Chytej.cz

Naviják na přívlač okolo 2000kč necteno

25.12.2010 | Vincnetibm | 17.740 zobrazení | 199 odpovědí

Ahoj, jaký pořídit naviják na lehčí přívlač v cenové hladině okolo 2000kč ? Je jich na trhu hodně, ale který je dejme tomu lepší než ostatní? Mám vyhlídnutý Exage 2500 FC ale nechám si poradit od zkušenějších.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 29. prosince 2010 ve 2:01 ® salfi reakce na …
salfi

Vincnetibm> doporucuju red arc 10300

reagovat
Úterý 28. prosince 2010 v 18:26 ® kerob reakce na …
kerob

Barr> pokud vezmu bezny pouziti pri stredni privlaci, tak bych rekl, ze na tom zas tak moc nezalezi. Plast nekoroduje, nestudi a rekl bych, ze je i odolnejsi pri rane diky pruznosti. Kov zas pusobi bytelnejc a spousta lidi na to slysi. Ale kazdopadne vic nez na materialu zalezi na presnosti vyroby a na tom, jak soudruh inzenyr pri navrhu myslel. Dulezita je souosost, presnost vylisku/odlitku tela, material a kvalita prevodu, ulozeni a kvalita lozisek – nikoliv jejich pocet sam o sobe. Slusnej navijak muze byt jak z plastu, tak i z kovu. Zivotnost navijaku zalezi na tom, jak to vsechno pri vyrobe skloubili dohromady a to se samozrejme odrazi na cene. Cekat od Exage ci Seida (moc rozdilu tam neni) nejaky zazraky nejde, ale vzhledem k cene je uzitna hodnota vysoka. A taky zalezi na zpusobu pouziti, nekdo tomu dava kotel hlava nehlava, nekdo ma vic citu.

A aby me nekdo netahal za slovo – plastem myslim i kompozity, termoplasty a dalsi polymery.

reagovat
Úterý 28. prosince 2010 v 16:42 ® Barr

b.gun> Pozor na militantní shimanisty! Opakuje se to už několikrát v různých diskuzích,na jedné straně kritika Exage,že nic nevydrží,pak u jiných a já k nim patřím,chvála.Mám Exage na mořský rybolov,vláčení,už několik let,4000,6000­,v Norsku jsem zhruba 25 dnů za sezónu,každý den je neoplachuju a tahám s nimi jigy od 35g-200g,i v silném proudu a šlapou bez problémů.S 6000 jsem letos vytáhl několik halibutů přes 10kg,jednoho 57kg,s navijáky jsem spokojen. kerob> jak se díváš na výdrž celokovových navijáků a částečně kovových,což je třeba Shimano Exage,Seido,Sphe­ros? Chod znám,Penny jsou hlučné,„tvrdé“,p­řipomínají mi kvalitní,těžké Ro­eny.

reagovat
Úterý 28. prosince 2010 v 15:59 ® b.gun reakce na …

kerob> Ne, to je špionážní foto z bambusové chýše, kde se v super utajení připravuje modelová řada Exage 2012. Pak se ještě připravuje de facto ten samý se zelenou barvou, bude vydáván za vyšší řadu, stát bude dvojnásobek a jmenovat se to bude New Seido …

reagovat
Úterý 28. prosince 2010 ve 14:59 ® kerob reakce na …
kerob

to bude urcite Grey ARC 2011 :-D :-D :-D

reagovat
Úterý 28. prosince 2010 ve 14:56 ® Barr
reagovat
foto/forum/2010/th-img16005.jpg
Úterý 28. prosince 2010 ve 13:53 ® skwor reakce na …
skwor

kerob> Koukni na osobku.

reagovat
Úterý 28. prosince 2010 ve 13:37 ® kerob
kerob

kazdopadne je docela prdel vyvoj tyhle diskuze, na zacatku jsem napsal nekolik zcela objektivnich faktu o SPRO – ze je tezsi, ze je mechanicky dobry, ze v zime studi a ze klicka ma dementni tvar a jak se do me vsichni krasne pustili… pritom jsem chtel jen rict, ze pokud se o nej nekdo zajima, mel by si ho vzit do ruky a zkusit, jestli mu sedne, protoze spouste lidem proste nesedne. A touto myslenkou koncim, stejne uz to bude jen o souboji dvou taboru, kde jeden vidi prilis RED :-D

reagovat
Úterý 28. prosince 2010 ve 13:30 ® kerob reakce na …
kerob

skwor> radu Pulse na mysli nemam, jedna se o radu Astro a ta ma nektery dily dokonce zamenny, nektery identicky.

reagovat
Úterý 28. prosince 2010 ve 13:26 ® kerob reakce na …
kerob

Hany> ja delam co mi prinesou, delam i Roeny, Tapy, Reexe… proste co si zakaznik prinese, to mu udelam. Z provozu kramu nemam nic, z prodeje cehokoliv na kramu taky ne… prachy mam jen za servis a opravy a kdybych chtel vydelavat vic, budu vsude hlasat aby si lidi nekupovali hlavne Shimano, protoze s nim neni temer zadna prace a tak za to dostanu i min penez. Naopak AWA-Shimu bych vyc hvalil do nebe, protoze by mi zisky stouply nasobne, chapes?

reagovat
Úterý 28. prosince 2010 ve 13:20 ® Kubah reakce na …

Ciffik> souhlas..

reagovat
Úterý 28. prosince 2010 ve 13:19 ® Kubah reakce na …

kerob> tak jestli děláš shimana, tak je pomlouvat nebudeš…

reagovat
Úterý 28. prosince 2010 ve 13:18 ® skwor reakce na …
skwor

kerob> Awa shima (asi myslíš řadu pulse) má s Redem společnou jenom barvu, jinak to je úplně jiný naviják. Znám ho taky, neboj :-) tady o „zauberoidní“ konstrukci nejde.

reagovat
Úterý 28. prosince 2010 ve 13:17 ® kerob reakce na …
kerob

Ciffik> ale ja nepsal, ze mi Exage jeste neprisel na servis – prisel a mockrat – vycistit, namazat a OK. Ale psal jsem – a na to staci pozorne cist – ze se jeste zadny nevratil na reklamaci.

reagovat
Úterý 28. prosince 2010 ve 13:14 ® kerob reakce na …
kerob

skwor> prodavame samozrejme i jiny znacky, treba i AWA-Shimu, ktera ma v nabidce taky jednoho (vlastne 3) z bratru Arcu, mame i dalsi znacky, ale Shimano je zatim jedina znacka na kterou nejsou reklamace a i kdyby byly, tak s dovozcem je rozumna rec – narozdil od jinych znacek a to je prave ten duvod, proc jsem napsal „prodavame hodne shimano“ – protoze je to oboustranne vyhodny – jak pro zakaznika tak pro nas, i kdyz marze na Shimano jsou treba i tretinovy, nez u jinych znacek. A jestli sis nevsim, nikde nepisu co jsme za kram a ani kde sidlime, nedelam tady zadnou reklamu a ani delat nebudu, to co tu napisu je bud muj nazor nebo moje zkusenost, ale jestli ses takovej jeliman, ze ti jedna veta staci na utvoreni zaveru, tak debatu ukonci – s nekym takovym stejne o debatu nestojim.

reagovat
Úterý 28. prosince 2010 ve 13:13 ® skwor
skwor

Ale kupujte si co chcete :-) Odvolávat se na váhu je blbost, 20ka Spročko váží kolem 270g, což je u téhle velikosti běžná váha vláčecího navijáku. Že budou P3 jako Exage lehčí, to je jasný – ale to zase nejsou vláčecí navijáky :-) Víc nemám co dodat :-)

reagovat
Úterý 28. prosince 2010 ve 13:11 ® skwor reakce na …
skwor

Barr> Právě, že vůbec nic. Sice taháš těžší krmidla, ale zdaleka ne tak často, jako u vláčky. A stejně se rozpadají :-)

reagovat
Úterý 28. prosince 2010 ve 13:09 ® Barr reakce na …

skwor> Co se tam děje na těch feedrových závodech? Tam se točí navijákem o závod?Tyto Shimana mám,chytám s nimi na moři a nic se mně nerozpadlo.Pravdou je,že jsem přesvědčený shimanista,tak s nimi zacházím dobře.

reagovat
Úterý 28. prosince 2010 ve 13:06 ® Ciffik reakce na …
Ciffik

nevím, vlastním jak exage tak black arcy (brácha vlastnil blue)…nejsem placen za reklamu a nedám ani na image firmy tudíž používám to co mi vyhovuje a co se mi zdá lepší, proto mě u vody potkáte s vláčkou/feedrem s blackama…co mám blacky hračky typu exage šly na plavku

kdo je měl někdy v prackách ví…zbytek ať si polemizuje a drží se čeho chcou i těch exagů (tuším byla akce, kde je měli za 999,– to už je fajn cena…ale kupovat ho v dnešní době za cca 1300 když za 1400 můžu mít blacka? děkuji né

co se týče hmotnosti ano jsou těžší, velikost? 4000 black je na délku menší než 2500 exage s bojovkou…

kerob> nechci ti kazit radost, ale myslím , že se nikdo s exagema ani neobtěžuje dávat do servisu když si za 1300 koupí nový…

osobně jsem mezi těmi navijáky viděl rozdíl hned první den u vody…pokud seš jiného názoru jedno spročko ať blue/black si pujč a odchytej sezónu s 40gr košíkem jeden prut exage druhý spro

reagovat
Úterý 28. prosince 2010 ve 13:04 ® Vincnetibm reakce na …

Musim říci, že jsem si byl vyzkoušet to červený Spro, stalo přes dva tisíce a opravdu mi to madlo kličky nesedlo a vubec mi přijde, že je to těžší naviják. Chci si pořídit vybavení, abych se vešel tak do 400g i s prutem. Rád jezdím na celodenní chytačky a tam se to pak vyplatí. Právě sem zjistil, že na cabelas mají slevu 20 dolarů a zaujal mě ten černozlatej Pflueger Supreme XT. Vyšel by do 3 tisíc ale jestli bych platil clo a dph, tak to ne..

reagovat
Úterý 28. prosince 2010 ve 13:01 ® skwor reakce na …
skwor

kerob> „A protože prodáváme hodně Shimano“… tak jo, debata končí :-) teď už vím jak to je :-D

reagovat
Úterý 28. prosince 2010 ve 12:42 ® kerob reakce na …
kerob

skwor> no vidis, ja s Exagem odvlacel mesic v Mongolsku, 2 tydny ve Finsku a sezonu u nas. Prezil a do ted funguje bez jakykoliv vady. Nicmene je docela jedno kde je jakejkoliv Arc (ono taky exage stoji 1300 a Red stoji o litr vic), jde o to – a to uz jsem psal, ze ackoliv je Red po mechanicky strance OK, tak po strance ergonomie je to dost o chuti konkretniho soudruha a treba ja bych si ho poridil az v pripade, ze to je posledni navi na tyhle planete a proste uz neni z ceho vybirat.

BTW: jakozto servisakovi navijaku mi tech strojku projde pod rukama rocne desitky a protoze prodavame hodne Shimano (protoze se dlouhodobe osvedcilo), tak si dovolim o tvem tvrzeni trochu pochybovat – za posledni 2 roky mame desitky prodanejch navijaku a Exage je jeden z nejprodavanej­sich – nevratil se ani jeden a na servisu jsem taky nezaznamenal, ze by to mel nekterej „za par“.

reagovat
Úterý 28. prosince 2010 ve 12:34 ® PetrC

To jsem tomu dal, tím broukem samozřejmě nemám na mysli ani jeden ze jmenovaných navijáků.

reagovat
Úterý 28. prosince 2010 ve 12:33 ® PetrC

Jaké je to řešit stále dokola nesmrtelnost brouka?

reagovat
Úterý 28. prosince 2010 ve 12:29 ® skwor
skwor

Letos jsem viděl čtyři oddělaný Exage. Tři nezvládli závodní feeder, jednomu byl osudným týden vláčky ve Švédsku (byl na prutu na okounovou vláčku)…Red arc je trošku jinde. Nic bližší na obhajobu psát nebudu, už to tu bylo milionkrát, dá se to dohledat. Ale mám ten naviják tak dlouho, že si tohle tvrzení můžu dovolit.

reagovat
Úterý 28. prosince 2010 ve 12:13 ® kerob reakce na …
kerob

Hany> otazka nazoru – v Exagi je mene kovu, proto mozna pusobi hrackovitejc, ale diky tomu je lehci a ma mensi setrvacny sily, coz je zas prijemny u vody. Kvalita vnitrku a lozisek je funkcne a zivotnosti srovnatelna (rozebrany jsem mel oba a ne jednou). Novej Exage FC 2011 je jeste o hodne dal, uz pri pouhym otoceni klickou citis, ze doslo k velky zmene, chod je jeste lepsi, hladsi a bez vuli. A ani argument, ze celokovovej navi je lepsi neberu, neni to pravda. Kvalitni plast ci kompozit je pro konstrukci smekaciho navijaku do velikosti cca 50 naprosto dostatecny (ne-li vhodnejsi) a jediny, co ma kovovy navi navic, je vaha a taky to, ze za chladna studi. Kazdopadne pokud nekomu tyhle navijaky vyhovujou, at si je pouziva, ja jen chtel upozornit na to, ze i kdyz jsou tyhle SPROcka vychvalovany do nebe, ne kazdymu musej sedet a duvody jsem uvedl.

reagovat
Úterý 28. prosince 2010 v 11:49 ® Kubah reakce na …

kerob> nevím jak to nový Exage, ale FB bylo proti Blue Arcu 7×x hračka.

reagovat
Úterý 28. prosince 2010 v 11:22 ® kerob reakce na …
kerob

Hany> definuj jak a v cem lepsi! Pokud bude definice znit, ze lepsi navijak je ten, se kterym se mi bude lepe chytat, tak je to skoro kazdy (z meho pohledu). Pokud to znamena, ze ten navijak ma byt lepsi po mechanicke strance, tak jich bude na vyber uz mene, ale najdou se. Treba Shimo Super GT a uprimne receno i ten Exage FC (2011) mi prijde proste na chytani vyrazne prijemnejsi. Co se tech klonu Zaubera od SPRO tyka, tak to jsou mechanicky velice slusny navijaky a v tomhle smeru se jim moc vytknout neda, ale to jeste neznamena, ze jsou ve vsem super – nekomu vyhovujou, nekomu ne. A ja znam vic lidi, kterym nevyhovujou, vcetne me.

reagovat
Úterý 28. prosince 2010 v 11:11 ® Kubah

kerob> ukaž mi lepší naviják za dvojku než Reda…

reagovat
Úterý 28. prosince 2010 v 11:08 ® Barr

kerob> musím se přiznat,že taková klička mně taky nesedí.

reagovat