Chytej.cz

Zamrznutá řeka necteno

5.1.2011 | 1Mara | 28.210 zobrazení | 120 odpovědí

Mám dotaz , může za určitých okolností promrznout řeka až na dno ? A jaký by to měl dopad na ryby ? Dneska to říkali ve zpravodajství Prima . Zajímal by mě váš názor , někdo už se ktomuto tématu sic vyjádřil stím že je to nemožné , ale já jsem přesvědčenej že za určitých extrémních podmínkách by to bylo možné . Díky za vaše názory :-)

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 6. ledna 2011 v 9:46 ® 1Mara reakce na …
1Mara

foks01> No třeba za dvacet let ? letos to na sto procent nebude , ale víme houby co bude za pár let . Si všimni jak se vše rychle mnění , záplavy ,zemětřesení,ne­moce, lidi,tak proč by nemohla být nějaká erubce na slunci co by na nás vrhlo půlroční stín a zimu která by dokázala, aby zamrzlo Labe a i jinné řeky :-)

reagovat
Čtvrtek 6. ledna 2011 v 9:17 ®  reakce na …

1Mara> on s tim nedá pokoj :-)

reagovat
Čtvrtek 6. ledna 2011 v 8:11 ® foks01 reakce na …
foks01

1Mara> tak aby sme se někam hnuli,píšeš za určitých okolností,co je pro tebe určitá okolnost?.A je otázkou jestli ty okolnosti v naší době mohou nastat,jest to asi ze široka položená otázka.

reagovat
Středa 5. ledna 2011 ve 23:36 ® 1Mara
1Mara

kingkubik> Já a uraženej ? :-D neboj to vžádném případě :-) U mě to poznáš jednoduše , když jsem naštvanej , není tam smajl :-) , Ale je fakt že se tu konečně trochu málo kecalo o něčem jiném , než koukat do z lovu na zmasařený granuláče , jak se v krvi válej po ledě :-)

reagovat
Středa 5. ledna 2011 ve 23:10 ® kingkubik reakce na …

Robur> jen cekam kdy se zepta…a prdi taky hadi?s tebou me bavi svet davali nedavno:D

Patlaloš> tak s tou Megan pozor jo.uz mi psala kdy mam cas:D

1Mara> maro ale aspon jsi to tady trosku rozhejbal:Da libi se mi ze se hned urazis kdyz si z tebe strilime lehce:D

reagovat
Středa 5. ledna 2011 ve 22:53 ® Sander
Sander

osprey > vzácný jev to není, je to závislé na hloubce, proto je toho na Otavě málo a na pstruhovce moc.

reagovat
Středa 5. ledna 2011 ve 22:27 ® 1Mara
1Mara

A mě to nedá , zkrátka ty malé pramínky kvůli ledu zmnění směr tak sakra do původního koryta nic nemůže téct né , ty pramínky potečou třeba do lesa co já vím :-) si připadám jak Ripka :-))

reagovat
Středa 5. ledna 2011 ve 22:21 ® Patlaloš reakce na …
Patlaloš

kingkubik> To spíš zamrzne Labe…než se ti bude v pelíšku válet Megan Fox …a vůbec otázka jako každá jiná.

reagovat
Středa 5. ledna 2011 ve 22:17 ® 1Mara
1Mara

A hale co když ..... áále s vámi to nemá cenu , :-)

reagovat
Středa 5. ledna 2011 ve 22:13 ® Robur reakce na …
Robur

kingkubik> se bóchne moc a vrátí se s horší otázkou:-D

reagovat
Středa 5. ledna 2011 ve 22:12 ® kingkubik reakce na …

1Mara> maro ja si umim predstavit veci:Dtreba ze mam v posteli megan fox:Dnebo ze mi jezisek donese http://www.norstream.cz/item.php?… :-D :D jen si myslim neprehnal jsi to malinko s koukanim na film Den pote:Dano mozne to je ale realne v tomhle roce opravdu ne…jinak nezlob se musim to napsat asi takhle…mas otazky jak muj 7 lety bratranek:Dbez za roh a nafackuj si:D

reagovat
Středa 5. ledna 2011 ve 22:12 ® Robur
Robur

kamoš má bazének, cca 0,5 metru, promrzne fest, ale karásek či hrouzek mu tam zimu přežili

reagovat
Středa 5. ledna 2011 ve 22:09 ® osprey reakce na …
osprey

1Mara> Velká řeka nezamrzne až na dno prakticky nikde – bere slušný podíl podzemní vody. Ale malé toky můžou. Proto se ryby z mělkých úseků stahují. Většina ryb zamrznutí v ledu něpřežije. Určité naděja bych dával mníkovi a karasovi – i když zamrznutí v ledu představuje i slušný tlak a tak nevím.

Asi dvakrát jsem viděl, jak za velkých mrazů zamrzají některé otavské peřeje ode dna. Neumím to fyzikálně vysvětlit a vypadá to velmi zvláštně. Ale je to vzácný jev, obvykle na pár metrech toku a ta vrstva ledu není moc silná.

reagovat
Středa 5. ledna 2011 ve 22:07 ® hering reakce na …
hering

1Mara> Pro Tebe a že jsi to Ty,tak Jo :-D :-D

reagovat
Středa 5. ledna 2011 ve 21:55 ® Patlaloš
Patlaloš

K věci.Osobně si myslím že cestování do budoucnosti a minulosti je celkem reálné,hlavně na to musí být ty správné podmínky…a nebo to musí někdo šikovně vymyslet a kdo mi vyvrátí že to je blbost.Abych se přidal na jednu stranu tak jsem za nezamrzlou řeku,je to lepší.......Ale už si nevzpomínám jak to bylo v době ledové jestli tam něco teklo nebo ne a to byla safra kláda…prý povídal praděda…

reagovat
Středa 5. ledna 2011 ve 21:55 ® 1Mara reakce na …
1Mara

kingkubik> Si nedokážeš představit , že třeba například ,pramen na Labské boudě a ostatní pramínky by hned co je spodní voda vytlačí na povrch země , tak by třeba do hodiny ta vytlačená voda zmrzla a jak by se tlačila další a další , tak by zmněnila svůj směr protože tam kde tekla dříve je jen už zmrzlej led , a takhle by to bylo postupně se všemi přítoky do Labe a mohlo by se stát že si ty prameny a potůčky najdou jinou cestičku a do koryta Labe by nemnělo co téct a tudíš by při xetrémně dlouhé zimě by Labe u nás v Ústí zamrzlo až na dno a tudíš by ryby byli v řiti , a neříkej že se to stát nemůže ? :-) Beru to že by se takhle prudce a hodně ochladilo nad celou evropou . :-)

reagovat
Středa 5. ledna 2011 ve 21:51 ® Piranha reakce na …
Piranha

kingkubik> :-)) jj to bylo asi ono.Ja to ale nechtel psat.On by to Mařena ode mne nepřijal :-P

reagovat
Středa 5. ledna 2011 ve 21:45 ® kingkubik reakce na …

1Mara> maro dival jsi se na 31.12.2010 na zpravy od tv nova?ve sportu bylo ze repka prestupuje ze Sparty do Slavie:D:D:D:D:D:D

reagovat
Středa 5. ledna 2011 ve 21:42 ® Patlaloš
Patlaloš

Robur> Protože nechápeš víc věci chlape…

reagovat
Středa 5. ledna 2011 ve 21:40 ® Piranha reakce na …
Piranha

1Mara> Reka je tok, to znamena ze je 24h 365 dni v roce v pohybu uz miliony let.Kdyz ti nekde zamrzne tak porad ale nekde pritejka tak by voda mudela tect pres led, nebo by musela hned mrznout a to by za den pak byla halda ledu do vejsky ze by to … proste blbost.Tece dal nekde jinudy.Mozna na nejakem malem miste to promrzlo, ale obteka to zase nekde dal.Jinak by teda dal musela vyschnout.Proste nejde to.

reagovat
Středa 5. ledna 2011 ve 21:36 ® 1Mara reakce na …
1Mara

hering> No ale připouštíš , že i Labe může promrznout až na dno :-)

reagovat
Středa 5. ledna 2011 ve 21:35 ® hering
hering

1Mara>> nemůže :-D anebo jak se to veme,může.Spíš se ztratí spodní voda a říčka vyschne.Ano i v zimě.Pak promrzne na dno,protože nemá co téci.Pokud bude dostatečný zdroj tekoucí vody,tak se voda vždy někudy protlačí :-D

reagovat
Středa 5. ledna 2011 ve 21:33 ® 1Mara reakce na …
1Mara

Piranha> To není k věci , tak se strať , když tomu nerozumíš :-P

reagovat
Středa 5. ledna 2011 ve 21:30 ® Piranha
Piranha

Mařeno, ty uz nevis jak na sebe upozornit vid :-)) :-)) :-P :-P

reagovat
Středa 5. ledna 2011 ve 21:29 ® 1Mara
1Mara

foks01> No zatím je to nerozhodně , Sander a Robur tvrdí že to je možný , stejně jako já ostatní si to nedokážou představit :-) No ale počkáme , třeba zítra se někdo najde kdo nám to vyvrátí :-)

reagovat
Středa 5. ledna 2011 ve 21:28 ® foks01 reakce na …
foks01

Manažerka> ledovce tajou,ale k nám přichází zima čím dál dřív a odchází čím dál dýl

reagovat
Středa 5. ledna 2011 ve 21:27 ® foks01 reakce na …
foks01

1Mara> tak si vůbec nejsem jistej,jestli ses dozvěděl,co jsi vědět potřeboval.

reagovat
Středa 5. ledna 2011 ve 21:25 ® Mr. Vydra reakce na …
Mr. Vydra

Manažerka> to se mi líbí

reagovat
Středa 5. ledna 2011 ve 21:20 ® Manažerka reakce na …
Manažerka

1Mara> tajou ledovce, tak přeci tu všechno najednou nezamrzne…spíš naopak, ale to se nedovíme, jak to tu do budoucna bude, protože už budeme prdět do hlíny

reagovat
Středa 5. ledna 2011 ve 21:19 ® 1Mara
1Mara

Manažerka> No mi se toho asi nedočkáme , ale jednou to možná přijde :-((

reagovat