Vyhledávání
Naviják na přívlač okolo 2000kč
25.12.2010 | Vincnetibm | 17.737 zobrazení | 199 odpovědí
Ahoj, jaký pořídit naviják na lehčí přívlač v cenové hladině okolo 2000kč ? Je jich na trhu hodně, ale který je dejme tomu lepší než ostatní? Mám vyhlídnutý Exage 2500 FC ale nechám si poradit od zkušenějších.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 2. ledna 2011 ve 20:48 ® kubas reakce na …
-
PetrC> Tak myslel jsem pro úplný laiky, že by to třeba někomu mohlo pomoct… Pokud tě to nezajímá, tak se k tomu nevyjadřuj…
reagovat - Neděle 2. ledna 2011 v 16:15 ® PetrC reakce na …
-
kerob> ono je to celé takové veselé. Jedna perla za druhou, kdy pan Fikar perlí již od první věty. Pozoruhodný je také rok vzniku.
reagovat - Neděle 2. ledna 2011 ve 14:22 ® kerob reakce na …
-
PetrC> pro pobaveni. A asi nejvic me pobavilo toto: „velmi lehkou cívkou ze slitiny grafitu XT7“. Perla
reagovat - Neděle 2. ledna 2011 v 0:46 ® Mr. Vydra reakce na …
-
PetrC> asi tak
reagovat - Neděle 2. ledna 2011 v 0:21 ® PetrC reakce na …
-
kubas> a k čemu je takový přehled dobrý?
reagovat - Sobota 1. ledna 2011 ve 22:37 ® kubas
-
Pokud potřebuje někdo trošku přehled v navijácích, tak tady pár modelů určitě najde
reagovathttp://www.fikarvaclav.com/…tomobil.html
- Sobota 1. ledna 2011 v 15:12 ® skwor reakce na …
-
tomashr> Jeden čas jsem o nich uvažoval (konkrétně o Sahaře 3000), ale štval mě u všech převod 6,2:1. Proto tenkrát vyhrála Daiwa Laguna.
reagovat - Sobota 1. ledna 2011 ve 14:45 ® sus1 reakce na …
-
tomashr> To jsou slušné ceny.
reagovat - Sobota 1. ledna 2011 ve 14:40 ® tomashr reakce na …
-
sus1> Nedá se říct jasně – hlavně poštovné se bude lišit. Nicméně Saros by určitě neměl přesáhnout 3000, Sedona cca 1600 a Sahara cca 2000.
reagovat
Mě zaujal Saros, vypadá totiž jako jen velmi mírně ořezaný Stradic, přičemž už má stejně jako ten můj Stradic FI tu novou koncepci kličky šroubované přímo do převodu, což hodně omezí vůle… - Sobota 1. ledna 2011 ve 14:36 ® sus1 reakce na …
-
tomashr> Za jakou cenu se dají sehnat?
reagovat - Sobota 1. ledna 2011 ve 14:33 ® tomashr
-
Trochu bych otočil diskusi zase víc ke konkrétním typům. Máte někdo zkušenost se Shimany typů méně známých v ČR – Sedona, Sahara, případně trochu dražší Saros? Z USA by se daly sehnat za docela zajímavé ceny, ale těžko posoudit na dálku. Fakt tedy je, že zkušební koupě Stradicu FI se mi osvědčila na 100%, tak to láká k opakování podobného pokusu…
reagovat - Sobota 1. ledna 2011 ve 14:02 ® Vincnetibm reakce na …
-
Tenhle naviják hodnotí na jednom zahraničním serveru velmi pozitivně např. zde http://www.cabelas.com/…inning-Reels|/pc/104793480/c/104760180/sc/104837580/Abu-Garcia174-Cardinal174–500-ALBi-Spinning-Reel/741037.uts?destination=%2Fcatalog%2Fbrowse%2Ffishing-fishing-reels-spinning-reels%2Fabu-garcia%2F_%2FN-1102842%2B4294965146%2FNe-4294965146%2FNs-CATEGORY_SEQ_104837580%3FWTz_l%3DSBC%253BMMcat104793480%253Bcat104760180%26WTz_st%3DGuidedNav%26WTz_stype%3DGNU&WTz_l=SBC;MMcat104793480;cat104760180;cat104837580 Ja mam vyhlídnutý naviják Pfueger Supreme XT, ale když váží jen 200g, tak se bojim, že mi nepadne na žádný zde prodávaný prut
reagovat - Sobota 1. ledna 2011 ve 13:48 ® tomashr reakce na …
-
osprey> Podle mě je to celé hodně relativní… Když se vezme cena, za kterou se to kupovalo před 18ti lety v relaci s tehdejším platem a pak se udělá podobný přepočet na platy dnešní, tak člověk zjistí, že by dnes měl za podobné peníze minimálně něco ve třídě Twinpowera ne-li Stelly. Jenže je strašně málo lidí dnes ochotno přemýšlet v tomto stylu – koupím si něco drahého, ale musí to dlooouho vydržet, absolutní většina prostě chce něco levného a na životnost pak buď nadává (ale stejně si pak koupí podobnou třídu) anebo ji ani moc neřeší. No a výrobci se tomuto postupem času jen přizpůsobili – řekl bych „máme co jsme chtěli“ (nebo možná přesněji to, co chce drtivá většina lidí). Já bych dokonce ani neřekl, že jsou výrobci tímto trendem nějak extra nadšení, on tento styl výroby zas až tak skvělý byznys není, jenže jsou zkrátka ve vleku trendu, se kterým nemohou nic moc dělat…
reagovat - Pátek 31. prosince 2010 v 18:26 ® Stroft reakce na …
-
Barr> Jo,jo, podnikavý jsem byl už v mládí
reagovatKdyž už něco levnějšího tak Ryobi Zauber.
- Pátek 31. prosince 2010 v 17:13 ® Barr reakce na …
-
Stroft> Jasně,beru na vědomí.Hned po vyučování jsi tam vyrazil. Tak jaký ten naviják okolo 2000,– ?
reagovat - Pátek 31. prosince 2010 v 16:42 ® Stroft reakce na …
-
Barr> V šedesátých letech jsem čůral na pískovišti ale koncem 70tých jsem byl v Budapešti, vařený pečený.Byl to dobrý kšeft, navijáky, pruty,splávky atd.
reagovat - Pátek 31. prosince 2010 ve 14:49 ® Barr
-
Stroft> V šedesátých letech jsi jezdil pro navijáky do Maďarska?V sedmdesátých asi taky ne.V sedmdesátých jsem měl Tapy a Shakespeare.
reagovat - Pátek 31. prosince 2010 ve 14:34 ® Stroft reakce na …
-
Barr> V té době jsem jezdil pro výbavu do Maďarska, tam se dalo sehnat slušné vybavení, nějaké Shaskepeary a Cormorány. Vláčet s Rexem bylo trápení.Dokonce i u nás se pod pultem dalo sehnat něco slušnějšího až taková tragedie to nebyla
reagovat - Pátek 31. prosince 2010 ve 14:27 ® osprey reakce na …
-
Barr> Koupil jsem si i novější stroje. Takže mohou být rádi. Ale chytám pořád i na ty staré a tak mi ty nové vydrží taky dlouho. V reálu se firmě Shimano fakt moc nevyplatím.
reagovat - Pátek 31. prosince 2010 ve 14:24 ® Barr reakce na …
-
osprey> Nevím,jest-li firma Shimano je s tebou jako zákazníkem spokojena.Potřebuje lidi co kupují pořád.Na druhé straně by tě měli za věrnost a letitou reklamu odměnit,třeba by ti mohli věnovat Stellu.Nebo aspoň Saragosu.
reagovat - Pátek 31. prosince 2010 ve 13:35 ® Barr
-
Stroft> A to jako myslíš,že něco jiného bylo? Na zahájení 1.9. jsem si bral jeden náhradní,protože se obvykle rozbil překlapěč,prasklo pérko.Tap mi nekoupili a ani nevím,byl-li normálně k sehnání.A vlasec 0,30mm měl nosnost 3.5kg. Normální chytání,všichni jsme byli nadšení,akorát starší,pamětníci sedulí hudrovali,že nejsou ryby.Z jejich pohledu měli pravdu.
reagovat - Pátek 31. prosince 2010 ve 12:27 ® osprey reakce na …
-
tomashr> Já mám s bojovkami od Shimana jediný problém – nedostal jsem se k tomu, abych koupil nové. Mé nejmladší je 15 let. Nejstarší 18. Za tu dobu byly navijáky 3–4× v servisu. Nikdy se závadou, jen rozebrat a vyčistit. Jednomu jsem nechal po 17. letech vyměnit brzdné lamely. Takže nevidím konstrukci bojovky jako zranitelné místo – pokud se to udělá pořádně.
Bohužel si Shimano zřejmě nemůže dovolit prodávat takovéhle navijáky i nadále. S takovou životností by se jich moc neprodalo.
Když se dnes Šímo chlubí, že má Stradic převody z tlakově litého zinku, tak bych brečel. A nedivím se, že dnes ty kolovrátky dvacet let nevydrží. Ve slušné společnosti se převody obrábějí, ale kupodivu firmy neví, co by si za to řekly.
reagovat - Pátek 31. prosince 2010 ve 12:23 ® Stroft reakce na …
-
Barr> si děláš srandu…vláčet s Roenem či Rexem snad ani nešlo
reagovatMám je v živé paměti
- Pátek 31. prosince 2010 ve 12:17 ® cujo
-
no, já nevím, vláčím se shimanem několik let a bez problémů to i ve velikosti 2500 zvládá i sumce do 1,50 m (většího sem zatím nedostal
reagovat.....
- Pátek 31. prosince 2010 v 10:53 ® tomashr
-
Hany> Tyhle diskuse na MRKu jsem četl už dřív – když se vynechají různé evidentní kecy, tak tam jako jádro zůstane zaprvé konstatování, že bojovka Shimano občas potřebuje údržbu – vyčistit, odmastit, což není s tím, co psal kerob nijak v rozporu. A zadruhé jako možný (ale teď už ne jistý) závěr vychází, že u nějaké série u Shimana použili horší mazadla, která způsobila, že se ta údržba musela dělat dříve, než by bylo milé – to už trochu chyba Shimana je, ale zas to není nějaká supertragédie.
reagovat
No a možná ještě třetí závěr – bohužel z toho také plyne, že bojovka je přece jen z hlediska možné poruchy něco navíc – pokud někdo chce větší jistotu, tak na přední brzdě se toho tolik porouchat nemůže… - Pátek 31. prosince 2010 v 9:11 ® Barr reakce na …
-
Stroft> Ke koncensmu asi nedojde.Velikost navijáku by měla vycházet z cílené ryby,hmotnosti nástrahy,proudění vody…atd.Prožil jsem několik roků,spíš desítky intenzivního vláčení s Rexem.Roenem a jejich následovníky a současný stav navijáků je nesrovnatelný a rozhodování jaký, mně připadá milé a zábavné.
reagovat - Pátek 31. prosince 2010 v 8:57 ® Barr
-
Tak když je ten Silvestr http://www.shimanoreels.org/…-gearing-heg
reagovat - Pátek 31. prosince 2010 v 8:18 ® romy01
-
Řešim stejný problém, uvažuji o koupi tohodle.Nemáte někdo zkušenost!Díky.
http://www.tropicliberec.cz/…nal-503-albi
reagovat - Čtvrtek 30. prosince 2010 ve 23:59 ® Stroft
-
Shimano v cenové kategorii o které je řeč, není vhodné na vláčku, jsou to více méně plavačkové modely. Osobně, po dlouholetých zkušenostech, bych na vláčku shimo nevolil.
reagovat - Čtvrtek 30. prosince 2010 ve 22:40 ® Barr
-
Hany> no,nevím,jsou tam různé názory,problém spíš bude v tom,že se neumí brzda nastavit,myslím si,že Shimano je pořád o krok dopředu proti většině značek.I u těch nejlevnějších modelů se nestává,aby se motal vlasec na matici brzdy a nebo padal pod cívku jako u značek SPRO,Dragon,které mnozí preferují.Což je také v diskuzi na mrku.
reagovat