Vyhledávání
Kapr víc než 70cm pouštět
5.1.2011 | pepíno | 10.034 zobrazení | 78 odpovědí
Jen se chci zeptat co si myslíte o tom že už na mnoha revírech se tomu tak děje a ted už i konečně na Lipně je určena horní míra kapra 70plus,tak ted už je i na několika revírech 60plus?Mne osobne nedela problém pouštět i menší kapry,chtel bych vědet kolika z vás by nedělalo problém pusti kapra mín než 60cm.U nás to ted višlo nově na jednom rybníku a myslim že to je dobrej pohled do budoucna a hlavne pro velikost kapra jako takového 60plus proste pouštět spět do revíru,podle mně dobrá myšlenka?A nemnělo by to platit i u jinech druhů ryb?Vím že je to ožehaví téma,ale za tu diskuzy to stojí,snad?Příklad:Takovej Candát 70plus nebo Štika80plus pouštět to by bylo čoro,a co by bylo nasranejch masařů podotýkám masařů né rybářů.Vym o čem mluvim,loni sem pustil pěknýho Candoše a za ten pohled jak na mně čumněli a křičeli že sem kretén tak to stálo v tu chvíli sem kretén byl rád.Nevim kdyby tam nebyli asi bych si ho vzal,tenkrát jo ale dnes,tod otázka?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 10. ledna 2011 ve 22:05 @ skorodůchodce reakce na …
-
chosebaits> Přečti si můj příspěvek v rubrice,,Zákaz přívlače na do 31,8 na Labi.Já sám jsem hlavně kaprař ale to co jsem tam napsal postihuje problém.Jsem z Vysočiny ale přesto že se specializuji na velké kapry tak jsem se přes 70sát tady u nás na Vysočině nedostal.Ryby tu rostou pomaleji takže 60tka kterou pustime má šanci dorůst,ale zaplať alespoň za těch 70sát(bavím se o svaz.vodách).Na Trnávce,nevím proč,zůstalo těch záladních 35cm.A teď se rači podrž,takzvaní rybáři tam takové čudli i zabíjejí!HNUS!!!
reagovat - Pondělí 10. ledna 2011 v 18:30 ® busemi
-
Já s tim taky problém nemám. Já si osobně myslim že je to tak správně. nemělo by to bejt jen na některých revírech ale na všech. a nejen u kapra .. některejm lidem to nevysvětlíš ale tech pár co respektujou řády tak tty můžou něco zmenit a je jich čím dál víc
reagovatnaštěstí
- Neděle 9. ledna 2011 v 17:44 ® chosebaits
-
MP-E65mm>Tento postup funguje,ale .. Na schuze chodí většinou rybáři staršího ročníku,kterým zavřeš usta dostatečným vysazováním kapra.Dokud bude kapr hojně plavat v našich vodách a bude jeho lov tak jednoduchý ( dva kusy denně,730 ročně),tak rybáři budou vždy spokojeni a u koryta nechaj ty co tam jsou. Člověk je blbej tvor a nechá se ukecat za korunu či za kapříka.Jen tak okrajově,i v politice a jejich volbách byl před lety velký boj o poplatek u lékaře ve víši 30 kč.Tady je vzornej příklad našeho chování.Řešíme pí a lidi nás volej,budoucnost nikoho nezajímá a hlavně nikoho nezajímaj otázky na něco,kam se většina lidí ani zdálky nedostane.Bude dlouho trvat,něž se naše postoje k životu změní a doufám že se toho dožiju.
reagovat - Neděle 9. ledna 2011 v 16:24 ® MP-E65mm
-
chosebaits> ano tak by tento postup měl přinejmenším fungovat, ale obavám se a to velmi že ve skutečnosti tomu tak není. Nádherný příklad přímo z čítanky jsou volby do parlamentu či do zastupitelstev. A ještě lepší příklad je Praha, nechci tady tohle vlákno zasírat politikou (vyzdvihuji slovo zasírat) ale velice se obávám, že tohle je na stejných principu (aspoň ve výsledku)
reagovat - Neděle 9. ledna 2011 ve 13:04 ® chosebaits reakce na …
-
Alov> Nejsem přecitlivělý,jen mi prostě vadí chování některých lidí.Každý chce směnu,ale udělat proto něco málo je velkej problém.Jen otom kecat a říkat jak všichni všechno dělaj špatně ,tak na to jsme jedničky.Když se něco málo změní k dobrému,tak se najde spoustu moudrých hlav a hned snášej kritiku či kličky v … jak to obejít.
reagovat - Sobota 8. ledna 2011 ve 23:59 ® rehulkapatrikk@seznam.cz reakce na …
-
někteří
reagovat - Sobota 8. ledna 2011 ve 23:53 ® rehulkapatrikk@seznam.cz reakce na …
-
Lidi nadavájí na kormorány přitom jsou to samé v bledě modrém …
reagovat - Sobota 8. ledna 2011 ve 23:49 ® Alov reakce na …
-
rehulkapatrikk@seznam.cz> To je fakt. Ale tohle zlomit je na desetiletí bohužel. Jak říkám. Správné chování k rybařině a rybám dnes řeší pár tisícovek lidí…Ale ty další statisíce na to serou. Bohužel
reagovat - Sobota 8. ledna 2011 ve 23:44 ® rehulkapatrikk@seznam.cz reakce na …
-
pravda na malé rybníčky jsem zapomněl…asi by si každá MO mněla posoudit kde horní hranici nastolit a kde ne …myslím si že to tak funguje ,,jak říkám začíná to vždy u rybářu jaký osud bude ryba mít..je tak ??i takové to vykládání u vody ,ja jsem chytal tam ,nějaký starý cyp vedle mně chytil na medovku 79 ,pomalu nesložil pruty jak rychle s ní mazal od vody do auta…pokud ti lidi k tomu budou takto přistupovat,je i nastolení míry na prdel ..tady ten typ lidi to má vžité a je jich spousty
reagovat - Sobota 8. ledna 2011 ve 23:35 ® Alov reakce na …
-
rehulkapatrikk@seznam.cz> No já rozhodně z malých rybníčků plných přerostlých kaprů odvázaný nejsem. Plošné zavádění je totalní hovadina a co se týče řek parmového někde i lipanového pásma dokonce, tak to už je zhovadilost. Vše vyžaduje cit a individuální přístup…
reagovat - Sobota 8. ledna 2011 ve 23:30 ® rehulkapatrikk@seznam.cz
-
horní míra by mněla být,od šedesáti všude celoplošně …at si každý zabojuje s větší rybou a ne že musí jezdit po soukromých vodách …je to jen můj názor …myslím že člověka by to táhlo víc k vodě když ví že tam někde číhá hejno 60–70 cm kaprů a že by mohl nějakého takového chytit ,vyfotit se s ním a být spokojený ,myslím si že je to správna cesta …to že si vezme někdo sem tam jednoho kapra okolo padesátky je v pořádku ,každá voda má zarybňovací plán ,nebo by určitě nějaký mněla mít …horší je že ne každý se rád fotí,ale vezme co chytne…ale každý jsme nějaký a kolem vody se vyskytuje plno zmr.ů
reagovat - Sobota 8. ledna 2011 ve 23:28 ® Alov reakce na …
-
chosebaits> Si přecitlivělý. Musíš vzít v potaz, že o těchto aktivitách uvažuje možná tak 5% členu rybářského cechu. Z těch 5% procent se o to zajímá opravdu do hloubky možná pár desítek lidí, kteří s tím chtějí něco udělat. No a z té hrstky pár lidí vzešla skupinka, která rozjela projekt k70. Projekt byl zpracován na slušné úrovni a výsledkem je dnes už spousta revíru s k70. Bavit se o tom, že někde to je dobře a někde proti zdravému rozumu je momentálně scestné. Já sám jsem byl iniciátorem teto akce na schuzi naši MO a prošlo to.
reagovat
Nikdo nikomu nebrání rozject další projekty na ochranu ohrožených původních druhů. U kapra to bylo ale jednodušší vzhledem k jeho oblíbenosti, ceně násady, rozmnožování a chovu atd. Já a pár bláznů z naší Mo chceme letos na schuzi protlačit ochranu Lína, který mizí doslova před očima. Budem mít nějaké prospekty, plakátky a zkusíme to. O formě ochrany zatím diskutujem. Není to tak jednoduché. Ale zkusíme… - Sobota 8. ledna 2011 ve 21:18 ® chosebaits
-
A jsme ve fázi do které už nikdo nic nepísne,nebo mu toto připadá jako kecání o hovadinách s tvrzením,že je jedno jestli tam sedí Petr nebo Pavel!!!!! DULEŽITÉ věci od kterých se vše odvíjí nikoho nezajímá,každého zajímá pouze koncovka (cena povolenek,lov nonstop a případně kolik kam nasazujou ryb a v jaké velikost).Toto je přístup ČECHÁČKU a stím se dostanem někam do tlustého střeva
reagovatPS -jsem Čech a jsem na to hrdej,ale spousta Čechu mě s… a stydím se za ně.
- Sobota 8. ledna 2011 v 19:26 ® chosebaits
-
MP-E65mm> Řadový rybář by neměl lobovat,neměl by dělat tlaky a petice,ale.. ti co jsou na hoře a placení to neřeší a tak by jsme měli podniknout ty kroky my.Jen tak pro zajímavost,my volíme lidi do MO ,ti pak volí lidi do kraje atd.,tady se dá sněčím pohnout.Nepohnem stím,dokud budem sedět doma a jen brečet a nebo na schuzy zvedat ruce na všechno jen proto,aby schuze brzy skončila.Za povšimnutí stojí se podívat do řad jednotlivích MO a jejich funkcionářu.Kolik z nich je aktivních rybářu???? Pár!!! Ti nerybáři jsou voleni námi a ti tam o něčem hlasují a ani neví o čem a pak se nedivme současnému stavu.Pokud jsem nerybář a nebo rybář který nechytá a nemá k tomu vstah,tak odhlasuji vše,hlavně že mám noty a odměny.
reagovat - Sobota 8. ledna 2011 v 16:58 ® MP-E65mm reakce na …
-
chosebaits> lépe bych to nenapsal. Do doby kdy se nezmění politika ve smyslu vysazování podle mě nemá cenu bojovat za horní spodní míry........k čemu mi je horní míra když tam žadná parma není. Prostě je potřeba si uvědomit skutečnost, že původní druh je na většině revíru v ohrožení a to se bavím o parmovém pásmu, kde by dle mého skromného názoru toto zastoupení mělo být ve větší míře ( jako to bylo před X lety) a místo toho se tam cpe kapr. Já proti němu nic nemám, jsem rád když si ho mužu povodit on za to rozhodně nemůže. Tu skutečnost by si měli uvědomit především činovnící svazu, což jsem na 99,9% přesvědčen že o tom problému moc dobře vědí.....i přesto, že to jsou jak ty říkáš „starý páky“ jenže ta vůle z jejich strany opakuji z jejich strany není. Já prostě nevidím důvod proč by měl řadový rybář lobovat, za změny at se týkají čehokoli. A tím myslím vyvíjet různé tlaky od petic a podobných zaležitostí. To ten svaz je tak zaneprázdněn nebo já už si to nedokážu vysvětlit.
reagovat - Sobota 8. ledna 2011 v 16:33 ® chosebaits reakce na …
-
MP-E65mm> Souhlasím s tebou,že kapr je kolotoč peněz a na to si pár hlav ťuklo!!!! Ten problém okolo kapra není jen v podnikatelské sféře,ale i v té svazové.Spoustu funkcionářu je staršího data (nemám nic proti starým lidem) a ti žijou stále jen v jednom světě který se zastavil někde v sedmdesatých až osmdesatých letech.Kapra dělají z přesvědšení a z toho,že oni ani nic jiného nechytají a tak proč chovat něco jiného.Hlavně chov kapra je celkem jednoduchý jak po stránce finanční,tak po stránce časové.Kapra nasypeš do uzavřené vody,nasypeš mu sem tam nějaké to žrádlo a výlov je tu v plné parádě a funkcionáři se buší do hrudě,nalejou si nějakou tu rumdu na oslavu uspěšného chovu,naplní si připravené tašky nějakým tím kapříkem a ještě si vezmou nějakou tu nástražní rybku .Proč to měnit??? Toto je zažité ,funguje to dobře a … Chov jiných ryb zabere spoustu času,práce atd.a tak se na to prdí. Dokud budou rybáři sedět doma a nebudou chodit na schuze a snažit se tento stav změnit,tak se nic nestane a pojedeme stále ve stejných kolejích.
reagovat - Sobota 8. ledna 2011 v 16:01 ® MP-E65mm reakce na …
-
chosebaits> Ano budeme se držet plánu, takže vysadíme 1000ks štiky, 500ks parmy, 200kc podoustve, 100ks okouna, něco bílé ryby a 5000Ks kapra, tak a ted si položme otázku jak velký (stáří) jsou vysazovaný ryby.............pochybuju, že se vyzasuje parma o velikosti 30cm, pochybuju že se vysazuje štika o velikosti 30cm, pochybuju…atd. počkej já zapomněl na kapra.........jo ten se vysazuje ale 30cm taky nemá, ten má 40 – 50cm..........trošku nepoměr nezdá se Ti
reagovata to nemá žádný vliv na to, že se někdy někde dalo pár hlav dohromady a bojují za svojí věc. To je jenom nekonečný kolotoč kolem kapra nebo spíš kolem peněz?
- Sobota 8. ledna 2011 v 15:23 ® chosebaits reakce na …
-
Barr> No,tak trochu jinak.K –70 a tedy ochrana kapra je jedna věc a to ostatní je druhá věc.Podpora horní míry kapra má smysl,jsem za jistých okolností pro ní a byl jsem i pro ,aby byla ochrana kapra na mé domovské vodě.Nemám tu u nás pstruhovou vodu,ale mám tu krásnou řeku Ohři,v který bych rád viděl spoustu jinách ryb,než toho kapra.Do naší řeky určitě patří okoun říční,parma obecná,mník jednovousí atd.a tak jsem velkým zastáncem pro to,aby tam to co má být bylo. Jako rybář a dnes člen dozorčí komise jsem apeloval na výbor MO,aby v zarybňovacích plánech byly i tyto ryby a vysazavaly se do naší vody. Do našich zarybňovacích plánu se dostaly,ale na prověrkách tyto ryby byly smáznuty Uzemním Svazem,nebo parma je drahá,mník je chráněný atd.Navíšení kapra z 4500 ks na 5000ks prošlo bez problému!!! Tak a teď my řekni,kdo muže za to,že je kapr všude a na ostatní se ...... Rybáři mají zájem chytat jiné ryby,MO + výbor chtějí jiné ryby,ale uživatel( uzemní svaz)né!!!! Co s tím???? Kapraři chtějí své a to chránit kapra .Díky několika lidem,kteří nezustali jen u kecu na netu,se povedlo něco,co jim mužem jen závidět a vzít si znih příklad a opravdu přestat kecat a začít něco dělat. JENŽE tady je malej problém!!! Jak se řekne v ČR budem stávkovat,tak stávkujem,ale jak se řekne UDĚLÁME NĚCO S TÍM TO ,nikdo nikde a každej jen čeká co se bude dít a pak když se opravdu začne něco dít,tak si každej přijde přihřát polívku!!!!!!!
reagovat - Sobota 8. ledna 2011 ve 14:49 ® Barr reakce na …
-
LeoC> Já ale nejsem vůbec zastáncem kapra.Že někdo natahuje 40-ti cm kapra je špatné,ale je to otázka dodržování rybářského řádu a nemá to až tak velký vliv na populaci kaprů,jejich vždy dostatek,dosypou se,vychovají se.Že leckde nechytáte trofejní kapry,co se dá dělat,ne všude jsou k tomu podmínky nebo je to technická záležitost,omezí se lov atd.Ale pořád máte celoplošně velkou možnost si kapry zachytat,což u jiných ryb není,také díky preferování kapra za každou cenu.Nemohu si odpustit zase připomenout revíry kde se dříve chytali lipani,vytírali se,nasazovali se a teď ne,nasazují se kapři a ještě si tam udělali K7O.To zavání ignorantstvím.
reagovat - Sobota 8. ledna 2011 ve 14:13 ® LeoC reakce na …
-
Barr> Přesně, rybáři by měli začít u sebe! Bohužel mám pocit, že realizace tohoto přání je z oblasti sci-fi. Na všech vodách ÚS pro SMaS je dolní míra kapra stanovena na 40 cm. Na Slezské Hartě jsem byl osobně svědkem toho, jak jeden rádoby „rybář“ šlápl na kapra, aby ho natáhnul na potřebných 40 cm. Vhledem k tomu, že jsem byl sám a dotyčný měl pár kámošů, tak jsem jenom poznamenal, že je borec a šel raději pryč. Další poznámku mám k soukromákům. Souhlas s tím, že to možná není ten plnohodnotný zážitek ze sportovního rybolovu, ale… Mám dva oblíbené revíry a to Skaličku za Teplicemi nad Bečvou a pak soukromák za Paskovem. Je tam naprostý pořádek, krásné ryby a hlavně se tam nevyskytují idioti, jako na svazovkách. Chytnout v Paskově krásného kapříka nad 80 cm je asi menší problém než na svazovce, ale zážitek při souboji je to stejný. Poslední poznámka: nevím, jak jinde, ale na Severní Moravě loni bylo v rámci jedné povolenky možno si odnést od vody max. 40 ks ušlechtilých ryb (K,Š,Ca – celkem v různých kombinacích), za měsíc to bylo max. 10 ryb. Jsem zvědavý, jaké budou výsledky a jestli i toto není cesta, jak zlepšit obsádku svazových revírů.
reagovat - Sobota 8. ledna 2011 ve 14:03 ® chosebaits
-
IVO> To je už podruhé
reagovatJinak ahoj.
- Sobota 8. ledna 2011 ve 13:59 ® LuboO reakce na …
-
chosebaits> to je u nas na schodzx v podstate jedina a najdolezitejsia otazka. Doplnena podotazkou, preco nie viac a preco take male…
reagovat - Sobota 8. ledna 2011 ve 13:40 ® IVO reakce na …
-
chosebaits> tak pod to se podepíšu
reagovat - Sobota 8. ledna 2011 ve 13:36 ® chosebaits reakce na …
-
Barr> U sebe začít je správné a ještě lepší by bylo,kdyby rybáři co mají zájem o rybařinu(né o masařinu nebo být jen prospěchářem v MO)přestali kecat u vody,hospodě a na netu o tom jak je všechno špatně a začaly chodit na schuze MO a zajímaly se o dění a chodu MO a né jen se ptát,kolik se nasadilo kapra a jiné podobné uhozené otázky.
reagovat - Sobota 8. ledna 2011 ve 13:27 ® Barr
-
A co kdyby rybáři začali u sebe? Obnovit a zvýšit dobu hájení,zavést hájené úseky,omezit počet docházek? A necpat všude kapry ? Udělat konečně něco s kormorány ? Nebýt pořád ve vleku organizace Národní fronty?
reagovat - Sobota 8. ledna 2011 ve 13:14 ® LuboO
-
chosebaits> toto mame vyriesene celozvazovo, stuka – 60 cm, zubac (candat) – 50 cm, okoun – 0 cm.
V nasej MO nemame K70, ale v povolenke je doporucene kapra nad 70 pustat. Co nie je problem, lebo ich je malo a malokto ich chyti. Vacsinou len Boiliesboys, co su C&R.
reagovat - Sobota 8. ledna 2011 ve 13:07 ® chosebaits reakce na …
-
Alov> U candoše si nejsem uplně jist,jestli jít s lovnou mírou nahoru,ale ochranu okouna beru.Sice né na každých vodách,nebo někde okouni zvláště na rybnících většinou dorostou cca k 15 cm a tam by byla spodní míra k ničemu.U sumcu bych řešil lovné míry spodní i horní dle revíru a jeho hojnosti.Horní míra u sumce je reálná,ale pouze na některých vodách.Určitě je blbost,aby na pár hektarech bylo velké množství sumcu a to i velkých. V širokém spektru našich ryb a vod se musí hledat ta správná cesta,nebo dělat něco celoplošně je blbost.Vodní plocha či revír by měl mít vyváženou obsátku jak co do velikosti ryb,tak do druhové skladby.
reagovat - Pátek 7. ledna 2011 ve 20:22 ® Alov reakce na …
-
chosebaits> Přesně tak. U dravce je horní míra trošku mimo. Zvednou spodní míry na únosnou mez (štika 60 – 70cm, candoš těch 60 cm a okoun by si zasloužil taky aspon 20 – 25cm). Sumce bych řešil individuálně dle potřeb hospodáře a revíru. . .
reagovat - Pátek 7. ledna 2011 v 18:48 ® osprey reakce na …
-
chosebaits> Jo, to je dost rozumný přístup.
reagovat - Pátek 7. ledna 2011 v 18:24 ® chosebaits
-
S horní mírou kapra problém nemám a jsem pro chránit kapra horní mírou na určitých vodách,nebo si rád povodim slušnou rybu na proutku.Nechci tyto ryby chytat jen na spešl vodách za nehorázný prachy a v cizině.Věřte,nejde mi přímo o toho kapra,ale o ty krásný bojovný ryby a krásný zážitky z boje.Jsou také jiné ryby které by zasloužily horní míru,ale zrovna dravci to nebudou.Né že bych nechtěl chytat krásné velké dravce ,ale raději bych chytal dravce častěji a né jednou za čas a proto bych šel spíš do posunutí spodní hranice.Taková štika kdyby se mohla dožít aspoň 60 cm,tak by se dokázala aspoň vytřít a to by bylo i přínosem pro naše vody.
reagovat