Vyhledávání
Na pstruhovku jen s háčky bez protihrotů
8.1.2011 | Zedtu | 10.161 zobrazení | 120 odpovědí
Zajímají mě Vaše názory na novinku v roce 2011 na lov na pstruhové vodě s háčky bez protihrotů
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 12. ledna 2011 ve 14:16 ® dam reakce na …
-
osprey> Míro, pro přívlač je už v posledních letech taky snaha od výrobců, aby BL na trhu byly…ovšem na druhou stanu je to na rybářích, zda si je koupí a vymění. Na nástrahách jsou v originále jen na mini minimu druzích. Ale kdo chce, má je
reagovat - Středa 12. ledna 2011 ve 14:13 ® sus1
-
osprey> Červa nalepit.
reagovat
Tak pak je to ok,že výrobci…i když zatim teda ,, jen" v muškařině, jak píšeš. - Středa 12. ledna 2011 ve 14:05 ® osprey reakce na …
-
sus1> Výrobce se snaží vyhovět přání spotřebitelů. Divil by ses, jak se v muškařině v posledních letech prudce rozšířila nabídka BL háčků.
Slušná nabídka je i u kaprařiny, ale přívlač, feeder a plavaná jsou v začátcích. Částečnou omluvou budiž mimo jiné i fakt, že z BL háku bílí červi někdy i utečou a když ne, rybám nedělá potíže je obrat.
reagovat - Středa 12. ledna 2011 ve 13:50 ® sus1 reakce na …
-
osprey> Už také někdo apeloval na výrobce háčků??aby přestali s výrobou protihrotů?Zatim vidím jen agitaci na spotřebitele,ale......
reagovat - Středa 12. ledna 2011 ve 13:47 ® osprey reakce na …
-
petrikveprik> Pokud jsi zastánce stylu tři jedlé ryby a domů, pak skutečně nepředstavují protihroty žádný problém. Pokud chytáš dost ryb a převážně pouštíš, pak bys měl postupně dospět k názoru, že je to tak lepší.
Já chytal s protihroty spoustu let, dneska od nich pomalu ustupuju a mám je už hlavně na nástrahách, které používám s cílem chytit něco 60 cm+
reagovat - Středa 12. ledna 2011 ve 13:44 ® reakce na …
-
osprey> nemyslím si ze u vody udelam vetsi paseku nez treba nejaky sportovni muskar, ktery kazdy druhy nahoz taha rybu (protihrot neprotihrot). Ja patrim mezi rybare, ktery je rad ze za vychazku vubec neco chytne a ze nezustane u vychazky na nule..
reagovat - Středa 12. ledna 2011 ve 13:41 ® reakce na …
-
TomK> vzpamatuj se a ty pitomce a idioty si nech pro nekoho jineho, aby se ti nekdy nestalo, pri vychazce u vody ze skoncis ve splavu.. a jestli chces se mnou diskutovat na tohle téma tak se bav laskave slusne.
reagovat - Středa 12. ledna 2011 ve 13:39 ® reakce na …
-
hraji> opravdu mě fascinuje jak dokážeš věc, se kterou jsem s tebou souhlasil otočit proti mě
reagovatVůbec nechápu jak článek, který jsi mi poslal souvisí s mým názorem proti bezprotihrotům.
- Středa 12. ledna 2011 ve 12:50 ® osprey reakce na …
-
TomK> Jo, tahle sorta rybářů je schopná nechat za sebou slušnou paseku. Problémů, proč mizí potočák a lipan je samozřejmě řada, ale toto je jeden z nich a ne nejmenší.
reagovat - Středa 12. ledna 2011 ve 12:31 ® Deleted reakce na …
-
petrikveprik> Nejvetsi problem pro ryby jsou rybari egonohici a do teto skupiny evidentne patris. Pokud Ti jde o preziti ryb, pak plati opravdu univerzalni pravidlo, ryby nechytat. Rybu, kterou poustim, odhackovavam ve vode a do ruky ji vubec neberu. Nemusim ji pokladat do travy a delat serii fotek. Takto se k rybam chovaji pouze zamindrakovani pitomci… navic fotit ty nektere miniatury, ktere mas v albu je opravdu uchylne.
Kdyby rybar prisel k vode, sejmul prvni tri duhaky, ktere chytnes, tak te vode skodi mnohem mene nez sportovec, kterej jich popicha 50 a vsechny pusti.
Povine chytani bezprotihrotu neni samozrejme spasa pro ryby. Nicmene poskozuji ryby urcite mene nez s protihroty. To je evidentni z logiky veci. A i kdyby pak ryba mela byt jen o jedno procento vetsi sanci na preziti po setkani s egohonicskym idiotem, tak to bude prinosem.....
reagovat - Středa 12. ledna 2011 v 11:15 ® hraji reakce na …
-
petrikveprik> tady si něco přečti ty principe http://www.novinky.cz/…ch-lovu.html
reagovat - Úterý 11. ledna 2011 v 11:23 ® Barr reakce na …
-
Mně už připadají trojháčky zbytečné,i velké ryby se dají při vláčení zaseknout a vytáhnout s jednoháčkem.Protihroty opravdu zraňují rybu (kterou pouštíme)více.Uteče-li nám z háčku bez protihrotu ryba,neberme to jako tragédii,chytneme ji jindy,máme co jíst,jsou důležitější věci v životě,třeba bychom ji stejně pustili.Co se týče dalšího omezování při lovu,jiná cesta už nebude,je nás stále víc,ryby,přiroda to má s námi těžké.Spíš bychom měli hledat při lovu obtížnější způsoby,výzvy,nehonit se za úlovkem za každou cenu na cokoliv a nesuplovat si soubojem s rybou návštěvu posilovny.Glorifikace pouštění ryb a z toho plynoucích zážitků nás vbrzku dostane do izolace a na úroveň příznivců psích zápasů. Mně se purismus pana Kudláka líbí.
reagovat - Úterý 11. ledna 2011 v 0:38 ® kura11
-
hacky bez protihrotu v dnesnej dobe urcite schvalujem, je to krok vpred, krok k rybam ako si ich uctit… skoda ze este stale trebarz muchari veria ze trojhak poskodzuje rybu, ak je trojhak doma robeny s troch muchohakov tak rybu poskodzuje rovnako ako mucho hak… tiez ma seru komercne vmc kotvy a tradicny masari co ked sa nudia chytaju 20 cm potocacikov a rozbijaju im tymi kotvami huby… neviem preco vyrobci robia vobec take hnusne haky… osobne mam uz vsetky trojhaky vlastne, lepene s 3 muchohakov BL a fakt mozem s kludnym svedomim povedat ze skodia minimnalne…
reagovat - Pondělí 10. ledna 2011 v 18:46 ® bubu reakce na …
-
kamos007> jasně,je ti 16,ale perlíš,to zase jo
reagovat - Pondělí 10. ledna 2011 v 18:44 ® osprey reakce na …
-
kamos007> Já chci ryby v řece. Kormoráni přitáhnou až na zimu, celé léto tam může pár ryb být.
Mimochodem, s tvým přístupem k rybám dlouhodobě moc nesouhlasím, ale zatím jsem neměl potřebu ti to psát.
Nebudeme se dohadovat. Neberu ti tvůj názor, nenutím tě měnit tvé zvyklosti a pokud jde o to, co je lepší, stačí se podívat na dobře zarybněné revíry v cizině, jaká tam mají pravidla, aby jejich obsádku udrželi.
reagovat - Pondělí 10. ledna 2011 v 18:16 ® busemi
-
háčky bez proti hrotu schvaluji .. Sám je používám i pro lov jiných druhů ryb než lososovytých a osvěčily se mi ani sem nejak nepostřehl že by my upadávalo nějak moc ryb je to stejný jak s protihrotem … akorát se hůře shání nejsou tak rozvynutý .
reagovat - Pondělí 10. ledna 2011 v 17:35 ® kamos007 reakce na …
-
osprey> ne ale když se to vymasi ti duhaci tak nic nezbyde kormoránům.
reagovat - Pondělí 10. ledna 2011 v 17:26 ® osprey reakce na …
-
kamos007> A proč by to nemělo smysl? U nás taky jsou kormoráni a proto se mám chovat k rybám hůř než kdyby nebyli?
reagovat - Pondělí 10. ledna 2011 v 16:19 ® kamos007
-
Na ostravici to je a mohu řict že tam neni ryba takže je to zbytečné v listopadu jsem tam byl muškařit bylo nas tam asi 10 chlapu a nikdo ani šupinu z jara jsou duhaci a pak nic a co přežije v zimě sežerou kormorani takže podle mě to na tokovych revirech nema smysl.
reagovat - Pondělí 10. ledna 2011 v 16:10 ® samotm
-
Mimochodem, kde se to v rybářským řádu píše? Nemůžu to nějak najít. Děkuju.
reagovat - Pondělí 10. ledna 2011 v 15:59 ® samotm reakce na …
-
kety.vydra> Já s chytáním bez protihrotu nemám problém. Od plotic, přes kapry až po dravce. I na rotačkách a woblerech jsem je zamačkal. S těma sumcema neporadím, nechytám.
reagovat - Pondělí 10. ledna 2011 v 15:46 ® Piranha reakce na …
-
bubu> velice nehezka fotka Evžene.
reagovat - Pondělí 10. ledna 2011 v 15:36 ® reakce na …
-
Sander> jj zabejčil
D to máš asi pravdu. Jde mi docela o princip.
jinak nenadávám – spíš naopak vychutnávám si jak je mi zde nadáváno a jak se mnou chce každý komunikovat. Sprostoty použité proti mě jsem jen reprodukoval..
reagovat - Pondělí 10. ledna 2011 v 15:31 ® Sander
-
petrikveprik > já a CaR? Hele nenadávej, jo? Snad jen co se potočáka a lipana týče. Tam jo.
Za sebe můžu říct jen to, když už tě to tedy zajímá, že se snažím chovat u vody stejně jako se snažím zde prezentovat. Nemám s tím problém.
Tvůj názor respektuji, myslím si o něm své a tahle věta: „Je to jedno z dalších hloupých omezení, které k ničemu aktivně nevede.“ mě přesvědčila o tom, že jsi se pevně zabejčil a kdybych byl v tvé situaci já, taky bych nepovolil. Já to chápu a nebudu ti dále v ničem odporovat.
reagovat
- Pondělí 10. ledna 2011 v 15:15 ® kety.vydra
-
samotm> Nebuď extrémista…Mi by se to možná zamlouvalo,kdyby se celkově na MP chytalo na háčky bez protihrotu (osobně na jaře na plavajdu chytám kapry na háčky bez protihrotu…),ale poraď mi,jak nastražím žížalu na úhoře na háček bez protihrotu,nebo poraď sumcařům chytajícím na bójku s živou rybou…
reagovat - Pondělí 10. ledna 2011 ve 14:46 ® reakce na …
-
bubu> Prezentuji tu to co si myslím a jak jsem psal – nepotřebuji si zde hrát na správňáka. I já mám samozřejmě svou zásluhu na úbytku ryb, minimálně tím že je chytám. Jinak zkusím se posrat – třeba jim tim pomůžu..
kerob> hodně minimální – souhlasím.
hraji> myslím, že jsi uhodil na tu správnou hlavičku – souhlas.
reagovat - Pondělí 10. ledna 2011 ve 14:38 ® bubu reakce na …
-
petrikveprik> nepochopil si. Chci ti naznačit,že to,co tu prezentuješ,se neslučuje s tím,co vidíme na tvých fotkách. Trojháček s protihrotem na P nepatří. S tím nejde být šetrný k úlovku,ani kdyby si se posral. Tím končím.
reagovat - Pondělí 10. ledna 2011 ve 14:25 ® kerob
-
petrikveprik> jenze urcity prinos pro ryby to je a to poprit nemuzes. Ja to treba jako omezeni vubec neberu, prijde mi to naprosto v poradku a krok spravnym smerem v ramci moznosti, ktere svaz ma.
reagovat - Pondělí 10. ledna 2011 ve 14:20 ® hraji
-
petrikveprik> aha, takže na brigády nechodíš, protože tě nechtějí a dobře víš, co mohou rybáři. Víš, já se spolu s partou lidí starám už dvacet let o jeden revír. Nic moc, malá řeka. Ale žijí v ní potočáci, žijí v ní parmy, ostroretky, podoustve a mnoho dalších, i chráněných, druhů ryb. Vždycky mě potěší, když někdo ví jak na to, jen jsem vždy zklamaný, že to ví pouze na internetu. Jak dojde na realizaci v terénu, je v cestě najednou tolik překážek. A k tomu používání háčků bez protihrotu. Neřeší ten zásadní problém. Neřeší ho to, protože nikdo přesně neví, v čem ten problém je. Neví to ani v Německu, kde se také ztrácí pstruh z volných vod. Neví to ani v jiných evropských zemích. Čekáme na zachránce, který ten problém odhalí, pojmenuje a najde řešení. Máš šanci.
reagovat - Pondělí 10. ledna 2011 ve 14:18 ®
-
bubu> určitě ne – to je trochu demagogie nemyslíš? Jestli Tě to zajímá – letos jsem si na P + MP ponechal možná dohromady 5 ryb.. Největší sranda na tom, je, že na těch malých woblerích na fotce používám jednoháček
reagovatKdybych tam měl trojháček patřičné velikosti, byl by chycen jen za okraj tlamky a nikdy by to tak nešlukl..