Vyhledávání
Nástrahy a lov na dirkách
14.2.2005 | PetrH | 13.721 zobrazení | 46 odpovědí
Jaké jsou vaše nejoblíbenější a nejůčinější nástrahy pří lovu na dirkách? A jak na dirkách nekraděj chytáte (plavaná, vláčení, marmyška…)?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 21. ledna 2006 ve 21:16 ® Pete
-
Na dírkách sem byl zatím 2× a pro mě je nástraha č.1 taveňák
reagovat - Sobota 21. ledna 2006 ve 21:16 ® Pete
-
Na dírkách sem byl zatím 2× a pro mě je nástraha č.1 taveňák
reagovat - Pátek 20. ledna 2006 v 17:11 ® profa
-
PetrH: Díky, už nejsem Španěl
reagovat - Pátek 20. ledna 2006 ve 13:29 ® PetrH
-
profa: Směr Mladá Boleslav, obec Bradlec
reagovat - Čtvrtek 19. ledna 2006 v 18:49 ® profa
-
Všem, kdo chytají u Ml. Boleslavi: Už jsem v několika krámech slyšel o tom soukromém revíru u Boleslavi. Snad Vás nepohorší, když se zeptám, kde se ten revír nachází? Zatím jsem slyšel jen u Boleslavi, nic bližšího. Začínám si připadat jako Hernando Cortez hledající bájné El-Dorado a ona pořád jenom neprostupná džungle:) A co jiné revíry- slyšel jsem Kouty, pak někde u Beróna… díky P.
reagovat - Středa 18. ledna 2006 v 17:38 ® pepino99
-
Jo já díky tomu šrotovýmu navijáku a nefunkční brzdě přišel o pěkný ryby
reagovat - Středa 18. ledna 2006 v 16:36 ® PetrH
-
Jo jo, taky myslim, že to chce dobrej naviják. Minulej rok jsem si kupoval ten set od Berklyho a prvni co jsem udelal, že jsem vymenil ten jejich plastacek za sice malej, ale klasickej navijak s dobrou brzdou. A zatim na 12ku vlasec vetsinou v pohode.
reagovat - Středa 18. ledna 2006 ve 13:56 ® pepino99
-
S dírkama sem začal letos a byli jsme asi čtyřikrát a můžu potvrdit že funfují všechny zde popsané způsoby ))). Je to úžasná chytačka. Jenom je to docela laborace s tím vlascem. 0,16 je občas silná a 0,12 se někdy trhá takže … Základem je podle mně spolehlivej navijáček. Já si koupil šrot za 260,– Ice Mini 10 a ten Vám skutečně můžu nedoporučit )))
reagovat - Středa 18. ledna 2006 ve 13:32 ® Prichy
-
HaD: to pocukavani o 0,5–1,5m a pak nechat padat marmisku to znam z plavacky . lov na propad
reagovat - Úterý 17. ledna 2006 v 17:34 ® MoravakX
-
Zkoušel jsem marmišky, háček s olůvkem těsně u lopatky a i normální háček s bročkem ca 20 cm nad a bylo to vcelku jedno, co tam bylo. Muselo se se vším pořád nějak pracovat, jinak musí nástrahu ryba hledat a počet záběrů je podstatně nižší. V poslední době používám pouze masňáky cca 5 kusů na háček a pomalu s tím pohybuju nahoru/dolu, nebo nechám ležet nade dnem a chvolkama to zvednu a nechám pomalinku padat dolů.
reagovat - Úterý 3. ledna 2006 v 10:58 ® tucnak11
-
Nemyslim po cely rok s direk,a vrtaky jsou ružne 15. aš do 30 cm podle toho jake si je udělaš. Nebudu dělat diry aby se kamaradi utopili.
reagovat - Pondělí 2. ledna 2006 ve 21:51 ® Zlinsky_lovec
-
Od čeho tu sou sakra články?
reagovat - Pondělí 2. ledna 2006 ve 21:44 ® Pytel
-
Jakou dírku myslíš??
reagovat - Pondělí 2. ledna 2006 ve 21:40 ® kkarlos
-
tucnak11: to mate dirky po celej rok???
reagovat - Pondělí 2. ledna 2006 ve 21:17 ® tucnak11
-
Ja chytam na mermyšky ot děcka a dělam se je sam s chačku na blešivce s malych chačku na džigy proto že bym se nedoplatil v totych cenach co tady jsou přehnane,a chytam na ně většinou po cely rok tak přes zimu nadělam jich kolem 1000 ružnych vělkosti kamaradom rozdam trohu. Na mermyšku davam nymfy ot Berkleje mikro tvistry nejlepši to jsou smačky mamy sokromy revir s duchakama, některe nemohou prolest dirou tak jsou velke pokut diru maš vyvertanou.
reagovat - Pondělí 2. ledna 2006 ve 21:01 ® EDDY
-
No já na dírkách používám jen různé mušky podle toho jaký tam jsou ryby. a většínou nachytám stejně a u víc než ty co používaj červy atd..... tak nevím..))) ))
reagovat - Pondělí 2. ledna 2006 v 19:14 ® Heatly
-
Co mam delat kdyz nan revíru kam chci jít je zakázáno cytan na červi,hnojáky a rybyčky a jaký mam používat háčky???
reagovat - Neděle 25. prosince 2005 ve 20:23 ® xycht
-
jake: to by mě vůbec nepřekvapilo, protože tyhle buzeranti jsou rok od roku víc aktivní.....
reagovat - Neděle 25. prosince 2005 v 17:32 ® jake
-
Nechci malovat čerta na zeď, ale zaslechl jsem (zatím neověřenou) informaci, že letos to s dírkama vypadá docela blbě, a to i na takových vyhlášených revírech jako jsou Grunty, Jestřabice, Výlanta apod. – údajně si na to chtějí posvítit ochranáři. Přišel s tím kolega, že to zaslechl v jednom krámě s rybářskýma potřebama, jak se o tom chlapi zasvěceně bavili – já jenom doufám, že to nebude pravda
reagovat - Neděle 25. prosince 2005 ve 13:44 ® Tomik
-
plavajda s sýrem nebo těstem, na marmyšku chtám bud smotnou nebo s umelinama od berkleyho. super nastraha jsou mrtvý i živý rybky a chomáčky žížalek…
reagovat - Neděle 25. prosince 2005 ve 13:28 ® xycht
-
Nejoblíbenější nástraha jsou bílý červy, tavený sýr anebo marmyška s červama. nejradši mam plavačku
reagovat - Neděle 25. prosince 2005 ve 12:28 ® Tumi
-
jak velký používáte marmyšky??????
reagovat - Sobota 26. února 2005 ve 22:27 ® mirmen
-
HaD. ta marma je fakt dobrá. Má tvrdej, silnej háček a udrží spolehlivě i velkou rybu. Na druhou stranu – při vázce se háček neohne a trhne se to. Vloni jsem je už nikde nesehnal, víš o prodejci?
reagovat - Sobota 26. února 2005 ve 22:15 ® spinningman
-
tak jsem koupil 0,15 a dostal jsem na breh 6 duhaku. ten nejvetsi me urval navazec (samozrejme ze prvni zaber po prvnim spustenim=nepripraven)a dalsi asi 4 ryby se mi vyply. je to mazec. uz se tesim jak pojedu znovu.
reagovat - Sobota 26. února 2005 ve 22:13 ® spinningman
-
tak jsem koupil 0,15 a dostal jsem na breh 6 duhaku. ten nejvetsi me urval navazec (samozrejme ze prvni zaber po prvnim spustenim=nepripraven)a dalsi asi 4 ryby se mi vyply.
reagovat - Pátek 25. února 2005 ve 21:54 ® Zlinsky_lovec
-
HaD:Jo,ale zase aby ten vlasec nebyl moc tlusty. chce to kompromis. Ja osobne na diry pouzivat 0.12,ale kdyz das 0.14 tak hloupost neudelas
reagovat - Úterý 22. února 2005 ve 23:48 ® HaD
-
dej 0,16–0,20 at zbytečně netrháš
reagovat - Úterý 22. února 2005 ve 22:14 ® spinningman
-
jaky prumer pouzivate na marmiskovanou???? jedu v sobotu poprve na dirky tak schanim informace.
reagovat - Úterý 22. února 2005 ve 12:57 ® HaD
-
Holajz: vše o marmyškách si přečteš tady: rubrika marmyška jeden z typů marmyšky:
reagovat - Úterý 22. února 2005 ve 12:09 ® Holajz2
-
Pánové, co je to marmyška? Uvožuju, že půjdu taky zachytat na dírkách, ale četl jsem, že často chytáte na marmyšky a já nevím, co to je. (?)
reagovat