Vyhledávání
Multiplikátory a fígle kolem nich
16.1.2011 | PetrC | 225.779 zobrazení | 3.369 odpovědí
Diskuze a názory a postřehy a otázky a odpovědi, jak po stránce
praktické, tak po stránce teoretické. A to vše kolem vrhacích
multiplikátorů.
No a když na to přijde, tak jsme schopni probrat i MP přívlač.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 13. dubna 2012 v 15:46 ® osprey reakce na …
-
sys-el> Měl jsem půjčený multiprut, kde to očka ovlivnila dost. Ale to je jedno.
Samozřejmě, pokud jsou očka v jedné lajně, je jejich vliv u MP výrazně menší než u smekáče. Ano, mohli bychom o tom plkat dlouho.
Ale je otázka, s kým a proč o tom plkám. Poslední dobou je mi čas a energie stále vzácnější. Pro některé lidi včetně Jardy, PetraC a Piscicapuse bych si je našel skoro vždycky. Pro anonyma nevím… Takže tuhle záležitost, prosím tě, zkus jasně rozštípnout.
reagovat - Pátek 13. dubna 2012 v 15:36 ® troutkiller reakce na …
-
sys-el>Mužu mít na tebe možná hloupou otázku?Proč zasíráš zajímavé forum takovejma hovnama???
reagovat - Pátek 13. dubna 2012 v 11:57 ® sys-el reakce na …
-
poacher> primitivní hlupáku, nebo snad hloupý primitive?
reagovat - Pátek 13. dubna 2012 v 11:56 ® sys-el reakce na …
-
osprey> dají se zajisté vybrat očka méně vhodná, stejně jako ta optimální a vyvázat je lajdácky i kvalitně, ale vliv na délku náhozu bude logicky minimální. Něco jiného jsou samozřejmě smekací navijáky, kde je vliv oček přece jen znát. Bavím se ovšem o očkách a ne o stavbě samotného prutu. Ale i na tohle téma se dá plkat do nekonečna.
reagovat - Pátek 13. dubna 2012 v 1:20 ® osprey reakce na …
-
sys-el> Možná, že jsi to, Jardo, ty. Pak bych se s tebou rád bavil jako s člověkem, kterého znám, pamatuju si, co umí a co pro mě udělal a vážím si ho. Dokonce s tebou budu hrát i tu hru, v níž všechno je jen test a na otázku se odpovídá otázkou. V tom případě k těm očkům – myslíš, že se nedají vybrat a vyvázat tak blbě, aby nemohla negativně ovlivnit délku hodu?
Anebo jsi někdo jiný a zkoušíš, co tady lidi snesou. V tom případě pro tebe má kolega poacher poměrně inspirativní nabídku.
reagovat - Pátek 13. dubna 2012 v 0:46 ® poacher reakce na …
-
sys-el> Táhni do hajzlu!
reagovat - Čtvrtek 12. dubna 2012 v 16:36 ® HaD reakce na …
-
sys-el> nebo také ne
reagovat - Čtvrtek 12. dubna 2012 ve 14:39 ® hoky61 reakce na …
-
Ten jednodíl je ST. CROIX LEGEND TOURNAMENT 3/8 – 1oz. Osmistopák – TEAM DRAGON 7–21g.
reagovat - Čtvrtek 12. dubna 2012 ve 13:44 ® sys-el reakce na …
-
osprey> takže nebudu moudřejší. Tak snad příště. Třeba mi to vysvětlí někdo jiný a bude u toho srandy pytel.
reagovat - Čtvrtek 12. dubna 2012 ve 13:33 ® osprey reakce na …
-
sys-el> Všichni pořád bereme rozum.
Krom toho, způsob, jakým píšeš, mi připomíná zakladatele téhle otázky. A pokud je tohle podezření správné, můžeme se bavit důstojnějším způsobem. Navíc by u toho mohla být i větší sranda.
Za chvíli musím balit, takže můj odchod není projev zhrzenosti, nasranosti nebo tak. Prostě musím. Kdyžtak to doplkáme příště.
reagovat - Čtvrtek 12. dubna 2012 ve 13:15 ® sys-el reakce na …
-
osprey> co je to nevšední uspořádání oček? A co ta velikost a jejich počet? Za ten tón se omlouvám, ale je to nejspíš vypsanou rachotící klávesnicí a bavit se nemusíme, jen budu rád poučený, protože rozum pořád beru.
reagovat - Čtvrtek 12. dubna 2012 ve 12:49 ® osprey reakce na …
-
sys-el> Já taky
Ale multíkoprut s poměrně nevšedním uspořádáním oček jsem měl půjčený a házel v porovnání s jinými tragicky.
Když se oprostíš od tónu, který používáš, můžeme se o tom bavit. Pokud ti jde o to, dělat ze mě vola, tak ti ušetřím práci.
Ano, jsem vůl. Vím o světě pořád málo a seru se i do věcí, o kterých jiní vědí víc. To jsem celej já.
reagovat - Čtvrtek 12. dubna 2012 ve 12:33 ® sys-el
-
Nikdy by mě nenapadlo, že počet nebo velikost anebo uspořádání oček má až takový vliv při nahazování s multiplikátory. Rád budu poučený.
reagovat - Čtvrtek 12. dubna 2012 v 11:55 ® osprey reakce na …
-
hoky61> Akce prutu? Počet, velikost a uspořádání oček?
reagovat - Úterý 10. dubna 2012 ve 20:53 ® hoky61 reakce na …
-
Doudleban> Mám tu nejmenší C3 a 10g celkem slušně zvládám. Chytám však s jednodílem o délce 6 stop a 6 palců. Mám i osmistopej proutek a tam už to taková pohoda neni. Sám nevím proč.
reagovat - Úterý 10. dubna 2012 ve 12:06 ® sys-el
-
A v případě potřeby vím, kam se obrátit pro radu.
reagovat - Úterý 10. dubna 2012 v 11:41 ® osprey reakce na …
-
sys-el> Zato ty se projevuješ jako moudrost sama
reagovat - Úterý 10. dubna 2012 v 11:31 ® sys-el
-
Tolik rozumů a chytrých rad na jednom místě, to se hned tak nevidí.
reagovat - Úterý 10. dubna 2012 v 11:04 ® Ftmči reakce na …
-
osprey> Dík za nabídku. Momentálně jí nevyužiji, kdyžtak ještě napíšu. Na ten Skeletor jsem kouknul, ale bohužel nic. Jednak už je přeci jen dražší, ale hlavně v aktuální verzi je pro cast buď 2,4m a 5–20g nebo 2,7m a 15–40g. Ten delší by sice gramáží odpovídal, ale to už radši vezmu něco 2,1m dlouhého.
Co se toho multíku týče, mám momentálně takovou představu, že vezmu ten DAM a pokud se mi multíkování zalíbí, tak určitě časem přejdu i na větší věci a pak by byla C3 ve velikosti 5000 jasná voba. K tomu DAM Calyber 2,3m 21–56g a je vystaráno. Těžší sestavu bych měl paradoxně vybranou už teď
reagovat.
- Pondělí 9. dubna 2012 ve 23:42 ® osprey reakce na …
-
Doudleban> Podívej se na baitcastového Skeletora. Asi to bude dražší než potřebuješ, ale zas ne o tolik. Myslím ale, že ho mají i v tebou požadovaných parametrech.
Pokud jde o naviják, tak to vajíčko neznám a C3 chytám většinou ve velikosti 5500. Desetigramovou nástrahu to už hází nerado – hodíš ji, ale není z toho dobrý pocit a hod je krátký. Kolega Pepa-č chytá s C3 4600, má ne zcela naplněnou cívku a troufá si házet i hodně lehké věci.
Tohle je hodně o pocitech – Abu buď miluješ nebo ho nemusíš. Jestli si s ním chceš zaházet, napiš mi osobku, nějak to vymyslíme.
reagovat - Pondělí 9. dubna 2012 ve 20:19 ® Ftmči
-
Zdravím vespolek. Výhledově (čti po brigádě) bych se také rád zařadil mezi multikovláčkaře. Poslední tři týdny intenzivně sháním informaci tady i vedle a nějakou základní povědomost snad už mám. Ale… Snad mi pomůžete.
Mám představu, že si pořídím prut a multík na střední až těžší přívlač. Jako nejspodnější hranici velikosti nástrah bych viděl SSR 7 a gumy na 7g hlavě. Spíš by to ale mělo být na větší nástrahy SR 9, podlouhlejší woblery a jerky kolem 10–12cm, jako maximum bych pak viděl woblery kolem 15cm. Nejběžnější hmotnost nástrah tedy bude mezi 10 a 20 gramy.
Dlouho jsem byl rozhodnutý pro kalsickou C3 ve velikosti 4000, ale nevím, jestli se až příliš často nebudu pohybovat na spodní hranici odhozových možností. Druhou možností je tohle vajíčko http://boddenangler.de/…-reel-530-BC to bych měl možnost si objednat a prohlédnout na krámě, aniž bych ho musel koupit. Problém je, že na něm stejně vůbec nic nepoznám. Je v popisu něco, co by mě mělo od koupě odradit?
Prut bych si představoval nejlépe v délce 2,4m s vrhací zátěží 10–40g s „B“ akcí. zatím mám vyhlédnuté tyto: http://boddenangler.de/navi.php?… a http://boddenangler.de/…-Casting-rod Ty bych si také mohl nechat poslat na krám na osahání. Tady už bych z toho byl o dost moudřejší než u MP. Bohužel oba tyto pruty jsou dlouhé 2,1m. Nějaké typy v této cenové relaci pokud možno s korkovou rukojetí?
reagovat - Neděle 1. dubna 2012 v 0:58 ® osprey reakce na …
-
regulus> Když jsem s tím feedroval, dělal jsem to jak píšeš – naviják a očka dolů, po záběru se to otočí.
Je to taková ptákovina, dělám to zásadně na srazech v Jestřabicích. Nevím proč, asi mě k tomu ta lokalita nějak inspiruje
reagovat - Sobota 31. března 2012 ve 22:28 ® regulus reakce na …
-
troutkiller> co by řešil, má je tam úplně stejně jako se smekáčama, multíkem dolů, při záběru to prostě otočíš v ruce. V Brně je jeden borec co chytá vyloženě kapry s multíkama, má na to speciálně postavený kaprový pruty, jak to řeší nevím, ale já bych to dělal tak jak jsem psal.
reagovat - Sobota 31. března 2012 v 15:58 ® troutkiller reakce na …
-
kerob>Hele jak si řešil u toho Kaprolovu umístění prutu ve stojanech?
reagovat)))))))
- Sobota 31. března 2012 ve 12:30 ® chupacabra
-
tak jsem nakonec pořídil taky abu C4 ale 5601, ještě jsem s ním nebyl u vody ale už teď se mi moc líbí, ještě se na to naučit chytat a bude to paráda:)
reagovat - Sobota 31. března 2012 v 10:31 ® kerob
-
poacher – Ja mam C4 – coz je v podstate C3 s jinym prevodem – ve velikosti 6601. S cca 200m 0,40 je to dobra kombinace. Na jerkovani super, lita to jako z praku. Smysluplne se daji hazet nastrahy tak od cca 30g. Idealne od 50g vyse. Mam i vajicko na lehci vlacku a to me nejak neuchvatilo, mensi nastrahy litaj se smekacem stejne lip a nepotrebujes tolik mista okolo sebe, pouzivam ho na trolling a obcas na vlacku s vetsima nastrahama… a parkrat sem na nej uz chytal i kapry na tezko, coz je prdel ohromna, zvlast pohledy lidi okolo
reagovat - Sobota 31. března 2012 v 8:07 ® troutkiller
-
poacher>Dík že si mi to osvětlil,jdu se nad tim zamyslet
reagovat - Pátek 30. března 2012 ve 23:14 ® osprey reakce na …
-
poacher> Kde tam?
reagovat - Pátek 30. března 2012 ve 22:27 ® poacher reakce na …
-
osprey> Tak to bych chtel taky vychytat! Jeste tam byl jednodoilny castingovy prut 180cm tusim od daiwy s kratkou pistolovou rukojeti
reagovat - Pátek 30. března 2012 ve 21:35 ® osprey
-
poacher> Já ho dostal do ruky asi v roce 1995. Taky jsem se do toho „zamiloval“. Ale Kajmani, co to tenkrát vozili, strašně šponovali ceny. Dodnes mají některé multíky i za víc než dvojnásobek reálné ceny. Bylo to drahé a nechal jsem si tenkrát zajít chuť.
První multík jsem koupil asi v roce 2008.
No a někdy loni zjara jsem koupil přesně ten, co jsem se do něj zamiloval před lety. Nějaký Němec ho měl celé ty roky v krabici, ani na něj snad nenavinul vlasec.
reagovat