Vyhledávání
Zamrznutá řeka
5.1.2011 | 1Mara | 28.210 zobrazení | 120 odpovědí
Mám dotaz , může za určitých okolností promrznout řeka až na dno ? A jaký by to měl dopad na ryby ? Dneska to říkali ve zpravodajství Prima . Zajímal by mě váš názor , někdo už se ktomuto tématu sic vyjádřil stím že je to nemožné , ale já jsem přesvědčenej že za určitých extrémních podmínkách by to bylo možné . Díky za vaše názory :-)
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 6. ledna 2011 v 9:46 ® 1Mara reakce na …
-
foks01> No třeba za dvacet let ? letos to na sto procent nebude , ale víme houby co bude za pár let . Si všimni jak se vše rychle mnění , záplavy ,zemětřesení,nemoce, lidi,tak proč by nemohla být nějaká erubce na slunci co by na nás vrhlo půlroční stín a zimu která by dokázala, aby zamrzlo Labe a i jinné řeky
reagovat - Čtvrtek 6. ledna 2011 v 9:17 ® reakce na …
-
1Mara> on s tim nedá pokoj
reagovat - Čtvrtek 6. ledna 2011 v 8:11 ® foks01 reakce na …
-
1Mara> tak aby sme se někam hnuli,píšeš za určitých okolností,co je pro tebe určitá okolnost?.A je otázkou jestli ty okolnosti v naší době mohou nastat,jest to asi ze široka položená otázka.
reagovat - Středa 5. ledna 2011 ve 23:36 ® 1Mara
-
kingkubik> Já a uraženej ?
reagovatneboj to vžádném případě
U mě to poznáš jednoduše , když jsem naštvanej , není tam smajl
, Ale je fakt že se tu konečně trochu málo kecalo o něčem jiném , než koukat do z lovu na zmasařený granuláče , jak se v krvi válej po ledě
- Středa 5. ledna 2011 ve 23:10 ® kingkubik reakce na …
-
Robur> jen cekam kdy se zepta…a prdi taky hadi?s tebou me bavi svet davali nedavno:D
Patlaloš> tak s tou Megan pozor jo.uz mi psala kdy mam cas:D
1Mara> maro ale aspon jsi to tady trosku rozhejbal:Da libi se mi ze se hned urazis kdyz si z tebe strilime lehce:D
reagovat - Středa 5. ledna 2011 ve 22:53 ® Sander
-
osprey > vzácný jev to není, je to závislé na hloubce, proto je toho na Otavě málo a na pstruhovce moc.
reagovat - Středa 5. ledna 2011 ve 22:27 ® 1Mara
-
A mě to nedá , zkrátka ty malé pramínky kvůli ledu zmnění směr tak sakra do původního koryta nic nemůže téct né , ty pramínky potečou třeba do lesa co já vím
reagovatsi připadám jak Ripka
- Středa 5. ledna 2011 ve 22:21 ® Patlaloš reakce na …
-
kingkubik> To spíš zamrzne Labe…než se ti bude v pelíšku válet Megan Fox …a vůbec otázka jako každá jiná.
reagovat - Středa 5. ledna 2011 ve 22:17 ® 1Mara
-
A hale co když ..... áále s vámi to nemá cenu ,
reagovat - Středa 5. ledna 2011 ve 22:13 ® Robur reakce na …
-
kingkubik> se bóchne moc a vrátí se s horší otázkou
reagovat - Středa 5. ledna 2011 ve 22:12 ® kingkubik reakce na …
-
1Mara> maro ja si umim predstavit veci:Dtreba ze mam v posteli megan fox:Dnebo ze mi jezisek donese http://www.norstream.cz/item.php?…
reagovat:D jen si myslim neprehnal jsi to malinko s koukanim na film Den pote:Dano mozne to je ale realne v tomhle roce opravdu ne…jinak nezlob se musim to napsat asi takhle…mas otazky jak muj 7 lety bratranek:Dbez za roh a nafackuj si:D
- Středa 5. ledna 2011 ve 22:12 ® Robur
-
kamoš má bazének, cca 0,5 metru, promrzne fest, ale karásek či hrouzek mu tam zimu přežili
reagovat - Středa 5. ledna 2011 ve 22:09 ® osprey reakce na …
-
1Mara> Velká řeka nezamrzne až na dno prakticky nikde – bere slušný podíl podzemní vody. Ale malé toky můžou. Proto se ryby z mělkých úseků stahují. Většina ryb zamrznutí v ledu něpřežije. Určité naděja bych dával mníkovi a karasovi – i když zamrznutí v ledu představuje i slušný tlak a tak nevím.
Asi dvakrát jsem viděl, jak za velkých mrazů zamrzají některé otavské peřeje ode dna. Neumím to fyzikálně vysvětlit a vypadá to velmi zvláštně. Ale je to vzácný jev, obvykle na pár metrech toku a ta vrstva ledu není moc silná.
reagovat - Středa 5. ledna 2011 ve 22:07 ® hering reakce na …
-
1Mara> Pro Tebe a že jsi to Ty,tak Jo
reagovat - Středa 5. ledna 2011 ve 21:55 ® Patlaloš
-
K věci.Osobně si myslím že cestování do budoucnosti a minulosti je celkem reálné,hlavně na to musí být ty správné podmínky…a nebo to musí někdo šikovně vymyslet a kdo mi vyvrátí že to je blbost.Abych se přidal na jednu stranu tak jsem za nezamrzlou řeku,je to lepší.......Ale už si nevzpomínám jak to bylo v době ledové jestli tam něco teklo nebo ne a to byla safra kláda…prý povídal praděda…
reagovat - Středa 5. ledna 2011 ve 21:55 ® 1Mara reakce na …
-
kingkubik> Si nedokážeš představit , že třeba například ,pramen na Labské boudě a ostatní pramínky by hned co je spodní voda vytlačí na povrch země , tak by třeba do hodiny ta vytlačená voda zmrzla a jak by se tlačila další a další , tak by zmněnila svůj směr protože tam kde tekla dříve je jen už zmrzlej led , a takhle by to bylo postupně se všemi přítoky do Labe a mohlo by se stát že si ty prameny a potůčky najdou jinou cestičku a do koryta Labe by nemnělo co téct a tudíš by při xetrémně dlouhé zimě by Labe u nás v Ústí zamrzlo až na dno a tudíš by ryby byli v řiti , a neříkej že se to stát nemůže ?
reagovatBeru to že by se takhle prudce a hodně ochladilo nad celou evropou .
- Středa 5. ledna 2011 ve 21:51 ® Piranha reakce na …
-
kingkubik>
reagovatjj to bylo asi ono.Ja to ale nechtel psat.On by to Mařena ode mne nepřijal
- Středa 5. ledna 2011 ve 21:45 ® kingkubik reakce na …
-
1Mara> maro dival jsi se na 31.12.2010 na zpravy od tv nova?ve sportu bylo ze repka prestupuje ze Sparty do Slavie:D:D:D:D:D:D
reagovat - Středa 5. ledna 2011 ve 21:42 ® Patlaloš
-
Robur> Protože nechápeš víc věci chlape…
reagovat - Středa 5. ledna 2011 ve 21:40 ® Piranha reakce na …
-
1Mara> Reka je tok, to znamena ze je 24h 365 dni v roce v pohybu uz miliony let.Kdyz ti nekde zamrzne tak porad ale nekde pritejka tak by voda mudela tect pres led, nebo by musela hned mrznout a to by za den pak byla halda ledu do vejsky ze by to … proste blbost.Tece dal nekde jinudy.Mozna na nejakem malem miste to promrzlo, ale obteka to zase nekde dal.Jinak by teda dal musela vyschnout.Proste nejde to.
reagovat - Středa 5. ledna 2011 ve 21:36 ® 1Mara reakce na …
-
hering> No ale připouštíš , že i Labe může promrznout až na dno
reagovat - Středa 5. ledna 2011 ve 21:35 ® hering
-
1Mara>> nemůže
reagovatanebo jak se to veme,může.Spíš se ztratí spodní voda a říčka vyschne.Ano i v zimě.Pak promrzne na dno,protože nemá co téci.Pokud bude dostatečný zdroj tekoucí vody,tak se voda vždy někudy protlačí
- Středa 5. ledna 2011 ve 21:33 ® 1Mara reakce na …
-
Piranha> To není k věci , tak se strať , když tomu nerozumíš
reagovat - Středa 5. ledna 2011 ve 21:30 ® Piranha
-
Mařeno, ty uz nevis jak na sebe upozornit vid
reagovat - Středa 5. ledna 2011 ve 21:29 ® 1Mara
-
foks01> No zatím je to nerozhodně , Sander a Robur tvrdí že to je možný , stejně jako já ostatní si to nedokážou představit
reagovatNo ale počkáme , třeba zítra se někdo najde kdo nám to vyvrátí
- Středa 5. ledna 2011 ve 21:28 ® foks01 reakce na …
-
Manažerka> ledovce tajou,ale k nám přichází zima čím dál dřív a odchází čím dál dýl
reagovat - Středa 5. ledna 2011 ve 21:27 ® foks01 reakce na …
-
1Mara> tak si vůbec nejsem jistej,jestli ses dozvěděl,co jsi vědět potřeboval.
reagovat - Středa 5. ledna 2011 ve 21:25 ® Mr. Vydra reakce na …
-
Manažerka> to se mi líbí
reagovat - Středa 5. ledna 2011 ve 21:20 ® Manažerka reakce na …
-
1Mara> tajou ledovce, tak přeci tu všechno najednou nezamrzne…spíš naopak, ale to se nedovíme, jak to tu do budoucna bude, protože už budeme prdět do hlíny
reagovat - Středa 5. ledna 2011 ve 21:19 ® 1Mara
-
Manažerka> No mi se toho asi nedočkáme , ale jednou to možná přijde
reagovat