Chytej.cz

Nástrahy a lov na dirkách necteno

14.2.2005 | PetrH | 13.725 zobrazení | 46 odpovědí

Jaké jsou vaše nejoblíbenější a nejůčinější nástrahy pří lovu na dirkách? A jak na dirkách nekraděj chytáte (plavaná, vláčení, marmyška…)?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1   
Pondělí 21. února 2005 ve 12:11 ® mOJIK

Přesně na tom soukromým revíru to bylo SUPER!!!!!!!Na ten den nikdy nezapomenu. No a nastrahy mastnáci,marmiška tam byla velice osvědčená,ještě twister,no a moc neosvědčený wobbler.

reagovat
Neděle 20. února 2005 ve 22:23 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

Neni to dopsany,jaksi se to podelalo,tak znova:Dohromady jsme jich chytili okolo 30,ale stejny pocet nam spadl kkvuli zamacknutym protihrotum. Muj nejvetsi mel 40cm a 0,6kg. Chytali jsme na normalni hacky s masnakama v kombinaci s Corn Nuggets od Berkleyho. Byl tam chycen i pstruh pres 60Cm,pry je jich tam vic. SUPER

reagovat
Neděle 20. února 2005 ve 22:19 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

V sobotu jsme byli s MOJIKEM na jednom neznamym reviru u Trebice. doporucili nam ho v jednom obchode a stalo to za to.60cm(sam jsem ho videl)!Asi nikdy na to nezapomenu!

reagovat
Sobota 19. února 2005 v 9:47 ® xycht

PetrH: vono je ještě někde zamrznuto?

reagovat
Pátek 18. února 2005 v 11:15 ® PetrH
PetrH

Masňáci i hnojáci pořízeni. A o víkendu hyn sa ukáže Doufám, že mi do toho něco nevleze.

reagovat
Pátek 18. února 2005 v 7:38 ® Forest

Sakra tak to abych se dodatečně těm maníkům omluvil, bo jsem si o nich myslel, že jsou „divní“. Tak velký a prudký skoky marmyšky mi připadá dost na zimní lov, ale když to někomu funguje, tak ať to provozuje.

reagovat
Středa 16. února 2005 v 15:20 ® HaD
HaD

forest: no, ono s těmi skoky je to taky polemický. v Rusku se prej chytá taky tak, že se marmyška nechá dopadnout na dno a pak se prudce zvedne třeba o 0,5–1,5 metru a pak se opět pomalu nechá klesat až na dno. já něco podobnýho zkoušel a záběry a ryby taky byly. asi to upoutá pozornost a při propadu je záběr. prostě to chce zkoušet

reagovat
Středa 16. února 2005 v 6:50 ® Forest

Hlavně nedělej nějaky šílený výpady, viděl jsem maniky, kteří tahali marmišku v asi půlmetrových skocích a divili se, že nic nechytili. A jak radil HaD, neboj se zeptat.

reagovat
Úterý 15. února 2005 ve 14:23 ® PetrH
PetrH

Forest: Tohle určite vyzkouším – jen háček a nechat 5–10min v jedné vejšce a občas potřepat. Já jsem chytal s marmyškou, napřed poťukával o dno a pak za víceméně stálého jemného chvění pomaloučku bez nějaké větší přestávky přestávky nahoru.

HaD: Právě slavili úspěch s tím sýrovým těstem na který jsem pak tahal kapra. Taky zkoušeli na rybičky, ale to se mi nelíbí. Je fakt, že jsem se nezeptal jakým stylem chytali. Zahlíd jsem jen, že měli spláveček. Takže asi podobně jako Forest zkoušeli různé výšky a kde to bralo tak pak chytali – aspoň si to tak představuju.

reagovat
Úterý 15. února 2005 v 9:43 ® HaD
HaD

PetrH: pokud chytali ostatní, tak se hlavně podívej, s čím slaví úspěchy a půjde ti to taky. Uvidíš, že jo. Já bych na tvém místě šel okamžitě vyzvídat!

reagovat
Úterý 15. února 2005 v 7:19 ® Forest

Nechci nijak machrovat, ale předám Ti své omezené zkušenosti. Zkoušel jsem marmyšku s hnojákem a občas se některý spletl. Pak jsem odkoukal takovouhle sestavu-olovo(broky) 3g, zarážka, návazec s háčkem( spíše menší já používám 12-ku). Nástraha hnoják+2 červy. Sestavu spustím na dno, pak zdvihnu kousek nade dno a položím udičku do vydličky. Nástrahu oživuji občasným potáhnutím nebo zatřepáním špičkou. Po cca 5–10 minutách pozdvihnu o 0,5 m a celý proces opakuji až je nástraha těsně pod ledem. Pak zase na dno o pořád dokola. Mě se to celkem osvědčilo.

reagovat
Pondělí 14. února 2005 ve 13:39 ® PetrH
PetrH

Takovej soukromej rybníčej u Mladé Boleslavi. Majitel poprvý říkal, ten den moc pstruzi nešli, podruhý, že taky nic moc. Ale pokaždý jsem viděl jak je lidi občas tahali.

reagovat
Pondělí 14. února 2005 ve 13:26 ® HaD
HaD

kde chytáš?

reagovat
Pondělí 14. února 2005 ve 12:33 ® PetrH
PetrH

Dik. Ptám se, protože minulej víkend jsem byl poprvé. Vláčení maličkou gumou, marmyška s umělou patentkou. nic. Chci si odpočinout a napít, nástrahu jsem dal nadno, prut položil a za 10 min bác. Snad čtvrthodinovej zápas a vrtání vedle další díry aby šel ven – kapr 60cm. Tenhle víkend zase. Kluci vedle chytali na sýrové těsto duháky a kousek mi dali. Ve sloupci nic, jak jsem to dal na dno – kapr. Bohužel se tentokrát o dirku přeřízl vlasec. Ale už byl dirkou vidět a zase to nebylo žádný mrně. Ne že by zápas s kapříkem nebyl na takovým cajku super zážitek, ale já chcu sakra chytat pstruhy!

reagovat
Pondělí 14. února 2005 ve 12:16 ® HaD
HaD

rybička. hnoják, bílý červ, uměl. žížala – to vše na marmyšce

reagovat
Pondělí 14. února 2005 v 11:04 ® xycht

Na dírkách sem byl jen jednou a dařilo se mi na červy – plavačka a pak se mi osvědčila marmyška s 2 červama. Ale pár sivenů sem chyt i kostičku tavenýho sýra

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1