Vyhledávání
Krabí tyčinky ??
4.1.2011 | Mr. Vydra | 9.155 zobrazení | 49 odpovědí
Četl jsem na jednom nejmenovaném rybářském servru že se dá použít pro lov na dírkách tato nástraha krabí tyčinky. Divil jsem se ale komentář u toho článku byl neskutečný prý je na to dost pěkných úlovků. Zkoušel na tuto nástrahu někdo někdy něco chytit ???
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 12. ledna 2011 v 11:55 ® superweb
-
Vcera jsme chteli dirkovat, ale cast rybnika byla rozmrzla, tak to skoncilo feederem a plavackou. Zakrmit surimi tycinkami(jsou levne) a na hacek krevetku a sli jeden za druhym..
reagovat - Úterý 11. ledna 2011 v 17:52 ® busemi
-
ano chtal jsem na ně. ale když jsou zmrzí prsty tak se blbě nahakujou.Výc než na ty krabí tičky se mi osvěčila krevetka uždíbnutej kousek krevetky nadherně drží na háčku a jdou na ně krásné rybky
reagovat - Pátek 7. ledna 2011 v 17:21 ® gadasnik reakce na …
-
džigit,Morawan:pěkně kucí,žmoulám suchej chleba a čtu recepty na uzení a čumím do vyfocených otevřených udíren.Kua to je horší než čekat na sumčí sezónu.:))))))))
reagovat - Pátek 7. ledna 2011 v 15:12 @ Morawan reakce na …
-
oprava: www.udirny.com
reagovat - Pátek 7. ledna 2011 v 15:11 @ Morawan reakce na …
-
gadasnik> Trochu jsem si to zjednodušil, údíse studeným, teplým a horkým dýmem, či kouřem: http://cs.wikipedia.org/…/Ud%C3%ADrna
Koleka ti tady dal link na www.uzeni.com – tam je to popsané vyčerpávajícím zpúsobem.
Obrázky rúzných udíren áš tady: http://www.google.sk/images?…
reagovat - Pátek 7. ledna 2011 ve 14:29 ® džigit
-
gadasnik> trocha internetové inspirace
reagovat
http://www.udirny.com/?…
http://www.skotska-whisky.cz/
http://www.receptyonline.cz/…yb--482.html - Pátek 7. ledna 2011 ve 14:20 ® gadasnik reakce na …
-
Morawan> udírničku zatím nemáme,letos nás čeká velká přestavba zahrady,srub,hajzlík a v neposlední řadě gril a udírnička,tak jenom slintám nad obrázkama otevřené udírny.Na nejmenované,pro mě velice oblíbené vodičce je hodně hodnej pan porybnej,udírničku u vody a kdysi nás obdaroval uzeným kaprem,pěkně na podkovičky ,no mňamka největšího kalibru.No ještě dobráci nevymřeli.Ale ten teplý a studený kouř v závislosti na druhu pochutiny,zas dobrá poznámečka do mojeho bločku,Ď.
reagovat - Pátek 7. ledna 2011 ve 13:29 @ Morawan reakce na …
-
gadasnik> Já na kapry chodím výjimečně (minulý rok ani jednou), ale málo co je taková bašta jako pěkně mastný čerstvě do zlatova vyuzený kapr (teplým dýmem, na tlejícími hobinami z olše). Měla by na tom být asi nálepka, že „ministr zdravotnictví varuje“, protože v tom musí být fenolú a jiného svinstva až hrúza. Takhle sme v minulosti zblajzli s kamarádem 5 kg kapra na posezení. Ten dým musí být skutečně teplý, ba horký, ne studený jako na klobásy či maso. Je to snad 20 let, co jsem si dal před Vánoci vyudit 40 mníkú, co se nahromadili v mrazáku. Ale vyudili mi je studeným dýmem. Voněli a vypadali překrásně, ale syrové se to jíst nedalo. Nešlo to. Bylo to jako kúže ze slaniny. Byla potřebá ještě tepelná úprava.
reagovat - Pátek 7. ledna 2011 ve 13:15 @ Morawan
-
džigit> Je to horší, jako točený. V krabích tyčinkách maso ani nebude…
Kdysi jsem se chystal na mníky a doma jsem vařil něco a la frutti di mare a z těch drahejch mořskej potvor jsem si vzal pár kouskú na zkoušku k vodě. Největší ovace jsem sklidil za malé shrimpsy. Mníci po nich šli jako diví. Ale je to trochu drahé…
reagovat - Pátek 7. ledna 2011 ve 12:55 ® gadasnik reakce na …
-
džigit> jj,známé panelstory.Musíme to udělat podle těch tmavších,vytrhat pakety a fšecičko,co hoří a tím zaudit.Slyšel jsem i o maníkovi,co si nechal nakecat,že nejlepší kvůli barvě je nakonec doudit pražcema.....:)))))
reagovat - Čtvrtek 6. ledna 2011 v 18:49 ® džigit reakce na …
-
gadasnik> no doufám,že se ještě bude dát sehnat kvalitní dřevo.Já s tím mám ve městě největší problém
reagovat - Čtvrtek 6. ledna 2011 v 18:44 ® gadasnik
-
džigit> …ja sem si sam řezníkem..... Bezva,až letos konečně postavíme s mladým udírničku,kecnem o receptech a vychytávkách klobásek a všech udírnovejch dobrotách.:)))))))
reagovat - Čtvrtek 6. ledna 2011 v 16:15 ® kerob reakce na …
-
džigit> nemam rad papriku, takze cabajka by se me netykala tak jako tak. Ja mlety uzeniny opravdu moc nemusim, ani mi to nechutna. Dam si obcas maximalne par kolecek salamu jako treba uherak nebo kremesnik na chut a tim to konci. Prosuto a podobny veci muzu ve velkym, neni to namlety neco.
reagovat - Čtvrtek 6. ledna 2011 v 16:13 ® kerob reakce na …
-
osprey> nemam kamarada reznika, tak to proste nezeru a popravde me to moc netrapi
reagovatZeru jiny veci, treba vcera jsem si objednal 4kg srnci kyty, predevcirem jsem dojed posledni kus danka… bavi me varit a rad jim dobry a hodnotny jidlo.
- Čtvrtek 6. ledna 2011 v 15:57 ® džigit
-
kerob> nevíš oč kolikrát přicházíš.Takový Csabai klobás,či poctivý špekbuřt,dobře ložený a uzený bůčíček
reagovat - Čtvrtek 6. ledna 2011 v 15:56 ® džigit reakce na …
-
osprey> ja sem si sam řezníkem.Onehdá jsem chtěl udělat točenej a zase zbyly jen klobásky
reagovata šunku mám v láku zrovna teď.Dávám si do tomboly hlavní cenu
- Čtvrtek 6. ledna 2011 v 15:53 ® osprey reakce na …
-
kerob> Mám souseda řezníka, zatím se docela snaží a slova masokostní separát a sója nezná
reagovat - Čtvrtek 6. ledna 2011 v 15:49 ® kerob reakce na …
-
a proto parky, salamy, tocenaky, burty… proste nejim. A sunku jim jenom od kosti a obcas detskou
reagovat - Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 14:36 ® džigit reakce na …
-
tomashr> aleluja
reagovatOn i ten flák lososa z ledových šupinek v Makru…
- Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 14:02 ® tomashr
-
džigit> Já se s tímhle nějak přestal trápit a řeším až výslednou chuť. Najdou se jak příklady věcí, kde si výrobu raději ani nepředstavuji a je mi jasné, že to je trash, ale přesto mi to chutná stejně jako příklady věcí, které jsou kvalitou jasně nad průměr, ale k srdci (tedy spíš jazyku) mi moc nepřirostly. Ale pravdou je, že asi častější je případ, kdy věc udělaná poctivěji z lepších surovin (taky obvykle dražší) chutná lépe. Třeba takový čerstvě vytažený duhák
reagovat - Čtvrtek 6. ledna 2011 ve 13:55 ® Mr. Vydra reakce na …
-
džigit> kuřecí párky → celá kuřata i s kurníkem a trošku se to zahustí pilinama ale je to dobrý
reagovat - Čtvrtek 6. ledna 2011 v 7:17 ® džigit reakce na …
-
osprey> Hoplá,já nemám nic proti tresce jako takové,to mi chlapci křivdíte.Jen jsem zmínil trefné přirovnání s točeným a špekaky.Ty taky maj mít kvalitní vepřové,že? A sami víme,hlavně kdo je spřízněn s oborem,co je uvnitř.Jen vzhledem k tomu,že jsem nakoukl do rybí výrobny,je mi jasný postup.„Ani zrnko na zmar!“ Filet za dražší zvlášť a zbytek-raději po ránu nee
reagovatAle doma,když si dělám rybí salát,oddělím filet a kostru se zbytky povařím a oberu.Jen si tu pečlivost nějak nedokážu představit ve velkovýrobě,toť vše
Ale nebojte Magi taky každý používá a kdyby věděl… - Čtvrtek 6. ledna 2011 v 0:39 ® timbab
-
osprey> Akorát mi vadí že člověk který nerad ukazuje je na dvd-jinak mi snad vadí něco co není pro všechny
reagovat|
- Středa 5. ledna 2011 ve 23:36 ® osprey reakce na …
-
tomashr> Kukuřici žerou rádi i na soukromácích a dokonce i na dírkách. V Jestřabicích má kolega i mouchu imitující kukuřičné zrno, protože tam krmí hodně kaprařů a duháci se na to rychle naučí.
Vlastně jsou to chudáci odtržení od plného stolu a hození do neznámé vody s dodatkem: sežer co umíš. Dostat ale na pstruhovém stojáku rybu, co tam nějakým zázrakem přežila 2 roky, to je už docela oříšek.
reagovat - Středa 5. ledna 2011 ve 23:13 ® tomashr reakce na …
-
osprey> Jinak k duhákům – pominu-li ty kus od Strakonic na červy (u toho jsi byl), tak mi jich na MP vodě na feeder skočilo nejvíc na kukuřici. Skoro si říkám, zda by až se konečně teď dostanu na dírky nestála klasická bonduelka za úvahu i pro tuto situaci a zda by nakonec nebyla lepší než všemožná „geniální“ těsta atd… Přirozeně použiju smáčky atd, to je zábavnější, ale druhý prut se splávkem si neodpustím a tam by to asi za pokus stálo.
reagovat - Středa 5. ledna 2011 ve 23:11 ® osprey reakce na …
-
džigit> Aljašská treska je poměrně kvalitní ryba, která díky tomu i trpí nadměrným lovem. Pokud je tam nějaký sajrajt ze zbytků, bylo by to klamání spotřebitele – i když známe své Pappenheimské, že?
Naši kluci mají rádi salát z těchhle pseudokrabích tyčinek, takže se toho u nás zpracuje dost, ale jen jedna značka – nevím jaká. Přijde mi to ale celkem ucházející a kompaktní. Občas užírám.
reagovat - Středa 5. ledna 2011 ve 23:04 ® tomashr reakce na …
-
osprey> Popravdě jsem ještě jinou vezi než tresku neviděl (myslím u tyčinek za normální cenu).
Pro džigita – myslím, že jim trochu křivdíš, krabí tyčinky jsou relativně normální rybí maso, ty zmíněné zbytky najdeš spíš v levnějších „rybích prstech“ atd. Holt když se dá něco semlít, tak to je pro „úsporné metody“ ideální stav
reagovat - Středa 5. ledna 2011 ve 23:01 ® Mr. Vydra reakce na …
-
džigit>
reagovat - Středa 5. ledna 2011 ve 22:26 ® džigit reakce na …
-
osprey> v tomhle případě je „aljašská treska“ to samé „jako strojově oddělené drůbeží maso a separát“ .Jen to lépe zní
reagovat - Středa 5. ledna 2011 ve 22:18 ® osprey
-
tomashr> Psal jsem něco jiného?
Na těch, co kupujeme domů, je opravdu napsáno „aljašká treska“. Jenže nevím, co je napsáno na těch ostatních.
A pokud jde o duháky, ti sežerou kdeco, často i ten pověstný vajgl.
reagovat