Chytej.cz

Podběrák necteno

14.1.2011 | andy5695 | 2.457 zobrazení | 14 odpovědí

Stává se Vám taky, že když při chytání ryb máte nachystaný podběrák,tak to ani neťukne,ale když ho máte v báglu ,tak to zrovna bere a snažíte se ho jednou rukou dostat ven a v druhý máte prut s pěknou rybou,přitom sleduhete masný červy lezoucí rozkopnutý do všech stran,popřípadě zahazujete chleba s uzeným do kopřiv při záběru a tam je nakonec malej usoplenej cejn?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 15. ledna 2011 v 10:49 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

osprey> Char to udělá podle tebe a pak si u vody ani neškrtne :-D

reagovat
Sobota 15. ledna 2011 v 0:32 ® osprey reakce na …
osprey

Char> Chce to častěji nosit foťák i podběrák a používat to lanko:-))

reagovat
Pátek 14. ledna 2011 ve 23:01 ® Char
Char

Zde popisované příhody se mi také stávají, mám vyzkoušeno že pokud nemám podběrák nebo foťák tak přijde pěkná ryba, pokud navazuji druhý prut pravidelně přichází záběr na ten již nahozený s čímž už počítám a po očku ho sleduji a jsem v pohotovosti. Pokud dám před nástrahu lanko o štiku nezavadím a jen ho sundám už je tam, je to prostě zákon schválnosti který funguje spolehlivě.

reagovat
Pátek 14. ledna 2011 v 18:06 ® superweb
superweb

To zna asi kazdej rybar. Tak treba predvcirem. Prijdu k vode, nahodim plavacku a chystam si feeder, nez jsem ho uspesne navazal, vytahl jsem 3 ryby. Nahodim feeder a pomerne dlouho klid na oba pruty. Pak zaber na feeder, slusna ryba, bohuzel se pri zdolavani mota do mezitim splavane plavacky. Striham plavacku a nahazuji feeder.
Behem snahy o navazani plavacky dalsich x zaberu, zahozenej splavek, hacek atd. Tak si rikam ze to navazovat nebudu, ze nestiham ani feeder. Sedim pul hodiny bez zaberu. Znovu navazuji plavacku, z cehoz opet vyrusi zaber a kdyz stihnu nahodit oba pruty, zase nestiham ani jeden.
Samozrejme slo o soukromou vodu plnou ryb, ale trn naschval ze braly kdyz nemely a nebraly kdyz mely tam proste byl :-)

reagovat
Pátek 14. ledna 2011 v 17:42 ® M.BURNES
M.BURNES

Tohle je uplně normální stav.Celkem pravidelně se mi stává že čumim půl hodiny na prut a nic,tak vezmu termosku naleju si čaj a prut letí do vody to samé je to s vykonáváním potřeby :-)

reagovat
Pátek 14. ledna 2011 v 15:24 ® Sander
Sander

U usoplenýho cejna se mi to nestává, ale u ryby která už jde trošku přes brzdu pravidelně.

reagovat
Pátek 14. ledna 2011 ve 14:52 ® hraji reakce na …
hraji

tomashr> ale já nepsal o zákonech schválnosti, jak je obecně známo, jsem plavačkář. Pokud jdu k vodě s podběrákem, nemám ho v batohu, protože to není fyzicky možné. CO se týče schválností, stávají se. Jen je nepovažuji za schválnosti, ale důsledek špatné přípravy.

reagovat
Pátek 14. ledna 2011 ve 14:32 ® talE

Mě to ani tak nevadí, od doby co jsem si koupil podběrák od vladimirfencl.cz mě už netrápí jestli je podběrák složenej nebo naopak. Jedním švihnutím je otevřenej, takže jestli máš s tímhle zákonem schválnosti problém tak to pořeš takto :-D . Jsou levny, kvalitni, ručně dělaný a važí okolo 350g

reagovat
Pátek 14. ledna 2011 ve 14:29 ® tomashr reakce na …

hraji> Hele nevyprávěj nám, že se ti nikdy nestanou situace přesně podle Murphyho zákonů :-D
Nemyslím si, že by byl dotaz míněn doslova ve stylu poučky „když není podběrák, tak berou lépe“, vnímám to spíš jako dotaz na zákony schválnosti… A tam za sebe odpovídám, že to tak prostě je – když se může něco pokazit, tak se to pokazí přesně v okamžiku, kdy to člověk nejméně čeká :-93;

reagovat
Pátek 14. ledna 2011 ve 12:54 ® andy5695 reakce na …

Nemyslim to jako že jsem bordelář,ale občas se stane že jdu k vodě protože potřebuju vypadnout od všeho a všech.Je den,kdy vím že nic nepůjde a tak podběrák nevyndám,ale ono zrovna něco přijde a co teď?

reagovat
Pátek 14. ledna 2011 ve 12:32 ® Radek M.
Radek M.

:-D :-D :-D a stává se vám, že když nemáte návazec tak neberou? :-P

reagovat
Pátek 14. ledna 2011 v 10:24 ® kety.vydra
kety.vydra

andy5695: Tady jde o zákon schválnosti,děje se to běžně…Celá léta se ho snažím eliminovat předcházením těchto situací,ale vždycky se něco semele,když to nejmíň čekáš.Ale podběrák mívám nachystaný a věci dané na jednom místě…

reagovat
Pátek 14. ledna 2011 v 9:11 ® hraji
hraji

Nestává se mi to, protože pokud mám podběrák s sebou, je vždy rozdělaný a připravený. Samozřejmě je to kolosální pitomost, myslet si, že ryby berou podle toho, v jakém stavu máte podběrák.

reagovat
Pátek 14. ledna 2011 v 8:11 ® M.BURNES
M.BURNES

To se ti opravdu stává nebo mi tajně sleduješ :-)

reagovat