Vyhledávání
Zákaz přívlače do 31.8. na Labi
21.12.2010 | JKemr | 7.255 zobrazení | 61 odpovědí
Zdravím rybářské kolegy. Zajímalo by mě, jaký máte názor na zákaz přívlače na revíru Labe 21(Nymburk)až do 31.8., přesto že lov na rybičku je povolen standardně od 16.6. Údajně jde o opatření proti nadměrnému drancování štik a z důvodu vysokého výskytu koupajících se lidí, jak mi bylo sděleno na členské schůzi. Díky za všechny příspěvky.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 2. ledna 2011 ve 12:58 ® Mr. Vydra reakce na …
-
JKemr> jo tak mě se to netýká chytám na Labe 20A
reagovat - Neděle 2. ledna 2011 v 10:31 ® JKemr reakce na …
-
Mr. Vydra> Je to bohužel fakt.
reagovat - Neděle 2. ledna 2011 v 0:47 ® Mr. Vydra
-
to slyším prvně zákaz
reagovat - Čtvrtek 30. prosince 2010 ve 13:23 ® JKemr reakce na …
-
petrikveprik> Asi je to tak jak píšeš. Je to opravdu o přístupu jedince.
reagovat - Čtvrtek 30. prosince 2010 ve 12:23 ® reakce na …
-
JKemr> Jako ortodoxní vláčkař se teď musím trochu zastat rybičkářů.. Každá rybolovná technika může být šetrnější, když rybář k tomu tak přistoupí. I vláčka se dá provozovat „nešetrným způsobem“ (bohužel) Nevidím v tom problém související s rybolovnou technikou. Problém je vždy v komplexním přístupu lidí k přírodě..
reagovat - Středa 29. prosince 2010 ve 14:07 ® JKemr reakce na …
-
kendy.007> Co je normální? Buď konkrétnější prosím…
reagovat - Středa 29. prosince 2010 ve 13:41 ® kendy.007 reakce na …
-
to je úplně normální
reagovat - Úterý 28. prosince 2010 v 16:03 ® timbab
-
To je dobrá hovězina
reagovat - Úterý 28. prosince 2010 v 15:04 ® JKemr reakce na …
-
Javor> Souhlasím, někteří mají stále zaryto, že vše co se jednou chytí, musí do trouby, jinak by ryba stejně chcípla. A můžu se rozkrájet, stejně jim to nevyvrátím… Dle mého názoru je přívlač mnohem šetrnější než klasická plavaná s rybkou.
reagovat - Úterý 28. prosince 2010 ve 13:55 ® mig61
-
Tak to je smutné s tou přívlačí v Poděbradech…doufal jsem, že letos to byl jen takový úlet a že nějaké protesty se donesou až do MO Poděbrady (nepatřím do MO Poděbrady, takže lézt jim na schůzi a tam se o něco snažit mi přijde divné). Nejjednodušší a nejúčinnější jak s tím něco udělat je vyhlásit na jiných revírech zákaz přívlače do 1.9. pro členy MO Poděbrady. Tak by se to dotklo v Poděbradech (i v Nymburce) jejich členů a zrušili by to sami.
reagovat - Úterý 28. prosince 2010 ve 12:38 ® Javor
-
V Poděbradech je to samé,bohužel i příští rok je zahájení přívlače na revíru Labe 22 (číslo 411054)1.9.2011.Letos jsem byl vláčet 5 krát a chytil zhruba 100 ryb,vzal jsem si jednu štiku a pár okounů,ale dvakrát jsem si vyslechl tolik narážek od nějakých kolemjdoucích dědků , že všechno co chytnu a pustim chcípne,že poškozuji ryby atd.
reagovat - Čtvrtek 23. prosince 2010 ve 20:55 ® tomashr
-
Tak na okraj – neměl by podobnou úpravu BP schvalovat ÚS? Pokud ano, tak by možná nebylo tak od věci sepsat protest přímo na ÚS. Přirozeně ale sehnat nějaké reálné podpisy pod to by neuškodilo…
reagovat - Čtvrtek 23. prosince 2010 v 19:42 ® osprey reakce na …
-
superweb> Já ji chápu. Už hodně lidí mi u vody vysvětlovalo, že by tu pitomou přívlač zakázali. Ale lepší se to, poslední případ byl před několika lety. V minulém století to bývalo častější.
reagovat - Čtvrtek 23. prosince 2010 v 19:35 ® superweb reakce na …
-
osprey> no myslim ze neni zakazane u plavane ani pouziti umele nastrahy. Takze maly splavek a wobler
reagovat
Tyhle dementni pravidla me taky leckde stvou(ted nemyslim konkretne zakaz privlace – ty se venuju jen okrajove). Jinak vicemene souhlasm s vyrcenymi radami
1) snazit se primet mladsi jit na schuzi(v mensim meste, kde se mezi sebou znate, muze byt realne). Muzes zajit i tak daleko ze budes rozdavat potkanym rybarum u vodu letacky s terminem schuze a objasnenim problemu
2) presvedcit starsi, asi nejlepe osobnim kontaktem u vody(opravdu vam ta privlac tak vadi? proc? my vam ty stiky pustime, ale sumce berem do udirny)
Jinak osobne tuhle zavistivost moc nechapu. - Středa 22. prosince 2010 ve 21:29 ® osprey reakce na …
-
petrikveprik> Mrtvá ryba na plavanou – tam můžeš popotahovat dle libosti neb u plavané je oživování nástrahy povoleno.
reagovat - Středa 22. prosince 2010 v 15:41 ®
-
No to je jasné!
Woblery jsou přece moc drahé a když je teď krize musí se šetřit
Prostě dej před woblera splávek a běž chytat na plavačku. (btw už se těším na smršť kritiky
reagovat - Středa 22. prosince 2010 ve 13:57 ® osprey reakce na …
-
JKemr> Divil by ses, co se dá udělat. Intelignetní jedinec dokáže svou vůli prosadit mnoha způsoby, zvlášť když nejde o žádnou levárnu.
A chce to taky s pár staršími lidmi promluvit. Některé přesvědčíš, jiní se třeba budou bát, že jim sumci fakt vyžerou ty násaďáky (i když většinou mizí jiné druhy ryb).
Pokud je vás v organizaci víc ochotných pro to něco udělat, tak do dvou až čtyř let budete zase v létě vláčet.
reagovat - Středa 22. prosince 2010 ve 13:54 ® JKemr reakce na …
-
hraji> I tobě díky za radu.
reagovat - Středa 22. prosince 2010 ve 13:40 ® JKemr reakce na …
-
osprey> Díky za rady. S tou fobií by nemusel být tak velký problém, protože už dva roky je přes léto povolen nonstop odlov sumce, ale pouze na živou rybičku a podle toho co vím, sumci už přemnožení jsou. Na přívlač je ale vše stále zakázané.
reagovat - Středa 22. prosince 2010 ve 13:38 ® hraji reakce na …
-
JKemr> odpověděl a radu ti dal osprey, je potřeba systematicky pracovat, přesvědčovat a aktivně se zúčastňovat. Ani desettisíc příspěvků na Chytej nic nezmění, protože to nepřidá ani jeden hlas v hlasování.
reagovat - Středa 22. prosince 2010 ve 13:21 ® osprey reakce na …
-
JKemr> Je to jednoduché – náš učitel filozofie vždycky říkal, že každý filozofický směr, byť sebescestnější, definitivně zaniká až když jeho zastánci fyzicky vymřou.
Mimochodem to, že proti přívlači hlasují lidé, kteří nevláčejí, to je snad jasné. Já bych taky zakázal všechny techniky, kterými nechytám – bohužel je to jen živá ryba. A až najdu štiku 120+, možná zruším i tohle omezení, takže musím být zticha
Nezbývá vám než donutit mladé chodit na schůze a počkat až přestanou ti staří.
Taky můžete vyvolat fóbii, že se přemnožuje sumec a bude žrát násadové kapry.
Důležité je systematicky pracovat a být trpělivý.
reagovat - Středa 22. prosince 2010 v 11:50 ® JKemr reakce na …
-
hraji> Ano projednávalo. V loňském roce jsem podal návrh na hlasování o zrušení této místní úpravy. Bohužel jsme byli přehlasováni v poměru asi 15:120 a žádost byla zamítnuta. Jen pro upřesnění, na členské schůzi se sešlo asi 10 rybářů do 30 let-všichni hlasovali pro návrh, největší část sešlých je ve věku 60–70let. Téměř všichni byli proti. Nejvíc na tom zamrzí to že zvedli ruku, přesto že 90% z nich nikdy na přívlač nechytalo. Jak jsem již napsal, důvodem bylo prohlášení hospodáře, že se v Labi koupe příliš lidí(za celý rok ve vodě nepotkám živáčka)a z důvodu vydrancování revíru-o názoru na tohle jsem už také psal. Poraďte, jak přesvědčit zatvrzelé důchodce, aby hlasovali pro. Tady už si nikdo nevíme rady…
reagovat - Středa 22. prosince 2010 v 11:30 ® hraji reakce na …
-
JKemr> no kdo by měl vědět o důvodu zákazu víc, než místní? Tak nám vysvětli, co vedlo MO k takovému zákazu? Určitě se to projednávalo na členské schůzi.
reagovat - Středa 22. prosince 2010 v 11:28 ® JKemr reakce na …
-
Píšu pouze o Nymburce, nikoli o jiných částech republiky! Žádné studie bohužel nemám ale opírám o své poznatky od vody. Nymburk není velké město a tak se člověk celkem rychle vše dozví, o to rychleji když se v tom prostředí pohybuju víc než 15 let. Netvrdím, že si rybu nikdy nevezmu, na druhou stranu většinu úlovků pouštím a většina vláčkařů u nás je na tom podobně. Jde mi tu spíš o paradox na živou povoleno, na umělou zákaz.
reagovat - Středa 22. prosince 2010 v 11:09 ® hraji reakce na …
-
JKemr> tvoje tvrzení, že většina vláčkařů chytá systémem chyť a pusť vychází z nějaké studie, nebo je to jen tvůj, ničím nepodložený názor? Já jen, že realita dnešních dnů je na řekách trochu jiná. Naprostá většinu přívlačí ulovených mírových candátů se vzápětí mění na filety.
reagovat - Středa 22. prosince 2010 v 11:05 ® tomashr reakce na …
-
hraji> No tak můj názor je, že důvody jsou až příliš jasné
reagovat
Holt zase v jedné lokalitě vyhrála závistivá dědkovská klika, hledat v tom nějaký hlubší smysl je ztráta času… - Středa 22. prosince 2010 v 10:51 ® JKemr
-
Pro nás je největší křivda, to, že na rybičku se vydrancuje skutečně víc dravců než na přívlač, protože většina vláčkařů u nás chytá stejně stylem chyť a pusť. Zahájení vláčení od 1.9. je podle mě opravdu diskriminací, protože u spousty ryb začíná právě s nástupem podzimu klesat jejich aktivita(nemluvím o štice, jde mi spíš o tlouště, sumce atd.). Zajímalo by mě, zda takouvou místní úpravu vůbec dovoluje, nebo zná zákon. Pokud by se v paragrafech někdo trošku vyznal, uvítal bych radu jak postupovat…
reagovat - Středa 22. prosince 2010 v 10:44 ® Raf
-
Můj názor je ten, že je to diskriminace vláčkařů. Na druhou stranu „druhá zahájená“ 1.9. má taky něco do sebe (klidně bych si ji ale odepřel).
reagovat - Středa 22. prosince 2010 v 9:48 ® hraji reakce na …
-
Robur> nenapadá. Podle mě totiž mohu ty štiky na rybku drancovat skoro lépe než na přívlač. Ale pokud jsou tam koupači v množství větším než malém, potom je asi zákaz přívlače zbytečný. Jen cvok by šel vláčet mezi koupající se dav. A zbytečně se omezuje doba, kdy koupači ve vodě nejsou. Ale to jsou pouhé spekulace. Neznáme důvody, které vedly hospodáře k zákazu.
reagovat - Středa 22. prosince 2010 v 9:42 ® Robur
-
hraji, a napdají tě nějaké důvody,které by vedly k zákazu vláčky na revíru a přitom by lov na živou byl povolen? Prostě nějaká zkušenost z okolí. Mně snad napadá jen příliš velký tlak bobkařů, takže by jako vláčkař neměl pořádně kam nahazaovat, ale to se defacto selektuje damo, páč když nemám jako vláčkař kam házet, tak mám smolíka.
reagovat