Chytej.cz

Nástrahy a lov na dirkách necteno

14.2.2005 | PetrH | 13.721 zobrazení | 46 odpovědí

Jaké jsou vaše nejoblíbenější a nejůčinější nástrahy pří lovu na dirkách? A jak na dirkách nekraděj chytáte (plavaná, vláčení, marmyška…)?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Sobota 21. ledna 2006 ve 21:16 ® Pete
Pete

Na dírkách sem byl zatím 2× a pro mě je nástraha č.1 taveňák

reagovat
Sobota 21. ledna 2006 ve 21:16 ® Pete
Pete

Na dírkách sem byl zatím 2× a pro mě je nástraha č.1 taveňák

reagovat
Pátek 20. ledna 2006 v 17:11 ® profa

PetrH: Díky, už nejsem Španěl:-)

reagovat
Pátek 20. ledna 2006 ve 13:29 ® PetrH
PetrH

profa: Směr Mladá Boleslav, obec Bradlec

reagovat
Čtvrtek 19. ledna 2006 v 18:49 ® profa

Všem, kdo chytají u Ml. Boleslavi: Už jsem v několika krámech slyšel o tom soukromém revíru u Boleslavi. Snad Vás nepohorší, když se zeptám, kde se ten revír nachází? Zatím jsem slyšel jen u Boleslavi, nic bližšího. Začínám si připadat jako Hernando Cortez hledající bájné El-Dorado a ona pořád jenom neprostupná džungle:) A co jiné revíry- slyšel jsem Kouty, pak někde u Beróna… díky P.

reagovat
Středa 18. ledna 2006 v 17:38 ® pepino99
pepino99

Jo já díky tomu šrotovýmu navijáku a nefunkční brzdě přišel o pěkný ryby

reagovat
Středa 18. ledna 2006 v 16:36 ® PetrH
PetrH

Jo jo, taky myslim, že to chce dobrej naviják. Minulej rok jsem si kupoval ten set od Berklyho a prvni co jsem udelal, že jsem vymenil ten jejich plastacek za sice malej, ale klasickej navijak s dobrou brzdou. A zatim na 12ku vlasec vetsinou v pohode.

reagovat
Středa 18. ledna 2006 ve 13:56 ® pepino99
pepino99

S dírkama sem začal letos a byli jsme asi čtyřikrát a můžu potvrdit že funfují všechny zde popsané způsoby ))). Je to úžasná chytačka. Jenom je to docela laborace s tím vlascem. 0,16 je občas silná a 0,12 se někdy trhá takže … Základem je podle mně spolehlivej navijáček. Já si koupil šrot za 260,– Ice Mini 10 a ten Vám skutečně můžu nedoporučit )))

reagovat
Středa 18. ledna 2006 ve 13:32 ® Prichy
Prichy

HaD: to pocukavani o 0,5–1,5m a pak nechat padat marmisku to znam z plavacky . lov na propad

reagovat
Úterý 17. ledna 2006 v 17:34 ® MoravakX

Zkoušel jsem marmišky, háček s olůvkem těsně u lopatky a i normální háček s bročkem ca 20 cm nad a bylo to vcelku jedno, co tam bylo. Muselo se se vším pořád nějak pracovat, jinak musí nástrahu ryba hledat a počet záběrů je podstatně nižší. V poslední době používám pouze masňáky cca 5 kusů na háček a pomalu s tím pohybuju nahoru/dolu, nebo nechám ležet nade dnem a chvolkama to zvednu a nechám pomalinku padat dolů.

reagovat
Úterý 3. ledna 2006 v 10:58 ® tucnak11
tucnak11

Nemyslim po cely rok s direk,a vrtaky jsou ružne 15. aš do 30 cm podle toho jake si je udělaš. Nebudu dělat diry aby se kamaradi utopili.

reagovat
Pondělí 2. ledna 2006 ve 21:51 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

Od čeho tu sou sakra články?

reagovat
Pondělí 2. ledna 2006 ve 21:44 ® Pytel
Pytel

Jakou dírku myslíš??

reagovat
Pondělí 2. ledna 2006 ve 21:40 ® kkarlos
kkarlos

tucnak11: to mate dirky po celej rok???

reagovat
Pondělí 2. ledna 2006 ve 21:17 ® tucnak11
tucnak11

Ja chytam na mermyšky ot děcka a dělam se je sam s chačku na blešivce s malych chačku na džigy proto že bym se nedoplatil v totych cenach co tady jsou přehnane,a chytam na ně většinou po cely rok tak přes zimu nadělam jich kolem 1000 ružnych vělkosti kamaradom rozdam trohu. Na mermyšku davam nymfy ot Berkleje mikro tvistry nejlepši to jsou smačky mamy sokromy revir s duchakama, některe nemohou prolest dirou tak jsou velke pokut diru maš vyvertanou.

reagovat
Pondělí 2. ledna 2006 ve 21:01 ® EDDY

No já na dírkách používám jen různé mušky podle toho jaký tam jsou ryby. a většínou nachytám stejně a u víc než ty co používaj červy atd..... tak nevím..))) ))

reagovat
Pondělí 2. ledna 2006 v 19:14 ® Heatly

Co mam delat kdyz nan revíru kam chci jít je zakázáno cytan na červi,hnojáky a rybyčky a jaký mam používat háčky???

reagovat
Neděle 25. prosince 2005 ve 20:23 ® xycht

jake: to by mě vůbec nepřekvapilo, protože tyhle buzeranti jsou rok od roku víc aktivní.....

reagovat
Neděle 25. prosince 2005 v 17:32 ® jake
jake

Nechci malovat čerta na zeď, ale zaslechl jsem (zatím neověřenou) informaci, že letos to s dírkama vypadá docela blbě, a to i na takových vyhlášených revírech jako jsou Grunty, Jestřabice, Výlanta apod. – údajně si na to chtějí posvítit ochranáři. Přišel s tím kolega, že to zaslechl v jednom krámě s rybářskýma potřebama, jak se o tom chlapi zasvěceně bavili – já jenom doufám, že to nebude pravda

reagovat
Neděle 25. prosince 2005 ve 13:44 ® Tomik
Tomik

plavajda s sýrem nebo těstem, na marmyšku chtám bud smotnou nebo s umelinama od berkleyho. super nastraha jsou mrtvý i živý rybky a chomáčky žížalek…

reagovat
Neděle 25. prosince 2005 ve 13:28 ® xycht

Nejoblíbenější nástraha jsou bílý červy, tavený sýr anebo marmyška s červama. nejradši mam plavačku

reagovat
Neděle 25. prosince 2005 ve 12:28 ® Tumi

jak velký používáte marmyšky??????

reagovat
Sobota 26. února 2005 ve 22:27 ® mirmen

HaD. ta marma je fakt dobrá. Má tvrdej, silnej háček a udrží spolehlivě i velkou rybu. Na druhou stranu – při vázce se háček neohne a trhne se to. Vloni jsem je už nikde nesehnal, víš o prodejci?

reagovat
Sobota 26. února 2005 ve 22:15 ® spinningman

tak jsem koupil 0,15 a dostal jsem na breh 6 duhaku. ten nejvetsi me urval navazec (samozrejme ze prvni zaber po prvnim spustenim=nepri­praven)a dalsi asi 4 ryby se mi vyply. je to mazec. uz se tesim jak pojedu znovu.

reagovat
Sobota 26. února 2005 ve 22:13 ® spinningman

tak jsem koupil 0,15 a dostal jsem na breh 6 duhaku. ten nejvetsi me urval navazec (samozrejme ze prvni zaber po prvnim spustenim=nepri­praven)a dalsi asi 4 ryby se mi vyply.

reagovat
Pátek 25. února 2005 ve 21:54 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

HaD:Jo,ale zase aby ten vlasec nebyl moc tlusty. chce to kompromis. Ja osobne na diry pouzivat 0.12,ale kdyz das 0.14 tak hloupost neudelas

reagovat
Úterý 22. února 2005 ve 23:48 ® HaD
HaD

dej 0,16–0,20 at zbytečně netrháš

reagovat
Úterý 22. února 2005 ve 22:14 ® spinningman

jaky prumer pouzivate na marmiskovanou???? jedu v sobotu poprve na dirky tak schanim informace.

reagovat
Úterý 22. února 2005 ve 12:57 ® HaD
HaD

Holajz: vše o marmyškách si přečteš tady: rubrika marmyška jeden z typů marmyšky:

reagovat
Úterý 22. února 2005 ve 12:09 ® Holajz2

Pánové, co je to marmyška? Uvožuju, že půjdu taky zachytat na dírkách, ale četl jsem, že často chytáte na marmyšky a já nevím, co to je. (?)

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1