Vyhledávání
Multiplikátory a fígle kolem nich
16.1.2011 | PetrC | 225.583 zobrazení | 3.369 odpovědí
Diskuze a názory a postřehy a otázky a odpovědi, jak po stránce
praktické, tak po stránce teoretické. A to vše kolem vrhacích
multiplikátorů.
No a když na to přijde, tak jsme schopni probrat i MP přívlač.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 16. dubna 2012 ve 22:29 ® Ftmči
-
Dovolím si narušit nové téma drobnou poznámkou. Výběr prvního multíku jsem už vyřešil. Putuje ke mě Zauber 4000. No… Něják jsem té slevové ceně neodolal.
reagovat - Pondělí 16. dubna 2012 v 17:49 ® osprey
-
A ještě pár detailů. Ten hnědý zubatý půlkruh je spřažen s kolečkem venku a otáčí magnetem.
První dojmy – nezvyklé. Člověk má tendenci nastavit si mechanickou brzdu a dolaďovat to pomocí té magnetické. Osobně mi těch 20 kroků stačí a tahle 3D vychytávka vlastně dovoluje hlavně jemnější doladění v takové té „měkčí“ části spektra účinku magnetické brzdy.
Zatím mě ty skoky vyvolané použitím toho 3D zařízení vždycky spíš rozhodí, ale třeba by to byla otázka zvyku.
Jak to vidíte vy, kolegové?
reagovat - Pondělí 16. dubna 2012 v 17:42 ® osprey
-
Tady je to otevřené. Ty dva magnetické prstence jsou klasika. Celkově se dá jejich poloha měnit v dvaceti krocích asi o 60°. Krom toho je vidět, jak vnější prstenec stoupá při posunu té páčky nahoru.
Rozdíl ve velikosti brzdné síly je celkem výrazný.
reagovat - Pondělí 16. dubna 2012 v 17:28 ® osprey
-
Mám tu avizované nové téma. Daiwa přišla s novou 3D magnetickou brzdou. Mám to doma půjčené, zatím to bylo necelou hodinu u vody na chytejácké klubovce. První dojmy později.
Je to vlastně klasická magnetická brzda, kde je pomocí extra páčky na spodku navijáku možnost bočního posunu magnetů.
reagovat - Pondělí 16. dubna 2012 v 16:59 ® osprey reakce na …
-
troutkiller> Některé mají očka vkládaná, jiné tam mají spirálovou strukturu, která je do jisté míry nahrazuje. Víc nevím. Nikdy jsem to neměl.
Ale taky by to bylo zajímavé – jak se to chová s MP. Musím víc pracovat, abych si víc vydělal a mohl si koupit víc pitomostí, které nepotřebuju
Už mám ty fotky na změnu tématu. Vyřídím nějaké maily a rvu to sem.
reagovat - Pondělí 16. dubna 2012 v 16:09 ® troutkiller reakce na …
-
osprey>Já ted jen čekám na pojednání ohledně inliner prutu které očka nemaji vubec
reagovat)
- Pondělí 16. dubna 2012 ve 14:43 ® osprey reakce na …
-
kerob> Hele díky. Já to tak nějak vnímal – ono když bys tak nějak vytrhl ta očka z kontextu, tak je ten vliv možná malý. Ale tím, že tam vůbec jsou, tak prostě vliv mají – zejména tak nějak na tu pohodu toho hodu.
Měřit konkrétní dopad toho či onoho, to by chtělo vědecké pracoviště. Ale prostě jsem asi dvakrát měl prut, co mi prostě tak nějak neseděl a dával jsem vinu očkům. Pamatuju si ten s těmi šikmými. To zešikmení jim změní profil na ovál, vložka se vlasce dotýká hranou a protože ne vždy míříš špičkou ve směru vlasce, nějaké tření tam je. A není to úplně ono.
Ideální je plynulá řádka oček, kterou vlasec prolítne jak nudle
reagovatTímto tvrzením se ale z mé argumentace vytratil vědecký aspekt. Jdu na dvůr nafotit ty fotky, co jsem slíbil, bo jinak se tu sežerem.
- Pondělí 16. dubna 2012 ve 14:27 ® troutkiller reakce na …
-
David Havlíček>Sem rád že jako náčelník v tom máš jasno
reagovat)
- Pondělí 16. dubna 2012 ve 14:26 ® troutkiller
-
sys-el>Na mrku sem se odregistroval po tom co tam předvedly slovenský paka ohledně jedné otázky!Na dohady mám práci a věř že někdy je těch blbcu až nad hlavu
reagovatJá myslel osobně.
- Pondělí 16. dubna 2012 ve 14:24 ® HaD reakce na …
-
troutkiller> známe? Neznáme! Nebo vlastně známe?!
reagovat - Pondělí 16. dubna 2012 ve 14:21 ® troutkiller reakce na …
-
nnnap>To že si stačíme neni pravda páč tvoje kvality by to tady výrazně podepřely
reagovat - Pondělí 16. dubna 2012 ve 14:19 ® troutkiller reakce na …
-
David Havlíček>Hele a spolu se známe
reagovat)
- Pondělí 16. dubna 2012 ve 14:06 ® nnnap
-
vidím, že si tady kluci vystačíte i beze mne
reagovat - Pondělí 16. dubna 2012 ve 13:54 ® HaD
-
Ty wole, to je slovíčkaření. Má/nemá. Tak má nebo nemá? No nemá! To jsem ale říkal já?! Ty jsi říkal, že má. Ne! Říkal sem, že má, ale nemá, protože má…
L O L
reagovat - Pondělí 16. dubna 2012 ve 13:44 ® sys-el reakce na …
-
troutkiller> v dnešní době, když je svět tak malý, se zná snad každý s každým. Samozřejmě tě znám třeba i z mrku.
reagovat - Pondělí 16. dubna 2012 ve 13:42 ® troutkiller reakce na …
-
sys-el>Známe se?
reagovat - Pondělí 16. dubna 2012 ve 13:29 ® sys-el reakce na …
-
troutkiller> víš kolik témat dřív nebo později zapadlo v zapomnění? A uvidíš, že budou další a další, některá míň stupidní a některá víc.
reagovat - Pondělí 16. dubna 2012 ve 13:17 ® troutkiller reakce na …
-
sys-el>Neboj nic,ono tak zajímavé téma jak píšeš vyšumí brzo!Začnou se chytat ryby a je po řešení neřešitelného.
reagovat - Pondělí 16. dubna 2012 ve 12:19 ® sys-el
-
kerob> aha, i tak ti doporučím, aby sis přečetl důkladně co jsem napsal.
reagovat
Vyvázání prutu vždy ovlivní jeho chování, ale to nemá s přímým vlivem oček na délku náhozu nic společného. - Pondělí 16. dubna 2012 ve 12:05 ® kerob reakce na …
-
sys-el> ja mel za to, ze ty… protoze pokud napises, ze u multikoprutu nemaji ocka (pocet, tvar…) vliv na delku nahozu a oni pritom vzdy ovlivnuji chovani blanku, cimz samozrejme ovlivnuji i delku nahozu.
reagovat - Pondělí 16. dubna 2012 ve 12:05 ® HaD reakce na …
-
sys-el> možná
reagovat - Pondělí 16. dubna 2012 v 11:56 ® sys-el reakce na …
-
kerob> nejspíš jsem přehlédl takový detail – kdo tady tvrdí, že očka nemají vůbec žádný vliv. Protože toto tvrzení je skutečně velmi úsměvné.
reagovat - Pondělí 16. dubna 2012 v 11:51 ® kerob reakce na …
-
džigit> o tom zadna, ale predstava, ze u multiku ta ocka nemaji vubec zadny vliv je velice usmevna.
reagovat - Pondělí 16. dubna 2012 v 11:50 ® džigit reakce na …
-
kerob> u smekáče je ten vliv určitě větší,ale to je asi na založení nového fóra,nějakého méně občanského
reagovat - Pondělí 16. dubna 2012 v 11:30 ® kerob
-
Zajimavy tema… jsem si vcera cvicne zkusil dat multik na jeden vlaceci prut, co tady mam v podstate na vyhozeni (nebo opravy). Kdyz byl prut celej, litalo to rekneme normalne, pokud jsem odrezal kazde druhe ocko, letelo to o neco hur. Jako extrem jsem nechal pouze koncove a to nejbliz navijaku… s tim v podstate neslo poradne nahodit (chybela tomu ta plynulost, civka se mela tendeci pretacet)… takze podle me ma minimalne pocet ocek a jejich smysluplny rozmisteni po delce blanku na delku nahozu nejaky vliv (plynulost prenosu energie z nastrahy na civku). Ono i samotna pritomnost ocek (pocet, hmotnost, umisteni) ma vliv, vzhledem k setrvacnym silam a tim ovlivnenemu chovani blanku, a je jedno, jestli to je prut pod multik nebo pro smekaci navijak.
reagovat - Pondělí 16. dubna 2012 v 11:10 ® sys-el
-
troutkiller> kdyby to byly píčoviny, jak píšeš, tak by to velice brzy vyšumělo do prázdna.
reagovat
Kdybys pozorně četl, došel bys k závěru, že celou dobu tvrdím v podstatě to, co jsi právě napsal. Čili jak nepodstatný vliv očka mají.
Nemám na nikoho spadeno a nemám potřebu s někým vést boj.
Kdybys pozorně četl, tak bys došel k závěru, že všechno proběhlo v pohodě a osprey připraví další téma.
Vážně si myslíš, že celá ta debata byla mimo mísu, že se netýká tohoto fóra a že ho poškodila? - Pondělí 16. dubna 2012 v 10:46 ® troutkiller reakce na …
-
sys-el>Na mysli mám to že tady už delší dobu řešíš píčoviny
reagovatKdyž na prut s multíkem dám nástrahu která váží 30 a víc gramu tak je uplně jedno zda bude jedno očko o 1mm hozený nebo ne,poletí to jako z praku protože tím švihem z 30g uděláš 0,5kg a to už je váha která jedno očko šejdrem neřeší
Pokud bych řešil prut na UL tak to je jiná ale tam zas nepujdu s multíkem!Pokud máš pifku na Míru tak je to váš boj ale já osobně si myslim že díky tomuto foru se spousta lidí na multíky vrhla a podobný akce jako je ta tvoje kvalitě moc nepřidaji
(
- Pondělí 16. dubna 2012 v 9:22 ® sys-el reakce na …
-
troutkiller> i když přehlédnu tvůj subjektivní pocit a narážku na hlodavce, tak stejně nechápu tvůj příspěvek. Vysvětli mi, co jím máš na mysli.
reagovat - Pondělí 16. dubna 2012 v 9:21 ® sys-el
-
David Havlíček> tak celkem jedno to není.
reagovat - Pondělí 16. dubna 2012 v 7:11 ® troutkiller
-
Teda výdrž se některejm borcum nedá upřít
reagovat)Zvláštˇhlodavci překvapujou
Já teda nejsem žádnej znalec ale mám poci že když na multíkoprut naperu 100g Jerk tak mi uplně stačí 5 oček kdekoli na prutu,páč to stejně poletí jak z praku!Ale jak říkám nejsem odborník
)