neviem to posudit, nepoznam ich stare veci, mam doma od nich este jeden vlacak, Supernatural do 10g v 210cm dlzke, ohyba sa aj rukovät, ale za 20 eciek… Mal som v rukach aj celkom fajn damy, sa mi pozdavali, ale to boli s top kategorie od nich.

reagovat
Úterý 18. ledna 2011 v 18:28 ® PetrC

LuboO> dřív měl D.A.M skvělé věci, hlavně navijáky. A ten tvůj kousek určitě dělal někdo pro dam.
Nemyslím si, že by to měl být šunt. A mám-li být upřimný, tak osobně bych si vybral tvůj dam, než Leovu daiwu.
To ale neznamená, že je daiwa špatná, prostě mám raději klasický tvar.

reagovat