Vyhledávání
Multiplikátory a fígle kolem nich
16.1.2011 | PetrC | 225.779 zobrazení | 3.369 odpovědí
Diskuze a názory a postřehy a otázky a odpovědi, jak po stránce
praktické, tak po stránce teoretické. A to vše kolem vrhacích
multiplikátorů.
No a když na to přijde, tak jsme schopni probrat i MP přívlač.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 30. března 2012 ve 20:01 ® poacher reakce na …
-
osprey> Pamatuju v moji prvni rybarske knize tusim velka rybarska encyklopedie byl abu c3 a vypada furt stejne. Od te chvile jsem se do toho zamiloval a po patnacti letech jsem si splnil velky sen, tak se snazim multikovat co se da
reagovatAkorat nemam c3 ale vsechno bude
- Pátek 30. března 2012 v 19:13 ® osprey reakce na …
-
poacher> Váha cívky se počítá s návinem. Roztáčíš to celé. No a věř, že abys roztočil ten balík hliníku a polymeru, který představuje plná cívka 6000, tak to si s nástrahou pod 10 g pěkně hrábneš. A hlavně je to zbytečné. Pokud nepotřebuješ její kapacitu, tak ti 6000 oproti 4000 vlastně nic nedá, jen je těžká.
Navíc si myslím, že v oblasti navijáků pro lehčí vláčku vajcata vedou. Ambassadeur je klasika se všemi plusy a mínusy. K mínusům patří třeba pomalejší návin, horší ergonomie a do jisté míry i práce s lehkými nástrahami. Ale stejně mám tu věc rád.
reagovat - Pátek 30. března 2012 v 18:57 ® poacher reakce na …
-
troutkiller> Nesmysl je tvrdit, ze je to nesmysl. Kazdy ma jine ruce a kazdy je jinak zrucny. Fyzika je svine a jak mas paru pri hodu tak to jde. Fakt ze potom boli ruky je zase jina vec :-o Je to tak ze cim mensi nastraha je, tim vice sily si vyzada. Je to moje praxe tak prosim znalce kteri udavaji techniku multiku v cechach at nenadavaji
osprey > nedrzel jsem nikdy c3 v ruce tak nevim jestli nemaj civky stejne tezke v rozmezi tridy. Diky za info
reagovat - Pátek 30. března 2012 v 17:11 ® troutkiller reakce na …
-
poacher>Multík už sem jednou v ruce držel a mám pocit že nástraha pod 50g je s multíkem nesmysl
reagovat)
- Pátek 30. března 2012 v 16:55 ® sethy reakce na …
-
poacher> asi ho nechám na bout. Zájemci byli, ale pak se neozvali. Jejich smůla
reagovat - Pátek 30. března 2012 v 15:37 ® osprey reakce na …
-
poacher> Nemůže být jedno, jakou C3 koupíš. Celá ta „strojovna“ je vlastně pořád stejná, ale roste a těžkne cívka. Roztočit cívku na velikosti 6000, to už chce fakt větší nástrahu.
Já mám „sběratelskou“ 4600 kupovanou ještě za marky a nechytanou (vydražená na e-bay). Loni jsem ji jen leštil a k vodě se nepodívala. Snad to letos napravím.
Ale i mezi 5000 a 6000 (ty reálně chytám) je rozdíl. Ona 6000 je obecně dost těžká kráva a smysluplnou náplní cívky je u ní (v případě C3) cca 200 m čtyřicítky vlasce.
reagovat - Pátek 30. března 2012 v 0:47 ® poacher reakce na …
-
osprey> Je to ale prijemne navykova vec
reagovatMyslis ze abu c3 nejmensi velikosti dokaze hazet mensi veci nebo to je jedno, jakou c3 koupim?
- Pátek 30. března 2012 v 0:43 ® poacher
-
osprey> Tak spodem jsem asi parkrat hodil, ale bokem to lita nejvice. Ti povim ze ja jsem strasne zdechly tahat sebou vice udic a tak musim multikem pochytat co nejvetsi spektrum. Ono jak stiky nejsou tak testuju okouny, tlouste. Mam maly batoh
reagovatSamozrejme ze nikomu nedopurucuji kupovat multiplikator na lehke nastrahy. Je to hodne nervu a kilometr vlasce, nez na to clovek prijde
- Pátek 30. března 2012 v 0:34 ® osprey reakce na …
-
poacher> Ale jo, ono se ledacos dá. Já ale gumuju skoro výhradně se smekáčem a necítím potřebu hledat tu dolní hranici, kdy ještě má multík smysl.
Řekl bych, že do 10 g smekáč vede. Hodí dál, je přesnější a nemusím na ty hody tolik myslet. Rád multíkuju, když to jde tak nějak samo.
Mimochodem – zkus si s MP ty hody spodem. Občas je házet musím a je to fakt radost
reagovat - Pátek 30. března 2012 v 0:28 ® poacher
-
osprey> sak pisu jigovku 4g+
reagovatNejsem blazen, ale proste mi to tak jde!
- Čtvrtek 29. března 2012 ve 23:53 ® osprey reakce na …
-
sethy> Máš rozum
Ono špekulovat, jak nahodit gumu na třígramovém jigu spodem a doleva, to je s multíkem fakt dílo.
Ono obecně se s tím ze břehu a ještě k tomu zarostlého hází dost tragicky, takže představa, že bych neměl nic jiného než multík, je dost děsivá.
Na druhou stranu, s rozumnými nástrahami je to radost používat.
reagovat - Čtvrtek 29. března 2012 ve 22:21 ® poacher reakce na …
-
sethy> sak jasne. Jeste prodavas to shimo?
reagovat - Čtvrtek 29. března 2012 ve 20:39 ® sethy reakce na …
-
poacher> Je to zbytečné. Multíky chytám cca 5 let a stejně jsou metody, kde bych to nepoužil.
reagovat - Čtvrtek 29. března 2012 v 19:56 ® poacher reakce na …
-
sethy> mozna kdyby byla nejaka mimozemska technologie, taky by to slo
reagovat - Čtvrtek 29. března 2012 v 19:46 ® sethy
-
Multíky na ULko a podobný srandy ,nejsou. Jde to ale není to ono.
reagovat - Čtvrtek 29. března 2012 v 19:43 ® poacher reakce na …
-
Mejra> Ahoj ja tuhle zapeklitou otazku resil loni. Mam multik od dragona(docela me zklamala brzda a jeji povolujici se nastaveni) a ta civka je docela lehka. Kdyz navinu 0,20 vlasec tak je zaplneno do 2/3. Mam k tomu i prut 3–14g ktery haze jak v americkych filmech. Druhy prut je 10–35 nebo tak nejak a haze to podobne, akorat to nema ten vodpich. Plati ze cim mensi a tezsi nastraha, tim lepsi. Jig hlavy 4g+, rotacky v.2+ a plandy od 8g. Pletenka by byla asi taky dobra ale jeste mi to hazeni tak nejde. Bych prodelal gate
reagovat - Čtvrtek 29. března 2012 v 19:26 ® Mejra reakce na …
-
osprey> ta UL uz je trosku pritazena za vlasy, ale tu stredni vlacku a voblery kolem 7g bych si s tim uzit na trosku jemnejsim prutu chtel
Ballistic je celkem draha masinka. me ted par vrasek na cele pridalo vedeni v praci, tak mozna budu muset zapomenout na novou hracku…
reagovat - Čtvrtek 29. března 2012 v 11:16 ® osprey reakce na …
-
Mejra> Ul s multíkem postrádá smysl. Je to zbytečná dřina. Snažit se roztočit cívku nástrahou vážící třeba 3 g je otročina a je to proti fyzice. U smekáče si nástraha bere jen vlasec, takže i jednogramovou nástrahou se dá s tenkým vlascem slušně hodit.
Včera jsem si zkušebně hodil půjčenou Daiwou T3 Ballistic. Zátěž teda 30 g, ale lítalo to jak z praku. Uvidíme celkově, ono házet olovem jednoho dlouho nebaví
reagovat - Čtvrtek 29. března 2012 v 9:17 ® Mejra reakce na …
-
osprey> to je pravda tam to maji s multikama opacne
reagovatja jsem na tom ve zkusenostech jeste hur treba se jednou dostanu na uroven kdy zvladnu i to UL s multikem
- Středa 28. března 2012 v 0:47 ® osprey reakce na …
-
Mejra> Musíš si uvědomit, že v USA je dost lidí, pro které je multík primárním typem navijáku a snaží se ho používat i v situacích, kdy má smekací naviják jednoznačně navrch. Takový prut je extrém, ale prostě jsou lidi, co ho koupí a umí si s ním poradit. Já bych to nebyl
Nejsem bohužel žádný odborník na baitcastové navijáky. Celá moje odbornost spočívá v tom, že jich doma několik mám a už pár let s nimi chytám.
reagovat - Středa 28. března 2012 v 0:37 ® Mejra reakce na …
-
osprey> zalezelo hodne na nastraze s jeden pop mel 9g a lital dobre stejne tak countdowny naopak nektery kousky(ty kde vahu dela velikost a ne zatez)nelitaji vubec. pocitam s tim, ze se dostanu tak na 7g(v hodne divokym snu na 5:)),ale to by mi stacilo. docela me zaskocilo, ze na cabelasu maji castingovej prut 1–5g. asi ma nejaky opodstatneni, ale nedovedu si predstavit, jak bych s tim nahodil:)
reagovat - Úterý 27. března 2012 ve 23:44 ® osprey reakce na …
-
Mejra> S C3 se dá uházet dost, zejména s velikostí 4600, ale na hodně lehké nástrahy to moc není. Už kolem 10 g žádný zázrak. Budeš muset sehnat některé z takových těch menších vajíček. A zkus zaexperimentovat s naplněností cívky. Není nutné ji mít úplně plnou. Ona se u multíků obecně neplní po okraj a když chceš házet lehké věci, můžeš část návinu ještě ubrat. Krom toho, že to zpomalí navíjení, se nic zvláštního nestane.
reagovat - Úterý 27. března 2012 ve 23:08 ® Mejra reakce na …
-
osprey> na to, ze jsem po hodince mel chut rozlamat prut a hodit vsechno do vody, musim uznat ze pozdeji me to chytlo strasne
reagovatpocitam s tim ze to nebude za pusu, proto me taky stve ta dan na zbozi z USA, ale se svou C3 se urcite v hmotnosti nastrahy dolu nepohnu:D
- Úterý 27. března 2012 ve 22:47 ® osprey reakce na …
-
Mejra> Je to otázka peněz. Obecně vybírej multíky s malou kapacitou cívky (nemusí se roztáčet taková hmotnost). Taky to chce spíš kvalitnější strojek, protože celkově bude všechno líp chodit (menší výrobní tolerance, lepší ložiska, přesnější funkce brzd,…). Já mám dobré zkušenosti s Daiwou Zillion, papírově by mohlo vyhovovat třeba Shimano Core (hodně lehká cívka). Mezi těmi levnými těžko říct. Nejlevnější ještě slušný multík, co jsem viděl, je nějaká pětiložisková Okuma.
Že je to vláčení s očkama nahoru návykový, to je zatracenej fakt.
reagovat - Úterý 27. března 2012 ve 20:41 ® Mejra
-
zdravim, loni jsem s multikem zacal a po par hodinkach nepricetnosti jsem tomu propadl. letos bych to chtel posunout bliz ke stredni vlacce a chtel bych se zeptat zkusenejsich na nejakej multik na co nejlehci nastrahy. neco jsem si tu uz precetl, ale rad bych se s hmotnosti nastrah dostal co nejniz, tak tu hledam inspiraci.
reagovat - Sobota 10. března 2012 ve 21:12 ® sethy reakce na …
-
poacher> Chce to začít z čerstva
reagovat - Sobota 10. března 2012 ve 20:58 ® poacher
-
Zacinam po prvnim roce ockovat mladeho
reagovat - Středa 7. března 2012 ve 21:57 ® sethy reakce na …
-
Elesar> nestřelím, nikdo se neozval tak zůstal doma. Už su v Brně.
reagovat - Středa 7. března 2012 ve 21:57 ® sethy
-
troutkiller>
reagovat - Středa 7. března 2012 v 16:18 ® Elesar
-
Vzal bych ho hned, ale mám teď důležitější investice. Každopádně kdyby jsi ho na veletrhu nestřelil, nějak by jsme se domluvili.
reagovat