Vyhledávání
problém s labutěmi :-)
12.1.2011 | deniiis | 1.992 zobrazení | 15 odpovědí
asi před půl rokem sem vyrazil na rybnk na kapry pěkně si nahodím zakrmím a vidím jak těsně kolem břehu plavou labutě dívám se jak plavou a najednou se ozve pípák a já bezváhání zaseknu až potom sem zjistil že ta labuť o to zavadila svým dlouhým krkem a zamotala se mi do vlasce.Celou montáž sem odříznul a labuť se vymotala.Asi za 2 hodiny připlavala druhá i když sem jí odháněl tak se zase zamotala já sem to zase odříznul atd…Co bych měl příště udělat aby se to neopakovalo?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 12. ledna 2011 ve 20:19 ® osprey reakce na …
-
spike> Do půl řeky, ale plaval. Seděli jsme tam s kolegou a měli tři další pruty, takže jsme ho lapli snadno. Krátce po dopadu na vodu praskl kmen, takže labuť mi to moc daleko neodtáhla.
reagovat - Středa 12. ledna 2011 ve 20:05 ® superweb
-
Znamemo loni zlomila kachna vzletem spicku od matchoveho prutu.
reagovat
Ja o nej malem prisel chvilkou nepozornosti v kombinaci s takovou tou feederovou vidlickou co se sama sklopi obcas – asi 50cm kaprik si to s nim stradoval v pulce rybniku nez jsem se zvedl od vedlejsiho prututen druhy prut byl nastesti kaprak s vetsim olovem, tak jsem ho prehodil a pritahnul..
- Středa 12. ledna 2011 v 19:41 ® spike reakce na …
-
osprey> A do vody nebo na břeh? Něco podobného psal do diskuze kolega timbab, měl feeder v sumcovém stojanu a netopýr mu ho z něj vyrazil.
reagovat - Středa 12. ledna 2011 v 19:20 ® tomashr
-
osprey> Já už to popisoval ve fóru foto – moje loňská story je, že když ti udělá letící labuť záběr, tak to jde, ale já přišel o trojnožku s vidličkou. Labuť náletem do vlasců vše zkosila, pruty jsem pochytal, ale vidlička zahučela do vody. Jelikož je u břehu přes tři metry hloubka (vltavské nábřeží), tak to její byl konec – v únoru nebyla šance žádná, ale prakticky jistě bych se tam nešel potápět ani v létě…
reagovat - Středa 12. ledna 2011 v 19:13 ® osprey
-
Letící labuť mi udělala nejbrutálnější záběr ně feeder, co pamatuju. Prostě mi odletěl z vidliček.
reagovat - Středa 12. ledna 2011 v 18:44 ® spike
-
Taky se mi loni do vlasce dostala labuť a vzletěla, odnesla to naštěstí jen volnoběžka na navijáku.
reagovat - Středa 12. ledna 2011 v 17:49 ® busemi
-
u nás na rybníkuu jsou labutě také. Jsou už za těch 5 let co sem lítaj naučený na kterejch místech jsou rybáři a taky si pamatujou kdo jak se knim chová. Já je beru jako společníky a tak se taky ke mě chovaj přplabou jakoby pokecaj a pak zase odplavou.
reagovat - Středa 12. ledna 2011 v 17:19 ® kety.vydra reakce na …
-
Robur> Nó,marně vzpomínám,kdy jsem natrefil na labutě v dešti…Asi bývají zalezlé někde v bivaku
reagovat - Středa 12. ledna 2011 v 16:03 ® superweb
-
Resim to vetsinou taky krmenim vedle. Nejvic neplechy napachaj ty potvory kdyz se snazim potichu a nepozorovane lovit na kousek rohliku z hladiny, naprosto znemozni tam nahazet par dalsich kousku peciva a vyprovokovat amury nebo kapry k aktivite. Obcas mi i amura vyplasi kdyz do nej kopne. Ony nejsou zas tak chytry, takze vetsinou pockam nez odplavou na druhou stranu rybnika a pak zacnu chytat, s trochou stesti mam pak sanci vyhlidnutou rybu chytit nez se vratej.
reagovat
Jinak kachny se na mistech s vetsim rybarskym tlakem celkem schopne nauci vlascum vyhybat, labute mene casto – asi jim to tolik nemysli. Ale 2× se mi stalo ze se hejno kachen splasilo a vzletlo a jedna mi vzala vlasec nad vodou zrejme nohou. To byly infarktovy jizdyReseni u kaprariny? Backlead
- Středa 12. ledna 2011 ve 13:30 ® Robur reakce na …
-
kety.vydra> nesmí pršet
reagovat - Středa 12. ledna 2011 ve 13:02 ® kety.vydra
-
Já to řeším podběrákem…Žádné pořvávání kšá kšá,žádné tleskání,žádné házení šutrů-tím vším si rozplašíš fleka.Ale podběrák,pokud je úplně rozložený,to je jiná-stačí vzít podběrák a párkrát s ním máchnout vlevo vpravo.Čím větší podběrák,tím líp,labutě si tě zapamatujou a budou se ti obloukem vyhýbat…A ani si nebudeš připadat jak idiot (sušíš podběrák,ne)
reagovat - Středa 12. ledna 2011 ve 12:11 ® Deleted
-
A nenapadlo Te misto silonu podriznout tu labut? Sice je to zakonem chraneny ptak, ale mozna by to problem vyresilo…
reagovatPrej je ale nic moc k jidlu..
- Středa 12. ledna 2011 v 11:26 ® Robur
-
hlavně rozumně vysvětli, co jsi dělal, že jsi nevěděl, že ti labuť jedo do vlasce? Tipuji, že pípák nezvedl včas prut
reagovat, že,
- Středa 12. ledna 2011 v 10:14 ® Tino
-
to samé je s kačenama. Opravdu se vyplatí udělat pro fógly krmící místo trochu mimo. Potom jsou všichni spokojeni. Ptactvo má co žrát, pes má co sledovat a ty se taky nenudíš, když zrovna neberou.
reagovat - Středa 12. ledna 2011 v 9:40 ® hraji
-
Labutě k vodě jaksi patří. Jediné co můžeš udělat je nechytat na místě, kde jsou labutě. Protože labutě navyklé na krmení od lidí automaticky považují každou postavu na břehu za zdroj bezpracného krmení a tak logicky připlavou. A zamotají se do vlasců. Plašení je neúčinné, alespoň u nás na řece to rozhodně nefunguje. To už je lepší jim naházet krmení někam bokem, mimo dosahu vlasců.
reagovat